Περι σωματοφυλακης


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η εκπαίδευση σε πραγματικές καταστάσεις (είτε είναι φύλαξη χώρου, είτε αντικειμένων είτε ατόμου/ων) έχει ως βάση να εξελίξει την ΚΡΙΣΗ του σκύλου.

Αυτό σημαίνει πως η εκπαίδευση μοιάζει ΠΟΛΥ με του σπορ, μόνο που ο σκύλος δεν ξέρει α) πότε θα γίνει άσκηση β) που γ) από ποιόν δ) πως και ε) με ποιά ένταση και διάρκεια.

Δεν είναι κάτι χορογραφημένο για τον σκύλο (για τους υπόλοιπους φυσικά και είναι, πολύ καλά μάλιστα) και μαθαίνει να ελίσεται εγκεφαλικά περισσότερο (όχι μόνο σωματικά).

Και εγώ έχω πάθος με αυτήν την εκπαίδευση και ναι, με έχουν βοηθήσει 5-6 φορές σκύλοι σωματοφύλακες όταν πραγματικά χρειαζόταν. Είναι ΠΟΛΥ λίγες για μια ζωή εκπαίδευσης (δεν σταματάει ποτέ), και συνήθως είναι ακόμη λιγότερες (ΣΠΑΝΙΑ πραγματικά τον χρειάζεσαι αν είσαι ο μέσος όρος ανθρώπου). Γι' αυτό και μάλλον πρέπει να έχεις πάθος μεγάλο για την πραγματική φύλαξη αν είσαι ιδιώτης.

Αν δουλεύεις με σκύλο προστασίας (κάνεις διανομές πολύτιμων αγαθών ή είσαι φρουρός/ ή σωματοφύλακας ο ίδιος) η προσφορά του είναι ΠΟΛΥ μεγάλη (και πρακτικά, και ψυχολογικά αλλά και οικονομικά).

Αν όμως είσαι ιδιώτης, συνήθως παίρνεις απλά μεγάλη περιφάνια και ηρεμία από την γνώση πως ο σκύλος σου δεν έχει μόνο "εμφάνιση φύλακα" (και "αχρείαστος να ΄ναι!).

Κάποτε είχα εκπαιδεύσει σκύλο για σωματοφυλακή οικογένειας/παιδιών πχ. Ο πατέρας ήταν έμπορος και έλειπε συνέχεια από το σπίτι σε ταξίδια. Είχε το κεφάλι του πιο ήσυχο με τον σκύλο να προστατεύει τα άτομα που αγαπούσε, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και ΠΑΝΤΟΥ.
Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Έξυπνος άνθρωπος.

Φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση, και ΟΛΑ τα μέσα προστασίας έχουν τα "ευαίσθητα σημεία" τους, ακόμη και η οπλοφορία. Εγώ προτιμώ να έχω ένα υπέροχο πανέξυπνο σκύλο-φύλακα με σωστή κρίση (δοκιμασμένα) από το οτιδήποτε άλλο "εργαλείο" και ξέρω πως έχει πολλά "ενδιάμεση στάδια" στην πράξη (πριν δαγκώσει) που θεωρώ πως είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από τα όπλα που άμεσα πάνε την κατάσταση ΜΟΝΟ στα κόκκινα.

Ο σωματοφύλακας είναι πολύτιμος φίλος που ΠΟΛΥ σπάνια (ή μάλλον ποτέ) δεν θα χρειαστεί να δείξει όλα του τα χαρίσματα. Μάλιστα συνήθως δεν μοιάζει καν με φύλακα (αν τον δεις σε βόλτα δεν θα το καταλάβεις αν δεν πειράξεις τον ιδιοκτήτη του). ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ όμως πάντα ένα βήμα μπροστά και αυτό αν και θέλει ιδιαίτερο ιδιοκτήτη, του προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση.

Για να μην πω πόσο ωραίο είναι να κοιμάσαι σε απόμερες παραλίες χωρίς να φοβάσαι ή να αφήνεις την πόρτα σου πάντα ξεκλείδωτη (ακόμη κι όταν λείπεις!) ή να ξέρεις πως μπορείς να πας οπου θέλεις, ΟΤΙ ώρα θέλεις.
 


basiliki

Member
5 Μαϊου 2009
8
0
ροτι επειδη ψαχνω κι εγω εκπαιδευτη για φυλαξη και σωματοφυλακη για το σκυλο μου πρεπει να σου πω πως σχεδον ολοι πεταγοντε πισω απο θαμνους και αυτοκινητα οπως λες χωρις να χτυπανε τον σκυλο. αλλωστε το να τον βγαλεις στον δρομο και να τα κανει αυτα ειναι το τελευταιο σταδιο. παντως το να βρεις καλο εκπαιδευτη για ρεαλιστικη σωματοφυλακη ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο. πολλοι ειναι αυτοι που σου πουλανε το αθλημα ως ρεαλιστικη προαστασια και περισσοτεροι αυτοι που πιστευουν πως ο σκυλος που πηδαει πανω απο καρεκλες η καγκελα επισης κανει ρεαλιστικη προαστασια. θελει πολυ ψαξιμο...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@rottie δηλαδη υπαρχει προβλημα που δεν μπορω να πω δημοσια πως γινετε μια εκπαιδευση????????:eek:
Στην ενότητα της εκπαίδευσης, αγαπητέ, θα βρεις 10.902 δημοσιεύσεις σχετικά με τρόπους εκπαίδευσης και εσύ δεν μπορείς να μας αποκαλύψεις ούτε καν ένα από τα σενάρια που ακολουθείτε για να επιτύχετε την περιβόητη «ρεαλιστική προστασία»? :???:

Αν είναι έτσι, δυο τινά συμβαίνουν: Ή η εκπαίδευση για την ρεαλιστική προστασία αφορά παρόμοιες μεθόδους με τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε ενίοτε στο youtube («κακοί» με παντόφλα migato που πετάγονται πίσω από θάμνους, φορώντας το μαύρο καλτσόν της γκόμενας τους στο κεφάλι, με μαδέρια, λοστάρια, πλαστικές καρέκλες από γύφτο και λοιπά «αξεσουαρ», ουρλιάζοντας μπροστά στο σκύλο,) ή τα «αξεσουάρ» καταλήγουν στην πλάτη του σκύλου (πως μπορεί να γίνει αλλιώς η απευαισθητοποίηση στα ερεθίσματα?)

Τι από τα δυο να διαλέξουμε? :rolleyes:
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Welcome basiliki!

Αυτοί που σου "πουλάνε" ρεαλιστική προστασία, τι ακριβώς κάνουν?
Τι σου πουλάνε τελικά?

Χρησιμοποιώ τις ίδιες λέξεις, προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Αν είναι έτσι, δυο τινά συμβαίνουν: Ή η εκπαίδευση για την ρεαλιστική προστασία αφορά παρόμοιες μεθόδους με τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε ενίοτε στο youtube («κακοί» με παντόφλα migato που πετάγονται πίσω από θάμνους, φορώντας το μαύρο καλτσόν της γκόμενας τους στο κεφάλι, με μαδέρια, λοστάρια, πλαστικές καρέκλες από γύφτο και λοιπά «αξεσουαρ», ουρλιάζοντας μπροστά στο σκύλο,)
η περιγραφη ειναι ολα τα λεφτα:D:D:D:D
πολλοι μαζευτηκατε εκει κατω ρε παιδια "εργασιακοι"...κριμα να μην μας δωσετε τα φωτα σας κι εμας......:rolleyes:

αν ομως πραγματικα δεν θελετε να μιλησετε γι΄άυτο,εχω απορια γιατι το αναφερετε εξ'άρχης?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Dr Zh, μου κίνησες την περιέργεια!Αν θες, και μπορείς, πες μας καμία από αυτές τις 5-6 φορές που χρειάστηκε να σε βοηθήσουν τα σκυλιά σωματοφύλακες!:)
 


basiliki

Member
5 Μαϊου 2009
8
0
djdoctor το τελευταιο 6μηνο εχω δει παρα πολλους εκπαιδευτες.. αρκετοι εκπαιδευαν σκυλους εργασιας αποκλειστικα και προσπαθουσαν να με πεισουν οτι αν ο σκυλος μου περασει δεν ξερω κι εγω ποιες εξετασεις θα μπορει να με προστατεψει και το βραδυ στο παρκο. επισης εχω δει και καποιους που εκπαιδευουν σκυλους σε ρεαλιστικες συνθηκες που μολις τα σκυλια τους βλεπουν το μανικι λυσανε, αλλους που δενουν τον σκυλο και τον κοπανανε και πολλα αλλα. ολοι αυτοι θεωρουν πως κανουν το σκυλο φυλακα εγω απλα εχω διαφορετικη αποψη και γι αυτο τους απεριψα.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
επισης εχω δει και καποιους που εκπαιδευουν σκυλους σε ρεαλιστικες συνθηκες που μολις τα σκυλια τους βλεπουν το μανικι λυσανε, αλλους που δενουν τον σκυλο και τον κοπανανε και πολλα αλλα. ολοι αυτοι θεωρουν πως κανουν το σκυλο φυλακα εγω απλα εχω διαφορετικη αποψη και γι αυτο τους απεριψα.
:eek::eek:
μα τους 12 θεούς!!

φυσικά κ καλά έκανες που τους απέριψες...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
djdoctor το τελευταιο 6μηνο εχω δει παρα πολλους εκπαιδευτες.. αρκετοι εκπαιδευαν σκυλους εργασιας αποκλειστικα και προσπαθουσαν να με πεισουν οτι αν ο σκυλος μου περασει δεν ξερω κι εγω ποιες εξετασεις θα μπορει να με προστατεψει και το βραδυ στο παρκο. επισης εχω δει και καποιους που εκπαιδευουν σκυλους σε ρεαλιστικες συνθηκες που μολις τα σκυλια τους βλεπουν το μανικι λυσανε, αλλους που δενουν τον σκυλο και τον κοπανανε και πολλα αλλα. ολοι αυτοι θεωρουν πως κανουν το σκυλο φυλακα εγω απλα εχω διαφορετικη αποψη και γι αυτο τους απεριψα.
Ερωτώ εγώ, σαν άσχετος με το θέμα...

Γιατί τους απέριψες?
Ποιοί ήταν οι λόγοι που κανένας από αυτούς δεν σε κάλυψε?
Τι θα πρέπει να σου πεί και να σου δείξει ο εκπαιδευτής που θα σε καλύψει?

Και κάτι τελευταίο που αν θες απαντάς...
Από που πηγάζει η γνώση σου για να κρίνεις όλους αυτούς και τους επόμενους?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η ρεαλιστική προστασία είναι ίδιο με το σπόρ (σενάριο) ΑΠΛΩΣ έχει πιό πολλά σενάρια. :)

ΤΕΛΕΙΩΣ ρεαλιστική δεν μπορεί να γίνει γιατί

α) πρέπει να κακοποιήσεις ΠΟΛΥ τον σκύλο

β) θα επιτύγχανε ένας στους 100 σκύλους (και πολλούς λέω) :)
 


dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
@rottie ....λοιπον τωρα θα μιλησω επαγελματικα !!!!!
σορυ δεν θελω να σε θιξω ουτε εχω τιποτα μαζι σου ...αλλα...ο τροπος που αντιδρας εχει κανει τους εκπαιδευτες να επιλεγουν ποια σκυλια θα εκπαιδευσουν σε ρεαλιστικη προστασια και ποια οχι ..........(βλεποντας ιδιοκτητες σαν μπελαδες )
πολλες φορες ο ιδιοκτητης ειναι τοσο ψαγμενος που ρωταει πραγματα και προσπαθει να καταταξει τα παντα συμφωνα με τις γνωσεις του .....
ολα τα ξερει !!!!για ολα εχει αποψη(θεωριτικη) και παντα αυτος εχει και ανεκπαιδευτο σκυλο αφου δεν αφηνει τιποτα που να μην χωσει την μουσουδα του .:p
δεν λεω καλα κανετε και τα ρωτατε ....αλλα οταν λεμε οτι αυτο δεν θελω να το πω δημοσια ..να το σεβεσε ....
ξερεις ποιο θα ειναι σε λιγο το αποτελεσμα ???????
κανεις εκπαιδευτης να μην γραφει σε φορουμ .....θα λεει ενταξει ....ελα απο δω σκασε το 50ρικο της επισκεψης και στο καλο !!!!!
καποιοι του χωρου επαγγελματιες προσπαθουν να δωσουν καποιες γνωσεις για να λυθουν καποια προβληματα και να παει η κυνοφιλια μπροστα .....
αμα νομιζεις οτι δεν ειναι απαραιτητοι και το κανουν μονο για την προβολη τους ...με παρακινεις να αρχισω να σκεφτομαι διαφορετικα !!
και ισως να εχεις και δικιο .....
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι φίλε μου, δεν περιμένει να πάει η κυνοφιλια μπροστά από την …ρεαλιστική προστασία! Μην βαυκαλίζεσαι και μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας!
Ο λόγος που δεν αναφέρεσαι στα περιβόητα σενάρια δεν είναι διότι δεν καταδέχεσαι το 50ευρο του υποψήφιου πελάτη σου, είναι ότι θα πέσει γιούχο που θα πάει σύννεφο! ;)
 


dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
εμ βεβεα ...εδω ειναι ελλαδα ...και ο καθενας εχει γνωμη περι των παντων ....
χιλια συγνωμη για την αναταραχη!!!!!!!και που δεν συμφωνω με την κοσμοθεαση σου !!!ειμαι κατι μεταξυ χαζου και καθυστερημενου.οπως ολοι οι εκπαιδευτες που δεν ειναι της αρεσκεις ακ σου......
οποως ολοι οι εκτροφεις που δεν εχουμε τζιπ .....
αλλα εγω στην εκθεση θα ειμαι με τρεις σκυλους !!!!τιποτα ιδιαιτερο ..κατι ταπεινα κοπρακια που μας τα χαρισανε ...οχι τιποτα σπουδαιο.....ταυτοχρονα τα καλοκαιρι θα περασουμε και εξετασεις εργασιας αλλους δυο ....παλι κοπρακια ανευ αξιας ......εεε κανουμε και καμμια ρεαλιστικη προστασια ...ετσι για κανα 50ρικο.......μας βριζουν κιολας !!!αστα !!!!!γιουχαριστικα μονος μου απ οτι βλεπεις .....κανε εσυ θεωρητικη εκτροφη και εκπαιδευση .....
αυτοι ειμαστε και μακρια απο μας ........
στο φιναλε εμεις εκτειθομαστε ...και στα αληθεια ...και κρινομαστε για την δουλεια μας απο αυτοκλητους χωροφυλακες της κυνοφυλια
ευχαριστω !!!!:cool:
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
dober εσύ, σαν επαγγελματίας που είσαι 100% σωστός, πως θα προστατευθείς και θα ξεχωρίσεις από έναν "τυχαίο" θες, καιροσκόπο θες, απατεώνα θες, που μπαίνει σε ένα φόρουμ (δημόσιο διάλογο) και λέει "ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΧΙ Π@Π@ΡΙΕΣ!...ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ!".

Πως θα σου φαινόταν και πως θα αντιδρούσες?

Επίσης όταν λες ΔΗΜΟΣΙΑ "Εγώ κάνω το (x)", είναι φυσικό και λογικό πιστεύω να δεχθείς ερωτήσεις και κριτική.

Πως αλλιώς θα γίνει συζήτηση?

Εκτός και εαν στόχος δεν ήταν η συζήτηση, οπότε συγνώμη από μέρους μου που "πετάχτηκα" σε μια ανακοίνωση ή διαφήμιση.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ταυτοχρονα τα καλοκαιρι θα περασουμε και εξετασεις εργασιας αλλους δυο
Εκεί θα κριθεί αντικειμενικά η δουλειά σου λόγω κανόνων, ανταγωνισμού, κριτών, βαθμολογίας, όχι στα σενάρια ρεαλιστικής προστασίας που τους κανόνες του θεσπίζεις μόνος σου (Yani κερνάει, Yani πίνει!).

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. ;)
 


dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
μπορεις καλιστα να με συναντισεις σε μια εκθεση ας πουμε και να με ρωτησεις οτι θες ...να δεις και τα σκυλια μου .....οχι εμενα αλλα τον καθενα που ασχολειτε επαγγελματικα ...
οσο για την κριτικη δεν διαφωνω ....καλο ειναι να γινεται ....
αυτο που μου την σπαει ειναι οτι θεωρεις οτι κανω διαφημηση...ειναι σαν να μου λες ...φιλε κρατα μυστικη την ταυτοτητα σου και ολα καλα !!!!
οκ λοιπον δεν θα ξανααναφερθω σε θεμα εκπαιδευσης !!!!
για θεματα εκτροφεις μπορω η και απο εκει εχει κλεισει ????
να ξερω τι γινεται δηλαδη !!!!!!
ααα εχω να σπρωξω και κατι κουταβακια χωρις χαρτια .......να θυμηθω να τα διαφημησω!!!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για ...τζιπ είπαμε, για ...εκτροφή είπαμε, για ...ταπεινά κοπρίδια είπαμε, για ένα σωρό άσχετα (μπας και πάμε την κουβέντα εκεί που θέλουμε και το παίξουμε και θύματα) είπαμε…
Για το πώς επιτυγχάνεται η ρεαλιστική προστασία, άκρα του τάφου σιωπή, στον κάμπο βασιλεύει….:rolleyes:
 


dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
στο ξαναλεω ......τροποι εκπαιδευσης ειναι επαγγελματικο απορρητο....
αν δεν θελεις να το δεχτεις τι αλλο να κανω ..
μπορεις ομως και το λεω με καλη προθεση στην εκθεση στο μαραθωνα το αρσενικο ντοπερμανακι εχει περασει αυτο το σχολειο...να το δεις απο κοντα και να συζητησουμε !!!!
ειναι και αυτο διαφημηση ???????
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
dober εγώ μαζί σου!

Δεν το έκανες για διαφήμιση!...Πες μου για πιο λόγο το έκανες?

Αν είναι για ενημέρωση και διαχωρισμού της ρεαλιστικής προστασίας από την μη ρεαλιστική, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να μπείς σε λεπτομέρειες.

Τι είναι το κάθε ένα, πως επιτυγχάνεται, που διαφοροποιείται, κλπ.

Αν δεν δώσεις καμία πληροφορία, απλά αναφέροντας πως "ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ" πες μου εσύ πως το περιγράφεις αυτό?

Εξάλλου, εσύ γιατί δεν περίμενες να σε συναντήσω στην έκθεση, να σε ρωτήσω και μετά να μου απαντήσεις?...Αν αυτό είναι το σωστό?