Πετρα στα δοντια & Ζευγαρωμα..


mikes_ellas

New Member
8 Μαϊου 2014
3
0
47
Γεια σας παιδια. Εχω ενα γερμανικο ποιμενικο(αρσενικο) ,4 ετων,και θελω να σας ρωτησω 2 πραγματακια. Το πρωτο αφορα την πετρα στα δοντια του. Πριν λιγες μερες που τον ειδε η κτηνιατρος ,μου ειπε τι εχει πετρα στα δοντια του και θελει να του την βγαλει. Θελω να μου πειτε αν θα του κανει ναρκωση ή θα του δωσει ενα απλο ηρεμιστικο. Παμε στο δευτερο πραγμα που θελω τι γνωμες σας. Δεν τον εχω στειρωσει και ακομα δεν τον εχω βαλει να ζευγαρωσει γιατι ειχα την εντυπωση οτι αν δοκιμαζε για πρωτη φορα,θα γινοταν αγχωδης και δυσκολος στην βολτα του και κατι αλλα που μου λεγε η προηγουμενη κτηνιατρος. Η αλλη ομως επιμενει να τον βαλω τουλαχιστον 2 φορες τον χρονο για να μην παθει καρκινο. Εσεις τι λετε ? Ευχαριστω
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσωπικά ελπίζω να εισαι τρολλ γιατι το "ειχα την εντυπωση οτι αν δοκιμαζε για πρωτη φορα,θα γινοταν αγχωδης και δυσκολος στην βολτα του και κατι αλλα που μου λεγε η προηγουμενη κτηνιατρος. Η αλλη ομως επιμενει να τον βαλω τουλαχιστον 2 φορες τον χρονο για να μην παθει καρκινο. " με υπερβαίνει.
Να μην τον ζευγαρώσεις, δεν εισαι εκτροφεας να κάνεις αναπαραγωγή κλπ.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλησπέρα. Το αν θα γίνει νάρκωση ή όχι θα εξαρτηθεί απο την ποσότητα της τρυγίας και το βαθμό συνεργασίας του ζώου.
Ως προς τον καρκίνο απο ..αγαμία ναι το εχω ακούσει κι εγω από πολλους ως θεωρία αλλά εχω τη βεβαιότητα οτι αποτελεί μυθο. Η αναπαραγωγη πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρους όρους και προυποθέσεις, όχι επιπόλαια.
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Δηλαδη σου ειπε κτηνίατρος ότι εχει πετρα στα δοντια του και ότι θελει να του την αφαιρεσει και δεν ρώτησες εκει πως θα γινει ακριβως αυτή η διαδικασια και μπηκες σε ένα φορουμ να σου εξηγησουν αλλοι.
Με ποια λογικη να το κανεις αυτό. Δωσε μου έναν λογο.
Αυτό με το ζευγαρωμα και τον καρκινο είναι τραγικο.
Αλλα εδώ που τα λεμε, γιατι δεν ρωτας και τον εκτροφεα σου επι του θεματος;
 
  • Like
Reactions: dnassib


mikes_ellas

New Member
8 Μαϊου 2014
3
0
47
Βεβαιως και ρωτησα . Ομως θελω να μαθω και απο αλλους τι εγινε σε παρομοιες περιπτωσεις. Τωρα για το ζευγαρωμα ...απ'ότι καταλαβα απο αυτα που γραφετε ,πρεπει να το σκεφτω πολυ πριν τον ζευγαρωσω.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βεβαιως και ρωτησα . Ομως θελω να μαθω και απο αλλους τι εγινε σε παρομοιες περιπτωσεις. Τωρα για το ζευγαρωμα ...απ'ότι καταλαβα απο αυτα που γραφετε ,πρεπει να το σκεφτω πολυ πριν τον ζευγαρωσω.
όχι δεν καταλαβες καλά.... δεν πρεπει να τον ζευγαρώσεις, εκτος αν εχεις κάνει τις απαιτουμενες εξετάσεις δυσπλασίας, τεστ χαρακτηρα κλπ και ειναι απολυτα συμφωνος ο εκτροφεας σου, ωστε να σε βοηθήσει να βρεις θηλυκό που θα βελτιώσει τα ελαττώματα του σκύλου σου και θα δώσει καλύτερα κουτάβια (μπλα μπλα μπλα... μεγάλη ιστορια η "ηθικη" της εκτροφης)
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
αρσενικός σκύλος που δεν ζευγαρώνει, τακτικά ( και όχι μια ή δύο φορές το χρόνο) πράγματι κινδυνεύει απο υπερπλασία του προστάτη που μπορεί να καταλήξει σε ανάπτυξη καρκινικού όγκου...
εαν όμως ο σκύλος σου δεν πληρεί εκτροφικά κριτήρια και δεν προσφέρει κανένα σπουδαίο χαρακτηριστικό που θα βοηθούσε στην εξέλιξη της φυλής του ( όσο και αν τον αγαπάμε ή θέλουμε κουτάβι απο αυτόν...) καλό θα είναι να μη ζευγαρώσει....

μπορείς να παρακολουθείς τακτικά το προστάτη του και κάποιες φορές να το ελέγχεις με υπέρηχο....σε περίπτωση που υπάρξει διόγκωση υπάρχουν θεραπείες που βοηθούν αποτελεσματικά...
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
εμείς κάναμε ολική νάρκωση για τον καθαρισμό.
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Υπερτροφία του προστάτη
Η ασθένεια αυτή, που χαρακτηρίζεται σαν γεροντική νόσος, ονομάζεται και καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Η αιτιολογία της δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένη, πιστεύουμε όμως ότι οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές των ορμονών των όρχεων.

Συμπτώματα:
Ο προστάτης διογκώνεται πολύ αργά και προοδευτικά μέσα σε αρκετούς μήνες. Τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν η διάγνωσή του επηρεάζει το τελευταίο τμήμα του εντέρου, οπότε παρατηρούνται δυσκοιλιότητα και παραμονή στην στάση αφόδευσης με συσπάσεις του πρωκτικού δακτυλίου (τεινεσμός). Σπανιότερα παρατηρούνται συμπτώματα από το ουροποιητικό όπως π.χ. διαταραχές της ούρησης, στάση του ούρου. Το αίμα στα ούρα είναι μάλλον συχνό σύμπτωμα. Ο αδένας, αν και διογκωμένος, δεν προκαλεί πόνο.


Νεοπλασίες του προστάτη (καρκίνος)
Είναι πολύ σπάνιες στον σκύλο με αντίθεση με τον άνθρωπο. Επίσης σε αντίθεση με τον άνθρωπο, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη στον σκύλο, δεν προδιαθέτει σε καρκινώματα. Συνήθως αναπτύσσονται σε σκύλους ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών. Η πιο συχνή νεοπλασία του προστάτη είναι αδενοκαρκίνωμα.
Συμπτώματα:
Στα αρχικά στάδιά της η νεοπλασία αυτή δεν δίνει μεταστάσεις και η εικόνα της μοιάζει με την καλοήθη υπερτροφία και την προστατίτιδα. Σ’ αυτή την φάση μόνο η βιοψία θα μπορούσε να την εντοπίσει.
Τα κλινικά συμπτώματα του αδενοκαρκινώματος γίνονται αντιληπτά μόνο στο τελικό στάδιο. Παρατηρούνται δυσκοιλιότητα, διαταραχές ούρησης, αδυναμία του οπίσθιου τμήματος του σκύλου, έντονη καχεξία, σταθερός πυρετός και πόνος. Η εικόνα επιβαρύνεται δραματικά σε περίπτωση μεταστάσεων τοπικά (ουροδόχος κύστη, έντερο) ή γενικά (πνεύμονες, εγκέφαλος, νεφροί, οστά και αλλού).

http://win.isolservers.org/article.asp?AID=1644
 
  • Like
Reactions: ghelly