Πιτ Μπουλς

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ούτε στα πιτ μπουλ γίνεται επιλεκτική εκτροφή (κι όπου γίνεται ποιος ξέρει πώς γίνεται, πρότυπο δεν υφίσταται) κι όσο για τους ιδιοκτήτες τους, δεν είναι στο μέσο όρο τους πιο κατάλληλοι γι' αυτά απ' τον μέσο κάτοχο λαμπραντόρ.
Ναι.. αλλά ο ντόρος θα γίνει στο πιτ-μπουλ και όχι στα λαμπραντόρ..(λόγο δύναμης..), όποτε ένα μη αναμενόμενο τέλειο σκυλί βάση προβολής του.. εντυπωσιάζει περισσότερο από το ήδη "κακοφημισμένο" πιτμπουλ..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ούτε στα πιτ μπουλ γίνεται επιλεκτική εκτροφή (κι όπου γίνεται ποιος ξέρει πώς γίνεται, πρότυπο δεν υφίσταται) κι όσο για τους ιδιοκτήτες τους, δεν είναι στο μέσο όρο τους πιο κατάλληλοι γι' αυτά απ' τον μέσο κάτοχο λαμπραντόρ.
Εχεις εν μέρει δίκιο στο πρώτο μέρος του post σου (κακή εκτροφή, πολύ συχνά )... Ας με διορθώσουν οι ποιο "έμπειροι" πρότυπο υφίσταται, απλά δεν είναι φυλή αναγνωρισμένη από την FCI...

Στο δεύτερο μέρος, επίσης, έχεις εν μέρει δίκιο (εξάλλου, όλοι μας δεν έχουμε εν μέρει δίκιο, σε κάθε διάλογο?): Υπάρχουν αρκετές φυλές που (ακόμα και τα πρότυπά τους το λένε) δεν συνιστώνται για αρχάριους χρήστες και άλλες που συνιστώνται για έμπειρους χρήστες. Ναι, υπάρχουν ιδιοκτήτες pitbull, που δεν ανταποκρίνονται στις κατάλληλες "προδιαγραφές" εμπειρίας και "προσεγγιστικής φιλοσοφίας"...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υπάρχουν αρκετές φυλές που (ακόμα και τα πρότυπά τους το λένε) δεν συνιστώνται για αρχάριους χρήστες και άλλες που συνιστώνται για έμπειρους χρήστες. Ναι, υπάρχουν ιδιοκτήτες pitbull, που δεν ανταποκρίνονται στις κατάλληλες "προδιαγραφές" εμπειρίας και "προσεγγιστικής φιλοσοφίας"...
Για αυτό έγραψα αυτό :

Οι σωστοί ιδιοκτήτες πιτμπουλ γνωρίζουν ότι έχουν εργαλείο και φροντίζουν να μην δώσουν λαβή για να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θέλουν.

Αυτή η κατηγορία ιδιοκτητών είναι πιο συνειδητοποιημένοι από την πλευρά του κυναγωγού, συγκριτικά με τών Λαμπραντόρ τις περισσότερες φορές.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το μοναδικό μείον του βίντεο είναι πως δε λέει αρκετά ξεκάθαρα πόσο επιδεικτικό, ψυχοφθόρο, εκδικητικό και με άπειρα σύνδρομα κατωτερότητας ζώο είναι ο άνθρωπος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Πιο απλά τα ατυχήματα στα οποία πρωταγωνιστές ήταν pitbulls θα προβληθούν περισσότερο. Εάν ένα παιδάκι τραυματιστεί θανάσιμα από ένα λάμπραντορ θα γράψει ο τύπος " φρικιαστικό έγκλημα με θύμα 2 χρονο αγγελούδι και θύτη έναν ανεξέλεγκτο σκύλο", εάν όμως σε παρόμοιο περιστατικό ο σκύλος είναι pitbull θα γραφτει "pitbull δολοφονησε 2 χρονο αγγελούδι".
Βέβαια για να είμαι ειλικρηνής δεν έχω ακούσει για λάμπραντορ που σκότωσε παιδάκι, και δεν έχω δει επιθετικό λάμπραντορ προς το παρόν, μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει η kango ότι όσα λαμπ έχει γνωρίσει είναι επιθετικά. Εχω δει ωστόσο νευρωτικά και εκνευριστικά μέχρι αηδίας λάμπραντορ.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
milva, ευχαριστω και εγω για το θαυμασιο βιντεο με τα τοσο απλα και ειλικρινη σχολια. Ισως(τι ισως), τα πιο παρεξηγημενα ζωα του πλανητη...
Ειδικα για την σχεση τους με τους ανθρωπους δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι εκδηλωνουν υπερμετρη στοργη και αφοσιωση.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
cloe προτυπο υπαρχει αφου γινονται και εκθεσεις απο αλλους ομιλους (οχι fci) σε ολο τον κοσμο το οτι μια φυλη δεν ειναι αναγνωρισμενη απο την fci δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει μην λεμε τα ιδια συνεχεια. η fci ειναι ενας απο τους πολλους κυνολογικους ομιλους οχι ο μοναδικος.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πιο απλά τα ατυχήματα στα οποία πρωταγωνιστές ήταν pitbulls θα προβληθούν περισσότερο. Εάν ένα παιδάκι τραυματιστεί θανάσιμα από ένα λάμπραντορ θα γράψει ο τύπος " φρικιαστικό έγκλημα με θύμα 2 χρονο αγγελούδι και θύτη έναν ανεξέλεγκτο σκύλο", εάν όμως σε παρόμοιο περιστατικό ο σκύλος είναι pitbull θα γραφτει "pitbull δολοφονησε 2 χρονο αγγελούδι".
.
Εγώ θα τρόμαζα περισσότερο αν μάθαινα ότι λαμπραντόρ (καθαρόαιμο) σκότωσε παιδάκι. Λένε ένα αγριεμένο πρόβατο είναι πιο τρομακτικό από έναν αγριεμένο λύκο - ο παράγοντας του απροσδόκητου.
Τέλος πάντων, αν τα λαμπραντόρ δάγκωναν (έστω και τα κακής εκτροφής) θα το ξέραμε.
Όπως το ξέρουμε για τα κοκεράκια.

Συγγνώμη για το πρότυπο δεν το ήξερα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Υπαρχει ρατσισμος εναντιον των πιτ μπουλς και για αυτο ευθυνονται οι ανθρωποι και οχι τα σκυλια.
Οι ανθρωποι τα εκαναν πιτ, δεν εγιναν μονα τους. Δεν εστησαν καποιον λακο μονα τους. Δεν διοργανωσαν καποια μαχη μονα τους. Δεν εβαλαν στοιχηματα για το αποτελεσμα. Οι ανθρωποι τα εκαναν ολα αυτα χρησιμοποιωντας τις ικανοτητες και τις αρετες τους, με τον χειροτερο τροπο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
μια εικονα λεει... χιλιες λεξεις....
εδω διαβασαμε απειρες λεξεις.... μην κολλαμε σε μια παραγραφο....
το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν επικινδυνες φυλες... υπαρχουν επικινδυνοι ιδιοκτητες....
συγτχαρητηρια στον τατουμαν για την ελληνικη επιοτελους εκδοση ενος γνωστου σε πολλους βιντεο....!
μπραβο και στην μιλβα που το ανηρτησε...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Και εγω θεωρω πως η αναφορα στα labrador και τα cocker δεν εχει λογο υπαρξης στο βιντεο ...αρκει οτι τα pit bull ειναι τεταρτα απο το τελος (στη συγκεκριμμενη ερευνα) ...ακομα περισσοτερο , η αναφορα σε στατιστικα ισως να μην ειναι η καλυτερη ''πολιτικη'' υπερασπισης των πιτ (απλα γιατι υπαρχουν και δυσμενεις στατιστικες τις οποιες επικαλουνται οι πολεμιοι των pit)

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
οι στατιστικες ειναι ολες ανακριβεις μιας και οι θυτες δεν ειναι ποτε καθαροαιμα σκυλια εδω στην γειτονια μου υπαρχουν 3 πιτμπουλ ετσι λενε τουλαχιστον που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο αν γινει κατι ομως πιμπουλ θα πουνε