Πληροφοριες για μινι σπιτς


Status
Κλειδωμένο θέμα

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Γεια σας. Αγορασαμε ενα μινι σπιτς, χρωμα λευκο με πολυ λιγο μελι σε κανα δυο σημεια. Ειναι 4 μηνων. Μπορει καποιος που ξερει να μας πει καποιες λεπτομερειες για αυτο? πχ. καθε ποτε να το πλενουμε, τι αλλο μπορουμε να κανουμε για να το κραταμε καθαρο, αλλα και πιο γενικα πραγματα, οπως ποσο συχνα κανει την αναγκη του (την ημερα που το πηραμε την εκανε 4 φορες στο σπιτι, οπου βρηκε φυσικα, και δεν ηταν στερεα, αλλα μυριζαν και εντονα).

Ο,τι μπορειτε να προσφερετε απο τα φωτα σας, μεχρι και σχετικα links αν βαριεστε να γραψετε, αρκει να τα εντοπισω και να διευκολυνθω. Ευχαριστω!
 








Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν το είχε πάρει από γνώστη της φυλής και όχι από πετ-σοπ δεν θα είχε λόγο να κάνει εδώ τόσο βασικές ερωτήσεις.
 




polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Απο πετ σοπ αγοραστηκε προχτες και χτες το πηγαμε στην κτηνιατρο για τα εμβολια του η οποια το εξετασε και ειπε οτι το σκυλι ειναι υγιεστατο. Εχει ομως και λιγους ψυλλους. Θα το ψεκασουμε με σπρει την Κυριακη για αυτους.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Από pet shop και έχει ψύλλους;;; Αυτό ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει...
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Διάβασε ΑΥΤΟ το θέμα που είναι ένα από τα πολλά που αναφέρονται στα puppy mills και βάλε στο youtube "puppy mills" για να έχεις κι οπτική αποτύπωση όσων διαβάσεις!
 


polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Ναι, καταλαβα. Το θεμα ομως ειναι οτι το κουταβι αγοραστηκε ηδη και πρεπει να αρχισει να μαθαινει! Προσωπικα οταν μαθει να κανει την αναγκη του εκει που πρεπει θα ειμαι πανευτυχης! Οι πανες μεχρι στιγμης δε βοηθανε καθολου παντως, το σκυλι η δεν τους δινει σημασια, η τις πιανει και τις σκιζει. Και οσες φορες το εχω μαλωσει που τα κανει εκει που δεν πρεπει και το πιανω να το βαλω στην πανα, αυτο δεν καθεται σε αυτη ουτε δευτερολεπτο! Με το που το βαζω εκει φευγει κατευθειαν και τα ξανακανει εξω απο την πανα.
Την εντολη "ΕΛΑ" παντως την εμαθε μεσα σε μια ωρα! Τωρα με το που ακουει ελα και σε αλλο δωματιο να ειναι ερχεται τρεχοντας!
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα "μίνι σπιτς" (έτσι ονομάζουν οι πετ-σοπάδες το Πομεράνιαν με λάθος χρώμα) έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα ανάλογα με την προέλευσή τους.

Τα των πετ-σοπ είναι σχεδόν πάντα πιο "δραστήρια" και πιο δύσκολα στην εκπαίδευση. Μετά την ενηλικίωση μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι από πετ-σοπ, ΜΟΝΟ από το πόσο "γαυγισιάρικο" είναι. Πλάκα έχει αν το σκεφτείς. Και τέλειο να είναι μορφολογικά, το καταλαβαίνω από τον χαρακτήρα.

Έχεις δρόμο μπροστά σου δηλαδή.
Για αρχή, βγάλε της πάνες τελείως κι αντικατέστησέ τες με εφημερίδες. Μάλλον τον έχεις μαλώσει που τις έσκισε και γι' αυτό δεν θέλει να τις πλησιάσει όσο είσαι μπροστά. Επίσης η εφημερίδα δεν μασιέται τόσο εύκολα κι έχει απαίσια γεύση. Άσε που είναι και πιο φθηνές.

Θα πρέπει να απομονόνεις το κουτάβι όταν δεν το παρακολουθείς 100%, για να μην έχει πολλές επιλογές στο που θα πάει για W.C. Θυμίσου πως είναι αρκετά μικρόσωμο, άρα κι ένα μπάνιο είναι μιά χαρά χώρος για όταν λείπεις ή θέλεις να κοιμηθείς!

Τέλος πίγαινε στο πετ-σοπ και πες του πως είναι καραγκιόζης που σου πούλησε σκύλο με ψύλλους!
Θα στον έλεγα γενικώς καραγκίοζη (μόνο που σου πούλησε σκύλο) αλλά αυτό το ήθελες εσύ (τα υπόλοιπα "κατοικίδια" δεν ήθελες!).

Μην μαλώνεις το κουτάβι όταν τα κάνει εκεί που δεν θέλεις.
Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου τα κρύβει γιατί θα σε φοβάται. ΜΟΝΟ με επιβράβευση θα μάθει. Κάνε τον χώρο του έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει λάθος και έχε την λιχουδιά έτοιμη. Παρατήρησε τι κάνει ΠΡΙΝ τα κάνει και ΠΟΤΕ τα κάνει και έχε την λιχουδιά έτοιμη. Αν κάνει λάθος, μάλωσε τον εαυτό σου. Κάτι δεν έκανες καλά.
 
Last edited:


polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Ωραιες συμβουλες φιλτατε, αλλα παμε να δουμε πως εχουν τα πραγματα...
Οσον αφορα τους ψυλλους εχεις απολυτο δικιο, τον ψεκασαμε τουλαχιστον τωρα και φαινεται να ειναι καλα.
Οσον αφορα την πανα προσεξε να δεις τι γινεται!
Δεν ειναι οτι δεν την πλησιαζει, ειναι το ΔΕ ΝΙΩΘΕΙ το σκυλι! Αυτη τη στιγμη, εδω και 2 μερες, το εχουμε δεσει μεσα στο δωματιο σε εναν χωρο οπου μπορει να κινηθει μονο στο κρεβατι του, στο μπολ με το φαγητο και το νερο και στις πανες. Οταν τα κανει μεσα σε πανα και τον βλεπουμε εκεινη τη στιγμη τον ανταμοιβουμε. Ομως το σκυλι δεν παει απλα στην πανα για να κανει την αναγκη του. Αμα τυχει ΚΟΙΜΑΤΑΙ κιολας πανω της! Και ας εχει κατουρησει πριν εκει περα! Δεν ξερουμε τι να κανουμε πλεον! Και την επομενη βδομαδα ξεκιναει εξεταστικη, οποτε για ενα μηνα δε θα εχουμε καθολου το νου μας στο σκυλι και θα συνεχισουμε την εκπαιδευση του στα μεσα Φλεβαρη που θα εχουμε παλι χρονο.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και την επομενη βδομαδα ξεκιναει εξεταστικη, οποτε για ενα μηνα δε θα εχουμε καθολου το νου μας στο σκυλι και θα συνεχισουμε την εκπαιδευση του στα μεσα Φλεβαρη που θα εχουμε παλι χρονο.
Επρεπε να πάρετε τον σκύλο σε ένα μήνα τότε.
Ευτυχώς που πήγατε σε πετ-σοπ γιατί ο εκτροφέας δεν πρόκειτε να σας το έδινε αν του λέγατε τέτοιο πράγμα.

Απαράδεκτο. Και είναι τόσο μικρό το άμηρο.
Ενδέχεται να έχεις εφόρου ζωής πρόβλημα με τα ούρα του σκύλου στο σπίτι σου. Ζούνε και ΠΟΛΛΑ χρόνια τα άτιμα τα μικρά...

Ενδέχεται να το αξίζεις κι όλας.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν ζούσε μέσα στα ούρα του για 3-4 μήνες λογικό είναι να τα έχει "συνηθήσει"....

Με το ότι θα αδιαφορήσετε μέχρι να περάσει η εξεταστική θα μεγαλώσει κι άλλο το πρόβλημα. Μάλιστα προβλέπω πως θα είναι και περισσότερα τα προβλήματα (αν δεν πάει βόλτες κάθε μέρα).
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κρίμα να είναι δεμένο το κουτάβι!
Αν θέλετε να το περιορισετε σε ένα χώρο, φτιάξτε ένα πάρκο και περιορίστε το εκεί μέσα, αλλά προς θεού λύστε το!!!!
 


polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Το κουταβι αν δεν ειναι περιορισμενο σε εναν χωρο θα γεμισει το σπιτι με ακαθαρσιες! Το λυνουμε οταν εχουμε το νου μας. Δοκιμασαμε και δυο μερες να το εχουμε μεσα στο μπανιο αλλα πολυ απλα τα ειχε κανει εντελως χαλια!

Βολτες ετσι και αλλιως δεν μπορει να παει πριν περασει μισος μηνας ακομα γιατι πρεπει να κανει το επαναληπτικο του εμβολιο πρωτα.

Δυστυχως οπως καταλαβαινετε, η εξεταστικη ειναι το πρωτο μας μελλημα και δεν γινεται να στερησουμε χρονο απο το διαβασμα μας για την εκπαιδευση του σκυλου. Εγω προσωπικα ηδη εχω κανει τεραστιες θυσιες μεχρι στιγμης και δεν με παιρνει να κανω περισσοτερες, οσο κι αν το θελω.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κακώς επιλέξατε να πάρετε τον σκύλο αυτή την χρονική περίοδο!
Κι ο σκύλος είναι δυστυχισμένος κι εσείς δεν είστε ικανοποιημένοι από τον σκύλο και κατά πάσα πιθανότητα, μετά από την εξετάστική τα προβλήματα θα έχουν αυξηθεί και ισχυροποιηθεί τόσο που θα δυσκολευτείτε να τα αντιμετωπίσετε....

Ξαναλέω!Περιορίστε ένα κομμάτι του σπιτιού με πλεγμα πλαστικό, όπως είναι αυτό για τις βεράντες για τα παιδιά, και έχετε τον σκύλο εκεί μέσα με την πάνα του, το κρεβάτι του, το νερό του και τα παιχνίδια του!


Παρεμπιπτώντος, η εκπαίδευση του σκύλου είναι 2,3 5λεπτα την ημέρα!Τίποτα παραπάνω!
 


alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μην σταματησεις την εκπαιδευση λογω εξεταστικης ( μεχρι προσφατα ημουν κι εγω φοιτητρια και ξερω) δεν υπαρχει περιπτωση να διαβαζεις 24ωρες το 24 ωρο!κανε διαλειμματα και ασχολησου με το σκυλι σε αυτα δεν ειναι δυσκολο αντιθετα σε ξεκουραζει!διορθωσε τωρα το θεμα της τουαλετας γιατι θα σε βασανιζει χειροτερα μετα!
 


Status
Κλειδωμένο θέμα