Πνευμονία σε Boxer..

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Καλημέρα,

Δεν ξεκίνησε και πολυ ευχάριστα η μέρα μας σήμερα. Πέρασε μια φίλη μου από το μαγαζί και τα νέα δεν ήταν τόσο ευχάριστα για τον φιλαράκο της το μποξερ.
4 ημέρες πριν το μποξερ της άρχισε να βήχει,και να έχει λίγες μυξουλες. Δεν ανησύχησε μιας και σε 2 μέρες σταμάτησε ο έντονος βηχας και δεν είχε μύξες.
Το Σάββατο το απόγευμα το σκυλί άρχισε να βήχει περισσότερο, ο κτηνίατρος έκανε διάγνωση από μακρυά και της συνέστησε να βρασει ευκάλυπτο και να τον βαλει να το μυρίσει ωστε να ανοιξει η μυτη του και να μπορεί να αναπνευσει.
Λιγη ωρα μετα το σκυλι αρχισε να φτυνει αίμα, και να μην μπορεί να αναπνευσει πια καθολου.
Αρων αρων τα ξημερωματα τον πηγανε στο Αττικό νοσοκομείο οπου διαγνώστηκε πως το σκυλι εχει παθει βαρειας μορφής πνευμονία, πυρετος στα υψη και ο μικρος μας φιλος δυστυχως μαλλον δεν θα τα καταφερει καθως δεν ανταποκρίνεται στην αγωγη που του κάνουν.
Εχω φρικαρει δεν το συζητω, απλως αναρωτιεμαι καποια πραγματα.
Καταρχην , το σκυλί ηταν εμβολιασμενο για πνευμονια, το εμβολιο δεν εκανε τιποτα??
Δευτερον τι γιατροι ειναι αυτοι που τους παρακαλας να ερθουν να δουν τον σκυλο που δεν μπορει να αναπνευσει και σου κανουν διαγνωση απο το τηλεφωνο λεγοντας σου δωσ του βοτανα...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Aπο ό,τι έχω διαβάσει εδώ κανένα εμβόλιο δεν προστατεύει πλήρως .
Ευχομαι να γίνει καλά το σκυλί.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μπορεί να βρισκόταν κάπου μακρυά και να μην μπορούσε .. δεν ξέρω τι άλλη δικαιολογία μπορεί να στέκει . :/

Σχετικά με το εμβόλιο , για αρκετές ασθένειες , καλη ωρα η πνευμονία , δεν ωφείλεται αποκλειστικά και μόνο 1 μικροοργανισμός , μπορεί και 4-5 . Τα εμβόλια παρότι σου δίνουν προστασία εναντι καποιου ΜΟ δεν δινουν πάντα και για ολους τους αλλους , με αποτέλεσμα να γίνεται η ζημιά .

Συν του οτι το εμβόλιο δεν δίνει ποτέ 100% ανοσία , αλλα απλα υψηλη προστασία .

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εύχομαι περαστικά στον μποξερίνο :(

όμως να πω και κάτι... Φταίμε και εμείς που δεχόμαστε τις τηλεφωνικές διαγνώσεις. Και 4 μέρες με μύξες και βήχα το κοιτάς.

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Απο οτι της ειπαν απο το Νοσοκομειο Ζωων, ειναι ιογενης η πνευμονια.
Υπαρχει περιπτωση να εχει κολλησει και το αλλο της σκυλι αφου ζουσαν στον ιδιο χωρο? Θα παει σημερα να δουν και την μικρη της, ελπιζω να μην εχει κολλησει και αυτη.

Εχεις δικιο Aliki_s, το κοιταμε και επειδη ξερω την συγκεκριμενη κοπελα ποσο λατρευει το σκυλι της τηλεφωνησε αμεσως στον γιατρο και της ειπε μην τον φερεις δωστου Depon και εαν δεν καλυτερευσει τοτε τον εξεταζουμε. Προφανως ητανε να γινει , τι να πω...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Περαστικα ευχομαι στον μικρο, ελπιζω να ανταποκριθει συντομα στην θεραπεια και
να το ξεπερασει.

Τωρα οσον αφορα κτηνιατρος και Depon αστα να πανε. Απαγορευεται το Depon στα
σκυλια οποτε οταν τελειωσει αυτη η περιπετεια καλο θα ηταν να βρει αλλον κτηνιατρο.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σε καμία περίπτωση δε κατηγορώ τη φίλη σου! Σε καμία περίπτωση δε λέω οτι δε το αγαπάει και δε το φροντίζει!

Αυτό που λέω πάρ το και αν θες και λιγο γενικό γιατί πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να μένει κάποιος Αθήνα, Θεσ/νίκη ή σε άλλα αστικά κέντρα όπου βρίσκεις κτηνίατρο σε κάθε γειτονιά και να αρκούμαστε σε τηλεφωνικές "διαγνώσεις" που στην τελική βάζουν σε κίνδυνο τα σκυλιά μας.

Ευχομαι να μην έχει κολλήσει και το άλλο σκυλάκι τη λοίμωξη και να ανταποκριθεί σύντομα και ο μποξερίνος!

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Δυστυχως ο Ερμακος δεν τα καταφερε... :(

Απο δω και μπρος με το οτιδηποτε κατευθειαν στον γιατρο!!!!