Πληγή με κιτρινοπράσινο υγρό

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γύρισα απο τη βραδινή βόλτα με τον μεγάλο και με περίμενε έκλπηξη..
η μικρή (περιπου 2 κιλά, γεννημένη το καλοκαίρι του 2006), έχει μια μικρη πληγή-περίπου ένα εκατοστό σε πλάτος- οχι με αίμα αλλα με ένα κιτρινοπράσινο υγρό(πιο πολυ προς το κιτρινο) , διάθεση θα έλεγα κακή, απο το πρωί μέχρι αργα το απόγευμα ήταν ξαπλωμένη και όταν την κάλεσα να έρθει να παίξουμε δε φάνηκε και πολυ πρόθυμη, όταν τελικά σηκώθηκε περπατούσε πολυ υποτονικά, δεν έχει φάει και κάνει διάρροια μαζί με αίμα(αυτο ο κτηνίατρος είπε πως πιθανότατα να μη σχετίζεται με την πληγή). Δεν ξερω αν παίζει ρόλο αλλά οι δυο μαστοί της (οι κοντά στα πισω ποδια) έχουν "κρεμάσει" κάπως και έχουν σκουρύνει εδω και λίγο καιρό αλλά υπέθεσα οτι θα είναι λόγω ηλικίας και θα την κοίταζα οταν πηγαίναμε στον κτηνίατρο για την προληπτική μας επίσκεψη.. λάθος ίσως.. (;) , τελικα τη μερα που θα πηγαίναμε εκείνη πήγαμε τον μεγάλο γιατι ειχαμε αργήσει για το εμβόλιο και έγινε και η ιστορία με το πόδι του και ξεχάστηκα κάπως γιατι είχα αγχωθεί με αυτο...
Έχουμε ραντεβού αύριο το πρωί γιατι μου είπαν για την πληγή τώρα το βράδυ και είδα τα κακά της-αλλιως θα ειχα παει ήδη απο το απόγευμα- , το απόγευμα που την είδα υπέθεσα πως απλά είχε κακη διάθεση γιατι μολις την είχα ξυπνήσει. Το ιστορικό της απο αρρώστιες έχει μια εγχείρηση για πετρα στο νεφρό όταν ήταν μερικών μηνών, κατα τα άλλα όχι κάτι σημαντικό. Προέρχεται απο πετ σοπ και είναι στειρωμένη, τρώει royal canin mini adult και μαγειρευτό φαγητό εδω και 2-3 χρόνια.

Καμια ιδέα για το τι μπορεί να έχει μέχρι αύριο για να μη με τρώει η αγωνία..;

**edit: συγγνώμη ξέχασα, ο κτηνίατρος είπε να βάλω στην πληγή κάποιο αντισυπτικό (νομίζω.. τώρα μεσα στην αγωνία μου!) , εγώ έχω μονο octenisept που το βάζω στις τρύπες των σκουλαρικιών μου,μου το έχει στυστήσει ειδικός και νομίζω πανω στο μπουκαλάκι λέει και για προλυπτική χρήση,είναι σαπούνι, το βάζω στο σημείο και μετα το ξεπλένω με νερό, να της το βάλω ;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Οτι και να εικάσουμε εμείς, η αγωνία δεν θα σταματήσει να σε τρώει.
Το πιθανότερο, να σε μπερδέψουμε περισσότερο.
Κάνε μια αναζήτηση για hot spot να πάρεις μια γεύση, μήπως περί τέτοιου πρόκειται.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν είναι αυτό, είναι ένα σαν σπυρί-λιγο πιο μακρόστενο- γύρω γύρω κόκκινο και το σπυρί είναι κιτρινοπράσινο προς το κίτρινο όπως έγραψα

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
μηπως κοπηκε καπου και αυτο το κιρτινοπρασινο υγρο ειναι πυον? Μπορει να
ειναι πληγη και να εχει κακοφορμισει.Πηγες στο γιατρο? Τι σου ειπε?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
πυον ήταν, είχαν γεμίσει απο μέσα οι μαστοί, την κοίμησαν, την άνοιξαν και της το έβγαλαν και σε λίγο θα πάω να την πάρω απο το κτηνιατρείο. Θα γράψω ακριβώς τι συνέβη γιατι η κοπέλα μου είπε λίγα πράγματα απο το τηλέφωνο. Η βλακία ήταν δικιά μου που ενω έβλεπα οτι έχει φουσκώσει το στήθος της όλο το ανέβαλα και δε την πήγαινα να τη δουν. Της πήραν και αίμα και θα έχουμε τα αποτελέσματα αύριο. Επίσης τη ζυγίσαμε και ήταν 1700 γραμμάρια-100γρ παραπάνω απο οσο ήταν πριν τη στείρωση και 200 παρακάτω απο όσο ήταν μετά.

Μου έχει φύγει το περισσότερο άγχος αλλά περιμένω και τις εξετάσεις για να είμαι τελείως ήρεμη.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Λοιπον την πήρα σπίτι, της αφαίρεσαν τον ένα μαστό.
Της έχουν βάλει αυτο το κολάρο-λαμπατέρ και το καλο μου φοβάται να πολυπερπατάει, θα το κρατήσει για 7 ημέρες (οσο και τη θεραπεία) και αύριο θα έχουμε και τις εξετάσεις.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Περαστικα ευχομαι!

Σου ειπαν γιατι αφαιρεσαν τον μαστο?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ευχαριστούμε πολύ.
όχι και δε ρώτησα κι εγω πάντως όταν την πήγα το πρωι η κοπέλα είπε πως έχει μεγαλώσει πολυ.(μαλιστα με το που μπηκαμε μεσα και πριν της πω τι έχει με εβαλε να τη ζυγίσω γιατι της φάνηκε πολυ παχυά)
Δεν έχω κάτσει να δω καλα την κοιλια της γιατι γκρινιάζει και δε θέλω να την πολυπειράζω.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ναι δεν υπαρχει λογος να την ψαχνεις.
Θα συνερθει σιγα σιγα,το λαμπατερ ειναι ενοχλητικο αλλα αναγκαιο κακο!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Γιατι εγινε αυτο τελικα εμαθες? Δεν σου ειπαν τι παθηση ειναι, που οφειλεται και γιατι συνεβη?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Nizinny αυτο σκεφτομουν κι εγω όταν έφυγα απο το γιατρό, οτι δε ρώτησα απο τη προήλθε και μάλιστα το σκεφτομουν όλο το μεσημέρι, απλά ήταν φορτισμένη η ατμόσφαιρα και εκείνη την ώρα δε μου ήρθε στο μυαλό. Αύριο θα τηλεφωνήσω για να μου πουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και θα ρωτήσω.
Πάντως μου είπε οτι δεν είναι κάτι που μπορεί να κόλλησε απο τον άλλο μου σκύλο και επίσης δε μπορεί να το κολλήσει και σε άλλα σκυλιά..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μεγαλο χειρουργειο ακουγεται η αφαιρεση ενος μαστου. Και μου κανει εντυπωση
που ο γιατρος δεν σου εξηγησε τι εχει και για πιο λογο τον αφαιρεσε.

Περαστικα της και προσοχη απο εδω και περα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ευχαριστούμε Eirini-Fontas, σίγουρα τα μάτια μας δεκατέσσερα απο εδω και πέρα

Οι εξετάσεις μια χαρά ευτυχώς!
Μου ειπε οτι πιθανότατα να ακούμπησε το σκυλί σε κάποια επιφάνεια με κατι που δεν έπρεπε(έφερε σαν παράδειγμα τη χλωρίνη) και έπειτα αυτό να εξελίχθηκε σε δερματίτιδα ( δεν είχα ιδέα ότι έπρεπε να περνάμε μετά τη χλωρίνη απο πάνω με νερό, υπέθεσα οτι αφου δε γλύφει κάτω δε θα υπάρχει θέμα.. ), επίσης μου είπε οτι το υπέθεσαν αυτό γιατι είναι στειρωμένη, αν δεν ήταν θα υπήρχε διαφορετική εξήγηση .

Τέλος καλό, όλα καλά :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Βρε vas, αν ένα νέο μέλος, έγραφε ότι το σκυλί του υπέστη αφαίρεση μαστού λόγω...δερματίτιδας, δεν θα σου φαινόταν το λιγότερο...κουφό;

Τι να σου πω...δεν ξέρω κιόλας καμμιά φορά, αλλά εμένα αυτή η εξήγηση με ξενίζει λίγο.

Βιοψία τουλάχιστον έγινε;

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Περαστικά στην κούκλα σας καί γρήγορη ανάρρωση. Σιδερένια.

Με προβληματίζει όμως πολύ τό γεγονός οτι ο γιατρός ΥΠΟΘΕΤΕΙ τι είχε καί έκανε αφαίρεση μαστού.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eυχαριστώ για τις ευχές

mareco το πρόβλημα άρχισε απο δερματίτιδα και προφανώς εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρότερο, εξάλλου είχαν γεμίσει οι μαστοί της πυον, οπότε είχε γίνει και απο μέσα ζημιά. Μου ειπε οτι πιθανότατα ακούμπησε σε χλωρίνη και έπειτα κάπως μολύνθηκε. Τον κτηνίατρο τον εμπιστεύομαι απο όταν ηταν μικρη η λουλού και δε με έχει απογοητεύσει ποτέ, ακομα και στην εγχείριση που έκανε όταν ήταν μικρη αν και οι πιθανότητες να ζήσει ήταν λίγες τα κατάφερε.

νασια τι είχε ξέρει, απο τι προηλθε ακριβώς δεν ξέρει, μου είπε η κοπέλα οτι είχε μολυνθεί, τώρα ακριβώς τι έγινε ούτε εγω έχω απαίτηση να ξέρει, απο που κι ως που άλλωστε; με 1002 τρόπους μπορεί να μολύνθηκε το σκυλί.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πιθανοτατα να εξελιχθηκε σε πυωδη δερματιτιδα και για να ειναι σιγουρος οτι θα καθαρισει σωστα η περιοχη προχωρησε σε μαστεκτομη, η οποια παρεπιπτοντως δεν ειναι και τοσσοοοο σοβαρη επεμβαση βρε παιδια...

Περαστικα στη σκυλιτσα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Περαστικά και αγύριστα στην κούκλα!!:D
Και καιρός να αλλάξουμε απορρυπαντικά. Θα παρουμε και για τα ρούχα την lara excell wash ball (θα τον σκοτώσω αν ξαναδω τη διαφημιση)