Πεκινουά με πρόβλημα στη μέση


stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
38
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα!Έχω ένα πεκινουά τον Τίμμυ και είναι 11 χρονών. Έχει εδώ και καιρό πρόβλημα στη μεσούλα του και ο κτηνίατρος κατέληξε να του δίνω κάθε πρωί 1 χαπάκι prezolon.Toυ το δίνω καθημερινά εδώ και 1 μήνα περίπου και σίγουρα κάνει αρκετά καλή δουλειά.
Πριν λίγες μέρες ρώτησα και δεύτερο κτηνίατρο και μου είπε πως το prezolon δεν είναι καλή λύση επειδή έχει κορτιζόνη και παρενέργειες(όπως όλα τα φάρμακα νομίζω).Σήμερα θα πάμε στον δεύτερο κτηνίατρο να κάνουμε ακτινογραφία και αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μας είπε για την ακτινογραφία να του κάνουμε πρώτα ηρεμιστική.Εν τω μεταξύ ο Τίμμυ είναι ήσυχος και κάθεται για την ακτινογραφία(του έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν),οπότε γιατί να τον επιβαρύνω με ηρεμιστική;
Βασικά αν ξέρει κάποιος να μου πει κατά πόσο είναι καλό να ζαλίσουμε το ζώο για μια απλή ακτινογραφία....ή απλώς το θέλει ο κτηνίατρος για να είναι πιο απλά τα πράματα για τον ίδιο.
(Έτυχε όταν πήγα στον συγκεκριμένο κτηνίατρο να κουρεύουν ένα σκυλάκι και του είχαν κάνει ηρεμιστική.Βέβαια δεν είδα από την αρχή αν ήταν ζωηρό,αλλά καταλαβαίνετε,μπορεί να ήταν και ήσυχο δεν ξέρω).
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Για την αγωγή που σου έδωσε ο κτηνίατρος δεν μπορώ σε κάμία περίπτωση να εκφέρω γνώμη, αλλά θεωρώ και το εφαρμόζω και στη μικρή μου ότι οι ηρεμιστικές ενέσεις δεν πρέπει να γίνονται για ψύλου πήδημα... Εάν λες ότι ο σκυλάκο σου κάθεται αρκετά ήσυχος ώστε να βγει μία σωστή ακτινογραφία τότε συζήτησέ το με τον κτηνίατρο. Για το κούρεμα δε, το θεωρώ απαράδεκτο και από αυτούς που εφαρμόζουν αυτή τη πρακτική (αλλά και τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν φροντίσει να εξοικειώσουν τα σκυλάκια τους με την όλη διαδικασία και περιμένουν από το πουθενά να κάθονται προσοχή!). Προσοχή με τις ηρεμιστικές και λόγο μεγέθους και λόγο ηλικίας του σκυλάκου σου!!
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ο κτηνίατρος κάνει και Grooming? Και εγώ διαφωνώ με την ηρεμιστική για κούρεμα γενικά - αλλά ίσως το σκυλάκι να ήταν πολύ ανήσυχο τι να πω, δε θέλω να κρίνω απο ενα παράδειγμα.
Για τις ακτινογραφίες πάντως όλοι λένε ότι η ηρεμιστική είναι παραίτητη καθώς ο σκύλος πρέπει να είναι εντελώς ακίνητος οπότε δεν ξέρω αν αυτό είναι ρεαλιστικό χωρίς ηρεμιστική.

Ο πρώτος γιατρός το prezolon το έδωσε για θεραπεία για κάποιο χρονικό διάστημα ή για φαρμακευτική αγωγή για όλη την υπόλοιπη ζωή του σκυλάκου σου? Για πόσο καιρο΄δλδ σου ειπε να του δίνεις το χάπι? και τι θα γινει αν του το σταματήσεις? θα εχει θεραπευτει?
 


stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
38
Θεσσαλονίκη
Κι εγώ συμφωνώ μαζί σας για την ηρεμιστική και γενικώς για όλα τα φάρμακα, δεν πρέπει να δίνονται με το παραμικρό(σε σκύλους και ανθρώπους).
Για το prezolon, ξεκινήσαμε να του δίνω για μια εβδομάδα περίπου μέχρι να του περάσει ο πόνος.Και πράγματι από το πρώτο κιόλας χάπι ήταν εντάξει. Αφού πέρασε όμως εκείνη η εβδομάδα και λίγες ακόμη μέρες χωρίς χάπι, ξανάρχισε ο σκυλάκος να σκούζει.
Οπότε του ξανάδωσα και γενικώς ο κτηνίατρος μου λέει "βλέποντας και κάνοντας".Μερικές φορές προσπάθησα να του το σταματήσω(να το κάνω μέρα παρά μέρα), αλλά τη μέρα που δεν του έδινα έσκουζε.Οπότε το δίνω καθημερινά.Εδώ και 2 μέρες του δίνω μισό χαπάκι κάθε πρωί(αντί για 1) και βλέπω ότι είναι στα ίδια(δε δείχνει να πονάει περισσότερο).
Κι εγώ τώρα δε ξέρω τί είναι το καλύτερο για τον Τίμμυ και στεναχωριέμαι όταν σκούζει(αφήστε που κάθε φορά τινάζομαι επειδή τρομάζω)
 


tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Η κορτιζόνη κόβετε σταδιακά μειώνοντας τι δόση και όχι από τη μια μέρα στην άλλη.
Πρώτη φορα στο παρουσίασε ο σκύλος αυτό???
περπατάει?
 




stellitsa

Member
13 Μαρτίου 2011
15
0
38
Θεσσαλονίκη
Ναι για την κορτιζόνη γνωρίζω πώς πρέπει να διακοπεί, μ'έχει ενημερώσει ο γιατρός μας.
Πρώτη φορά παρουσίασε το πρόβλημα πριν 4-5 χρόνια περίπου, του δώσαμε τα χαπάκια και έγινε μια χαρά.
Από τότε αραιά και που τον έπιανε πάλι η μέση του αλλά με ελάχιστη δόση prezolon γινόταν περδίκι.
Μόνο τώρα βλέπω πως δεν του περνάει εύκολα και είμαστε έτσι από τα Χριστούγεννα.
Περπατάει κανονικά, πηγαίνουμε τις βόλτες μας, παίζουμε!! Απλώς εκεί που κάθεται ή κοιμάται τον πιάνει και βγάζει μια κραυγούλα,τρέχει κοντά μου κ εγώ τον χαιδεύω(το μόνο που μπορώ να κάνω εκείνη τη στιγμή) για να τον καθησυχάσω.Μετά από λίγο πάλι καλά.
Και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις αφού βγάλει την κραυγούλα συνεχίζει και κλαψουρίζει.
Σήμερα είναι η τρίτη μέρα που επιχείρησα να του δώσω μισό χάπι το πρωί(αντί για 1) και βλέπω πως πάει καλά.
Απλώς ανησυχώ μήπως δεν είναι μόνο η μεσούλα του ή και κάτι άλλο που δεν έχουμε καταλάβει ακόμη.