Πληγή από κολάρο

Alexandra_11

New Member
29 Νοεμβρίου 2017
3
5
45
Καλησπέρα! Έψαξα ενδελεχώς το φόρουμ, αλλά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, οπότε ανοίγω νέο θέμα. Έχω έρθει στο χωριό για τριήμερο και μου λέει χθες ο πατέρας μου ότι του έδωσαν ένα κουταβάκι. (Αναγκαία παρένθεση: Ο πατέρας μου εχει ένα κτήμα πέντε λεπτά έξω από το χωριό, με κήπο, κότες, γατιά και 2 κυνηγόσκυλα, όπου περνάει σχεδόν όλη τη μέρα του. Τα σκυλιά τα δένει το βράδυ γιατί έχουν μπει αρκετές φορές στο κοτέτσι όταν τα είχε ελεύθερα το βράδυ.) Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά, πηγαίνω χθες το απόγευμα να δω το περίφημο κουταβάκι που τους έχει ξετρελάνει και βλέπω ένα μωρό! Με τίποτα δεν είναι πάνω από 1,5 μηνός! Στο οποίο μωρό έχει φορέσει ένα περιλαίμιο. Διαφωνούμε για αυτό και επιμένω ότι είναι πολύ μωρό, εκείνος με τα μυαλά που έχουν οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας επιμένει ότι πρέπει να μαθαίνει. Να μην πολυλογώ, το λουράκι παραμένει. Σήμερα το πρωί η κουταβίτσα είχε πληγή στο λαιμό, ίσως επειδή κάπου σκάλωσε το περιλαίμιο, ίσως επειδή ξυνόταν έντονα (το έκανε χθες). Της περιποιήθηκα την πληγή με μπεταντίν και φουσικόρτ και φυσικά της έβγαλα το κολάρο. Κάνω κάτι άλλο; Πόσες μέρες φροντίδα θέλει το μικρούλι; Επειδή αύριο βράδυ φεύγω, πρέπει να αφήσω σαφείς οδηγίες εδώ.

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η φουσικορτ έχει κορτιζόνη και αντιβίωση.
Η κορτιζόνη δεν αφήνει τα ανοιχτά τραύματα να κλείσουν.
Η αντιβίωση και το αντισυπτικο που έβαλες βοηθάνε.
Δες το περιλαίμιο μήπως έχει κάποιο εξόγκωμα η αιχμηρή επιφάνεια και το τραυμάτισε.
Περαστικά.

• Like
Reactions: Alexandra_11