Περί κυνηγιού, αειφορίας και άλλων συμβιβαστικών λύσεων...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι καταστρεφεται μια φυλη αν δεν κυνηγαει. Οι εξετασεις εργασιας που λετε ειναι να τα στελνουν να πιασουν παπιες? Σε αυτες τις αθλοπαιδιες κυναθληματα δεν υπαρχουν και ειδικα για να τσεκαρονται οι σκυλοι κυνηγοι? Αν ναι ε τους καλυτερους τους διασταυρωνουν.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Συμφωνώ με τον Αντώνη. Με αυτή τη λογική τα Δαλματίας θα έπρεπε να έχουν εκλείψει διότι δεν υπάρχουν πια άμαξες να ακολουθούν, ο σκύλος του χασάπη (rottweiler) το ίδιο επειδή δεν οδηγεί τα κοπάδια σε μεγάλες αποστάσεις από και προς τις αγορες, τα Ροδεσίας το ίδιο επειδή δεν χρειάζεται να κυνηγούν λιοντάρια, το λαμπραντορ επίσης διότι δεν χρειάζεται να φέρνει τα ψαράδικα δίχτυα μέσα από τα παγωμένα νερά των ακτών της Νέας Γης, το fox terrier επειδή δεν κηνηγα αλεπουδες, το west highland white terrier επειδή δεν κυνηγάει βιδρες κτλ.

Όλες αυτές οι φυλές δεν αφανίστηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν για να συμβαδίζουν με τις ανάγκες του σήμερα.

Galazio, μην ξεχνάς πως τα σκυλιά δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Εάν το σήμερα επιτάσσει να γίνουν όλα τα σκυλιά σκύλοι συντροφιάς, αυτό θα γίνει.
Βρε συ Γαλάζια, γιατί δεν απαντάς σε αυτό?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εαν λοιπον προκυψει στην πορεια, να γινουν οι δεικτες, τα επαναφορας, τα λαγωνικα, σκυλοι συντροφιας,να ξερετε οτι θα ειμαι εκει ψηλα, και θα εχω πεσει κατω να κραταω την κοιλια μου απο τα γελια και τα κλαμματα.
απαντησα.
ελα στο τοπικ που εχω ανοιξει στο "επιλογη" να μου πεις την γνωμη σου.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
σημερα δεν υπαρχει αναγκη για κυνηγους

το μονο ηθικα αποδεκτο οταν σκοτωνεις ειναι η επιβιωση
περα απο αυτο ειναι δολοφονια , κακοηθεςκαι δεν αξιζεις καλητερη αντιμετωπιση απο ενα καρκινωμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
υπερβολές

και προχωρώ

να καταργηθεί και η γεωργία...
ξέρετε πόσα έμβια όντα συνθλίβονται από το βάρος του τρακτέρ?
πόσα έντομα δηλητηριάζονται από τα εντομοκτόνα?
πόσος φόνος αντιστοιχεί στην ντομάτα της ντοματοσαλάτας σας?

αν δε θεωρήσουμε ότι και τα φυτά έχουν ζωή (εγώ δεν αμφιβάλλω) τότε εκεί να δείτε φόνοι. όπου καλλιεργείτε ένα είδος σε φυσικές συνθήκες θα υπήρχαν χιλιάδες άλλα είδη να συμβιώνουν τα οποία όμως...ζιζανιοκτόνο...

το κυνήγι είναι αρχέγονο. όπως και η αλιεία και η γεωργία

δεν γίνεται να καταργηθούν...μεθαύριο θα μας πούν ότι καταργείτε η σκυλοκατοχή γιατί δεν χρειάζετε πιά

απλά
αν κρίνουμε τις παρούσες συνθήκες του πτηνοπλυθησμού το κυνήγι πρέπει να διακοπεί για καναν αιώνα και μετά άνετα ο καθένας μπορεί να πάρει το ντουφέκι του και να ντουφεκάει πουλιά για μεζέ. δεν είναι κακό. φυσικό είναι.τα τρώς. όπως τρώς αρνί ραδίκι ή αμύγδαλα

όταν όμως σκοτώνεις για πλάκα είναι καρκίνωμα πράγματικά

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ρε κοκονι υπαρχει ελληνας κυνηγος που το κανει για αναγκη? Χομπυ δεν το χουν? Φανταζομαι το αρθρο αναφερεται στον κοσμο που εχει ανακαλυψει την κτηνοτροφια και τη γεωργια και οχι στις φυλες που ζουν στα μεσα του πουθενα και κυνηγουν με δορια.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σύμφωνα με αυτήν την λογική, οι σκύλοι-φύλακες, θα πρέπει να φάνε 5-6 Αλβανούς, για να μην εκλείψει η φυλή ή ο λόγος ύπαρξης τους... Σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης Αλβανών, μπορούν να ασκηθούν και με Κούρδους ή Πακιστανούς.
Αντώνη μου,

οι σκύλοι φύλακες δημιουργήθηκαν για να τρώνε Αλβανούς????

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Ρε κοκονι υπαρχει ελληνας κυνηγος που το κανει για αναγκη? Χομπυ δεν το χουν? Φανταζομαι το αρθρο αναφερεται στον κοσμο που εχει ανακαλυψει την κτηνοτροφια και τη γεωργια και οχι στις φυλες που ζουν στα μεσα του πουθενα και κυνηγουν με δορια.

ποιό άρθρο?:p:p:confused::confused:

μάι πέρσοναλ πόιντ οφ βιού?

ευχαριστώ πάντως:D

το μόνο που λέω είναι ότι το κυνήγι/αλιεία δεν γίνεται να καταργηθεί και να τρώμε μόνο εκτρεφόμενα ζώα. πρώτον είναι αρχέγονο και δεύτερον είναι υγιεινό.

αυτό που χρειάζεται είναι λογική
η οποία έχει χαθεί ,για τόσο πολύ καιρό
που πρέπει να σταματήσει το κυνήγι για καναν αιώνα
για να συνέρθει το σύστημα και να επανέρθει σε επίπεδα που
το να φάς τσίχλοκότσυφα λαγό ή ελάφι δεν θα είναι τραγικό.(όπως τώρα)
για το ψάρεμα τα αλιευτικά καταφύγια και η κατάργηση πολλών μαζικών μεθόδων αλιείας θα φέρουν ταχύτερα αποτελέσματα καθώς η θάλασσα έχει και βάθος εκτός από επιφάνεια όπως η ξηρά/δεν κατοικούμε κιόλας στην θάλασσα/είναι μεγαλύτερη και σε επιφάνεια

οι υπερβολές οδηγούν
στο σχηματισμό στρατοπέδων
σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως
το οικοσύστημα και η τραγική κατάσταση που το φέραμε
κυρίως με τις υπερβολές μας.:)

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Ναι αλλά μη τους παίρνει ο διάολος όλους του κυνηγούς. Ξέρω κυνηγό που πάει με ΜΙΑ σφαίρα να κυνηγήσει.
ΑΝ τύχει να πιάσει κάτι έπιασε αν όχι.....

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αντώνη μου,

οι σκύλοι φύλακες δημιουργήθηκαν για να τρώνε Αλβανούς????
'Οχι βέβαια, αλλά... προσπαθώ να ακολουθήσω την "λογική" των κυνηγών.
Άλλωστε, οι σκύλοι (κατά την γνώμη μου) δεν "δημιουργήθηκαν" από κανένα μας!!! Οι σκύλοι προσαρμόστηκαν, κι ανάλογα με τις αναγκες μας ανά εποχή, χρησιμοποιήσαμε (σαν είδος) κάποιες από τις ικανότητας τους.

Στην σύγχρονη εποχή, με την ανεπάρκεια των βιοτόπων για την επιβίωση της άγριας πανίδας, εόναι παράλογο να σκοτώνουμε τα άγρια ζώα για χόμπυ, και να χρησιμοποιείται το επιχείρημα της απασχόλησης των κυνηγετικών φυλών.

Οι σκύλοι θα προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες μας, και θα προκύψουν νέες "χρήσεις"...

Οι σκύλοι "φύλακες" που ήταν επιφορτισμένοι με την φύλαξη κoπαδιών, τώρα ασχολούνται με agility, sutzhound, κλπ. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερ της επίθεσης σε οικονομικούς πρόσφυγες, γιατί παραδοσιακά κάποιες φυλές ¨τρώγανε¨ τους παρείσακτους!!! Αλοίμονο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix