Πληγή από τσίμπημα ή χτύπημα;

Chrysa_Th

New Member
25 Φεβρουαρίου 2016
4
0
35
Καλησπέρα,
πριν λίγες μέρες ο σκύλος μου εμφάνισε ένα πρήξιμο με πληγή στο πόδι, στο πέλμα συγκεκριμένα. Του χορηγώ fucicort εδώ και 3-4 μέρες. Το πρήξιμο έχει υποχωρήσει, αλλά η πληγή παραμένει (φωτο που επισυνάπτω). Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;

Attachments

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Μήπως πάτησε καμία κάμπια; κάπου διάβασα ότι - σπάνια μεν- κάνουν ερεθισμό και στα πόδια.. Σε γιατρό πήγατε; Μήπως έχει καμία ακίδα "φυλακισμένη" μέσα στο πρήξιμο;

Chrysa_Th

New Member
25 Φεβρουαρίου 2016
4
0
35
Έψαξα στην πατούσα για ακίδα,αγκάθι κλπ, δε βρήκα κάτι. Για την κάμπια λίγο απίθανο το βρίσκω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο γιατρό δεν πήγα ακόμα, περίμενα να δω αν θα υποχωρήσει με την κρέμα πρώτα.Χθες έβγαζε και πύον και θεώρησα ότι είναι στο στάδιο που θεραπεύεται. Αλλά δεν το βλέπω να φεύγει οπότε μάλλον δε τον γλιτώνει το γιατρό ο μικρός

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μπορει να ειναι άγανο που να εχει χωθεί στο πόδι του και δεν φαίνεται....

Μπορεί να ειναι κάποια μόλυνση. Fucicort σου είπε ο γιατρός να βάλεις?

• Like
Reactions: Orilis and mareco

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Αν τη fucicort την βάζεις χωρις την συμβουλή του γιατρού καλό θα ήταν να την σταματήσεις πριν σας δει ο κτηνίατρος διότι έχει μέσα αντιβίωση και κορτιζόνη και κατά συνέπεια "καλύπτει" έστω και εφήμερα το πρόβλημα. Καλό θα ήταν ο γιατρός να δει το πρόβλημα σε έξαρση αλλιώς μπορεί να είναι λανθασμένο το πόρισμα. Αυτό βέβαια είναι μια προσωπική μου άποψη δεν είμαι ειδικός. Τουλάχιστον στους ανθρώπους ισχύει μου το είχε πεί ο παιδίατρος για κάποιο δερματολογικό πρόβλημα της μικρής μου για το οποίο είχα χρησιμοποήσει fucicort.

Chrysa_Th

New Member
25 Φεβρουαρίου 2016
4
0
35
Ναι την σταμάτησα την fucicort γιατί η αλήθεια είναι ότι δε μου την πρότεινε ο γιατρός, αλλά μια φίλη που είχε παρόμοιο πρόβλημα. Φαίνεται πως υποχωρεί πάντως, μπορεί να ήταν και κάποιο γδάρσιμο ή κάτι τέτοιο. Καλού κακού βέβαια θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο γιατρό. Ευχαριστώ όλους σας!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον βγάζει πύον κάποια φλεγμονή έχει, είτε από κάποιο ξένο σώμα είτε από κάτι άλλο ...να πάτε να ρίξει μια ματιά ο γιατρός...άμα ζουλίξεις βγάζει και άλλο πύον ή βλέπεις να έχει παροχετευτεί ;

• Like
Reactions: Orilis

Chrysa_Th

New Member
25 Φεβρουαρίου 2016
4
0
35
Όχι δεν βγάζει άλλο πύον, έχει ξεπρηστεί εντελώς και έχει μείνει πλέον μια μικρή πληγή ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης δε φαίνεται να πονάει ούτε κουτσαίνει, οπότε δεν είναι άγανο ή αγκάθι φαντάζομαι.

raniatarzan

New Member
27 Ιουλίου 2017
2
0
48
ΠΑΤΡΑ
Μοιάζει με αυτό που έχει ο δικός μου κ με ταλαιπωρεί ένα χρόνο τώρα...τελικά τι ήταν ? ξεμπέρδεψες ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr