Πατάτα στη ξηρά τροφή;

San

Member
14 Ιουνίου 2018
5
0
Γεια σας!
Παρακολουθώ το φορουμ αρκετό καιρό και μιας που σε λιγες μερες θα εχω στην οικογενεια το νεο μελος είπα να φτιάξω λογαριασμο.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ειναι η γνώμη σας για την πατατα στη ξηρα τροφη;
Χωρίς να εχω τη γνωση να το τεκμηριώσω εχει ειπωθει πως η πατατα είναι επικινδυνη για τη διατροφη τους.
Οσο το εχω ψαξει οι αποψεις διιστανται!
Θα ηθελα τη γνωμη σας!
Ευχαριστώ προκαταβολικά: )

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ολα ειναι θεμα ποσοτητας. Αν εχει 40% πατατα ναι δεν ειναι οτι καλυτερο. Αν εχει 20% και ΔΕΝ εχει καλαμποκι/σιταρι ειναι σαφως καλυτερο απο το να ειχει. Βρβαια παιζει ρολο πως θα κατσει στο σκυλι

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.468
Αχρηστη μαλλον ναι, επικινδυνη μαλλον οχι.

Αν οχι οι μισες, ενα μεγαλο ποσοστο ξηρες τροφες εχουν πατατα μεσα. Αν ηταν επικινδυνη, οι αντιστοιχοι σκυλοι θα ειχαν λογικα αρρωστησει/πεθανει.

Αμα εχεις ενδοιασμους και δε θες να δινεις πατατα βρες μια ξηρη χωρις ή μελετησε και ξεκινα σπιτικη διατροφη.

Γενικα η διατροφη ειναι πολυσυζητημενη, θα βρεις θεματα για σχεδον ολες τις ξηρες και barf και μαγειρευτο στην ενοτητα Διατροφη & Ασκηση

San

Member
14 Ιουνίου 2018
5
0
Ολα ειναι θεμα ποσοτητας. Αν εχει 40% πατατα ναι δεν ειναι οτι καλυτερο. Αν εχει 20% και ΔΕΝ εχει καλαμποκι/σιταρι ειναι σαφως καλυτερο απο το να ειχει. Βρβαια παιζει ρολο πως θα κατσει στο σκυλι
19,5% πατάτα και 12%καλαμποκι λεει η συγκεκριμενη τροφη.
Σε ευχαριστω πολυ! Θα το ψαξω λιγο ακόμη!

San

Member
14 Ιουνίου 2018
5
0
Αχρηστη μαλλον ναι, επικινδυνη μαλλον οχι.

Αν οχι οι μισες, ενα μεγαλο ποσοστο ξηρες τροφες εχουν πατατα μεσα. Αν ηταν επικινδυνη, οι αντιστοιχοι σκυλοι θα ειχαν λογικα αρρωστησει/πεθανει.

Αμα εχεις ενδοιασμους και δε θες να δινεις πατατα βρες μια ξηρη χωρις ή μελετησε και ξεκινα σπιτικη διατροφη.

Γενικα η διατροφη ειναι πολυσυζητημενη, θα βρεις θεματα για σχεδον ολες τις ξηρες και barf και μαγειρευτο στην ενοτητα Διατροφη & Ασκηση
Σε ευχαριστώ για την απαντηση!
Θα μελετησω την ενοτητα Διατροφη καλυτερα!
: )Να εισαι καλα!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η κροκέτα πρέπει να έχει κάτι μέσα για να κολλήσει, αλλιώς θα διαλυθεί. Αυτό μπορεί να είναι καλαμπόκι, ρύζι, συτάρι, πατάτα. Γι' αυτό το λόγο οι κροκέτες είναι τίνγκα στη ζάχαρι (υδατάνθρακες). Ο σκύλος κάλλιο μπορεί να ζήσει μια χαρά και καλύτερα χωρίς αυτά. Εκτός αν ο σκύλος έχει θέμα με τα συτηρά (αλλεργίες) δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να το γυρίσεις σε πατάτα.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Potatoes are becoming more popular in dog foods as anti-grain sentiment continues to increase. Potatoes are predominantly made up of starch, although some varieties like russet potatoes are especially starchy. There is some debate over the ability of dogs to digest starch efficiently but where it is digested it is broken down into its constituent simple sugars. For this reason, starchy foods like potatoes may not be the best choice for diabetic dogs. Potatoes do however also contain some dietary fibre as well as vitamin C, vitamin B6 and potassium.
Potato protein is a byproduct of potato processing and is used as a protein source in some dog foods. Although it is far less expensive, we don't think potato protein should be used as an alternative to meat in dog foods since the quality and digestibility of vegetable proteins tend to fall a long way short of those found in meats.
Potatoes are becoming more popular in dog foods as anti-grain sentiment continues to increase. Potato starch often forms the all important binding agent in grain-free dry foods, without which the biscuits simply wouldn't form.

Unfortunately, while whole potatoes contain a range of healthy nutrients, pure potato starch contains... well, pure starch and many nutritionists still have doubts over whether dogs can digest significant amounts of starches efficiently."
Ολα τα παραπάνω είναι apo το allaboutdogfood.co.uk. χρήσιμο site.
Εν συντομια οπου διαβάζεις πρωτεΐνη πατατας ή άμυλο πατατας στα συστατικά καλό να την αποφεύγεις. Οταν αναγραφεται πατάτα ή ολόκληρη πατάτα εχει μια κάποια διατροφική αξία.

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
47
Καποιες τροφές και μάλιστα στην κατηγορία των τροφών low grain αντί για καλαμπόκια κτλ κτλ έχουν κάποιο ποσοστο πατάτας μόνο. Έχω ακούσει οτι τα σιτηρά γενικότερα ευθύνονται για τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε διατροφή...
Τώρα, εγώ προσωπικά θα δοκιμαζα με πατάτα.

San

Member
14 Ιουνίου 2018
5
0
Σας ευχαριστω ολους για τον χρόνο σας και για τις απαντησεις σας! Ηταν μεγαλη βοηθεια οπως και γενικα τα θεματα στην ενοτητα Διατροφή&Ασκηση.
Καταλαβαινω πως γενικοτερα δεν ειναι οτι καλυτερο η πατατα και γενικα τα σιτηρα στη διατροφη και εξαρταται απο την τσεπη μας και τον χρονο (οσο αναφορα το μαγειρεμα) που μπορουμε να διαθεσουμε. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι καποιες τροφες οπως η royal ειναι τοσο πολυ διαφημισμενες και τις προτεινουν μεχρι και οι κτηνιατροι ενω πρωτο συστατικο τους ειναι το καλαμποκι(και ειναι και πανακριβες σε σχεση πχ με sams field, profine που ειναι καπως πιο ποιοτικες). Για barf οι κτηνιατροι ουτε λογος. Εγω εχω πεσει σε εμπορους- κτηνιατρους ή γενικα ισχυει κατι τετοιο;
Καλη συνεχεια σε ολους!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εγω εχω πεσει σε εμπορους- κτηνιατρους ή γενικα ισχυει κατι τετοιο;
Μάλλον αυτό σε συνδιασμό με το γεγονός ότι η μάρκα πουλάει. Royal σου λέει χρόνια στην αγορά. Ε, πες.του friskies περισσότερα χρόνια.

• Like
Reactions: stefanosk

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Σας ευχαριστω ολους για τον χρόνο σας και για τις απαντησεις σας! Ηταν μεγαλη βοηθεια οπως και γενικα τα θεματα στην ενοτητα Διατροφή&Ασκηση.
Καταλαβαινω πως γενικοτερα δεν ειναι οτι καλυτερο η πατατα και γενικα τα σιτηρα στη διατροφη και εξαρταται απο την τσεπη μας και τον χρονο (οσο αναφορα το μαγειρεμα) που μπορουμε να διαθεσουμε. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι καποιες τροφες οπως η royal ειναι τοσο πολυ διαφημισμενες και τις προτεινουν μεχρι και οι κτηνιατροι ενω πρωτο συστατικο τους ειναι το καλαμποκι(και ειναι και πανακριβες σε σχεση πχ με sams field, profine που ειναι καπως πιο ποιοτικες). Για barf οι κτηνιατροι ουτε λογος. Εγω εχω πεσει σε εμπορους- κτηνιατρους ή γενικα ισχυει κατι τετοιο;
Καλη συνεχεια σε ολους!
Γενικά οι κτηνίατροι στις σχολές τους δεν πολυασχολουνται
Καλη συνεχεια σε ολους!
Η royal και αλλες μεγάλες εταιρίες συμβάλλουν στην εκπαίδευση των κτηνιάτρων με υποτροφίες, χορηγίες κ.
Καλη συνεχεια σε ολους!
H royal canin ανήκει στην Μars η οποία μαζι με την Nestle ( έχει την purina και την pedigree) ειναι οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην βιομηχανία τροφων κατοικίδιων, με τζίρους δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Οπότε λογικό να έχει τα κεφάλαια για τεραστια διαφήμιση. Επίσης η royal έχει επενδύσει πολύ στους κτηνιάτρους μέσω υποτροφιών, χορηγιών, χρηματοδότηση ερευνών κ.λπ. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονος οτι η διατροφή απ' όσο γνωρίζω δεν ειναι και απο τα πιο δημοφιλή μαθήματα σε κτηνιατρικές σχολές εχει το αποτέλεσμα η rc να θεωρείται "κορυφή" παρότι ειναι επιεικώς μέτρια( δεν μιλαω2 για την κτηνιατρική σειρά).