@XPHSTOS Το πολύ κόκκαλο φέρνει δυσκοιλιότητα, ειδικά αν δωθεί χωρίς φαγητό όπως εντόσθια ή λαχανικά (κυρίως τα "υπόγεια"). Επίσης παίζει και το κόκκαλο που έδωσες να μη είχε πολύ μεδούλι το οποίο είναι ενεργητικό. Δεν μου έχει τύχη τέτοιο πρόβλημα, αντιθέτος όταν δώσω γεύμα χωρίς κόκκαλο μπορει και να μη ενεργηθούν την υπόλοιπη μέρα.
@nacho_DL όντως μου φαίνεται περίεργο να πειράζει τόσο πολύ το κόκκαλο. Μήπως δίνεις πολύ γυμνό κόκκαλο ή μήπως η ξερή που δίνεις είναι πολύ "στεγνή" (πολύ fiber) και με τα κόκκαλα στουπώνει το καιμένο?
Συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε με μαλακά κόκκαλα όπως κοτόπουλο, πρόβατο, αρνί ή και γαλοπούλα. Αν θέλετε το κόκκαλο μόνο για τα δόντια τότε προτιμήστε βόειο αλλά μακρυά απο τα βαρυά κόκκαλα. Δηλαδή αυτά τα οποία κρατούν το βάρος του ζώου, όπως για παράδειγμα τα πόδια, η σπονδυλική στήλη και τους ώμους.
Πάντα το κόκκαλο που δίνεται να έχει και λίγο κρέας πάνω. Αν ένας σκύλος φάει ένα ολόκληρο γυμνό κόκκαλο δεν μου φαίνεται παράλογο να μη μπορεί να κάνει την ανάγκη του. Επίσης το κρέας πάνω στο κόκκαλο κάνει καλό στα ούλα και καθαρίζονται καλά τα μπροστινά δόντια που αναγκάζονται να τραβάνε.
Αυτό το κομμάτι ήταν χθεσινό γεύμα. Φαγώθηκε όλο και κάνανε και δυο φορές σήμερα την ανάγκη τους όπως πάντα.