Περίφραξη Ταράτσας / Μπαλκονιού


NaraLana

Member
10 Οκτωβρίου 2020
17
21
31
Καλησπέρα.

Έχω ένα κουτάβι, τη Λώρα, η οποία σε λίγο καιρό ολοκληρώνει τον κύκλο των πρώτων εμβολίων, και θα μπορούμε να την έχουμε μαζί μας τις ώρες που είμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Επειδή συχνά βγαίνουμε και καθόμαστε στη ταράτσα, τώρα πια μπορεί να έρχεται κι αυτή μαζί μας και να περνάμε χρόνο κι εκεί.

Όλος ο χώρος είναι ενιαίος εκτός από ένα άνοιγμα που οδηγεί σε εξωτερικές σκάλες.

Έχω σκοπό να περιφράξω όλη την επιφάνεια των κάγκελων και να βάλω και μια πόρτα ώστε να μην έχει πρόσβαση στην εξωτερική σκάλα, για τις ώρες που θα καθόμαστε παρέα έξω.

Σαν κουτάβι που είναι δαγκώνει ότι βρίσκει *και το κομματιάζει συνήθως*, άρα θα ήθελα όσον αφορά τη περίφραξη να βάλω πέρα από ασφαλές, κάτι ανθεκτικό επίσης.

Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν είμαι σίγουρη που να καταλήξω, ίσως να φταίει ότι δεν έχω γνώσεις των υλικών και πόσο ανθεκτικά είναι για τα σκυλίά και σίγουρα η έλλειψη πρότερης εμπειρίας.

Γι' αυτό αποφάσισα να ρωτήσω εδώ, τι χρησιμοποιείτε εσείς, ή ποιά είναι η καλύτερη επιλογή περίφραξης κατά την άποψη σας!
 




ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Αν κατάλαβα καλά θες κάτι να βάλεις στα κάγκελα ώστε να μην περάσει από μέσα και κάνει ελεύθερη πτώση και κάτι σε μια πόρτα για να μην φεύγει.
Στα κάγκελα μπορείς να βάλεις οτιδήποτε. Από πλαστικό πλέγμα μέχρι καλάμια.
Απλά το πλαστικό τσεκαρε το που και που μην στο κάνει τρύπα.

Και στην πόρτα μπορείς να βάλεις από παλέτα καλά στερεομενη για να μην της έρθει στο κεφάλι, μέχρι αυτές τις πόρτες που είναι για τα μωράκια, μέχρι κανονική πόρτα.

Από την οικονομική σου κατάσταση εξαρτάται και από το πόσο καιρό θες να το κρατήσεις.
Πχ αν το θες για πάντα, πάρε σίδερα να σου βάλει κανονική, αν το θες για μέχρι να αρχίσει να βγαίνει έξω βάλε παλέτα.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


NaraLana

Member
10 Οκτωβρίου 2020
17
21
31
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Όταν μπορεί να βγεί κανονικές βόλτες λόγω εμβολίων (δηλαδή όχι μόνο αγκαλιά) τότε θα την αφήσω να έρχεται μαζί μας και στη ταράτσα.

Θέλω κάτι μόνιμο γιατί θα περνάμε χρόνο συχνά εκεί, μέσα στη μέρα πάμε αρκετές φορές και καθόμαστε έξω (πχ. να πιούμε τον καφε μας ή να φάμε) και θέλω να μπορεί να έρχεται μαζί μας.

Πόρτα θα βάλω κανονική, μόνο για το είδος της περίφραξης έχω αμφιβολίες.
Δεν θα ήθελα κάτι που θα μπορούσε να μασήσει εύκολα, όχι για την "ζημιά", αλλά για τον κίνδυνο κατάποσης κάποιου κομματιού ή οποιουδήποτε τραυματισμού.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν θα είναι ποτέ μόνη της εκεί, θα έχει επίβλεψη. Ωστόσο προσπαθώ να προνοήσω και θα ήθελα να είναι σε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλές περιβάλλον για αυτή.

Λογικά σε μια από αυτές τις λύσεις θα πάω, απλά σκέφτηκα πως ίσως υπάρχει και κάποια εναλλακτική που δεν έχω σκεφτεί ακόμα ή δεν έχω πετύχει στην έρευνα που έχω κάνει.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Καλως ηρθατε, κουκλιτσα να την χαίρεσαι!!!

Θα έλεγα μη παρεις πλαστικο πλεγμα, εμενα το εκανε κομματια 3 μηνων και ξερναγε μετα πλαστικα σαν σταυρουδακια. Δεν ηταν οτι καλυτερο. (Συν οτι δεν ειναι και πολυ ομορφο :LOL: ).
Τελικα εβαλα καλαμι λιγο πιο χοντρο ομως, οχι αυτο το τερμα λεπτουλικο, το εσφιξα καλα πανω στα καγκελα με ταιρ απ να μη μπορει να το τραβηξει, μασησει.Ειναι καλο γιατι δε βλεπουν και τελεια απεξω, λιγοτερα ερεθισματα για γαυγισμα.

Γενικα εφοσον αν καταλαβα καλα βγαινετε μαζι με επιβλεψη .... θα την προλαβαινεις, με τα πολλα οχι , θα το πιασει και δε θα χαλασει οτι και αν βαλεις. Καθως μεγαλωνουν κοβουν τις πολλες ζημιουλες.
 
Last edited:


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Να ρωτήσω κάτι....γιατί πρέπει να έχει κάνει εμβόλια για να βγει ταράτσα;
Ενα μεγάλο μπαλκόνι δεν είναι κι εκεί; Χωρίς προφύλαξη προς το παρόν βέβαια αλλά νομίζω ότι τα εμβόλια δεν αφορούν το χώρο της ταράτσας. Μου διαφεύγει κάτι;
 


NaraLana

Member
10 Οκτωβρίου 2020
17
21
31
@medusa

Ακούγεται καλή ιδέα το χοντρό καλάμι.
Ευχαριστώ πολύ!!

@zerom0

Καλησπέρα!
Συμβουλευτήκαμε τη κτηνίατρο μας, και μας είπε πως εφόσον στη ταράτσα υπάρχει η πιθανότητα να κυκλοφορούν γάτες, πουλάκια κοκ.,να μην την αφήνουμε κάτω, μέχρι να ολοκληρωθούν τα εμβόλια.
Κάτι που ισχύει για αυτόν τον χώρο, μιας και πολύ συχνά περνάνε από εκεί οι γατούλες της γειτονιάς.
 
  • Like
Reactions: medusa and zerom0






GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.046
patra
grdane.blogspot.com
Απο θέμα περίφραξης... δεν υπάρχει πρόβλημα... μια χαρα καταλαβαίνουν το ύψος και τα σκυλιά δεν έχουν αυτοκτονικές τασεις.... αν πάραυτα χρειαζεσαι περίφραξη ... ουτε πλαστικό ούτε καλαμια... δεν ξερω τον χαρακτηρα του κουταβιού αλλά αν είναι υπερενεργητικό... μια χαρα τα μασουλάει.. διάλεξε συρματινο πλεγμα και τοποθετησε το...
 
  • Like
Reactions: zerom0 and sis


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Αν είναι μασουλιαρης όντως μόνο το σύρμα θα σας σώσει.

Πάντως @GRDANE δυστυχώς δεν είναι λίγα τα σκυλιά που πέφτουν από μπαλκόνια, ειδικά κουτάβια που δεν έχουν και τον πλήρη έλεγχο του σώματός τους.
Και εκτός από αυτά που πέφτουν καταλάθος υπάρχουν και αυτά που πηδάνε συνήθως από ταράτσες μονοκατοικιών, όχι πιο ψηλά αλλά τη ζημιά τους την παθαίνουν.
Σαφώς δεν είναι η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν.
 


NaraLana

Member
10 Οκτωβρίου 2020
17
21
31
@GRDANE

Καλησπέρα! Δεν διαφωνώ, ωστόσο θα νιώθω καλύτερα να έχω πάρει τις προφυλάξεις μου, γιατί πρόκειται για ένα όντως υπερκινητικό σκυλάκι με πολύ ενέργεια! Ευχαριστώ για τη πρόταση του συρμάτινου πλέγματος θα το ψάξω!

@ΒασιλικηΖ

Είναι! Οπότε η λύση του σύρματος, μου φαίνεται καλή ιδέα από άποψη αντοχής.
 
  • Like
Reactions: GRDANE




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3