Πινει τα ουρα του. Βοηθεια

timxon

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Γεια σε όλους,, ειμαι νεος ιδιοκτήτης ενος γερμανικου ποιμενικου (αρσενικο) ο οποιος ειναι 3μηνων. Τον βγαζω για βολτα περίπου 4 φορες την μερα.. Αρχικα ειχα το προβλημα οτι ετρωγε τα κακα του αλλα τωρα εχει μαθει και τα κανει μονο οταν τον βγαζω βολτα οποτε το ξεπερασαμε το προβλημα.. Του εχω στο σπιτι εναν χωρο που βαζω εφημεριδες και μερικες φορες κανει τα τσισα του εκει και τον εχω δει ομως συχνα να τα πινει πριν προλαβω εγω να βαλω απο πανω καινουργια εφημεριδα για να τα καλυψω.. Υπαρχει καποιος λογος που τα κουταβια τρωνε τις ακαθαρσιες τους. Νερο του εχω συνεχεια σε μπολ. Τι να κανω?
Ευχαριστω

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
εχουμε ενα θεμα εδω την κοπροφαγια.μαλιστα και γω αντιμετωπιζα αυτο το προβλημα (ειναι 3 μερες τωρα που η μικρη μου δεν τα εχει φαει!!!!!) την επιασα και γω προσφατα που τραβηξε μια γλειψια στα ουρα της.αλλα οχι ολα.κανε μια βολτα στο φορουμ και ειμαι σιγουρη οτι θα λυσεις οχι μονο τις αποριες σου αλλα και τα προβληματα σου.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Εάν δεν κάνω λάθος εάν τρώει τα κακά του είναι από έλλειψη ασβεστίου...Ίσως χρειαστεί να του αγοράσεις χαπάκια... Ρώτα όμως και τον γιατρό σου :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ρε παιδια γιατι τα κανουν αυτα???ειναι καθαρα ψυχολογικο το αιτιο ή οφειλεται σε κατι αλλο???:confused::paja1:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ένα ημιαδέσποτο στη γειτονιά μόλις κατουρήσει η δικιά μου τρέχει και τα γλύφει-πινει :eek:. Πιστεύω ότι έχει τα ίδια αίτια με την κοπροφαγία..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ένα ημιαδέσποτο στη γειτονιά μόλις κατουρήσει η δικιά μου τρέχει και τα γλύφει-πινει :eek:. Πιστεύω ότι έχει τα ίδια αίτια με την κοπροφαγία..
Τα αρσενικά σκυλιά πολύ συχνά ακουμπούν τη γλώσσα τους σε ούρα θηλυκών για να ενισχύσουν την οσμή τους. Μην ξεχνάμε ότι γλώσσα είναι ένα βασικό αισθητήριο όργανο για το σκύλο. ;)

Διαβάστε αυτή την κατατοπιστική δημοσίευση του GAIA LYKAIA εδώ: Γλείψιμο σκύλου...

:)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ασχολειστε / παιζετε αρκετα με το κουταβι ? Μηπως λειπετε πολλες ωρες και το ταιζετε μολις γυρνατε στο σπιτι και μετα το παιρνετε κατευθειαν για βολτα? Ενα μοναχικο κουταβι πιθανον να αντλει ανακουφιση και ασφαλεια απο αυτη τη συμπεριφορα, επιπλεον ειναι κατι που μας δειχνει οτι ειναι εστιασμενο στον εαυτο του ως ενα βαθμο...μερικες φορες οταν μαλωνουμε τα κουταβια επειδη λερωσαν μεσα (ή επειδη εφαγε τα κοπρανα του στην περιπτωση σας) ενισχυουμε μια περιπλοκη ψυχολογικη αντιδραση με αντιθετο αποτελεσμα - απο την μια ειναι επιβραβευση (γιατι το κουταβι τραβηξε την προσοχη μας) απο την αλλη ειναι κατι δυσαρεστο οποτε ενστικτωδως προσπαθει να εξαφανισει τα ιχνη...Και εδω τα ουρα αντικατεστησαν τα κοπρανα. Συχνα οι σκυλοι πινουν / γευονται μια μικρη ποσοτητα απο τα ουρα τους για να τσεκαρουν κατι στον οργανισμο τους ... οι αρσενικοι πινουν ουρα θηλυκων για ευνοητους λογους (φερορμονες). Παντως στο κουταβι ειναι κατι παροδικο, αν το αγνοειτε θα περασει και δωστε του περισσοτερο χρονο προσοχης - παιχνιδιου σε αλλες ωρες και μεσα στο σπιτι...

timxon

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Σας ευχαριστω όλους για τις απαντησεις σας.
Με το σκυλο μου ασχολουμαι αρκετες ωρες τις ημερας και σπανια μενει μονος του. Θα περιμενω να δω πως θα παει μιας και οσο μεγαλωνει μαθαινει να περιμενει την βολτα για να κανει την αναγκη του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini