Πείραμα με γάτες


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σε διάστημα 10 ετών, απο 1932 εως 1942, ένα αυστηρά ελεγχόμενο πείραμα έλαβε χώρο με 900 γάτες. Ο Francis Pottenger Jr.M.D., ιδρυτής του νοσοκομείου Francis M Pottenger, Jr. Hospital, απέδειξε την σημαντικότητα της ωμής διατροφής στα ζώα. Το πείραμα έγινε με την επίβλεψει διάφορων ιατρών, παθολογικά και χημικά ευρήματα εξεταστήκανε απο πολλους, Ένας απο αυτούς ήταν ο Alvin G.Foord, M.D., πανεπιστημιακός παθολόγος στο University of Southern California και παθολογίας στο Huntington Memorial Hospital στη Pasadena.
Ο Dr.Pottenger βρήκε μια χαοτική διαφορά στην υγεία των ζώων που τρέφονταν με μαγιρευτό και ωμά. Τα γατιά που τρώγανε ωμά ήταν άριστα στα θέματα υγείας. Η αναπαραγωγή ήταν εύκολη, και τα γατιά ήταν ομοιόμορφα σε μέγεθος και σθένος. Τα γατιά που τρέφονταν με επεξεργασμένη δεν έδειχναν ιδιαίτερο πρόβλημα έως την τρίτη γενιά όπου η αναπαραγωγή ήταν δύσκολη. Τα γατιά πάσχανε απο προβλήματα συμπεριφοράς, αλλεργείες, δερματικά προβλήματα, παράσιτα, σκελετικές παραμορφώσεις, δισλειτουργεία οργάνων και φλεγμονή του νευρικού συστήματος.
Όταν η πρώτη και δεύτερη γενιά γατών με μαγειρευτή τροφή άλλαξε με ωμή, χρειάστηκε τέσσερεις γεννιές για να επαναφέρει την υγεία τους απο τα προβλήματα της επεξεργασμένης. Το πείραμα έδειξε ότι αν μια θυλικιά γάτα έτρωγε έστω για 12-18 μήνες επεξεργασμένη τροφή ήταν ανύμπορη να γεννήσει κανονικά γατιά (ο Dr.Pottenger γράφει στην αναφορά του ότι με τον όρο "κανονικά" εννοεί χωρίς προβλήματα υγείας όπως πχ Παράσιτα ή αλλεργείες). Όταν όμως τα γατιά ξεκίνησαν ωμή διατροφή η δεύτερη γενιά δεν έδειξε κανένα απο τα προβλήματα.
Συνολικά η γάτες ήταν σε πέντε ομάδες. Δύο ακολουθούσαν ωμή διατροφή και τρεις επεξεργασμένη. Βάση των στοιχίων του πειράματος η πρώτη γενιά και των τριών ομάδων επεξεργασμένης τροφής είχαν προβλήματα υγείας και αρρώστιες προς το τέλος της ζωής τους. Η δεύτερη γενιά και των τριών ομάδων επεξεργασμένης τροφής άρχισε να δείχνει τα ίδια συμπτώματα απο το μέσο ζωής τους. Η τρίτη γενιά και των τριών ομάδων επεξεργασμένης τροφής πλεον γεννιόταν με αυτά τα συμπτώματα και ήταν πιο ευάλωτα στα θέματα υγείας. Όσο για της δύο ομάδες που ακολουθούσαν την ωμή διατροφή, καμιά διαφορά δεν προέκυψε μεταξύ γενεών. Η διάρκεια ζωής της τέταρτης γενιάς των ζώων που ακολουθούσαν επεξεργασμένη και ωμή διατροφή ήταν χαοτική.
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σιγα μην πειθει τους "αντιπαλους του ωμου" αυτο το αρθρο.
Ισα ισα θα υποστειρηζουν, οτι το πειραμα εγινε σε εποχες, οπου δεν υπηρχαν καν ξηρες τροφες και σε καμια περιπτοση σε τοσο "High Tech" μορφη οπος σημερα!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eλα ρε frenchiefan πρωί πρωί!!! :D:DΑσε να βάλει την πηγή και το συζητάμε επι της λεπτομέρειας! Δε χρειάζεται να συμφωνήσει ή να πειστεί κανένας!
 




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πηγή του παραπάνω?
Η πηγή είναι το βιβλίο του Francis Pottenger με όνομα "Pottengers Cats"

Γράψε σε μηχανή αναζήτησης Francis Pottenger.
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_M._Pottenger,_Jr.#Pottenger.27s_cats

kopritis said:
άσε που τότε τα κρέατα δεν ηταν τόσο μολυσμένα όπως τώρα..........
Μη νομίζεις ότι έπερνε "καθαρά" κρέατα για να ταίσει 300+ γάτες :D
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω πριν απο λιγες μερες βρηκα το εξης καταπληκτικο αρθρο- δυστυχος μονο στα αγγλικα!

http://www.ukrmb.co.uk/images/LippertSapyFullReport.pdf

Μεταξι αλλον βγηκε σε αυτην την ερευνα, οτι τα σκυλια που τρεφονταν με σκυλοτροφες ζουσαν 3 χρονια λιγοτερα, απο αυτα που τρεφονταν με "σπιτικα παρασκευασμενη" τροφη!