Παρά πολύ αδύνατο jack Russell

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Από που ξέρουμε ότι το σκυλάκι είναι καθαρόαιμο;
Το έχει πάρει από επίσημο εκτροφέα; Εχει pedigree;
Δεν είναι το θέμα αν το ξέρω εγώ αλλα τι πιστεύουν οι ιδιοκτήτες.αν πιστεύουν ότι είναι δε μπορώ εγώ να τους αλλάξω γνώμη. Νομίζω ότι υπάρχει pedigree δεν το έχω δει ποτέ και σίγουρα είναι πλαστό εφόσον δεν το έχουν πάρει από εκτροφεα.Αλλα επειδή έχει τα χρώματα κ τη μουσουδα θεωρούν ότι είναι καθαρόαιμο

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν τους έκανες μια συζήτηση περί καθαραιμίας, περί Puppy mills, περί αδέσποτων, ότι ίσως χάσουν τη μάνα στη γέννα, κτλ κτλ..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
κανε μια προσπαθεια να τους μιλησεις.. βεβαια υπαρχουν και ατομα που δεν θελουν και εννοειται δεν επιδιωκουν να μαθουν!

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Αν τους έκανες μια συζήτηση περί καθαραιμίας, περί Puppy mills, περί αδέσποτων, ότι ίσως χάσουν τη μάνα στη γέννα, κτλ κτλ..
Δεν είναι καλή μου φίλη οπότε δεν την πρόλαβα πριν το πάρει.της είπα περί στείρωσης για τους κίνδυνος που διατρέχει να κάνει πυομητρα(όσες περιπτώσεις έχω ακούσει για αστειρωτα θηλυκά σκυλιά και γάτες έχουν "φύγει"απ αυτό ) ψευδοκυηση κτλπ αλλα θέλει να τη ζευγαρωσει.ειναι και το κοστοσ τησ στειρωσησ που τησ φαινεται απαγορευτικο.Το θέμα μου τώρα δεν είναι αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζευγαρωσει σ αυτή την κατάσταση που είναι.απορω πως περπατάει.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
κανε μια προσπαθεια να τους μιλησεις.. βεβαια υπαρχουν και ατομα που δεν θελουν και εννοειται δεν επιδιωκουν να μαθουν!
Απλά εδώ προσπαθούμε να την φοβερησουμε να πάει στον κτηνιατρο επειγόντως το σκυλί γιατί δεν το βλέπω να τη βγάζει :-( εγώ προσπαθώ και πάντα γίνομαι η "κακιά" σε τέτοιες περιπτώσεις αλλα δυστυχώς δε μπορώ να επιβαλλω τη γνώμη μου.Και φυσικά όσο υπάρχει ζήτηση από φίλους γνωστούς θα υπάρχει και προσφορά.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Της φαίνεται απαγορευτικό το κόστος στείρωσης (γύρω στα 120 για τα κιλά του σκυλιού) και όχι το κόστος συντήρησης εγκύου σκύλας και κουταβιών; Αλλά τώρα τι να λέμε..Πιάσε τ' αυγό και κούρευτο.

Εδώ στην αδερφή του άντρα μου (που έχει κι αυτή JRT) είχα κάνει ολόκληρη διάλεξη για το πως αποκτούμε κουτάβια και φυσικά δεν τα βάζουμε να γεννήσουν. Όχι μόνο πήρε από ιδιώτη, ενώ ήταν ενημερωμένη, αλλά τώρα που ήρθε ο πρώτος της οίστρος της λέω "Δεν πιστεύω να κάνεις καμιά βλακεία" και μου απαντάει "Είναι νωρίς ακόμα.."

Ε είναι να βγάζεις τους βολβούς των ματιών σου με κουτάλι σούπας..

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Της φαίνεται απαγορευτικό το κόστος στείρωσης (γύρω στα 120 για τα κιλά του σκυλιού) και όχι το κόστος συντήρησης εγκύου σκύλας και κουταβιών; Αλλά τώρα τι να λέμε..Πιάσε τ' αυγό και κούρευτο.

Εδώ στην αδερφή του άντρα μου (που έχει κι αυτή JRT) είχα κάνει ολόκληρη διάλεξη για το πως αποκτούμε κουτάβια και φυσικά δεν τα βάζουμε να γεννήσουν. Όχι μόνο πήρε από ιδιώτη, ενώ ήταν ενημερωμένη, αλλά τώρα που ήρθε ο πρώτος της οίστρος της λέω "Δεν πιστεύω να κάνεις καμιά βλακεία" και μου απαντάει "Είναι νωρίς ακόμα.."

Ε είναι να βγάζεις τους βολβούς των ματιών σου με κουτάλι σούπας..
Ειναι πολύ δύσκολο μερικοί άνθρωποι να καταλάβουν.καπου είχα διαβάσει σε ένα άρθρο για την αναπαραγωγή των σκύλων αν ζούσαν ελεύθεροι στη φύση βάση την αναπαραγωγή των λύκων.ελεγε ότι θα ζούσαν σε αγελες και θα τεκνοποιουσαν μόνο το κυρίαρχο θηλυκό και αρσενικό κάθε αγελης και όχι όλη η αγελη.δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλα εγώ το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα σε όσους υποστηρίζουν ότι με τη στείρωση παρεμβαίνουν στη φύση του ζώου.Κ εμείς έχουμε jack το οποίο δεν το έχουμε αγορασει από pet shop αλλα ελπίζω ούτε από ιδιώτη (μπερδεμενη ιστορία θα ανοίξω θέμα "νέο μέλος " να συστήθουμε μόλις καταφέρω να βάλω φωτογραφία γιατί δε μου τις δέχεται).Εμεις που θα την στειρωσουμε σε ένα μήνα(σήμερα έγινε ενός έτους ) ο κτηνίατρος μας είπε 200€ που δε μας φάνηκαν πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι στις γάτες είναι 100 και είναι και χειρουργείο με αναισθησια κτλπ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ειναι πολύ δύσκολο μερικοί άνθρωποι να καταλάβουν.καπου είχα διαβάσει σε ένα άρθρο για την αναπαραγωγή των σκύλων αν ζούσαν ελεύθεροι στη φύση βάση την αναπαραγωγή των λύκων.ελεγε ότι θα ζούσαν σε αγελες και θα τεκνοποιουσαν μόνο το κυρίαρχο θηλυκό και αρσενικό κάθε αγελης και όχι όλη η αγελη.δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλα εγώ το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα σε όσους υποστηρίζουν ότι με τη στείρωση παρεμβαίνουν στη φύση του ζώου.
Πολύ λογικό και αληθινό το επιχείρημα σου. Έτσι ακριβώς είναι, μακάρι κάποτε ο κόσμος να το καταλάβει.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σε πρώτη φάση ......πρέπει να αλλάξει γιατρό...αν το πηγαίνει συχνά και της λέει ότι πρέπει απλά να πάρει βάρος τι να πω...
Σε δεύτερη φάση ......πρέπει να κάνει το σκυλί οπωσδήποτε τις εξετάσεις που σου ανέφεραν ...
Τώρα για την γέννα...αυτό την μάρανε...
Εγώ δεν είμαι υπέρ της στείρωσης αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι συνειδητοποιημένος ότι ΔΕΝ πρόκειται να ζευγαρώσει το σκυλί του.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Σε πρώτη φάση ......πρέπει να αλλάξει γιατρό...αν το πηγαίνει συχνά και της λέει ότι πρέπει απλά να πάρει βάρος τι να πω...
Σε δεύτερη φάση ......πρέπει να κάνει το σκυλί οπωσδήποτε τις εξετάσεις που σου ανέφεραν ...
Τώρα για την γέννα...αυτό την μάρανε...
Εγώ δεν είμαι υπέρ της στείρωσης αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι συνειδητοποιημένος ότι ΔΕΝ πρόκειται να ζευγαρώσει το σκυλί του.
αυτες οι εξετάσεις πόσο περίπου κοστίζουν;νομίζω οι βίο χημικές είναι λίγο ακριβουτσικες

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Σήμερα είδα την ιδιοκτήτρια του εν λόγω σκυλιού (χωρίς το σκυλι) και μου είπε οτι εμφάνισε πληγές στο μπροστινό και στο πίσω πόδι.Της δώσαμε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου που παρακολουθει τη δικιά μας και της ειπαμε να κανει τις εξετάσεις που μου αναφέρατε.Επειδή θεωρει οτι ειναι κατι δερματικό οποτε μπορει να καθυστερήσει να την παει μηπως γνωριζετε αν αυτα ειναι συμπτώματα καλαζαρ για να την πιέσουμε να παει αυριο κιόλας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σήμερα είδα την ιδιοκτήτρια του εν λόγω σκυλιού (χωρίς το σκυλι) και μου είπε οτι εμφάνισε πληγές στο μπροστινό και στο πίσω πόδι.Της δώσαμε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου που παρακολουθει τη δικιά μας και της ειπαμε να κανει τις εξετάσεις που μου αναφέρατε.Επειδή θεωρει οτι ειναι κατι δερματικό οποτε μπορει να καθυστερήσει να την παει μηπως γνωριζετε αν αυτα ειναι συμπτώματα καλαζαρ για να την πιέσουμε να παει αυριο κιόλας
Οι πληγούλες στα πόδια μπορεί να είναι καλαζάρ ναι. Και πολλά άλλα βέβαια. Εξετάσεις επειγόντως.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Οι πληγούλες στα πόδια μπορεί να είναι καλαζάρ ναι. Και πολλά άλλα βέβαια. Εξετάσεις επειγόντως.
Θα της κλεισουμε ραντεβου αν ειναι αυριο.Το καλοκαιρι παντως δεν εβαζε σιτρονελα.Νομιζω εχει και δυσκολια στην αναπνοή....Ευχαριστω πολυ.:)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Θα της κλεισουμε ραντεβου αν ειναι αυριο.Το καλοκαιρι παντως δεν εβαζε σιτρονελα.Νομιζω εχει και δυσκολια στην αναπνοή....Ευχαριστω πολυ.:)
μαζι με ολα τα υπολοιπα μου κανει για καλαζαρ.......και μαλιστα σε προχωρημενο σταδιο......

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
μαζι με ολα τα υπολοιπα μου κανει για καλαζαρ.......και μαλιστα σε προχωρημενο σταδιο......
ελπιζω να θεραπευεται...και να το προλαβει μην εχουν προσβληθει κι αλλα οργανα...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ελπιζω να θεραπευεται...και να το προλαβει μην εχουν προσβληθει κι αλλα οργανα...
Το καλαζαρ θεραπευεται με μιλτεφοραν/γκλουκαντιμ και εφ ορου ζωης ζυλαπουρ (παμφθηνο το τελευταιο).

Η δυσκολια στην αναπνοη μπορει να σημαινει ουραιμια......που παει να πει κατεστραμενα νεφρα...και απο εκει δεν υπαρχει γυρισμος......μακαρι να μην ειναι ετσι...

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Το καλαζαρ θεραπευεται με μιλτεφοραν/γκλουκαντιμ και εφ ορου ζωης ζυλαπουρ (παμφθηνο το τελευταιο).

Η δυσκολια στην αναπνοη μπορει να σημαινει ουραιμια......που παει να πει κατεστραμενα νεφρα...και απο εκει δεν υπαρχει γυρισμος......μακαρι να μην ειναι ετσι...
Απ οτι καταλαβα δεν το κανει παντα...αλλα καποια στιγμη εκανε σα να μη μπορει να αναπνευσει ενω κοιμοταν...τωρα ελπιζω να την καταφερουμε να την παει αυριο...Αλλα σκνιπες τετοιο καιρο δε νομιζω να κυκλοφορυν...δε θα επρεπε να εχει μολυνθει εδω και αρκετο καιρο,ειδικα για να φτασει σε προχωρημενο σταδιο;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μην παίρνεις όρκο ότι δεν υπάρχουν σκνίπες για οποιοδήποτε μήνα έτσι όπως έχει γίνει ο καιρός τα τελευταία χρόνια...
Και ναι, μπορεί να μολύνθηκε πριν από πολύ καιρό και να εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα αργότερα (μήνες έως και χρόνια αργότερα).