Περί στείρωσης

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Να το κάνετε. Ειδοποιείστε το δήμο ή πηγαίνετέ τη εσείς.
Τα σκυλιά δεν είναι δικά της και δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί.

Α ρε chloe δεν έχεις βρεθεί ποτέ στα Μέγαρα.:(
Ο Δήμος χέστηκε το ξέρω από πρώτο χέρι.
Για αυτό αν και μικρή πόλη γίνεται πανικός από αδέσποτα.:mad::mad::mad:

Αυτό για το αν τα σκυλιά θεωρούνται δικά της δεν γνωρίζω. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να μπώ στην διαδικασία "το κλέβω το πάω για στειρωση και το επιστρέφω".

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μα δεν θα τα κλέψεις!
Στο δρόμο θα τα βρεις και θα πας να τα στειρώσεις...
(αν μπορείς να αναλάβεις το οικονομικό βάρος)
Τα σκυλιά δεν είναι δικά της εκτός αν έχουν τσιπάκι - που δεν έχουν, στο υπογράφω.
Περί χημικής στείρωσης δεν έχω ιδέα.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Δεν υπάρχει χημική στείρωση
υπάρχει

Τα φάρμακα-“Χημική στείρωση”

Φάρμακα για την αποτροπή της εμφάνισης του οίστρου στα θηλυκά, την αποτροπή της σύλληψης ή τη φαρμακευτική άμβλωση κυκλοφορούν στην αγορά σε μορφή χαπιού ή ενέσιμη, καλό είναι όμως να χρησιμοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. γεννήτορες μεγάλης αξίας που δε θέλουμε να στειρωθούν, αδυναμία για κάποιο λόγο στείρωσης του ζώου στη δεδομένη στιγμή), πάντα μετά τη συμβουλή κτηνιάτρου και σίγουρα όχι κατ εξακολούθηση. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι τόσο ασφαλή όσο για τον άνθρωπο και αποδεδειγμένα προκαλούν σοβαρές παρενέργειες όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα (νεοπλασίες μαστού ή γεννητικού συστήματος, πυομήτρα, απλασία του μυελού των οστών). Καλό είναι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τέτοια φάρμακα να το κάνουμε μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και μετά να προγραμματίσουμε τη στείρωση του ζώου.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
υπάρχει

Τα φάρμακα-“Χημική στείρωση”

Φάρμακα για την αποτροπή της εμφάνισης του οίστρου στα θηλυκά, την αποτροπή της σύλληψης ή τη φαρμακευτική άμβλωση κυκλοφορούν στην αγορά σε μορφή χαπιού ή ενέσιμη, καλό είναι όμως να χρησιμοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. γεννήτορες μεγάλης αξίας που δε θέλουμε να στειρωθούν, αδυναμία για κάποιο λόγο στείρωσης του ζώου στη δεδομένη στιγμή), πάντα μετά τη συμβουλή κτηνιάτρου και σίγουρα όχι κατ εξακολούθηση. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι τόσο ασφαλή όσο για τον άνθρωπο και αποδεδειγμένα προκαλούν σοβαρές παρενέργειες όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα (νεοπλασίες μαστού ή γεννητικού συστήματος, πυομήτρα, απλασία του μυελού των οστών). Καλό είναι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τέτοια φάρμακα να το κάνουμε μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και μετά να προγραμματίσουμε τη στείρωση του ζώου.
Δεν είναι στείρωση, άμα σταματήσεις το χάπι η την ένεση ξαναεπιστρέφει ο οίστρος

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Το γνωρίζω αλλά έχω την αμιδρά ελπίδα ότι θα πειστούν ή ότι θα βγάλω κάποια άκρη με δήμο ή κάποιον άλλον φορέα.
Εώς τότε να μην αφεθούν στην μοίρα τους τα σκυλιά όσον αφορά το ζευγάρωμα.
Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι οι παρενέργειες από τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Μα δεν θα τα κλέψεις!
Στο δρόμο θα τα βρεις και θα πας να τα στειρώσεις...
(αν μπορείς να αναλάβεις το οικονομικό βάρος)
Τα σκυλιά δεν είναι δικά της εκτός αν έχουν τσιπάκι - που δεν έχουν, στο υπογράφω.
Περί χημικής στείρωσης δεν έχω ιδέα.
Έαν ο άλλος είναι μ@λ@κ@ς και θέλει να σε τρέξει μπορεί δυστυχώς.
Μόνο με μαρτυρίες οτι ο σκύλος του ανήκει βρίσκεις τον μπελά σου.

Έχω ήδη μιλήσει με τον κτηνίατρο μου και προσφέρθηκε να τα στειρώσει με πολύ λίγα χρήματα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είναι στείρωση αυτό, και για την δεδομένη περίπτωση είναι πολύ επικίνδυνο να χορηγηθούν μονίμως (γιατί μόνο μονίμως θα μπορούσαν να δουλέψουν) τέτοια φάρμακα σε σκύλο που βρίσκεται υπό την κατοχή ανεύθυνου ατόμου.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Ημιδεσποζόμενα δεν είναι?
Πού ζουν τα σκυλιά?
Στο σπίτι της? Ή στο δρόμο?
Δεν είναι ξεκάθαρο που ζούν τα σκυλιά απο νομική σκοπιά.
Διότι τα ταίζει στην αυλή της - πάρκινγκ η οποία είναι ανοιχτή.
Το ένα επίσης όταν υπάρχουν καλεσμένοι στο σπίτι το δένει (στο πάρκινγκ της) διότι γρατζουνάει τα αυτοκίνητα.
Σκυλόσπιτα δεν έχουν ή κάτι παρόμοιο, κοιμούνται όπου βρούν, στα σκαλιά, στην αυλή της, στον δρόμο αλλά φοράνε περιλαίμια.
Και υποθέτω ότι εαν δημιουργηθεί φασαρία (αν τα στειρώσω με το "έτσι θέλω") και καλέσουν την αστυνομία θα στηριχτούν στις μαρτυρίες γειτόνων.
Στους λιγοστούς γειτόνους είναι γνωστό ότι είναι δικά της.

Την λύση θα την βρώ όπως είπα είτε μέσω δήμου (βάζοντας και κάποιους γνωστούς να "σπρώξουν το θέμα) είτε μέσω της ίδιας (αν χρειαστεί θα την βάλω να επιλέξει μεταξύ καταγγελίας στην αστυνομία μιας και το ένα μου γρατζούνισε το αυτοκίνητο κυνηγώντας μια γάτα είτε να δεχθεί να στειρωθούν) απλώς θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε ρωτάω εαν η φαρμακευτική στείρωση που κρατάει όπως έμαθα περίπου 6 μήνες είναι η σωστή λύση ή αν οι παρενέργειες των φαρμάκων είναι πολύ σοβαρές και να το ξεχάσω.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλημέρα!
Να ρωτήσω... ψάχνω μα δε βρήκα κάτι σχετικό...
Η πυομήτρα, σε τι ηλικίες εμφανίζεται σε μία σκύλα;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο η ηλικια. Μπορει να το εμφανισει και ενος χρονου, μπορει και 6 μπορει και καθολου. Την στειρωση (αν δεν εχει παθει πυομητρα) την κανεις για προληπτικους λογους. Αποφευγεις αρρωστιες και αναπαντεχα ζευγαρωματα!