Περιποιηση τριχας yorkshire terrier


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες στο forum.
Μιας και οι υπόλοιποι σου έδωσαν τα φώτα τους, ας σου δώσω κι εγώ τα δικά μου.
Ρίξε μια ματιά στο forum για τους λόγους που δεν παίρνουμε σκύλο από ιδιώτη.
Ίσως σε βοηθήσει και αυτό το νήμα (αλλά και για να ξέρεις για το μέλλον)
Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
@mikri_ollandeza αν το κουτάβι σου αλλάζει δόντια τα αυτάκια του θα πέφτουν και θα σηκώνονται πολλές φορές μέχρι να ολοκληρώσει την αλλαγή μέχρι τους 8 μήνες περίπου. Αν δεν καθαρίζεις τα αυτιά όπως σου έδειξε ο @Yorkaddict θα δυσκολεύονται ίσως να σηκωθούν κάθε φορά που πέφτουν. Σε πολλά ενήλικα γιορκάκια τα αυτιά που δεν του περιποιήθηκαν με τριμάρισμα ως κουτάβια είναι μόνιμα κατεβασμένα.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ναι, βασικά είναι ανάλογα την κατασκευή του αυτιού, το πάχος, το ύψος. Υπάρχουν αυτιά που δεν μασανε με τιποτα, άλλα που είναι αρκετά επιρρεπή και άλλα που δεν σηκώνονται.
Παίζουν και τα γονίδια μεγάλο ρόλο δηλαδή.
Απλά όσο περνάει από το χέρι σου βόηθησέ το.

Δες ένα παράδειγμα ζωντανού αυτιού από ποιο σημείο και μετά τριμαρεις.
Ίσως θέλει και λίγο πιο πάνω κανονικά από τις κοντές τριχουλες
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Nizinny and spyv


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
@mikri_ollandeza

Σκεπτόμουν να μη το θίξω το πως απέκτησες το σκυλάκι σου όμως με τρώει το δακτυλάκι μου και στο ζητώ σαν προσωπική χάρη να μας πεις λεπτομέρειες. (Ανοίγοντας ίσως ένα καινούριο θέμα στην αντίστοιχη ενότητα πχ.)

Ίσως να είναι εντελώς συμπτωματικό όμως, ο χρόνος απόκτησης και το ότι ο φίλος σου το πήρε από Ελλάδα και στο έφερε Ολλανδία, μου φέρνουν στη μνήμη μια περίπτωση που κατά κάποιον τρόπο συμμετείχα έμμεσα κι εγώ.
Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2017 περίπου, επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας νεαρός άνδρας με μια φίλη μου η οποία είναι χομπίστας εκτροφέας γιορκσαιρ τέρριερ με πολλά χρόνια εμπειρία και πολύ καλή γνώση της φυλής
Ενδιαφερόταν για κουτάβι γιορκσαιρ το οποίο θα ταξίδευε Ολλανδία για να μείνει με τη φίλη-συντροφο(?) του ως λατρεμένο κατοικίδιο ζωάκι. Στο τηλεφώνημα που διήρκησε αρκετή ώρα, εκείνη του είπε αρκετά πράγματα για τη ράτσα, τα θετικά και αρνητικά, το τι θα πρέπει να προσέξουν στη συμβίωση με ένα κουτάβι γιορκσαιρ κι εκείνος φάνηκε να γνωρίζει ήδη τα βασικά για κάποια από αυτά.
Η φίλη μου δεν είχε τότε διαθέσιμα κουτάβια. Από τον διάλογο τους όμως έκρινε ότι ο ενδιαφερόμενος είχε την δυναμική να γίνει ένας υπεύθυνος κηδεμόνας για ένα κουτάβι γιορκσαιρ. Έτσι του μίλησε για μένα (που επίσης είμαι χομπίστας εκτροφέας) για ένα αγοράκι που είχα διαθέσιμο, 6 μηνών περίπου, που είχε κάνει όλα τα εμβόλια-μάικροτσιπ και άρα θα μπορούσε να ταξιδέψει και άμεσα, αν το γνώριζε και του άρεσε .Του έδωσε το τηλέφωνο μου όμως εκείνος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου.

Για στατιστικούς λόγους και γενικότερο ενδιαφέρον λοιπόν, αναρωτιέμαι πολλές φορές, πως να εξελίχθηκε η ιστορία του κάθε ενδιαφερόμενου και ποιοι παράγοντες ήταν καθοριστικοί για την όποια απόφαση πήρε τελικά.
Μπορεί η παραπάνω ιστορία να μην έχει καμία σχέση με εσάς. Καταλαβαίνεις όμως γιατι, με όσα μας έχεις πει μέχρι τώρα, δικαιολογημένα τα συνδύασα?

Θα με ενδιέφερε πολύ και πιστεύω κι άλλους εδώ στο φόρουμ να μας περιγράψεις την ιστορία.
Το πως αποφασίσατε να πάρετε γιορκσαιρ, πως ψάξατε να μάθετε περισσότερα για τη φυλή, με πόσους μιλήσατε ψάχνοντας για κουτάβι, τι σας έλεγαν, πως επιλέξατε και φυσικά,

την καθημερινότητα με τον Σέρλοκ!!! 
 
  • Like
Reactions: Sofouli




its_athena

Active Member
30 Δεκεμβρίου 2015
41
60
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι μία περήφανη και νέα μαμά ενός κουκλίστικου yorkshire terrier και θέλω τα 'φώτα' σας. Ποια είναι η ρουτίνα περιποίσης τριχώματος ενός yorkshire terrier? Ο μικρός είναι 5 μηνών και μέχρι στιγμής τον κάνω μπανάκι ανά 3-4 βδομάδες. Παρόλα αυτά έχουμε ακόμη θέμα με το χτένισμα και καθάρισμα ματιών καθώς δεν πολύ τρελαίνεται κ με δυσκολεύει. Βρίσκω πληροφορίες γενικά για καλλωπισμό, αλλά θα ήθελα πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όσον αφορά προιόντα περιποίησης που θα προτείνατε και τι να προσέξω, το είδος της χτένας, πως μπορώ να καθαρίσω τα ματάκια, κλπ. Κάθε συμβουλή δεκτή και σας ευχαριστούμε και οι δυο εκ των προτέρων! :)
Hello! Να σου ζήσει:) Έχω αρσενικό yorkshire, κούκλο, οπότε οι συμβουλές μου θα σου φανούν χρήσιμες ελπίζω χαχα! Λοιπόν, μέχρι στιγμής το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σαμπουάν που έχω δοκιμάσει και κάνει παιχνιδάκι το χτένισμα είναι το ANIMOLOGY-true colors. Από τότε που το χρησιμοποιούμε δεν έχει κόμπους ποτέ. Τον χτενίζω σχεδόν κάθε μέρα. Εξακολουθεί να μην του αρέσει το μπάνιο-πιστολάκι-χτένισμα, αλλά το έχει μάθει από μικρός και το ανέχεται χωρίς να με δυσκολεύει ιδιαίτερα. Κατά τη γνώμη μου είναι ιδανικό να πηγαίνεις τον σκύλο για grooming 1-2 φορές τον χρόνο σίγουρα. Για τον καθαρισμό των ματιών δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να με άφησε ευχαριστημένη. Αυτό που κάνω πάντα είναι να προσέχω η περιοχή των ματιών να μην έχει πολλές τρίχες. Κόβω προσεκτικά τις περιττές, έτσι ώστε να δακρύζει λιγότερο... Εύχομαι να σε βοήθησα!:LOL:
 




Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Μία ερώτηση προς τους έμπειρους: το epiotic πως το βάζετε;
Βάζεις το σκυλο να ξαπλώσει πλάγια..Βάζεις τη μύτη του μπουκαλιού στο αυτί και πιέσεις να πέσει αρκετό υγρό.Προσπαθεις να κάνεις όσο περισσότερο μασάζ μπορείς στη βάση του αυτιού.Αφηνεις το σκυλί να τιναξει το κεφάλι για να φύγει η περίσσια ποσότητα υγρού.Κανεις το ίδιο και στο άλλο επιβραβεύεις τη σωστή συμπεριφορά.

Κάθεσαι σε μια γωνιά και γελάς καθώς το βλέπεις να τρίβει το αυτί για να το στεγνώσει.
 
  • Like
Reactions: zenio


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Κάθεσαι σε μια γωνιά και γελάς καθώς το βλέπεις να τρίβει το αυτί για να το στεγνώσει.
Η ενναλακτικα, απομακρυνεις την περισσια του διαλυμενου πλεον κεριου απαλα με γαζα ή βαμβακι. ;)
 


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
@Mariosgs Οταν λες βαζεις τον σκυλο να ξαπλωσει; με κεφαλοκλειδομα ή εχεις βρει ευγενικο τροπο να το κανεις;
 




Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
Κριμα. Την διαδικασια την ηξερα... Ηλπιζα για βοηθεια στην τεχνικη :ROFLMAO:
 






Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
@Mariosgs Οταν λες βαζεις τον σκυλο να ξαπλωσει; με κεφαλοκλειδομα ή εχεις βρει ευγενικο τροπο να το κανεις;
Έχω βρω ευγενικό τρόπο να το κάνω.Το κάνω συνεχεια βασικά.
Δίνω εντολή κάτω και τον επιβραβεύω με χάδι.Τον γυρνάω πλάγια και αρχίζω να τον χαϊδεύω παντού και στα αυτιά,μετά αρχίζω να του τα πειράζω λίγο πιο έντονα,βάζω το δάχτυλο πιο βαθιά στο αυτί το ξαναβγαζω κλπ.Στο τέλος έχει λουκάνικακι.Σχεδον κάθε μέρα αυτή η δουλειά.Οταν έρχεται η ώρα για το καθαρισμό είναι η ίδια ρουτίνα οπότε δεν αντιδράει ιδιαίτερα,απλά κλαψουριζει λίγο αλλα το δέχεται στοικα

Όλα αυτά τα έκανα από όταν ήταν κουτάβι βέβαια.
 
  • Like
Reactions: Sofouli




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf