Πληγή (?) στο στήθος

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πριν λίγα λεπτά παρατήρησα ότι η Λάρα μου έχει μια περίεργη πληγή στο στήθος (στέρνο) πάνω από το δεξί μπροστινό πόδι :(
Είναι σα να έχει ξεκολλήσει η γούνα από τη θέση της και φαίνεται το δέρμα της.
Δεν είμαι σίγουρη πότε το έπαθε, τη χαϊδολογάω πολύ καθημερινά και χτες δεν πρόσεξα τίποτα. Τώρα όπως χάζευα στο φόρουμ και την χαϊδευα παράλληλα, έπιασα κάτι σκληρό σε εκείνο το σημείο και είδα αυτό:
22102011363..jpg22102011362..jpg

Ο κτηνίατρος της περιοχή είναι κλειστός και δεν έχω το κινητό του. Η κτηνίατρός μας που είναι γύρω στα 30 χλμ μακριά επίσης είναι κλειστή και δεν απαντάει στο κινητό, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πανικοβληθώ ακόμα ή όχι :cool:

Σήμερα το πρωί πήγαμε βόλτα και έτρεχε μέσα σε κάτι ξερά χόρτα/θαμνους/άγανα. Μετά τη χτένισα αλλά δεν πρόσεξα αυτή την πληγή.
Η Λάρα μόλις το άγγιξα άρχισε να το γλύφει, ενώ μέχρι να το ανακαλύψω δεν την είχα προσέξει να ασχολείται με το σημείο.

Εννοείται ότι θα πάμε στο γιατρό μόλις καταφέρω να βρω κάποιον, αλλά μήπως μπορεί κανένας να καταλάβει τι στο καλό είναι αυτό το πράγμα?

Δεν μπορώ να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες, στις πιο μακρυνές δε φαίνεται τίποτα και στις κοντινές θολώνει :mad:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν ξέρω βρε παιδί μου, εννοείται δες το γιατρό σύντομα, αλλά ΔΥΣΚΟΛΟ σημείο για να έχει χτυπήσει το σκυλί! Κατ' αρχήν, αν είχε χτυπήσει κάπου στη βόλτα (πώς στο καλό, εκεί πάνω?) θα το έβλεπες! Δεύτερον, θα πόναγε θα το έγλειφε συνέχεια, θα έκλαιγε... Λογικά κάτι εξωτερικό είναι, κάτι θα έχει κολλήσει εκεί πέρα.
Δεν προσπαθείς να το καθαρίσεις λίγο?

edit.
Ώπα έβλεπα μόνο τη δεξια εικόνα. Τώρα είδα την αριστερή. Αυτό όντως σαν πληγίτσα μοιάζει.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εν τω μεταξύ από την ώρα που το πείραξα δεν σταματάει να το γλύφει!!!
Ενώ πριν δεν έδινε σημασία....
Να το καθαρίσω αλλά με τι? betadin?

Φιλοξενώ προσωρινά μια σκυλίτσα (τη Λίζα, έβαλα και αγγελία) που έχει μια ελαφριά μυκιτίαση στο σαγόνι (τίποτα σπουδαίο, της βάζω daktarin και ήδη καλυτερευει) και φοβάμαι μήπως έχει κολλήσει η Λάρα, αν και δε μοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ το ένα με το άλλο. Στη Λίζα απλά εχει πέσει το τρίχωμα σε ένα πολύ μικρό μέρος του σαγονιού της. Αυτό της Λάρας είναι σα να έχει γδαρθεί η γούνα και έχει ξεκολλήσει σε εκείνο το σημείο, ανασηκώνεται.... Ξέρω κι εγώ όμως.....ουφ

Να την αφήνω να το γλύφει ή όχι?

Μα ήταν ανάγκη να το ανακαλύψω Σάββατο απόγευμα :mad:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εφ' όσον το άλλο σκυλάκι έχει παρόμοιο πρόβλημα, εμένα εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου. Τι να σου πω τώρα... Πάντως με τίποτα δεν φαίνεται σαν κάτι υπερεπείγον ώστε να τρώγεσαι τώρα με τα ρούχα σου. Στη θέση σου, όχι δεν θα την άφηνα να το γλείψει και θα άφηνα ένα μήνυμα στη γιατρό να μου τηλεφωνήσει.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το γλείψιμο δν νομίζω να κάνει κακό, ίσα-ίσα. Τώρα για το τι είναι... Χώρια που δν είναι καθαρές οι φωτογραφίες κ πάλι ότι κ να σου λέγαμε γιατροί δν είμαστε. Εγώ θα το καθάριζα απλά με οξυζενέ. Πιο αθώο όταν το γλείψει.

Μήπως τσακώνεται με την φιλοξενούμενη κ είχαν κάποιο ατύχημα?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να μην τρώγομαι ε??? καλά, θα προσπαθήσω :cool:
Betadin να βάλω? Δεν ξέρω αν κάνει...

Κατάφερα να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες...
22102011365..jpg22102011364..jpg
φαίνεται σα να έχει μια τρύπα στη μέση....αχ μήπως ήταν κανενα τσιμπούρι εκεί πέρα και δεν το είχα δει???? Δύσκολο βέβαια γαιτί την ψαχουλεύω πολύ γενικά... ουφ :(

Όταν το έπιασα πρώτη φορά ήταν σα να είχε κολλήσει κάποιο ξυλαράκι στη γούνα της, τώρα μετά από τόσο γλείψιμο δεν υπάρχει σκληρή περιοχή, αλλά έφυγαν κάποιες τρίχες από το σημείο, της μάζεψα από το πάτωμα.....

Για να πω κάπου τον πόνο μου ταγράφω όλα αυτά, ξέρω ότι δε γίνεται διάγνωση από το ιντερνετ...περιμένω ανταπόκριση από τη γιατρό...τι στο καλό θα με πάρει δε μπορεί!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Chilli όχι, έχουν έρθει ελάχιστα σε επαφή, ακριβώς εξαιτίας της μυκητίασης της Λίζας.

Απίθανο μου μοιάζει να έχει κολλήσει πάντως, κυρίως γιατί δε μοιάζει καθόλου το ένα σημάδι με το άλλο. :/

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τότε μην ανησυχείς. Καθάρισέ το καλά με οξυζενέ. Αν μπορέσεις να την παρακολουθείς να μην το γλείφει, βάλε λίγο vibramycin. Είναι κ αντιβιωτικό νομίζω. Ο γιατρός μπορεί να σου συστήσει αντιβίωση όταν δει αν είναι βαθειά ή όχι, αλλά λίγη αλοιφούλα από τώρα, δν νομίζω να κάνει κακό...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Όπως μπορώ να διακρίνω απο τη φώτο..υπάρχει μια μικρή σαν αμυχή περίπου στο κέντρο..σαν να σκίστηκε κάπου...για την ώρα θα το καθάριζα καλά με bedadin και αν είχα καμιά αντιβίωση σε σκόνη(terramicyn κλπ) θα την έβαζα προληπτικά....μέχρι να πάς κτηνίατρο...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
πφφφφφφφ αυτό το ενδεχόμενο δεν το είχα σκεφτεί............τώρα με πέθανες! Τι να πω...δεν έχω δει ποτέ hot spot από κοντά!
Η κτηνίατρος δεν με πήρε.....υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, ε? Δεν πιστεύω να σοβαρέψει η κατάσταση μέχρι τη Δευτέρα, ε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Μην τρελλαίνεσαι ρε συ.
Σιγά το πράγμα. Απλώς παρακολούθησέ το να δεις αν χειροτερέψει, που δεν το νομίζω.
Hibitane scrub έχεις να κάνεις καμμιά πλύση; Αλλιώς μην βάζει και τίποτα. Οτι και να 'ναι θα περάσει και μόνο του.
Αναλόγως της βαρύτητας, θα κυμανθεί μόνο ο χρόνος ίασης. Και άστην να το γλύφει. Ξέρει τι κάνει.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
K γω τώρα το ακούω αυτό, αλλά το κοίταξα λιγο εδώ κ δν ξέρω... Εχει της μικρής πύον??? Μην σε τρομάξουμε κιόλας, μια ερώτηση κάνω ε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπα δεν έχει πύον!
Θα δω τι θα κάνω...έτσι κι αλλιώς μέχρι τη Δευτέρα δεν μπορώ να κάνω κάτι....θα το παρακολουθήσω μέχρι τη Δευτέρα και βλέπουμε!
πφφφ

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αυτό το Hibitane scrub που το βρίσκουμε?
Έτσι κι αλλιώς δεν διακινδυνευω να της βάλω κάποια αλοιφή γιατί 99,99999999% θα το γλύψει και θα πάθει καμιά δηλητιρίαση. Είναι σε σημείο που το φτάνει!

Φαρμακείο δεν έχουμε φτιάξει Ολγάκι; :cool::D
όχι :( ομολογώ.....
μόνο ότι φάρμακα αγοράζω για τα αδέσποτα έχω, αλλά δε νομίζω να κάνει τίποτα από αυτα :cool:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Το hitibane στο φαρμακείο. Υγρό αντισηπτικό σαπούνι είναι.
Για καθαριότητα και απολύμανση της πληγής.
Με τα hot spot κάνει θαύματα.

Για να οργανωνόμαστε με το φαρμακείο ;)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Έχω διαβάσει τα θέματα για το φαρμακείο πάντως :D ΟΛΑ νομίζω

Θα το βάλω στο πρόγραμμα :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Από τις δεύτερες φωτογραφίες και εγώ σαν σκίσιμο το βλέπω. Το ποιο πιθανό είναι το πρωί στην βόλτα να σκίστηκε σε κάποιο κλαδί. Ας το δει όμως ο κτηνίατρος τη Δευτέρα για παν ενδεχόμενο και άφησέ την να το γλύφει.

Last edited: