Παρά πολύ αδύνατο jack Russell

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το site σας.Αρχικα θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρόκειται για δικό μου σκυλάκι αλλά για μιας φίλης-γνωστής.Προ λίγο ημερών είδα το εν λόγω σκυλάκι (θηλυκό περίπου 2 ετών)και υπολογιζω ότι ζυγίζει 2 κιλά(μπορεί να είμαι και υπερβολική )αλλά η εικόνα του είναι σαν αυτή των σκυλιών που προέρχονται από παράνομα εκτροφεια.Η ιδιοκτήτρια του μου είπε ότι τρώει αρκετά πάνω από την συνιστωμενη ποσότητα ημερήσιας τροφής και ο κτηνίατρος που την ειχε δει της είπε ότι απλά πρέπει να πάρει βάρος.Εγω κρίνω ότι πρέπει να την δει κτηνίατρος επειγόντως αλλά δεν την γνωρίζω τόσο ώστε να της το επιβαλλω.Γνωριζετε κάποια ασθένεια η οποία να έχει αυτό το σύμπτωμα η απλά οφείλεται στην διατροφή ;ευχαριστώ εκ των προτέρων

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Στη θέση τους θα έκανα οπωσδήποτε εξετάσεις αίματος για λεϊσμανίαση, ερλιχίωση και βιοχημικές.
Και μια αλλαγή γιατρού κακό δεν θα έκανε...

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Καλώς ήρθες!

Στη θέση τους θα έκανα οπωσδήποτε εξετάσεις αίματος για λεϊσμανίαση, ερλιχίωση και βιοχημικές.
Και μια αλλαγή γιατρού κακό δεν θα έκανε...
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Σιγουρα επιβάλλεται η αλλαγή κτηνιατρου.Αυτες οι 2 ασθένειες είναι μεταδοτικες από σκύλο σε σκύλο;για να μη φέρω σε επαφή την δικιά μου...απλά επειδή όταν την πήρε ήταν σχετικά αδύνατη και σιγά σιγά χάνει όλο και περισσότερο βάρος και ίσως δεν το παρατηρεί (τι να πω εγώ που είχα να τη δώ 6 μήνες έπαθα σοκ)δεν της φαίνεται ανησυχητικό και θέλω να της δώσω κάποια παραδείγματα έτσι ώστε να την αφυπνισω

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Φαίνεται άρρωστο?
Βάση της συμπεριφοράς επειδή την είδα με αλλά άτομα μέσα σε κλειστό χώρο δε μπορώ να κρίνω γιατί όταν βρίσκεται με πολλά άτομα δεν κουνιέται κ τρέμει.μια φίλη που την είχε δει μονη της ήταν ζωηρή.απλα σωματικά φαινοντουσαν όλα της τα κόκκαλα μέχρι και στα πόδια,μυς δεν υπήρχαν και για λίπος ούτε λόγος.Και είχε μαζέψει ο κορμός της.αλλα η κοιλιά της ήταν γεμάτη,δηλαδή είχε φάει.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Σιγουρα επιβάλλεται η αλλαγή κτηνιατρου.Αυτες οι 2 ασθένειες είναι μεταδοτικες από σκύλο σε σκύλο;για να μη φέρω σε επαφή την δικιά μου...απλά επειδή όταν την πήρε ήταν σχετικά αδύνατη και σιγά σιγά χάνει όλο και περισσότερο βάρος και ίσως δεν το παρατηρεί (τι να πω εγώ που είχα να τη δώ 6 μήνες έπαθα σοκ)δεν της φαίνεται ανησυχητικό και θέλω να της δώσω κάποια παραδείγματα έτσι ώστε να την αφυπνισω
Και οι 2 εμμεσα, αλλα μην ανησυχεις!
Η πρωτη μεσω κουνουπιου (τετοια εποχη ,αν εχει και το λουρακι 'σκαλιμπορ' δεν εχεις καμια απολυτως ανησυχια) , η δευτερη μεσω τσιμπουριου (αν του βαζεις αμπουλα για τσιμπουρια και δεν εχει και το αλλο τσιμπουρια ,dont worry)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Βάση της συμπεριφοράς επειδή την είδα με αλλά άτομα μέσα σε κλειστό χώρο δε μπορώ να κρίνω γιατί όταν βρίσκεται με πολλά άτομα δεν κουνιέται κ τρέμει.μια φίλη που την είχε δει μονη της ήταν ζωηρή.απλα σωματικά φαινοντουσαν όλα της τα κόκκαλα μέχρι και στα πόδια,μυς δεν υπήρχαν και για λίπος ούτε λόγος.Και είχε μαζέψει ο κορμός της.αλλα η κοιλιά της ήταν γεμάτη,δηλαδή είχε φάει.
δεν την βγαζεις μια φωτο???
τριχωμα πως ειναι???

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Και οι 2 εμμεσα, αλλα μην ανησυχεις!
Η πρωτη μεσω κουνουπιου (τετοια εποχη ,αν εχει και το λουρακι 'σκαλιμπορ' δεν εχεις καμια απολυτως ανησυχια) , η δευτερη μεσω τσιμπουριου (αν του βαζεις αμπουλα για τσιμπουρια και δεν εχει και το αλλο τσιμπουρια ,dont worry)
Εχουμε και σκαλιμπορ και βάζουμε και αμπουλα και το καλοκαίρι σιτρονελα απαραιτήτως :)

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
δεν την βγαζεις μια φωτο???
τριχωμα πως ειναι???
Αν την ξαναδώ σύντομα θα τη βγάλω,δε μου φάνηκε κάτι διαφορετικό στο τριχωμα.Απλα γενικά σε χαρακτήρα δε μοιάζει με jack και δεν ξέρω αν ευθύνεται η εκπαίδευση η αυτό που έχει...και δεν βγαίνει τις πολύωρες βόλτες για να δικαιολογείται η τόσο μεγάλη απώλεια βάρους

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Αν την ξαναδώ σύντομα θα τη βγάλω,δε μου φάνηκε κάτι διαφορετικό στο τριχωμα.Απλα γενικά σε χαρακτήρα δε μοιάζει με jack και δεν ξέρω αν ευθύνεται η εκπαίδευση η αυτό που έχει...και δεν βγαίνει τις πολύωρες βόλτες για να δικαιολογείται η τόσο μεγάλη απώλεια βάρους
μηπως ειναι εγγυος η εχει γεννησει...???

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
μηπως ειναι εγγυος η εχει γεννησει...???
Δεν έχει γεννήσει και φαντάζομαι δεν είναι έγκυος..σκοπεύει να τη βάλει να γεννήσει αλλα δεν νομίζω έτσι όπως είναι να μπορεί κιόλας .Βέβαια το στήθος της είναι λίγο πιο πρησμενο(για τυχόν ψευδοκυηση) αν το συγκρίνεις με της δικιας μας αλλα από την αρχή ήταν έτσι.Αλλα σύμπτωματα δεν έχει απ όσο ξέρω...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Δεν έχει γεννήσει και φαντάζομαι δεν είναι έγκυος..σκοπεύει να τη βάλει να γεννήσει αλλα δεν νομίζω έτσι όπως είναι να μπορεί κιόλας .Βέβαια το στήθος της είναι λίγο πιο πρησμενο(για τυχόν ψευδοκυηση) αν το συγκρίνεις με της δικιας μας αλλα από την αρχή ήταν έτσι.Αλλα σύμπτωματα δεν έχει απ όσο ξέρω...
''Συγχαρητηρια'' εκ μερους μου (μην πω τπτ αλλο...) να της δωσετε...που ζει???...δεν βλεπει τι γινεται γυρω της???...προφανως να βγαλει κανα φραγκο θα θελει...

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
''Συγχαρητηρια'' εκ μερους μου (μην πω τπτ αλλο...) να της δωσετε...που ζει???...δεν βλεπει τι γινεται γυρω της???...προφανως να βγαλει κανα φραγκο θα θελει...
Δεν ξέρω της είχα κάνει μια συζήτηση περι στείρωσης αλλά γενίκα είναι πολύ δύσκολο σε ανθρώπους που έχουν καθαροαίμα να τους πείσω για αυτό το θέμα.Αυτό που προέχει είναι να πάρει βάρος ο σκύλος...και να βρούμε καποιο τρόπο να την πεισουμε να σπευσει στον κτηνίατρο.Αλλα οταν πήγε για τα εμβόλια κ την είδε σε αυτη την κατασταση ο κτηνιατρος δεν της είπε κατι οποτε ειναι πιο δύσκολο ακομα γιατι εμεισ δεν ειμαστε κτηνίατροι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν ξέρω της είχα κάνει μια συζήτηση περι στείρωσης αλλά γενίκα είναι πολύ δύσκολο σε ανθρώπους που έχουν καθαροαίμα να τους πείσω για αυτό το θέμα.
Από που ξέρουμε ότι το σκυλάκι είναι καθαρόαιμο;
Το έχει πάρει από επίσημο εκτροφέα; Εχει pedigree;

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Πολύ αδύνατο σκυλάκι με φουσκωμένη κοιλιά μου μοιάζει με ενδοπαράσιτα, μήπως έχει αμελήσει να της δώσει τα χάπια της? όπως και να'χει, πρέπει να την δει και άλλος κτηνίατρος και να κάνει εξετάσεις...

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Οχι δυστυχώς είναι από πετ σοπ και προσωπικά δε μου πολύ έμοιαζε με jack καθαρόαιμο.Γι αυτό κ είναι κ ένας λόγος παραπάνω ανησυχίας λόγω κληρονομικων ασθενειών η ασθενειών από αιμομηξιες κλπ

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Δεν είναι το θέμα αν το ξέρω εγώ αλλα τι πιστεύουν οι ιδιοκτήτες.αν πιστεύουν ότι είναι δε μπορώ εγώ να τους αλλάξω γνώμη. Νομίζω ότι υπάρχει pedigree δεν το έχω δει ποτέ και σίγουρα είναι πλαστό εφόσον δεν το έχουν πάρει από εκτροφεα.Αλλα επειδή έχει τα χρώματα κ τη μουσουδα θεωρούν ότι είναι καθαρόαιμο