Παρενέργειες φαρμάκων. (Aλλεργικό σοκ)

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Ομολογώ ότι έχω τρομοκρατηθεί. Πήγα το σκυλάκι στον κτηνίατρο με οξεία ωτίτιδα, του συνταγογράφησε φάρμακο στο οποίο ο σκύλος είναι αλλεργικός ( ο γιατρός ήξερε την αλλεργία του σκύλου στο συγκεκριμένο αλλά προφανώς το αγνόησε), ο σκύλος φυσικά έπαθε αλλεργικό σοκ ( με 41,5 πυρετό, δύσπνοια, διάροια, εμμετό, δεματικό εξάνθημα, φαγούρα κ.λ.π. κ.λ.π.). Ο νέος κτηνίατρος στον οποίο πήγα μετά την αντιπυρετική και την αντιαλλεργική ένεση που του έκανε και αφού πέρασαν πέντε μέρες και ο κνησμός του σκύλου παραμένει, μου είπε να του δώσω prezolon. Βασικά φοβάμαι να δώσω κορτιζόνη μιας και ο σκύλος είναι μεγάλος ηλικιακά ( 12 ετών), και για να πω την αλήθεια φοβάμαι να δώσω πλέον οτιδήποτε στον σκύλο, από την άλλη όμως θέλω να ελπίζω ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι σαν τον προηγούμενο, και θα γιατρέψει το σκυλάκι μου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν περαστικά και αγύριστα..
Μπερδεύτηκα λίγο.
Πέρασαν όλα τα του αλλεργικού σοκ και παρέμεινε ο κνησμός που οφείλεται στα δερματικά?

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Ναι και εγώ μπερδεύτηκα. Πέρασαν όλα εκτός από τον κνησμό. Και φοβάμαι να του δώσω κι άλλα φάρμακα αλλά από την άλλη ταλαιπωρείταο ο σκύλος μιας και ξύνεται συνεχώς.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
O κνησμός προέρχεται από κάποιο δερματικό?
Μπορεί το δερματικό να εκδηλώθηκε από χαμηλό ανοσοποιητικό (έτσι μου είπαν σε πρόσφατη περίπτωση)?
Εκανε καλλιέργεια να δει τι είναι;

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Όχι δεν έκανε καλλιέργεια, υποθέσεις κάνει, δεν ξέρω αν ο κνησμός προέρχεται από κάποιο δερματικό, ίσως μιας και το δέρμα του κάτω από την απίστευτα πολλή τρίχα, είναι ερυθρό και ειδικά στην κοιλιά που φαίνεται πιο πολύ.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αρα ειχε και ωτιτιδα και κατι δερματικο σωστα? Ποση κορτιζονη σου ειπε να του δωσεις και για ποσες μερες?
Μηπως να παρεις και μια τριτη γνωμη για το τι ακριβως ειναι αυτο το δερματικο??

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Όχι, αρχικά είχε μόνο ωτίτιδα. Ή τουλάχιστον αυτή τη διάγνωση έκανε ο πρώτος κτηνίατρος. Στη συνέχεια ο δεύτερος γιατρός μου είπε ότι το αλλεργικό σοκ του προκάλεσε κνησμό και ερεθισμό στο δέρμα. Μου έδωσε δοσολογία για τρεις μέρες δυο δισκία πρωί-βράδυ των 5mg και μετά ελλάτωση στο ένα δισκίο. Τι να πω, θα πάρω και τρίτη γνώμη...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προσοχή πάντως με την φαρμακευτική αλλεργία, γιατί με αυτήν δεν παίζουμε..

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Κοίταξε προφανώς το σκυλάκι είχε αρχικώς κάποια λοίμωξη (οξεία ωτίτιδα όπως αναφέρεις από την διάγνωση του 1ου γιατρού), για αυτό είχε και πυρετό, και εν συνεχεία λόγω του αντιβιοτικού που του χορηγήθηκε, εμφάνισε και φαρμακευτική αλλεργία. Για την αντιμετώπιση της αλλεργίας πρέπει να λάβει κάποιο κορτιζονούχο σκεύασμα σε συνδυασμό με κάποιο αντιισταμινικό π.χ. το magnacort (αν και οι κτηνίατροι λένε ότι τα αντισταμινικά στα σκυλιά δεν έχουν τόσο ισχυρή δράση), και μην την φοβάσαι την κορτιζόνη, εάν δοθεί στην σωστή δόση δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, αντίθετα θα βοηθήσει. Φυσικά πρέπει να λάβει και αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας λοίμωξης (φυσικά κάποιας άλλης ομάδας αντιβιοτικών, που δεν ανήκει σε αυτήν που του προκαλεί αλλεργία). Ποιοι αντιβιοτικό του χορήγησε;

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Ο πρώτος το ceclor και σχεδόν "έστειλε" τον σκύλο, ο δεύτερος εστίασε στην αλλεργία και τον κνησμό και του έδωσε την κορτιζόνη μόνο συν peptonorm για το στομάχι. Επίσης τρία δισκία, ένα ανά ημέρα levoplx. Και στην πορεία, την Δευτέρα (εκτός απροόπτου) θα ξανα δεί τον σκύλο.

Kango1 εννοείται ότι δεν ΠΑΙΖΟΥΜΕ με την φαρμακευτική αλλεργία, και για αυτό μου τη "βαράει" που ο πρώτος κτηνίατρος ( που είναι και ο γιατρός που τον παρακολουθούσε για 12 χρόνια και ήξερε την αλλεργία του σκύλου και φυσικά του την επενθύμισα όταν τον πήγα για την ωτίτιδα) του συνταγογράφησε αυτά τα δισκία. Και ειλικρινά όσο το σκέφτομαι ότι παραλίγο να πεθάνει ο σκύλος μου εξαιτίας του (και ακόμη δεν έχει επανέλθει πλήρως), τόσο τρελλαίνομαι και σκέφτομαι να πάω να τον "ενημερώσω" κατάλληλα για την απροσεξία-ασχετοσύνη-αδιαφορία του.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Για να το θυμάσαι, το σκυλί σου είναι αλλεργικό στις κεφαλοσπορίνες, να το λες σε όποιον κτηνίατρο το πηγαίνεις, για να αποφεύγει αντιβιοτικά αυτής της ομάδας και να μην έχεις ξανά προβλήματα. Περαστικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini