Πεσμένο αυτάκι....

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλη την σκυλοπαρέα!!Ο Μπέλλος μου είναι ένα ημιαιμάκι 2,5 μηνών..Έχω μία απορία(συγνώμη αν έπρεπε να μπει σε άλλη κατηγορία το θέμα)..Βασικά όταν ήταν πιο μικρούλης σήκωνε και τα δύο αυτά του αλλα όχι σταθερά..δηλαδή για 5-10'' το πολύ και μετά έπεφταν.Τώρα ο μικρός έβγαλε κάμποσα μικρά σπυράκια στο αριστερό του αυτάκι εσωτερικά και το έξυνε συχνά πυκνά..πήγαμε στον κτηνίατρο να κάνουμε και το πρώτο μας εμβόλιο και του έδειξα και το αυτί και μου είπε δεν είναι κάτι ανησυχιτικό απλά μια φλεγμωνή..κάναμε και μία ένεση ιβερμεντίνης διότι ξυνόταν σε όλο του το σώμα το κουτάβι.Το ξύσιμο μειώθηκε αισθητά..τα σπυράκια στο αφτί του μειώθηκαν και έμειναν μονο δύο..Η απορία μου είναι η εξης..το δεξί του το αφτί είναι μονίμως επάνω πλέον ενώ το αριστερό είναι μονίμως κάτω..φταίει η φλεγμονή?Υπάρχει πιθανότητα να ξανασηκωθεί?Το γεγονός οτι είναι ημίαιμο παίζει ρόλο?(υπενθιμίζω οτι παλιά σηκώνονται και τα δύο αλλα για πολυ μικρό χρονικό διάστημα).Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.916
5.303
patra
grdane.blogspot.com
απο την στιγμη που εχει σηκωθει ενα αυτακι πολυ πιθανο... να σηκωθει και το δευτερο και να ειναι θεμα ηλικιας.... αλλαγης δοντιων.... ισως και της φλεγμονης....
για το αν φταιει οτι ειναι ημιαιμο η οχι... πιθανο κι αυτο αλλα θα το καταλαβεις οριστικα στην ηλικια των..... 7-8 μηνων...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά να σου πω το εξής: Το Γ.Π. του φίλου μου, που είναι απο πετ-σοπ 7 χρονών τώρα, έπαθε φλεγμονή στο ένα του αυτί όταν ήταν κουτάβι και από τότε το αυτί έμεινε πεσμένο. Το σηκώνει πολύ σπάνια, για λίγα δευτερόλεπτα αλλα γενικά είναι πεσμένο. Και παθαίνει και συχνά φλεγμονές σε αυτό το αυτάκι :( Να πω ότι πριν τη φλεγμονή το σήκωνε κανονικά όπως και το άλλο.
Βέβαια μπορεί να είναι άσχετες οι δύο περιπτώσεις, μην απογοητευεσαι. Μπορεί να μην οφείλεται καν στη φλεγμονη του δικού σου, είναι πολύ μωρό ακόμα, μπορεί να το σηκώσει τελικά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ΔΕΝ σηκώσει ένα κουτάβι το αυτί θα είναι λόγω

Μη καθαροαιμίας
Αλλαγής δοντιών(στην περίοδο 4-6 μήνες που αλλάζουν τα νεογιλά)
Προβλήματος στον χόνδρους του αυτιού
Χτυπήματος σε νεαρή ηλικία

Όπως είπε και ο Πέτρος θα πρέπει να περιμένεις μέχρι την ηλικία των 7-8 μηνών για να δεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

Σε δική μου ανάλογη περίπτωση όπου είχαμε ωτίτιδα στην ηλικία των 4 μηνών αν θυμάμαι καλά ενώ ήταν στην περίοδο του ανεβοκατεβάσματος του αυτιού το ένα του αυτί έπεσε μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία!

Μόλις τελείωσε το μπουκαλάκι της θεραπείας, ανέβηκε σταθερά!
Δεν τον άφηνα να το ξύνει!

Θέλει λίγο προσοχή!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αν το σκυλι το εχει να σηκωσει τα αυτια ...θα τα σηκωσει ....
εσυ , εντω μεταξυ , πρεπει να εισαι προσεκτικος να μην τα ταλαιπωρεις ....
δηλ εννοω να αποφευγεις να τον χαιδευεις στα αυτια ...
Η εποχη που αλλαζει δοντια ειναι και η πιο "επικινδυνη" για τα αυτια και θελει περισσοτερο προσοχη ,

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
μπορει το ξυσιμο που λες να του εσπασε τον χονδρο και να μη σηκωθει..αλλα και να μη σηκωθει τι πειραζει?θα ειναι πιο αλητοφατσα;)

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!! Βασικά ο κτηνίατρος είπε πως είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει ο χόνδρος γιατί είναι πολύ χοντρός και μόνο με μία έντονη παρέμβαση θα καταστρεφόταν..Όπως και να είναι το αφτάκι του κουκλάκι ειναι αλλα θα μ'αρεσε πιο πολύ με σηκωμένα τα αφτάκια χεχε :p

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
καλα ναι ισχυει..με σηκωμενα ειναι αλλη φαση:Ρκαι οντως θελει πολυ προσπαθια..αυτο που λενε οτι αμα τα χαιδευεις δεν σηκωνονται ειναι λιγο μυθος..εκτος αν χαιδευεις με μισος:Ρ

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
..αυτο που λενε οτι αμα τα χαιδευεις δεν σηκωνονται ειναι λιγο μυθος..εκτος αν χαιδευεις με μισος:Ρ
φιλε rigo
το κουταβι για το οποιο συζηταμε ,απο τα λεγομενα του Bellos, "είναι ένα ημιαιμάκι 2,5 μηνών" και δεν ειναι σιγουρο αν εχει το "σκληρο" και "τραχυ" αυτι που εχουν οι Γερμανικοι Ποιμενικοι που οντος το χαιδεμα (χωρις μισος ) δεν μπορει να του το κατεβασει.
επειδη ομως μιλαμε ,ακριβως για "ημιαιμακι" τα αυτια του μπορει να ειναι διαφορετικα και πιο "μαλακα"
(πχ βλεπε collie- shetle) που παροτι εχουν την ταση να "ορθοποδησουν" ειναι πολυ ευκολο να πεσουν ακομη και εντελως (απο πολυ χαμηλα) , μονο και μονο αν τα πειραζεις σε μικρη ηλικια , πραγμα ανεπιθημητο.
Δυστυχως κανενας μας δεν εχει δει απο κοντα το κουταβι και το "ειδος "των αυτιων του, με αποτελεσμα οι απαντησεις μας να πρεπει να περιλαμβανουμε ολες τις περιπτωσεις (και τους "μυθους...."αν θελεις )

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Bellow
Αν υπολογιζω σωστα ειναι περιπου 3 μηνων ......
κατα 99% τον βλεπω με ορθια αυτια ....απλως να περιμενεις ,iισως, καποιο προσκαιρο "μικροπεσιμο" γυρω στους 5 με 6 μηνες
Εκεινη την εποχη μην τον κουραζεις ιδιαιτερα και να προσεχεις ,οσο μπορεις ,οταν κοιματε να μην το διπλωνει αν γινεται
Ολα θα παμε μια χαρα .......
(ΦΤΟΥ ΤΟΥ πανεμορφο.... βαλτου και κανενα ματι ρε παιδι μου ....!!!!!!)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48