Περίεργο Βύξιμο...

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
Καλημέρα, προσεξα εδώ και μέρες ότι το μαλτεζάκι μουσε άσχετα χρονικά διαστήματα και όχι βέβαια πολύ συχνα κάνει έναν ήχο σαν να βύχει. Σαν να έχει καταπιεί κατι και [να προσπαθεί να το φτύσει. Δεν το κάνει καθημερινά αλλα όποτε το ακούω ανησυχω. Επίσης όποτε παλεύει με το κρεβατάκι της παίζοντας ή προσπαθεί να το σκάψει κάνει κάτι σαν φτέρνισμα.
Είναι φυσιολογικό? Ξέρει κανείς αν συμβαίνει στα σκυλιά ή μήπως το δικό μου έχει κανενα πρόβλημα?
Πάντος όταν την είχσα προτοπάρει την είχα πάει στην κτηνίατρο να την δεί και μου είχει πει ότι είναι μιά χαρά από υγεία. Τον τελευταίο μήμα την πηγαίνω κάθε βδομάδα στην γιατρό για να της δώσει το χαπάκι για τα σκουλικάκια (γιατι μόνη μου δεν τα καταφέρνω γιατί το φτύνει!), και της το είπα αλλα μου είπε ότι συμβαίνει γιατί ζορίζεται πάνω στο παιχνίδι. Πάντος αυτόν τον περιεργό ήχο που μιάζςει σαν να πτύγεται και βύχει το κανει όχι μόνο όταν παίζει. Για παράδειγμα,προχθε΄ς που το χτένιζα και το είχα στην αγκαλιά μου, μου έβηξε (ή φτερνίστηκε δεν καταλαβαίνω τι απο τα δύο) στα μούτραμου!!!!!!
Μήπως έχει κάτι? Μήπως ΄'εχει κρυώσει?
Please Help γιατι ανυσηχώ.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για το βηξιμο να μην σε παρω στο λαιμο μου, αλλά αρκετα σκυλια το εχουν και ηταν παλια ερωτηση μου για την πινσερινα μου που εβηχε και εβγαζε περιεργους ηχους.
Συμβαινει και όταν πινει βιαστικα νερο?

Οσον αφορα τα χαπάκια, εγω ακολουθω την εξης μεθοδο.
Με ένα κουταλι κανω το χαπι σκονη και την ανακατευω με λιγο πατέ.
Άλλη μεθοδος είναι να το κανω μικρα κοματακια και να τα χωνω μεσα σε μικρα κοματια κρεας ή ζαμπον.
Αν η Ζηνα μου ξεγιελιεται, τοτε μπορει να ξεγελαστει οποιοσδηποτε.

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
Ναι την πήγα 3 φορές αυτό το μήνα και τώρα μου είπε ότι θα το ξαναπάρει τον άλλο μήνα. Της δίνει μισό χαπακι την φορά. Μου είπε ότι πρέπει καθε εβδομάδα γιατί το χάπι δεν σκοτώνει τις προνύμφες αλλα μόνο τα σκουλικάκια και κατα συνέπεια όταν το πάρει θα εξοντωθούν τα σκουλίκια και γι αυτό μεσολαβεί μια εβδομάδα έτσι ώστε αν γενηθουν άλλα απο τις προνύμφες να εξολοθρεφθούν και αυτές.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Και ο δικος μου φτερνιζεται οταν χωνει καπου τη μουρη του και τριβεται ή παλευει, ειδικα με το κρεβατακι του. Νομιζω ειναι λογικο γιατι ολο και κατι θα μπαινει στη μυτουλα τους ή ισως θα τη γαργαλαει και στο κρεβατακι εχει συνηθως και τριχουλες τους. Οταν τη χτενιζες δεν αιωρουνταν τριχουλες της; Μπορει καποια απο αυτες να μπηκε στη μυτη της. Παντως τα σκυλια δεν κρυωνουν.

Τωρα για τον βηχα δεν ξερω γιατι ο δικος μου βηχει (σχεδον καθημερινα) αφου πιει λαιμαργα νερο. Ο κτηνιατρος παντως μου ειπε οτι καποια σκυλια βηχουν και χωρις παθολογικο προβλημα οταν εχουν αγχος, μετα απο γαυγισμα ή οταν συναντουν καποιον.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
σορρυ τώρα που είμαι οφτόπικ αλλά εσύ αυτές τις τρεις φορες τις χρεώθηκες

κανονικά σαν επισκέψεις?

τι ηλικία έχει το σκυλάκι σου ?από όσο γνωρίζω μετα τους 4 μήνες περίπου

του δίνεις το συγκεκριμενο χάπι κάθε 3 μήνες..

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
πρόχθές έγινε 4 μηνών. ¨¨οχι δεν μου έχει πάρει ποτέ λεφτά. Ούτε για τα χάπια. Και για μια εξέταση που έκανε στο αφτάκι της γιατι είχε κερί και το κοιτάξαμε γιατι νομίζαμε ότι είχε ψώρα (ευτηχώς όλλα ΟΚ), ποτέ δεν μου πήρε λεφτά. Η συγκεκριμένη παίρνει μόνο για τα εμβόλια. Είναι πολύ καλή και φροντίζει και τα αδέσποτα της περιοχής,

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μοιαζει καθολου με αυτο?
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=lG5k9XVlh3c"]YouTube - Sparkey maltese reverse sneezing[/ame]

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Και ο δικός μου βήχει...
όταν επιστρέφουμε σπίτι νωρίτερα απ΄ότι περιμένει και κάνει σαν τρελλός απ΄τη χαρά του
όταν πέσει με τα μούτρα στο φαγητό και φάει τις δυο τρεις πρώτες μπουκιές λαίμαργα
όταν "τακτοποιεί" το κρεβάτι του για ύπνο (σπανιότερα)
όταν χώνει το μουσούδι του σε απίθανες γωνιές και του κολλάνε στη μύτη χνούδια και σκόνες
όταν παίρνει φόρα και τρέχει να περάσει το δρόμο ή να μυρίσει άλλο σκύλο και του τραβήξω το λουρί απότομα (πολύ πολύ σπάνια)
Ο κτηνίατρος το βρίσκει φυσιολογικό. Εννοείται πως ούτε η συχνότητα ,ούτε ο ήχος και η χροιά του βήχα είναι διαφορετικές, πάντα έτσι βήχει οπότε και δεν ανησυχώ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ακτινογραφία έχει κάνει στο σκυλί?

Τι εξετάσεις γενικά έχετε κάνει?
Το φτέρνισμα μπορεί να είναι από κάποια αλλεργία που μπορεί να έχει..

Τα σκυλιά δεν κρυολογούν

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
οχι δεν έχει κάνει μία ακτινογραφια. Χρειάζεται???? απλά την έξέτασε ....
τωρα ανχώθηκα.........
σήμερα το ξαναέκανε για πάρα πολύ ώρα.... νόμιζα ότι θα πνιγεί....
Μήπως να την παω σε άλλον γιατρό???
σε τί χρειαζεται η ακτινογραφία???
είναι πολύ μικρή μηπως δεν κάνει ακομα??

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
σιγουρα πρεπει να δει το σκυλακι κτηνιατρος. Μπορεις να βγαλεις ενα βιντεο την ωρα που το κανει? Εμενα για αναποδο φτερνισμα μου φαινεται αλλα γιατρος δεν ειμαι και χωρις βιντεο ειναι πολυ long shot....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι δεν έχει κάνει μία ακτινογραφια. Χρειάζεται???? απλά την έξέτασε ....
τωρα ανχώθηκα.........
σήμερα το ξαναέκανε για πάρα πολύ ώρα.... νόμιζα ότι θα πνιγεί....
Μήπως να την παω σε άλλον γιατρό???
σε τί χρειαζεται η ακτινογραφία???
είναι πολύ μικρή μηπως δεν κάνει ακομα??
Με την ακτινογραφία θώρακα παίρνουμε πληροφορίες για το μέγεθος της καρδιας καθώς και για τους πνεύμονες.
Με αυτήν βοηθάει τον κτηνίατρο να κάνει διάγνωση.
Μπορεί να χρειαστεί υπέρηχος στην καρδια, βιοχημικές εξετάσεις, παρασιτολογικές εξετάσεις, βρογχοσκόπηση προκειμενου να ανακαλυφτεί η αιτια του βήχα.

Ο βήχας μπορεί να προέρχεται από πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα ή και σε καρδιολογικό πρόβλημα.

Μερικά συνηθισμένα νοσήματα που προκαλούν βήχα :

Κολάπσους της τραχείας, λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα ( kennel cough), αλλεργική βρογχίτιδα, καρδιακή ανεπάρκεια, νεοπλάσματα των πνευμόνων κλπ.

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
θα προσπαθήσω να τραβίξω βίντεο αν τα καταφέρω βέβαια γιατί όταν το κάνει με πιάνει αμόκ και δεν λείτουργώ. Την άλλη εβδομάδα θα ξαναπάω στην κτηνίατρο για εμβολιασμό οπότε θα της πώ και για ακτινογραφία. Σας ευχαριστώ πάντος πάρα πολύ για την συμπαράσταση σας και τις συμβουλές σας. Μου είναι παρα πολύ χρήσιμες. Να είστε καλά παιδία.

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Καλησπέρα.
Το σκυλάκι μου από σήμερα το πρωί έχει πολύ εντονο βήχα και σε πολύ μεγάλη συχνότητα.
Στην αρχή σκέφτικα ότι θα του έχει κολίσει καμία τρίχα αλλά πρόσεξα ότι δεν υποχωρούσε.
Ακόμα κ όταν κοιμόταν το πάθαινε. Όσο περνάει η ώρα είναι σαν να βαραίνει και η ανάσα του κάθε φορά που το παθαίνει και την τελευταίa ώρα βγάζει και βλέννεs,σαν τα δικά μας φλέματα.
Περιμένω να ανοίξει ο κτηνίατρος αλλά μέχρι τότε μηπώς υπάρχει καμία αντίστοιχη εμπειρία για το τι μπορεί να είναι?

Πληροφοριακά είναι 15 μηνών,αρσενικό,westie
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini