Πιθανές αρχές Canine Intervertebral Disease

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγα λοιπόν το Μουφ στο γιατρό διότι είχε διάρροια. Ευτυχώς που μου 'κοψε να το κάνω διότι κατάφερα να κλείσω ραντεβού με τη χειρουργό που είχε ώρα να τον δει. Έχει λοιπόν κολλίτιδα διότι έφαγε εκείνο το κόκκαλο και ίσως ήταν μολυσμένο, λέει. Του έκανε μια ένεση, του έδωσε αντιβίωση και μετά είπε να του κάνει και μια ακτινογραφία να δει τα έντερά του μήπως και υπάρχει απόφραξη. Κι εκεί μου ήρθε η κεραμίδα:

Διότι ναι μεν το Μουφ έχει κολλίτιδα και το παχύ του έντερο έχει πρηστεί από τα αέρια και υπάρχουν ίχνη από κομμάτια κόκκαλο που δεν είναι ανησυχητικά, αλλά είδε και τα κόκκαλά του. Και η μεν δυσπλασία του ισχύου εξακολουθεί να είναι ήπιας μορφής και να μην έχει χειροτερέψει καθόλου. Αλλά η χειρουργός νομίζει ότι διέκρινε αρχές στένωσης του μεσοσπονδυλίου διαστήματος μεταξύ δυο από τους τελευταίους σπονδύλους της πλάτης του Μουφ!:( Επειδή η ακτινογραφία του είναι digital και οι περσυνές του ήταν κανονικές σε φιλμ, θα πρέπει να πάει στα αρχεία να τις συγκρίνει ώστε να δει αν υπήρχε τέτοια κατάσταση πέρσυ. Επίσης στη μια από τις δυο σημερινές ακτινογραφίες δεν φαίνεται στένωση, φαίνεται όμως ελαφρώς στην άλλη. Εννοείται ότι αν πρόκειται για Canine Intervertebral Disease, τότε είναι προφανώς κληρονομική και φυσικά εξελίσσεται.

Κοινώς είμαι στα χάλια μου τα μαύρα. Την τελευταία ώρα έχω καταραστεί όλους τους Amish, τους ΒΥΒ, παπυμιλλάδες και πετσοπάδες απανταχού του πλανήτη και ελπίζω μια μέρα να ξυπνήσει η υφήλιος και να νομοθετήσουν με τέτοιον τρόπο που να τους τσαταλιάσουνε. Ιδιαίτερα εκείνα τα καθάρματα, ο "εκτροφέας" του Μουφ και ο πρώτος του ιδιοκτήτης ελπίζω ιδιαιτέρως να σαπίσουν στην Κόλαση και να έχουν ΙΧ Διάολο να τους ανασκολοπίζει εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.

Η θεραπεία που προτείνει η χειρουργός είναι η εξής: για την ώρα δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να προσέχουμε τι κάνει το Μουφ και αν πονάει (της είπα για τη φάση με το αυτοκίνητο πριν από δυο μήνες, που είχε δυσκολία το Μουφ να μπει μέσα). Θα του κάνω ακτινογραφίες κάθε χρόνο να δω πώς πάει και αν αρχίσει να πονάει θα πρέπει να πάρει αντιφλεγμονώδη. Ελπίζω μόνο να μην του χαλάσουν το στομάχι. Αν η κατάσταση χειροτερέψει, θα του κάνει η χειρουργός την καινούρια Class IV Deep Tissue Laser Therapy που βελτιώνει, λέει, την κατάσταση. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για θεραπεία για βλαστοκύτταρα για την ασθένεια αυτή και ίσως υπάρξουν εξελίξεις στην κτηνιατρική στο μέλλον.:(

Πήρα τηλέφωνο τη φίλη μου την κτηνίατρο που μου 'βαλε τις φωνές ότι δεν έχω σίγουρη διάγνωση (όντως) και να μη φέρνω την καταστροφή. Όμως δεν μπορώ να μη στεναχωριέμαι διότι το σκυλάκι μου δε φταίει σε τίποτα να υποφέρει. Πάντως η κτηνίατρός του τον έχει βάλει για την ώρα σε αυστηρή δίαιτα της Hill's που είναι τα πάντα μετρημένα και αν δε χάσει βάρος σε τρεις βδομάδες, θα του κάνουμε εξετάσεις για θυροειδή που όμως μάλλον δεν έχει (αν κρίνουμε από τα κέφια του και φυσικά το τρίχωμά του). Α, με έβαλε και του δίνω και κολοκύθα, ξέρετε εκείνη την πορτοκαλιά την αμερικάνικη, μαζί με το φαΐ του.

Ξέρει κανείς περισσότερα για το Canine Intervetebral Disease? Έχετε πείρα από αυτό?

Τέλος, αυτά να βλέπετε όσοι γράφετε στο φόρουμ υπέρ των ΒΥΒ, πετσοπάδων και παπυμιλλάδων...

:(:(

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Φαντάζομαι έχεις γκουγκλάρει ανηλεώς αλλά κοίτα κι εδώ http://www.docstoc.com/docs/69219647/CANINE-INTERVERTEBRAL-DISC-DISEASE-Robin-Levitski-Osgood--DVM

Σκέψου ότι ήταν τυχαίο εύρημα, δεν πήγες το σκυλάκι στη γιατρό για να τσεκάρει κάποιο σύμπτωμα! Και όντως δεν έχετε ακόμα διάγνωση, οπότε ψυχραιμία :) Μη στενοχωριέσαι Σάρα, Μουφ είναι αυτό!!!