Παράσιτα,κολίτιδα ή δυσανεξία?Θέλω τη βοήθεια σας!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους!
Επειδή είμαι λιγάκι στενοχωρημένος και αρκετά μπερδεμένος,ζητώ τη βοήθεια σας για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τη μικρή μου.
Θα σας παραθέσω,όσο πιο περιεκτικά μπορώ,το πρόβλημα,για να μπορέσετε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.
Λοιπόν,έχω ένα θηλυκό γαλλικό μπουλντόγκ,είναι 6 μηνών περίπου και πρίν κάνα μήνα ο κτηνίατρος διέγνωσε οτι έχει giardia και της έδωσε θεραπεία με flagyl για 10 ημέρες.Πρίν δύο εβδομάδες περίπου,η μικρή άρχισε να ξύνετε πολύ έντονα στο ποπό της (καθόταν κάτω με το ποπό και έκανε κύκλους γύρω απ'τον εαυτό της) και την ξαναπήγα στο γιατρό.
Της πήρε δείγμα απο τα κακά της και αφού τα εξέτασε στο μικροσκόπιο,μου είπε πως δεν βλέπει κάποιο παράσιτο και πιθανόν το τρίψιμο του ποπού να ωφείλετε στο ότι έχουν μείνει αβγά απο τη giardia και πρέπει να πάρει για άλλες 8 ημέρες flagyl.Ξέχασα να πώ ότι η μικρή πήρε drontal το Μάϊο,της το έδωσε ο εκτροφέας πρίν την πάρω και μου είπε σε κανα δυό μήνες να της ξαναδώσω.Ρωτάω,λοιπόν,το γιατρό μήπως πρέπει να της δώσω drontal,γιατί ξέρω πώς,πολλές φορές το τρίψιμο του ποπού σημαίνει ότι χρειάζετε αποπαρασίτωση και εκείνος μου λέει ότι δεν χρειάζετε να πάρει drontal πρίν το τρίμηνο.
Πρίν καμιά βδομάδα επισκέπτομαι τους γονείς μου στη Θεσ/νίκη (εγώ κατοικώ σε επαρχία λόγω επαγγέλματος) και επειδή βλέπω ότι η μικρή
συνεχίζει να τρίβετε και πολλές φορές να κλάιει κιόλας πιθανώς απο πόνο,
αποφασίζω να την πάω σε έναν κτηνίατρο στη Θεσ/νίκη.
Αφού,αναφέρω στο γιατρό το πρόβλημα,εκείνος μου λέει ότι λάθος είπε
ο προηγούμενος γιατρός πώς το τρίψιμο του ποπού ωφείλετε στη giardia γιατί η giardia δεν έχει τέτοια συμπτώματα.:eek:
Και μου λέει ότι πρέπει να κάνει μια μικρή θεραπεία με drontal plus, ένα χάπι για 4 ημέρες,μετά σε μια εβδομάδα,σε 15 ημέρες,σε ένα μήνα και έπειτα κάθε τρίμηνο.
Παίρνω λοιπόν τα χάπια και της τα δίνω (τα τέσσερα πρώτα) το τελευταίο το πήρε την περασμένη Δευτέρα αλλά επειδή βλέπω ότι συνεχίζει το έντονο τρίψιμο και εχθές είδα και γραμμές απο αίμα στα πλακάκια που τρίβετε,επικοινώνω μαζί του τηλεφωνικώς γιατί επέστρεψα πάλι στην επαρχία και μου λέει ότι εφόσον δεν σταμάτησε το τρίψιμο,πιθανώς να μην ωφείλετε μόνο σε παράσιτα αλλά και σε κάποια τροφική δυσανεξία.Και μου συνέστησε να σταματήσω τη τροφή που της δίνω και να πάρω την j/d hills είτε σε κονσέρβα ή σε κροκέτα με την οποία θα πρέπει να τρέφετε αποκλειστικά για 2 μήνες και πιθανώς και για όλη τη ζωή της:eek: Για το αίμα που είδα,μου είπε ότι μπορεί να ωφείλετε σε κολίτιδα.
Τώρα,επειδή στη Θεσ/νίκη θα είμαι μετά το δεκαπενταύγουστο οπότε και θα την πάω ξανά για να την εξετάσει και λόγω του ότι έχω διαβάσει αρκετά απ'το φόρουμ για hills και όλα τα σχετικά,είμαι λίγο φοβισμένος και μπερδεμένος και γι'αυτό θέλησα να πώ σε εσάς το πρόβλημα μιάς και εμπιστεύομαι την εμπειρία και τη γνώση αρκετών απο εσάς εδώ αλλά και να βοηθήσω μελλοντικά κάποιους που ίσως αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις,όπως βοηθήθηκα και εγώ διαβάζοντας διάφορα θέματα του φόρουμ.Ελπίζω πως δεν σας κούρασα πολύ:)
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αυτο που ξερω για θεσσαλονικη ειναι οτι εχει πολυ καλη κτηνιατρικη σχολη. Νομιζω οτι μπορει να στην εξετασουνε εκει.. Εγω αν ημουν θεσσαλονικη θα πηγαινα μια βολτα απο εκει γιατι μαλλον θα σε τρελανουν και εσενα και το σκυλακι σου:(

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Της έχουν αδειάσει ποτέ τους αδένες στον ποπο ο κτηνίατρος η κάποιος γκρούμερ;

Απο τις 2 πλευρές του προκτού, τα σκυλιά έχουν 2 αδένες που περιέχουν ένα υγρό που βοηθάει να βγεί η σκατούλα και αυτό μαρκάρει και την μυρωδιά του σκύλου (γι'αυτό μυρίζουν τα κακα απο άλλα σκυλιά στην βόλτα).
Λοιπόν, αυτούς τους αδένες πρέπει που και πού να αδειάζονται γιατι αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση και μετά αναλαμβάνει αναγκαστικά ο κτηνίατρος με μικρο επέμβαση.
Όταν γεμίζουν οι αδένες το καταλαβαίνεις επειδή οι σκύλοι κάθονται, και με τα μπροστινά τους πόδια προχωράνε για να ξύσουν τον προκτό τους.

Πάρε τηλ τον κτηνίατρο σου, ρώτησε τον γι'αυτό το ενδεχόμενο και κάνε εξετάσεις κοπράνων που πιθανών να δίξουν εάν υπάρχουν παράσιτα η όχι.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος και εμενα αμεσος οι πρωκτικοι αδενες μου μπηκαν στο μυαλο.

Η δικια μου ειχε πολυ εντονο προβλήμα τοτε που ετρογε ξερη τροφη ακομα.
Αν δεν της αδειαζαμε καθε 10 μερες παθαινε πολυ επιπονες φλεγμονες.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Αυτο που ξερω για θεσσαλονικη ειναι οτι εχει πολυ καλη κτηνιατρικη σχολη. Νομιζω οτι μπορει να στην εξετασουνε εκει.. Εγω αν ημουν θεσσαλονικη θα πηγαινα μια βολτα απο εκει γιατι μαλλον θα σε τρελανουν και εσενα και το σκυλακι σου:(
Αυτή τη στιγμή οι Κτηνιατρικές Κλινικές του Αριστοτελείου τελούν υπό αργία... δε θα τη βοηθήσουν και πολύ....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και κατι ακομα για την Giardia!

Το Metronidazol ( Flagyl) μειωνει απλα την δυνατοτητα αναπτηξης του παρασιτου- δεν τα σκοτονει!!

Ενω το Febendazol (Panacur) τα σκοτονει!!
Για ξαναμιλα με τον κτινιατρο σου και ρωτα τον.

Αλλα πολυ φοβαμαι, με ολα αυτα τα φαρμακα που εχει παρει η μικρη τωρα θα κανει καιρο να συνελθει η χλοριδα του εντερου της- και μαλλον καλο να την υποστειριζεις και εκει.
Τροφη με λιγους υδατανθρακες (απαχο βραστο κοτοπουλο και καροτακι), κανα Ultra Levure ισως δεν θα ειναι λαθος!

Και παλι να μην ξεχασεις τους αδενες!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αυτή τη στιγμή οι Κτηνιατρικές Κλινικές του Αριστοτελείου τελούν υπό αργία... δε θα τη βοηθήσουν και πολύ....
Εχουν φοιτητικο ωραριο? Περιμενα οτι μετα 15Αυγουστο που θα παει ξανα θα εχουν ανοιξει.. Αν ειναι με φοιτητικο.. καλο Σεπτεμβρη.. Παντως εχω ακουσει τα καλυτερα:)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντως εχω ακουσει τα καλυτερα:)
Σε σχεση με τι??????

Για τραβα στην κλινικη στο Leibzig και δες!
Και μετα τραβα και στην κλινικη σαλονικι!!
Μαλλον θα νομιζεις οτι ανηκουν σε διαφορετικους αιωνες!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παιδια εχουν κανει οι γιατροι διαγνωση giardia, δυσανεξιας, παρασιτα, δυο φαρμακα.. το τρελαναν το σκυλι:mad: Συστηστε του οι Σαλονικιοι κανα καλο κτηνιατρο:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Σε σχεση με τι??????

Για τραβα στην κλινικη στο Leibzig και δες!
Και μετα τραβα και στην κλινικη σαλονικι!!
Μαλλον θα νομιζεις οτι ανηκουν σε διαφορετικους αιωνες!
Σοβαρα!!!! και ςιμαι και μια ωρα απο Λειψια... Παιδια οποιος εχει αναγκη.. διαμονη -ισως και μεταφραση-οσο μπορω!!- εγω!:D!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!
Μόλις μπήκα και διάβασα αυτά που γράψατε και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας!
Για τους πρωκτικούς αδένες το είχα αναφέρει στον πρώτο κτηνίατρο και της έκανε κάτι απο πίσω αλλά μου είπε ότι δεν είχε πρόβλημα.:confused:
Θα το πώ και σ'αυτόν στη Θεσ/νίκη σε λίγες μέρες που θα πάω,να δώ τι θα μου πεί και αυτός.
Πάντως η αλήθεια ειναι Xritaki ότι θα τρελλάνουν και μένα αλλά και τη μικρούλα με τις διαφορετικές διαγνώσεις τους.Πράγματι,θα με βοηθούσε πολύ κάποιος αν μπορούσε να μου συστήσει έναν καλό κτηνίατρο στη Θεσ/νίκη αν και αυτός που πήγα "θεωρείτε" απ΄τους καλούς και είναι και γνωστός λόγω κάποιον εκπομπών που έκανε παλιότερα σε τοπικό κανάλι της Θεσ/νίκης (από εκεί τον ξέρω και γώ).
Για την καλλιέργεια που αναφέρατε,γιατί κανείς τους δεν μου πρότεινε να το κάνει παρά μόνο εξέτασαν τα κακά στο μικροσκόπιο??
Και για την j/d hills που είπε να της δώσω για δυό μήνες,τι να κάνω?Να της δώσω τέτοια τροφή τώρα που είναι στην ανάπτυξη,δεν θα της κάνει κακό??? Τι λέτε?

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Και κατι ακομα για την Giardia!

Το Metronidazol ( Flagyl) μειωνει απλα την δυνατοτητα αναπτηξης του παρασιτου- δεν τα σκοτονει!!

Ενω το Febendazol (Panacur) τα σκοτονει!!
Για ξαναμιλα με τον κτινιατρο σου και ρωτα τον.

Αλλα πολυ φοβαμαι, με ολα αυτα τα φαρμακα που εχει παρει η μικρη τωρα θα κανει καιρο να συνελθει η χλοριδα του εντερου της- και μαλλον καλο να την υποστειριζεις και εκει.
Τροφη με λιγους υδατανθρακες (απαχο βραστο κοτοπουλο και καροτακι), κανα Ultra Levure ισως δεν θα ειναι λαθος!

Και παλι να μην ξεχασεις τους αδενες!!
Και γιατί δεν δίνουν το Panacur Frienchie και δίνουν flagyl?Παίζει τίποτε άλλο?
Και μου κάνει εντύπωση πως οι περισσότεροι κτηνίατροι φορούν ιατρικές μπλούζες της Hills,έχουν διάφορα ιατρικά προϊόντα της Hills (γάζες,επιδέσμους κ.α.):rolleyes:
Το ultra levure τι είναι?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και γιατί δεν δίνουν το Panacur Frienchie και δίνουν flagyl?Παίζει τίποτε άλλο?
Τι να πω? Η Giardia δεν ειναι και τοσο πολυ διαδεδομενη στην ελλαδα (οπος στην γερμανια ας πουμε).
Δεν την ξερουν ενδεχομενος τοσο καλα- και το panacur ισως να μην κυκλοφορει τοσο πολυ καιρο με την ιδιοτητα του "Giardioktono"? Και ετσι δεν το ξερουν? Η την ξερουν μονο σαν αποπαρασιτοση (επειδη εχει και αυτην την ιδιοτητα).
Ετσι ΔΕΝ καταλαβαινω, γιατι αντι για Drontal Plus δεν σου εδωσε Panacur, που σκοτονει και ενδεχομενα παρασιτα- και GIARDIA!

Εκτος απο αυτο- Ελλαδισταν εισαι (που λεει και η φιλη μας η κατια)- ολα καπος μεσσαιωνικο?
Κτινιατροι της πλακας παντου?
Εγω παντος εχω απελπιστει και απογοητευτει παρα πολυ σε αυτο το θεμα με τους κτηνιατρους.
Ευτυχος που υπαρχουν και βιβλια, ιντερνετ (γερμανοφωνα παντα για μενα) κλπ. και εχουμε και λιγη πειρα και μπορουμε να ψαχνουμε μονη μας!

Και για την j/d hills που είπε να της δώσω για δυό μήνες,τι να κάνω?Να της δώσω τέτοια τροφή τώρα που είναι στην ανάπτυξη,δεν θα της κάνει κακό??? Τι λέτε?
Τωρα εχω μεινει ακομα πιο αφωνη!!
Η j/d (Joint Diaet) τροφη ειναι για σκυλια με προβληματα στης αρθροσεις!!! Υποτιθεται οτι περιεχει χονδροιτινι/γλυκοσαμινη και αρκετα Ω3 λιπαρα οξεα!
Σιγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τροφη επιλογης που θα εδινε κανεις για δοιαρριες!
Εκει η Hills εχει αλλα προιοντα, οπος την i/d, (intestinal).

Εγω παντος ΔΕΝ θα εδινα καμια απο αυτες τις Διαετες!
Θα μαγειρευα στηθος κοτοπουλο (χωρις πετσα/αλατι, με μπολικο καροτακι και λιιιιιγο ριζακι και θα εδινα αυτο (πολυ λασπομενα μαγηρεμενα ολα!)

Το Ultra levure ειναι "μυκιτες μαγιας" (Saccharomyces boulardii) που ρυθμιζουν και ομαλοπιουν την λειτουργια του εντερου.

Και μου κάνει εντύπωση πως οι περισσότεροι κτηνίατροι φορούν ιατρικές μπλούζες της Hills,έχουν διάφορα ιατρικά προϊόντα της Hills (γάζες,επιδέσμους κ.α.)
Τωρα για γαζες και επιδεσμους δεν ξερω- αλλα με μλουζες και δειγματα τροφης ειναι παααρα πολυ γεννεοδοροι σαν εταιρια!!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr