Πνίχτης για περπάτημα;


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια,δεν μπορω να βρω λυση.Ο εκτορας οταν στρεσαρεται θα συρει.Οταν λεμε θα συρει θα μου σηκωσει λιγο το χερι και θα μου αυξησει λιγο το βημα(ε,χμ...για γατα θα μου βγαλει το χερι αν δεν την δω πρωτα και να του τραβηξω την προσοχη).Δε συμβαινει συχνα,αλλα με εχουν κουρασει κι αυτες οι λιγες φορες.Για παραδειγμα στις 10 φορες θα τραβηξει τις 3.

Θελω να ειναι χαλαρος.Πρεπει να τον κουρασω νωριτερα για να ειναι σιγουρα χαλαρος στη βολτα.Δεν μπορω ομως καθε φορα να παιζουμε και μετα να βγαινουμε.

Εχω δοκιμασει ολες τις μεθοδους που λεμε.Ως κουταβι ακουγε,τωρα εχει γαιδουρεψει και δεν καταλαβαινει ουτε απο λιχουδιες ουτε απο παιχνιδια.Αν επιχειρησω να τρεξω μαζι του,δεν κουναει ρουπι,τρεχει απολυτα διπλα μου,σταματαει αμεσως και ξεκιναει ξανα με εμενα.Απολυτος συγχρονισμος(ουτες γατες τον ενοχλουν,τιποτα).Αλλα δε γινεται καθε φορα να τρεχουμε!

Ειχα μια συζητηση με εκπαιδευτη και μου προτεινε πνιχτη.Κολλαω πολυ.Δε θελω.Δεν ειναι ανυπακουο ζωο γενικα,το μονο μου θεμα ειναι αυτες οι λιγες φορες στη βολτα και μου φαινεται υπερβολη ο πνιχτης για κατι τετοιο.Πιστευω οτι ο πνιχτης ειναι η ευκολη λυση,οταν αποτυγχανει ο ιδιοκτητης, ειδικα σε ενα σκυλο σαν το δικο μου,που υπακουει.Αν ηταν επιθετικος,επικινδυνος,γραψαρχ..ας,θα εβαζα,αλλα για τη βολτα;

Ο εκπαιδευτης μου ειπε ολα τα θετικα περι πνιχτη,σωστη χρηση,μειωση τραβηγματος σβερκου(που ο δικος μου εχει θεμα)κτλ, το σκεφτομαι αλλα δεν εχω ακομα απολυτα πειστει.


Μη μου πειτε να διαβασω τα θεματα περι πνιχτη.Τα διαβασα κι ακομα με αποριες ειμαι.

Τι λετε;
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Του έχεις μάθει να περπατάει δίπλα σου με εντολή;

Εάν δεν έχει εμπεδώσει την εντολή, η οποιαδήποτε τιμωρία είναι άδικη, είτε με πνίχτη είτε χωρίς

Σκέψου αυτό καλά πρώτα και μετά αποφασίζεις τι θα κάνεις

Πάντως εάν αποφασίσεις να τον φορέσεις, πρόσεχε πάρα πολύ τη χρήση του.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,αλλα με τα ιατρικα θεματα που ειχε,δεν ηθελα να τον πολυζοριζω καποια περιοδο και την "ξεχασε".Τωρα δεν μπορω να την επαναφερω.Την εκαψα.
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Στη θέση σου δεν θα χρησιμοποιούσα πνίχτη,μέχρι εξαντλήσεως της υπομονής μου!Θα προσπαθούσα κι άλλο!Νομίζω και θεωρώ πως η χρήση πνίχτη πρέπει να γίνεται μόνο αν το ποσοστό που έγραψες πιο πανω,3 στις 10 ήταν 9 στις 10 φορές!Δεν αντιλέγω τα πλεονεκτήματα του πνίχτη είναι αρκετά,αλλά ποιος ο λόγος να τον χρησιμοποιήσεις όταν μπορείς να εφαρμόσεις και άλλου είδους μεθόδους πολλές φορές πιο μεθοδικές και αποτελεσματικές;
Κοινώς παλεψέ το όσο μπορείς,αν δείς οτι δεν τα κατεφέρνεις,τότε προχώρα στη διαδικασία του πνίχτη!
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εχω ξεπερασει τα ορια μου.Εχω κουραστει να σκεφτομαι τι κανω λαθος στη βολτα και θα συρει,τι τον στρεσαρε,πως θα ηρεμησει,κτλ.Θελω λυση.Δεν ξερω αν υπαρχει καποια αλλη μεθοδος εκτος τον πνιχτη...

kkranis,με εκπαιδευτη θα μαθω τον πνιχτη,αν το αποφασισω.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πρόσεξε λιγο!

Ως κουταβι ακουγε,τωρα εχει γαιδουρεψει και δεν καταλαβαινει ουτε απο λιχουδιες ουτε απο παιχνιδια.
Πιστευω οτι ο πνιχτης ειναι η ευκολη λυση,οταν αποτυγχανει ο ιδιοκτητης, ειδικα σε ενα σκυλο σαν το δικο μου,που υπακουει.Αν ηταν επιθετικος,επικινδυνος,γραψαρχ..ας,θα εβαζα,αλλα για τη βολτα;
Αν ο σκύλος σου όπως τον κόβεις εσύ δεν παίρνει πλέον από την συγκεκριμένη εντολή τότε θα πρέπει κάτι να κάνεις!

kkranis,με εκπαιδευτη θα μαθω τον πνιχτη,αν το αποφασισω.
Αυτό εξυπακούεται!
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το καταλαβες λαθος μαλλον St3lios.Δεν ειναι ανυπακουος,αλλα αν ειναι να μαθει κατι καινουριο,δε θα ακουσει λογω λιχουδιων ή αντικειμενου-παιχνιδιου.Αυτο εννουσα,οχι οτι δεν ακουει τιποτα.

Αυτο ρωταω λοιπον.Τι να κανω;
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ξερω αν πιασει,αλλα την ωρα που περπατας αν σταματησεις τραβωντας κ λιγο το λουρι προς τα πισω χαμπαριαζει?αν το κανεις 2-3 φορες αυτο στην αρχη καθε βολτας κ του μιλας κιολας ισως αρχιζει κ μπαινει στο νοημα.ασε προς το παρον τον πνιχτη.ηδη με την φορα που εχει οταν περπαταει αν εσυ κοκαλωσεις θα του φανει καπως.εξαρταται βεβαια κ το περιλαιμιο...
 




skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια,τα εχω κανει αυτα.Αν σταματησω,σταματαει,αν συρω το κολαρο,φρεναρει και συνεχιζει ξανα.Αν αλλαξω κατευθυνση ακολουθει και συνεχιζει να σερνει μετα από λιγο.Ξαναλλαζω;Τα ιδια.Παμε απεναντι,κανουμε κυκλο τα δεντρα,πισω απο παγκακια,αλλαγες κατευθυνσης συνεχως.Με παρακολουθει αυτοματα.Μολις ομως περπατησουμε καποια αποσταση ευθεια,τα ιδια.

Η πρωτη του εκπαιδευση ηταν με αλλαγη κατευθυνσης,κλικερ,τροφη.
Ο τροπος με το λουρι,ηταν ο εσχατος.
 




LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Εγω χρησιμοποιώ τον πνίχτη στα μεγάλα μου σκυλιά μέχρι να μάθουν να περπατάνε.Φυσικά σε όλη τη διαρκεια δίνω εντολή "κοντά μου" και "μπράβο".
Δεν τον πονάει, του φέρνει μια απλή δυσφορία, στιγμιαία (αφού τραβάς απότομα και αφήνεις αμέσως) και έτσι μαθαίνει να συγκρατείται. Ειδικά με μεγάλα σκυλιά επιβάλλεται γιατί η γάτα μπορεί να περασει δρόμο (και μεις μαζί) ή ακόμα χειρότερα να πεσει σε καμια γιαγιά η παιδάκι.
Ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω γιατί προβληματίζεσαι, δεν υποφέρει, ούτε πονάει, απλά ξαφνιάζεται.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελένη το παθαίνω και εγώ με τον δικό μου!

Ο βηματισμός του Αδάμ ας πούμε είναι πιο γρήγορος σε tempo από τον δικό μου!Δεν τον βολεύει ο βηματισμός ο δικός μου και αλλάζει το tempo σε "τροχασμό"!

Δεν είναι πάντα ότι φεύγει πιο μπροστά ούτε ότι δεν ξέρει να περπατάει στο "δίπλα"!

Μήπως αυτό συμβαίνει και με τον Έκτορα?Υποθέτω ότι επειδή είναι μολοσσός θα έχει ακόμα πιο μεγάλο και ασυγχρόνιστο βήμα από σένα!

Μήπως, λέω μήπως...
 
Last edited:


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο κ σε εμενα το κανει στελιο,αλλα αν τον τσιγκλησω λιγο συνερχεται αμεσως,αλλα μπορει παλι μετα απο λιγο παλι να ανοιξει βημα...
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
επειδη δεν καταλαβα,στην πορεια απλα "ξεχνιεται" κ τραβαει?
Οχι,απλα δεν τον πολυαπασχολει.Τι να τον συνετισει;το τραβηγμα στο λουρι;Θα χαλαρωσει λιγο,αλλα οχι τοσο ωστε να περπαταει χαλαρα.

LiliG,δε θελω να μαθει να με ακουει,επειδη ποναει λιγο ή εστω ξαφνιαζεται οπως λες.Αν ποτε βγαλω δηλ τον πνιχτη,να φερθει οπως πριν;Θελω να του γινει βιωμα,τροπος ζωης,κτλ. Οταν δουμε γατα,θελει να παει,αλλα δεν τον αφηνω,αλλαζω κατευθυνση,κοιταει πισω,αλλα ως εκει.Δισταζει μονο με το Απ! που του λεω.Τωρα,αν παρει χαμπαρι οτι ειμαι αφηρημενη...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
εχεις δοκημασει να περπατησεις πολυ πολυ αργα?απο επιβραβευση ειπες δεν χαμπαριαζει ε?θα σου ελεγα να την καθυστερησεις λιγο,να μην του την δωσεις αμεσως.να σου πω κ κατι αλλο...ποτε στο ξεκινησε αυτο?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μπραβο!αυτο ακριβως κανει!Γι αυτο στο τρεξιμο ειναι παντα διπλα μου.Οταν τον εχω λυτο σε χωραφι,περπαταει χοροπηδηχτα.Ναι,αλλα ετσι δεν μπορω να τον εχω στην πολη.Ισως γι αυτο οταν τον κουραζω νωριτερα ειναι πιο ηρεμος.

Και τι;Ετσι θα πηγαινουμε;
 




skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Υπολογιζω ξεκινοντας απο την περιοδο που πηγαινε αψογα και μετα το χαλασε.... ειναι κανενας χρονος.
Τοτε που ξεκινησαν τα ιατρικα.Πονουσε και ηταν ανησυχος στη βολτα.Δεν ηθελα να τον σερνω γιατι τον ζοριζα στους σπονδυλους του και ετσι συνηθως τον πηγαινα σε μερη να μπορει να τρεξει ελευθερος.Εκει το χασαμε.Οταν ξανακατεβαιναμε στην πολη,επανηλθε σχετικα,αλλα οχι οπως πριν.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
εγω θα ξεκηνουσα παλι απο την αρχη...εκμεταλευτηκε την ανοχη σου κ η νεα συμπεριφορα ηρθε κ εμεινε..αν σε ακουει ομως γενικα...ξερω γω...ειπες στις 10 το κανει τις 3...επιβραβευε αυτες τις 7 μ οποιον τροπο γουσταρει κ βλεπεις πως θα παει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.149
Μηνύματα
896.308
Μέλη
19.953
Νεότερο μέλος
Έφη Ασπιώτη