Πληγη στη πατουσα μας!

Ivet

New Member
13 Αυγούστου 2011
3
0
Καλησπερα σας,

Εδω και λιγες μερες προσεξα οτι το σκυλακι μου εχει κανει πληγες στη πατουσα του.
Προφανως κατι πατησε γιατι ειναι σε διαφoρα σημεια το κοψιμο , και σε 2 συγκεκριμενα ειναι λιγο βαθυ.

Επειδη ειμαστε σε διακοπες , την επλυνα με αντισηπτικο που ειχαμε απο προηγουμενη εγχειρηση , αλλα ειναι λιγο μεγαλοσωμη και δεν μπορω να δω τι ακριβως γινεται εκει κατω!!!

Εχει ξεραμενο αιμα το οποιο καθαρισαμε οσο μας επετρεψε, παρα ταυτα περπαταει - τρεχει κανονικοτατα , και το καθαριζει μονη της και ασφαλως δεν τρεχει αιμα ουτε καν μετα τη βολτα που γδερνεται το ποδαρακι της στο δρομο.

Κτηνιατρο εδω που ειμαστε δεν εχει , αλλα το σκυλι δεν δειχνει να ενοχλειται παρα μονο ταν παταει σε πευκοβελονες που το αποφευγει και μονη της για να προστατευσει τη πληγη της.

Επειδη διαβαζω διαφορα και εχω ψιλοτρομοκρατηθει , υπαρχει περιπτωση να παθει κατι εως οτου φτασουμε αθηνα και παει στο γιατρο της?

Ευχαριστω ,

Naya

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Ο πιο κατάλληλος για να σου απαντήσει είναι ο κτηνίατρος σου. Αν δεν μπορείς να πας, πάρε ένα τηλέφωνο τουλάχιστον και εξήγησε του πώς έχει η κατάσταση. Νομίζω πάντως ότι εφόσον λες ότι καθάρισες προσεκτικά την πληγή και με αντισηπτικό δεν πρέπει να κινδυνεύει από κάποια μόλυνση, εκτός αν έχει μείνει κανένα σκουπιδάκι μες στην πληγή. Γι' αυτό πρέπει να την ψάξεις προσεκτικά. Και επειδή μιλάμε για σκυλί που πατάει καθημερινά εκατομμύρια μικρόβια, κράτα την περιοχή καθαρή με αντισηπτικό κάθε μέρα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πηγαίνεις σε ένα φαρμακείο και παίρνεις έναν φυσιολογικό ορό και μια helixderm. 2-3 φορές τη μέρα καθαρίζεις τις πληγές με φυσιολογικό ορό, βάζεις την αλοιφή και βρίσκεις έναν τρόπο να την αφήνει για λίγο στην ησυχία της και να μην την γλύφει για να προλάβει να κάνει δουλειά (πχ του δίνεις κάτι να μασουλάει). Θα γίνει καινούργιος!:)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εγώ αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα με καθάρισμα με φυσιολογικό ορό και μετά ψέκασμα με pulvo. Το pulvo κλείνει πολύ γρήγορα τις πληγές.

Ivet

New Member
13 Αυγούστου 2011
3
0
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας , βεβαια το σκυλακι ειναι μεγαλωσομο κι δυσκλευομαστε λιγουλακι να φτασουμε εκει κατω χωρις φασαριες και δραματα!!!

Θα παω αυριο στο φαρμακειο και θα παρω τον ορο και το pulvo ασφαλως. Το να της βαλω επιδεσμο στη βολτα δεν ενδυκνειται ετσι?