Περιποίηση Μαλτέζ


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
@Vania
Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση και τον χρόνο που διέθεσες.

Η ουσιαστική μου ένσταση, ήταν η αναφορά στο stripping, που αν έχω καταλάβει σωστά απο τα όσα έχω διαβάσει στην κοινότητα, δεν εφαρμόζεται σε σκύλους με μονό μανδύα. Αν πάλι έχω καταλάβει λάθος, πολύ σωστά έκανε και μου το πρότεινε, ώστε να το απορρίψω. Γιατί αν δω τη δική μου με όλη την κάτω πλευρά γουλί, μάλλον θα μείνω εγώ γουλί!

Αυτό που θέλω να πω ουσιαστικά, είναι οτι ακούω αντικρουόμενες απόψεις απο τις ίδιες τις groomer. Ακόμη και αυτό που έγραψες για την μαλακή σλίκερ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη της τελευταίας, που μου είπε οτι κακώς πήρα μια τέτοια (την οποία την πήρα κατόπιν υπόδειξης της προ-τελευταίας, γιατί μέχρι τότε είχα μόνο μια pin brush) και πως η μόνη κατάλληλη, είναι μια με πιο μακριά και σκληρά δόντια…

Επίσης, έχουμε διάσταση και στα εργαλεία του κουρέματος. Η μια μου λέει πως ό,τι κοπεί θα πρέπει να είναι μόνο με ψαλίδι, η άλλη μόνο με κουρευτική/ξυριστική μηχανή.

Πολύ ευχαρίστως λοιπόν να διαλέξω αυτό που με βολεύει περισσότερο, αρκεί να καταλάβω ποιές είναι τελικά οι επιλογές!

@Yorkaddict
Το στέρνο δεν έχω σκοπό να της το κουρέψω ούτε εγώ. Είναι μια περιοχή που, προς το παρόν δεν παρουσιάζει προβλήματα, αλλά και μελλοντικά, προτιμώ να κινηθώ κι εγώ προς την κατεύθυνση του τυλίγματος. Την κοιλιά με τί εργαλείο την ξυρίζατε, όταν δεν την ψαλιδίζατε? Ξυριστική μηχανή, τρίμμερ ή κάτι άλλο?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εμείς χρησιμοποιουσαμε τριμερακι για την κοιλιά. Αλλά δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το στριπαρισμα με το ξύρισμα - τριμαρισμα εκείνης της περιοχής;

Παντως το τύλιγμα που ανέφερες είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που την κάνεις αν θες να μακρύνεις μαλλί.
Κατεβαίνει σε εκθέσεις το σκυλάκι;
 


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Το stripping δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο αναφέρθηκε για μαλτέζ. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ και να έχει λογική είναι ότι κάποια μαλτέζ έχουν και υπομανδυα, που κάνει το τρίχωμα να δείχνει φουντωτό. Μια από τις τεχνικες αφαίρεσης υπομανδυα (όμως σε όλο το σκύλο, ό,που έχει υπομανδυα που φουντώνει κι όχι μόνο κοιλια) γίνεται με ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε και στο stripping.
Αναλόγως τι και πως θέλεις να κουρεψεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ψαλίδι, είτε κουρευτική μηχανή με το ανάλογο κοπτικό για την κάθε περίπτωση. Υπάρχουν κουρέματα που γίνονται ευκολότερα και ασφαλεστερα με μηχανη και για άλλα μόνο με ψαλίδι μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κόστος είναι διαφορετικό και κάποια κομμωτήρια δεν αναλαμβάνουν καθολου πχ. κούρεμα ολόκληρου του σκύλου με ψαλίδι.
Έχεις ρωτήσει την εκτροφέα μήπως μπορεί εκείνη να σου συστησει κάποιον;
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Το στριπάρισμα ήταν η πρόταση της groomer για όλο το στέρνο και την κοιλιά. Δεν έχω πρόβλημα να καθαρίσει την κοιλιά, αν και δεν το βλέπω απαραίτητο ακόμη, αλλά ο σωστός τρόπος να γίνει είναι με στριπάρισμα? Γιατί όχι με ξύρισμα ή ψαλίδισμα?

Δεν κατεβαίνει σε εκθέσεις η μικρή και το τύλιγμα το έχω απλά κατά νου, για διατήρηση περισσότερο, όταν θα φτάσει το μαλλί της στο επιθυμητό μήκος.

@Vania
Γι' αυτό ακριβώς εντυπωσιάζομαι και ρωτάω. Δεν ήξερα πως υπάρχουν μαλτέζ και με υπομανδύα, η δική μου πάντως δεν είναι ένα απο αυτά.

Έχω ήδη μιλήσει με την εκτροφέα της, η οποία ήταν κάθετα αντίθετη στο στριπάρισμα, αλλά δυστυχώς, δεν μπορεί να μου συστήσει κάποιον/α στην Αθήνα, μιας και μένει στην επαρχία.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Μήπως είπε "τριμαρισμα" και όχι "στριπαρισμα"; :)

το τύλιγμα το έχω απλά κατά νου, για διατήρηση περισσότερο, όταν θα φτάσει το μαλλί της στο επιθυμητό μήκος.
Αν τυλίγεις και δεν πηγαίνεις εκθέσεις, πίστεψέ με, δεν θα χαρείς καθόλου το μαλλάκι της, γιατί απλούστατα δεν θα το βλέπεις. Χώρια την όλη διαδικασία που είναι ψιλομανικι. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο δηλαδή.
Θα μπορούσες να διατηρείς το μαλλάκι της σε ένα μήκος που να βολεύει και εσένα και κυρίως τον σκύλο στην καθημερινότητά σας.
Εσύ βέβαια αποφασίζεις.
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Το τύλιγμα, σε καμία περίπτωση δεν το σκέφτομαι για όλο το μαλλί, ή για να κυκλοφορεί μονίμως με τα πακετάκια. Το σκέφτομαι ως εναλλακτική, για κάποια σημεία που μπορεί να κομπιάζουν πιο εύκολα, ανάμεσα στα πλυσίματα, ή για τις μέρες που θα έχει περίοδο κ.λπ. Θέλω πρωτίστως να είναι εκείνη άνετη και να χαίρεται την καθημερινότητα της και όλες τις δραστηριότητες που της ετοιμάζω!:love:

Μήπως είπε "τριμαρισμα" και όχι "στριπαρισμα"; :)
Μακάρι να ήταν αυτό, αλλά επειδή χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ο αγγλικός όρος, το stripping δεν μπερδεύεται τόσο εύκολα με το trimming, ελλείψει του Σ. Άλλωστε, το ενίσχυσε, εξηγώντας πως στο στέρνο και στην κοιλιά δεν θα μείνει απολύτως τίποτα, παρά μόνο δέρμα. Γουλί (μου έχει μείνει αυτή η λέξη!). Το τριμάρισμα, αφήνει κάποια χιλιοστά τρίχας φαντάζομαι, δεν την ξεριζώνει.

Νομίζω, πως το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσω ξανά μαζί της, ώστε να μου αποσαφηνίσει τι θέλει να κάνει και γιατί, αν παρόλ' αυτά μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια εναλλακτική, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Stripping και μαλτεζ απ όσο ξέρω δεν παίζει.
Μαλακη σλίκερ μου έχουν προτείνει επίσης και με τέτοια τον χτενίζω χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά στο μακρύ τρίχωμα, εμείς καθότι σερνικοί όποτε ουρουμε βρέχουμε και λίγο από στήθος ακόμα κι αν το μαλλί είναι κονδό. Οπότε έχουμε πρόβλημα σε κάθε περίπτωση.

Σε γενικές γραμμές κάνουμε puppy cut, που σημαίνει συνδυασμός μηχανής (κυρίαρχα) και ψαλιδιού όπου χρειάζεται.

Σε εκτροφικό που θες να διατηρήσεις έστω και ημιμακρυ θα πρότεινα γενικά κούρεμα με ψαλίδι εκτός από περιοχές που τις θέλουμε καθαρές για ευνόητους λόγους (πχ πωπός και σε εμας κοιλίτσα).
Περίπου το ανάποδο δλδ από αυτό που κάνουμε εμείς.
Τέτοιου τύπου "μερακλίδικο" grooming προσωπικά δεν έχω εντοπίσει στα νότια που βρίσκομαι.

Αν θες κάτι συμβατικό με αξιοπρεπές κούρεμα στείλε μου μήνυμα. Για κάτι πιο προσεγμένο όμως δε μπορώ να βοηθήσω εκτός κι αν μάθω κάτι.
Καλό θα ήταν όπως σου πρότειναν να ρωτήσεις και τον/την εκτροφέα σου πάντως και για τον τρόπο κουρεματος και για συστάσεις groomer ;)

Προσωπικά το τύλιγμα μου φαίνεται υπερβολή ως προς την ταλαιπωρία και τη δική σου και της μικρής. Σαφέστατα το πρότυπο του μακρύτριχου μαλτέζ είναι ένα πολύ επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρω πόσο στην καθημερινότητα παλεύεται πρακτικά.

Υγ: αν δεν απατώμαι, το σκυλί σου το έχεις από μια εκτροφέα που παρακολουθώ κι έχω να εκφράσω παράπονο ότι δεν ανεβάζεις αρκετές φωτό να απολαύσουμε οι ενδιαφερόμενοι :p:)

Υγ2: αν περνάς με μια μαλακή σλίκερ τακτικά από τις περιοχές της μασχάλης και τη βάση των αυτιών που δύσκολα πιάνεται από χτένα, πιθανό να μη σου κομπιάζει τόσο εύκολα
 
  • Haha
Reactions: p__nat


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!

Stripping και μαλτέζ, κατά την εκτροφέα μου, όντως δεν παίζει, δυστυχώς όμως, δεν γνωρίζει κάποιον/α στην Αθήνα, να μου συστήσει.

Συζητώντας όμως μαζί της, εντόπισα κάποια λάθη που κάνω, τα οποία σε συνδυασμό με το στηθόλουρο και το κουταβίσιο της ακόμη τρίχωμα, έχουν εντείνει το πρόβλημα, τελευταία. Νομίζω ότι με λίγο υπομονή και εξάσκηση, θα φτάσουμε σιγά σιγά στο επιθυμητό αποτέλεσμα! Το μήκος που λέω να διατηρήσω είναι λίγο μακρύτερο από αυτό που φαίνεται στην τελευταία της φωτογραφία. Θα ήθελα δηλαδή να μακρύνει δύο - τρία δάχτυλα ακόμη, μέχρι να γεμίσει εκείνο το κενό που υπάρχει μέχρι το πάτωμα και μετά να το γυρίσουμε στην συντήρηση.

Το τύλιγμα είναι πράγματι υπερβολή και όπως εξήγησα παραπάνω, δεν σκοπεύω να της το κάνω ούτε σε όλο το μαλλί, αλλά ούτε και συνεχόμενα. Αν βοηθήσει στο να προστατεύονται οι τούφες που τρίβονται με το στηθόλουρο, ή τις 15-20 μέρες που θα έχει περίοδο (βλέπεις έχουμε κι αυτά εμείς), τότε μπορεί να το εφαρμόσω τοπικά.

Σχετικά με τις φωτογραφίες, λίγο που εγώ δεν “το’χω”, λίγο που αυτή μας βγήκε “αντιστάρ” και μόλις με βλέπει να πιάνω το κινητό, μου γυρνάει την πλάτη, φτάνουν για να κάνουν τη ζημιά!!

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
 
  • Like
Reactions: zerom0


Boufy

New Member
19 Οκτωβρίου 2021
1
0
57
Γεια σας είμαι νέος μπαμπάς και έχω ένα μαλτεζάκι 74 ημερών
Ο γιατρός μου είπε να μην το κάνω μπάνιο ακόμη μέχρι να κάνει και τα 3 εμβόλια και αν χρειαστεί να του κάνω στεγνό καθάρισμα με ένα προϊόν που είναι αφρός
Δεν έχω πάρει ακόμη κάτι άλλο όπως και δεν τον έχω χτενίσει ακόμη … τον έχω μόλις 4 ημέρες
Θα ήθελα την βοήθειά σας στο τι προϊόντα να του παρω για την περιποίηση του
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σας είμαι νέος μπαμπάς και έχω ένα μαλτεζάκι 74 ημερών
Ο γιατρός μου είπε να μην το κάνω μπάνιο ακόμη μέχρι να κάνει και τα 3 εμβόλια και αν χρειαστεί να του κάνω στεγνό καθάρισμα με ένα προϊόν που είναι αφρός
Δεν έχω πάρει ακόμη κάτι άλλο όπως και δεν τον έχω χτενίσει ακόμη … τον έχω μόλις 4 ημέρες
Θα ήθελα την βοήθειά σας στο τι προϊόντα να του παρω για την περιποίηση του
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Καλησπέρα, να το χαίρεσαι το μωρό. Νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος να σε βοηθήσει με τα καλληντικά είναι ο εκτροφέας του επειδή ξέρει την ποιότητα τρίχας του. Μη φοβάσαι να του κάνεις μπάνιο, εγώ κάνω μπάνιο στα κουτάβια από 5-6 εβδομάδων. Αρκεί να το στεγνώσεις με πιστολάκι πάρα πολύ καλά. Επίσης, παροτι δεν έχει ακόμα ανάγκη, να το χτενίζεις λίγο λίγο κάθε μέρα για να συνηθίζει την περιποίηση.
 
  • Like
Reactions: Orjo and Yorkaddict


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3