Περί στείρωσης

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
chihuahua said:
αφου εχουν σεξουαλικότητα,είναι λάθος η στείρωση.
Μα πού κολλάει αυτό? Και τα θηλυκά το κάνουν. Είναι λάθος να τα στειρώνουμε κι αυτά? Από τόσα ιατρικά προβλήματα τα προφυλάσσει η στείρωση - αυτό θεωρώ ότι είναι και το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ αυτής.
Μην επεκταθώ, τα οφέλη είναι παγκοίνως γνωστά.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Από τόσα ιατρικά προβλήματα τα προφυλάσσει η στείρωση - αυτό θεωρώ ότι είναι και το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ αυτής.
Διαφωνώ. Η στείρωση δεν είναι μέσο πρόληψης ασθενειών, είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία πρέπει να γίνεται όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι. Για τα αδέσποτα δυστυχώς είναι μονόδρομος για να περιοριστεί η αναπαραγωγή τους. Όσον αφορά στα δεσποζομενα όμως, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει κάποιος να στειρώσει ένα υγιές ζώο…

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές....
Δεν είναι μέσο πρόληψης του καρκίνου των ωοθηκών ή της πυομητρας η στείρωση. Θεωρώ λάθος να στειρώσω έναν υγιή σκύλο για να μην ασθενήσει αργότερα.
Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να κάνουμε όλες οι γυναίκες πχ μαστεκτομή για να μην πεθάνουμε από καρκίνο του στήθους…

EDIT: Λίζα, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συζητήσεις. Θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για το θεμα. :wink: :D
Στείρωση σε αρσενικό σκύλο
Στείρωση. Πότε?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Απλά δε συμφωνώ, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί. Αν είχα θηλυκό σκυλί θα προτιμούσα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πολλοί κτηνίατροι συστήνουν τη στείρωση ως μέσο πρόληψης ασθενειών άλλωστε.
( τα έχω διαβάσει Κατερίνα ευχαριστώ :wink: Ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν τα θηλυκά σκυλιά από μένα, γιατί προτιμώ να έχω αρσενικά)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Chloe said:
Απλά δε συμφωνώ, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί. Αν είχα θηλυκό σκυλί θα προτιμούσα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πολλοί κτηνίατροι συστήνουν τη στείρωση ως μέσο πρόληψης ασθενειών άλλωστε.
( τα έχω διαβάσει Κατερίνα ευχαριστώ :wink: Ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν τα θηλυκά σκυλιά από μένα, γιατί προτιμώ να έχω αρσενικά)
για το καλό του σκύλου μιλάμε εδώ

όχι για το δικό σου

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
Chloe said:
και τα αρσενικα,μπορει να παθουν καρκινο του προστατη.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ναι, δεν ξέρω κατά πόσο είναι συχνό όμως. Ο σκύλος μου που έπαθε διόγκωση ήταν να στειρωθεί στα εννιά του χρόνια (πράγμα επικίνδυνο), ευτυχώς όμως έγινε καλά με θεραπευτική αγωγή.
Η πυομήτρα όμως θερίζει!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Δυστυχώς όχι πάντα! Τέλος πάντων, τι το συζητάμε, εφόσον σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει ήδη? Οι απόψεις ασφαλώς διίστανται στο θέμα αυτό, πράγμα όχι απαραίτητα κακό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
sorry παιδια και εγω αυτο ξερω...αυτο μου εχει μεινει στα αυτια οτι στειρωνουμε τα θυλικα για προληψη του καρκινου...,η το διασταυρωνουμε τουλαχιστον μια φορα...

Δεν ειχα ποτε θυλικο οποτε δεν το εχω συζητηση ποτε με τον γιατρο μου,αλλα ετσι μου ειχε μεινει και μενα απο αλλους που εχουν..αν και δεν το εχω ψαξει ποτε..

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Δεν ξέρω πυόμητρα και καρκίνο αλλά εγχείρηση χωρίς διαγνωσμένο πρόβλημα και με βάση στατιστικά στοιχεία είναι μάλλον αντιδεοντολογική.

και στα αδέσποτα ναι μεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αλλά δεν είναι η σωστή λύση έτσι?

και εν κατακλείδι το μόνο που είπα είναι ότι αφού δεν συμβαίνει στη φύση άρα είναι λάθος να το κάνουμε.
μπορεί ας πούμε τα αρσενικά που δεν είναι κυρίαρχα να στειρώνονταν με τον καιρό με κάποια βιολογική διαδικασία. όμως δεν συμβαίνει.

Εγώ δεν είμαι του χώρου και απλά φροντίζω τα ζώα μου (εκτός από σκυλιά έχω και γάτες αρνια κότες χαμστεράκια και ψάρια ενυδρείου-και είμαι και ο κολλητός των αδέσποτων της περιοχής) και πιο πολλά έμαθα από ντοκυμαντέρ και βιβλία για ζώα.

αυτή η "μόδα" με την στείρωση με βρίσκει ανατριχιασμένο.

Ω εποχή-μου θυμίζεις τον καισαρα- κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Ερώτηση

Τα στειρωμένα σκυλιά δεν κάνουν καθόλου την πράξη? έστω άσφαιρη?

δεν έχουν καμία αντίδραση ας πούμε τα αρσενικά σε μια μυρωδιά οίστρου?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
και στα αδέσποτα ναι μεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αλλά δεν είναι η σωστή λύση έτσι?
Η σωστή λύση είναι να αποκτήσει ο Έλληνας κυνοφιλική παιδεία.
Δυστυχώς, αντί για αυτό, ψάχνει "νύφες" και "γαμπρούς" για να "παντρολογήσει" τα σκυλιά του.

Θέλω να ρωτήσω όσους έχουν στειρώσει τα σκυλιά τους, για ποιο λόγο τα στείρωσαν.
Παρουσίασαν πρόβλημα υγείας, πρόβλημα συμπεριφοράς, ήθελαν να γλιτώσουν από το μπελά του οίστρου και από ενδεχόμενο ανεπιθύμητο ζευγάρωμα ή για προληπτικούς λόγους (ενδεχόμενο καρκίνου, πυομητρας κτλ)?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Θέλω να ρωτήσω όσους έχουν στειρώσει τα σκυλιά τους, για ποιο λόγο τα στείρωσαν.
Παρουσίασαν πρόβλημα υγείας, πρόβλημα συμπεριφοράς, ήθελαν να γλιτώσουν από το μπελά του οίστρου και από ενδεχόμενο ανεπιθύμητο ζευγάρωμα ή για προληπτικούς λόγους (ενδεχόμενο καρκίνο, πυομητρα κτλ)?
Έχω στειρώσει 3 θηλυκά και 1 αρσενικό.

Τα 2 θηλυκά κυοφορούσαν.

Το ένα αρσενικό το είχα δώσει και νόμιζα ότι ήταν περιορισμένο. Τελικά κατάλαβα ότι τον άφηναν κάποιες ώρες ελεύθερο να τριγυρίζει (αλάνα γαρ και σε βιοτεχνία), οπότε τον στείρωσα για να μη ζευγαρώσει.

Έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη μου για το τι θα κάνουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της άλλης θηλυκιάς, τη στείρωσα προτού τη δώσω.

Γενικά θηλυκό θα το στείρωνα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αρσενικό (καμμία σχέση όμως με τυχόν λόγους μπας και χάσουν το αντριίκι τους).

Και δε θα στείρωνα σκύλο για να τροποποιήσω τη συμπεριφορά του (υπό νορμάλ συνθήκες, δεν έχω αντιμετωπίσει εξαιρετικά προβληματικές περιπτώσεις).

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
η σωστή λύση είναι να ανακτήσει ο άνθρωπος τον σεβασμό για το περιβάλλον του. εμβια και μη όλοι συνυπαρχουμε

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
Κτηνίατροι που θέλουν να κονομάνε.

σαν την γιορτή του αγίου βαλεντίνου...προστάτης των ανθοπώληδων...

αμαν αυτά τα λόμπι...

εδώ ρε παιδιά μας βάζουν να κάνουμε ακτινογραφία για ψίλου πήδημα ενώ αποδεδειγμένα είναι επιβλαβείς για την υγεία...και μετά τις πουλάνε για το ασήμι που περιέχουν....γιατροι ανθρώπων...

για τις παθήσεις μήπως φταίει η αγαμία γιατί τα θυληκά στη φύση μάλλον γεννάνε ασταμάτητα... ή μήπως φταίνε οι ασταμάτητες αιμομιξίες? έχουμε παράδειγμα με όχι καθαρόαιμο να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα?

και τελοσπάντων το επιχείρημα της πρόληψης το πιπιλάνε πολλοί κλάδοι

μέχρι και οι αμερικάνοι με το αφγανιστάν και το ιραν μια στείρωση για πρόληψη της πυόμητρας δεν ισχυρίζονται ότι κάνουν?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
για τις παθήσεις μήπως φταίει η αγαμία γιατί τα θυληκά στη φύση μάλλον γεννάνε ασταμάτητα... ή μήπως φταίνε οι ασταμάτητες αιμομιξίες? έχουμε παράδειγμα με όχι καθαρόαιμο να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα?

Διάβασες καθόλου τα προηγούμενα post ??