Περί πρωκτικών αδένων


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην αδειάσει κανείς πρωκτικούς αδένες την πρωτοχρονιά γιατί θα τους αδειάζει όλο το χρόνο!!!
Καλή χρόνια! :p
 


D

Deleted member 14614

Guest
Μάλλον το γρουσούζεψαν τα τελευταία post :)p) και σήμερα συνεχίστηκε το πανηγύρι, ευτυχώς με μικρότερη συχνότητα. Δεν θα άντεχα πάλι να "ντύσω" το δωμάτιο! Η μπόχα, βέβαια, μπόχα... Θα τον πάω σε κτηνίατρο αύριο, λογικά θα είναι ανοιχτά. Καλά πάει η νέα χρονιά, δεν μπορώ να πω!
 








D

Deleted member 14614

Guest
Μόλις γυρίσαμε από την επίσκεψη στον νέο μας (πλέον) κτηνίατρο. Διέγνωσε χρόνια φλεγμονή στους αδένες και θα του δίνω 2 χαπάκια την ημέρα και αλοιφή 3 φορές την ημέρα (δεν το γλύτωσα το δάχτυλο Lovey the Lab!). Η φλεγμονή έχει δημιουργηθεί από κακή διατροφή μηνών έως και ετών (ε καλά 2 ετών είναι βέβαια ο σκύλος). Επίσης, επειδή ξύνεται-γλύφεται γενικά συχνά ο σκύλος, ο κτηνίατρος είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε εκνευρισμό από τη φλεγμονή, καθώς προκαλεί πόνο. "Χαίρομαι" που ο προηγούμενος κτηνίατρος μάς ξεπέταξε έτσι εύκολα και κυρίως, άφησε ένα σκύλο να υποφέρει.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Τι χαπάκια σου είπε;
Πόσο κακή διατροφή είχε πια βρε παιδί μου;
Εντύπωση μου κάνει. Εκτός...αν αυτή είναι η ευαισθησία του.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Flagyl λέγονται τα χαπάκια. Μήπως τα ξέρεις?
Κοίτα, ξηρά τροφή έτρωγε, αλλά κακής ποιότητας. Επιπέδου Pedigree ,κλπ. Βέβαια, είναι και λίγο ευαισθητούλης γενικά βλέπω με τις τροφές, οπότε μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό. Προς το παρόν, φαντάσου, δεν του έχει κάτσει τέλεια καμία τροφή.
 






D

Deleted member 14614

Guest
Ο σκύλος δεν συνέρχεται με τίποτα. Κάθε 2,5 εβδομάδες ακριβώς, παθαίνουμε τα ίδια. Ο κτηνίατρος μου πρότεινε αφαίρεση των αδένων ή να πηγαίνω σε αυτόν κάθε φορά που γεμίζει.
Σας παρακαλώ, μήπως έχει κανείς τέτοια εμπειρία για να μου δώσει καμιά συμβουλή? Νιώθω τελείως ανήμπορος. Δεν έχω ιδέα από αυτά τα θέματα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο σκύλος δεν συνέρχεται με τίποτα. Κάθε 2,5 εβδομάδες ακριβώς, παθαίνουμε τα ίδια. Ο κτηνίατρος μου πρότεινε αφαίρεση των αδένων ή να πηγαίνω σε αυτόν κάθε φορά που γεμίζει. Σας παρακαλώ, μήπως έχει κανείς τέτοια εμπειρία για να μου δώσει καμιά συμβουλή? Νιώθω τελείως ανήμπορος. Δεν έχω ιδέα από αυτά τα θέματα.
Ο σκυλος μου οταν επαθε φλεγμονη για 1η φορα στους περιπρωκτικους αδενες ο κτηνιατρος που τους αδειασε ειπε οτι ισως να ειναι πιο επιρρεπης απο τοτε,δηλαδη οτι αυξανονται οι πιθανοτητες να το ξαναπαθει.Και οτι αν το προβλημα επιμενει υπαρχει η λυση να αφαιρεθουν οι αδενες.Οταν ρωτησα 2ο κτηνιατρο ειπε οτι αν αφαιρεθουν υπαρχει το ρισκο να χαλαρωσει ο σφιγκτηρας του πρωκτου.Δεν ρωτησα περαιτερω πληροφοριες τι εννοουσε ακριβως.Αλλα αυτο σιγουρα ειναι αρνητικο αν συμβει.Ισως αν συμβει σε σκυλο να εχει προβλημα στην αφοδευση,πχ να μην μπορει να κρατιεται και να του φευγουν.Ρωτα τον κτηνιατρο σου για αυτο και πες μας την γνωμη του.Ο δικος μου το επαθε 1 φορα τον Ιανουαριο του 2013 και ελπιζω να μην το ξαναπαθει.Οταν οι αδενες δεν καθαριστουν εγκαιρα τοτε δημιουργειται φλεγμονη και στην συνεχεια συριγγιο το οποιο καποια στιγμη ανοιγει,ισως τοτε να ειναι αναγκαστικη η αφαιρεση τους,δεν το γνωριζω.Ο δικος μου εγινε καλα με αντιβιωση.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Με την πρωτη μου γαλλιδα ημουν στο τσακ να αφαιρεθουν οι προκτοικοι αδενες ( το οποιο ειναι οντος σχετικα πολυπλοκο χειρουργειο με αρκετα ρισκα), επειδη γεμιζαν καθε 10 μερες, το σκυλι βρομουσε και παθαινε επανοτες φλεγμονες.

Στην δικια μου ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΕ το προβλημα οταν της αλλαξα την τροφη σε BARF.
Ειχαμε μαλιστα αμεσα αποτελεσματα.
Εκει που αδειαζαμε τις αδενες καθε 10 μερες, πηγαιναμε αμεσως στο μηνα- και μετα απλα ξεχασαμε πια οτι υπαρχουν προκτικοι αδενες!
 


D

Deleted member 14614

Guest
Αυτό με την χαλάρωση του σφιγκτήρα δεν μου άρεσε καθόλου... Θα ρωτήσω... Εδώ είναι η διαφορά, ότι στον δικό μου η αντιβίωση δεν νομίζω ότι τον πιάνει καθόλου. Κάθε φορά που πηγαίνουμε, μου λέει ότι δεν έχει φλεγμονή πλέον μεν, αλλά γεμίζει πάρα πολύ γρήγορα. Άντε βγάλε άκρη...
RussellKind και FrenchieFan, οι κενώσεις των σκυλιών σας πώς ήταν όλον εκείνο τον καιρό?
FrenchieFan, με την αλλαγή τροφής είδες και αλλαγή στις κενώσεις?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο μικρός όσο σκληρές και να είναι οι κενώσεις του έχει άδειασμα αδένων μια φορά το μήνα. "Προειδοποιεί" με το χαρακτηριστικό τράβηγμα του πωπού του στο χώμα μετά απο τις... βρωμοδουλειές του. Αν αργήσουμε να τον πάμε στην κτηνίατρο για άδειασμα σαν να σκληραίνουν κι αδειάζουν πιό δύσκολα. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει κάνει ποτέ φλεγμονή, ούτε δυσοσμίες, ούτε χρειάστηκε αντιβίωση. Ρώτησα για χειρουργείο κι η απάντηση ήταν ότι αν δεν υπάρχει σοβαρό θέμα ας το αποφύγουμε το χειρουργείο. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, τον προηγούμενο μήνα οι αδένες του δε χρειάστηκαν άδειασμα, ήταν ήδη άδειοι κι ακόμα δεν εχει κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση. Μέσα στη βδομάδα θα πάμε κτηνιατρείο για τη μηνιαία ρουτίνα μας και θα δούμε τι γίνεται.

Περαστικά στον μικρό σου Rick
 


D

Deleted member 14614

Guest
Αυτό ακριβώς φοβόμουν... Πω ρε γαμώτο, αυτό μου έλειπε, κάθε 3 εβδομάδες να πηγαίνω στον κτηνίατρο... Θα αναγκαστώ να "κατέβω" ποιοτικά στην τροφή... Εμένα δεν τρίβεται κάτω, αλλά το καταλαβαίνω γιατί αρχίζει να γλύφεται μανιωδώς πίσω!
Πολύ χαίρομαι για τον δικό σου! Μακάρι να μην ξαναχρειαστεί!:) Αν θες, ενημέρωσε για το τι θα σου πει ο κτηνίατρος όταν πάτε.
Να'σαι καλά Orilis!:)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι κενοσεις σε μας δεν ειχαν και μεγαλη σχεση, απο οτι κρινω εγω.

Το προβλημα στην δικια μου υπηρχε παντα, αλλα χειροτερεψε αποτομα και παρα πολυ- και δεν επανηλθε ποτε ( με οποια ξηρα και να εδινα μετα)- οταν της εδωσα καποια στιγμη μια ξηρα με Σολομο και ρυζι.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Κατάλαβα... Πρέπει να το δω λίγο διαφορετικά το θέμα με τη διατροφή.
Αύριο θα πάμε έτσι κι αλλιώς στον κτηνίατρο και θα τον πιέσω περισσότερο σχετικά με αυτό το θέμα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Αυτό με την χαλάρωση του σφιγκτήρα δεν μου άρεσε καθόλου... Θα ρωτήσω... Εδώ είναι η διαφορά, ότι στον δικό μου η αντιβίωση δεν νομίζω ότι τον πιάνει καθόλου. Κάθε φορά που πηγαίνουμε, μου λέει ότι δεν έχει φλεγμονή πλέον μεν, αλλά γεμίζει πάρα πολύ γρήγορα. Άντε βγάλε άκρη... RussellKind και FrenchieFan, οι κενώσεις των σκυλιών σας πώς ήταν όλον εκείνο τον καιρό? FrenchieFan, με την αλλαγή τροφής είδες και αλλαγή στις κενώσεις?
Ο δικος μου πριν παθει φλεγμονη εγλειφε εντονα τον πρωκτο του λιγες ημερες πριν,αν ηξερα για τι προκειται θα τον πηγαινα στον κτηνιατρο αμεσως.Υπεθεσα οτι τον εχουν τσιμπησει ψυλοι οπως συμβαινει καποιες φορες.Η οτι εχει παθει κολλιτιδα λογω φαγητου απο το σπιτι.Παλι καλα που τον προλαβα και δεν χειροτερεψε η κατασταση να δημιουργηθει συριγγιο και να ανοιξει.Νομιζω οτι ηδη ειχε δημιουργηθει αλλα ηταν στην αρχη.Υπηρχε 1 σπυρακι στον πρωκτο του,νομιζω αυτο ηταν το συριγγιο.Δεν το ειχε παθει ποτε και το επαθε σε ηλικια περιπου 3 χρονων.Δεν ειμαι σιγουρος,νομιζω οτι εκεινο το διαστημα τα κοπρανα του ηταν μαλακα.Ηταν η μονη φορα που ο σκυλος γυρισε να δαγκωσει τον κτηνιατρο κι γενικα ανθρωπο οταν αυτος πηγε να καθαρισει τους αδενες.Αναγκαστικα του εδεσε το στομα για λιγο.Υποτιθεται οτι οταν τα κοπρανα ειναι μαλακα δεν πιεζονται οι αδενες κατα την αφοδευση και δεν αδειαζουν οποτε και γεμιζουν.Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο,ισως παιζει ρολο αλλα να μην ειναι μονο αυτο.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Ναι, ενοχλούνται ιδιαίτερα οι σκύλοι και γι'αυτό και μπορεί να τους βγει επιθετικότητα όταν τους "πειράζει" ο κτηνίατρος από πίσω. Σίγουρα παίζει ρόλο η σκληρότητα, αλλά τελικά δεν είναι μόνο αυτό. Εξηγούμαι:
Πήγαμε σήμερα και απ'ότι είπε ο κτηνίατρος δεν θα χρειαστεί αφαίρεση των αδένων, γιατί τα υγρά εδώ και καιρό παραμένουν...υγρά (δεν υπάρχει στερεοποίηση δηλαδή). Αναγκαστικά θα πρέπει να πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα και κάποια στιγμή θα εξισορροπήσει από μόνος του. Πρέπει επίσης, οπωσδήποτε να τρώει καλή τροφή γιατί βοηθούν, είπε, τα συστατικά της στην περιοχή. Δεν είναι, αποκλειστικά, δηλαδή, θέμα σκληρότητας αλλά και πεπτικότητας.