Που κολλάνε οι καλύτερες οικογένειες?Στέλιο συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Και καθαρόαιμο να είναι δηλαδή, συμβαίνει. Το γιατί αν θέλετε το εξηγούμε...
Στην προκειμένη περίπτωση το οτι τα είχε σηκωμένα και τα έριξε στη συγκεκριμένη ηλικία υποδηλώνει μάλλον πως το έριξε λογω δοντιών.
Βασικά προσπάθησε να το βοηθήσεις απαλλάσοντάς το από τις τρίχες που το βαραίνουν στην άκρη
(το τρίγωνο δλδ στην άκρη του αυτιού)
Αν έχεις βγάλει από τις γραμμές σου το υποτελές αυξάνεις κάθετα τις πιθανότητες να το κλειδώσεις απ'όξω και BB floppy ears for good.Στις καλύτερες οικογένειες δεν συμβαίνει συχνά το ελάττωμα αυτό
Μαζί σουΡωτάω και είμαι συγκεκριμένος για να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις!
Γιατί ποιος διαφώνησε για να τα λέει καλά ο ένας και όχι ο άλλος?Μια χαρα τα λεει ο Yorkaddict. Μπορεί να σε συμβει και στις καλυτερες οικογένειες, ακόμη και στον πλεον καθαρόαιμο σκύλο. Σε ορισμένες φυλες η διαδικασία ανορθωσης μπορεί να διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγης των δοντιών. Επίσης λέγεται ότι βοηθάει το συχνό μασούλημα (δινουμε ξτρα μασουλητήρια δηλ) .
Εννοειται πως αν παραμεινει πεσμενο εστω και αν το σκυλι ειναι καθαρόαιμο-εκτροφικο δεν πρέπει να μπαινει σε αναπαραγωγική διαδικασία.
Ε πριν παίξουμε με τα γονιδιάκια κτλ έχουμε ένα...ελάχιστο!Να έχουμε την "σιγουριά" που μας προσφέρει η καθαροαιμία!Τι στο διάολο σταθερά χαρακτηριστικά παίρνουμε?Αν έχεις βγάλει από τις γραμμές σου το υποτελές αυξάνεις κάθετα τις πιθανότητες να το κλειδώσεις απ'όξω και BB floppy ears for good.
Aν όμως βάλεις νέο αίμα και δεν ξέρεις 100% πως δεν το κουβαλάει, μπορεί να συμβεί.
Γονίδια είναι. Υποτελή - κυρίαρχα, τα ξέρεις.
+ βέβαια το πάχος του δέρματος του αυτιού και το μέγεθος.
Ακαδημαϊκή συζήτηση βεβαίως βεβαίως
Μαζί σου![]()
Οκ, καλώς!Μα θετεις ενα ερωτημα, "που κολλανε οι καλυτερες οικογένειες" , ενω σου εχει ηδη , πολυ σωστα πει οτι συμβαινει και στις καλυτερες, οχι μονο στα μη εκτροφικά. Συχνα ή σπανια δεν εχει σημασία, μπορεί να συμβει.
Οσο αφορα τα δόντια, εσυ μπορεί να το ξέρεις , η κοπέλα που έθεσε το πρόβλημα μπορεί να μην το γνωρίζει και να ανησυχει αδικα. Και όχι, "δεν εχουμε καμια "σιγουρια" που μας προσφερει η καθαροαιμία", εχουμε απλως περισσότερες πιθανοτητες να πανε ολα κατ ευχην.
Μα καλα κανεις και δινεις συμβουλες, και με τη σειρα που θελεις. Δεν εχω καμία αντίρρηση, ισα ισα το βρισκω θετικο. Αλλο πράγμα εθιξα, αλλα δεν εχει σημασία.Οκ, καλώς!
Επέτρεψε μου, επειδή έχουν δει πολλά τα ματάκια μου, κυρίως από αμέλειες, οι συμβουλές που δίνω να περιορίζονται πολύ πολύ συγκεκριμένα και να είναι με αυτήν την σειρά!
Σε μια τέτοια περίπτωση ρωτάω αν ο σκύλος είναι καθαρόαιμος ή ημίαιμος για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε, έπειτα συμβουλεύω για νάρθηκα στο πτερύγιο και τελευταίο είναι το ότι θα πω για την ηλικία και ότι είναι φυσιολογικό!Γιατί όπως είπα η συμβουλή "είναι της ηλικίας" πολλές φορές επαναπαύει τον ιδιοκτήτη και ενώ το κουτάβι μεγαλώνει και βλέπει ότι δεν σηκώνεται το αυτί η ζημιά έχει γίνει ήδη!
Τον νάρθηκα τον τοποθετείς στην ηλικία που το χρειάζεται(4 μηνών) και το βγάζεις στην ηλικία που από ότι ξέρεις θα έχει σταθεροποιηθεί(>6μηνών). Το αν βοηθήσει ή όχι εξαρτάται από τα νεύρα στην περιοχή και από τον ίδιο τον χόνδρο!Μα καλα κανεις και δινεις συμβουλες, και με τη σειρα που θελεις. Δεν εχω καμία αντίρρηση, ισα ισα το βρισκω θετικο. Αλλο πράγμα εθιξα, αλλα δεν εχει σημασία.
Σχετικά με το νάρθηκα, επειδη το εχω ακουσει κι απο αλλους, θα ηθελα να μάθω το εξης : εννοειται οτι υποβοηθηση θα μπει κατα τη διαρκεια της περιοδου υποτιθέμενης ανύψωσης των αυτιων ετσι; Με ποιο τρόπο μπορεις να βεβαιωθεις αν η παρεμβαση θα βοηθήσει ; θελώ να πω, οτι εφόσον δεν εχει ολοκληρωθει η διαδικασία πως μπορεις να γνωριζεις εαν ανυψωθηκαν λόγω του ναρθηκα ή αυτο θα μπορουσε να εχει γίνει φυσιολογικά, ετσι κι αλλιως και χωρίς νάρθηκα ;
Αν το βγάλεις στους 6 μήνες το ναρθηκάκι και δεις ότι σηκώθηκε σημαίνει ότι τα νεύρα λειτούργησαν, ο χόνδρος υποστηρίζει το πτερύγιο και απλώς ο νάρθηκας ήταν υποβοήθηση!Αν δεν λειτουργήσουν τα νεύρα και ο χόνδρος, πάπαλα ο νάρθηκας, δεν θα κάνει δουλειά!Να στο πω αλλιως : βλεπεις στους 4 μηνες ενα αυτακι σηκωμενο και ενα πεσμενο. Αποφασιζεις και βαζεις ναρθηκα. Στους 6 μηνες βλεπεις οτι σηκωθηκε και το αλλο. Βγαζεις το ναρθηκα και καθεσαι και αναρωτιεσαι : σηκωθηκε λογω ναρθηκα ή απο τη φυση ;
Απαντηση με σιγουρια μπορεις να δωσεις; οχι, δε μπορεις . Αρα..; Αρα, κατα τη γνωμη μου η χρησιμοτητα του ναρθηκα ειναι αμφίβολη