Πνιχτης


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.247
413
Γλυφάδα
@Belvigo μη παρεξηγείς την χρήση του πνιχτη. Το ότι το χρησιμοποιώ δεν σημαίνει ότι το χρησιμοποιώ πάντα. Μη είμαστε άσπρο- μαύρο.
Αν ποτέ δουλέψετε με δυνατό σοβαρό σκυλί θα καταλάβετε. Δεν εννοώ σωματική δύναμη. Εννοώ "σκυλί".
Έχω φορέσει καρφιά ακόμα και στην μέση ενός σκύλου. Κατά την εκπαίδευση γαυγισματος προς ξένο ενώ είναι σε "δίπλα". Ζηταγα να τον αφήσει και να έρθει δίπλα μου με ένταση. Πίστεψε με και μπριζόλα να ρίξεις όταν αυτά τα σκυλιά χτυπάνε κόκκινο σε "γράφουν" κανονικά. Αυτό θες εξάλλου, δυνατά ένστικτα που δεν σταματούν πουθενά. Τα καρφιά στη μέση ήταν για διόρθωση να μη γέρνει το κορμί προς τον εχθρό και να είναι πάνω στο πόδι μου. Άντε να φτάσεις σκύλο σε τέτοιο επίπεδο μόνο με παρακάλια και νάζια.
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
178
156
BiggBilly δεν κατάλαβα πως εννοείς την έννοια δυνατό και σοβαρό σκυλί, μπορείς να μου το εξηγήσεις; πίστεψε με γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει όταν ένας σκύλος χτυπάει κοκκινο! Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στην εκπαίδευση ενός σκύλου είναι να τον παρακαλεί και να τον κάνει ναζια. Έτσι ούτε την εντολή κάτσε δε θα μάθει, όχι να κατατροπώσει τον εχθρό. Δεν νομίζω ότι παρεξηγώ την έννοια του πνιχτη, απλά αναρωτιέμαι πέρα από αυτόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκμάθησης του σκυλου;

Υ.γ. όσο άγριος η επιθετικός και αν είναι ένας σκύλος, υπάρχει τρόπος να εξουδετερωσεις την επίθεση του, αρκεί να μείνεις ψύχραιμος. Ο συγκεκριμένος τροπος (που δεν θα αναφέρω για ευνόητους λογους) χρησιμεύει για να προστατευτεις από επίθεση λιονταριού, τίγρης κλπ, για το πότε θα σε αφήσει..... το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι τα χέρια σου, τίποτα άλλο.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.247
413
Γλυφάδα
Δυνατό σκυλί εννοώ ένα σκυλί που μια ζωή έχει μάθει να "νικάει" και ο ιδιοκτήτης θέλει να συνεχίσει ο σκύλος να ζει με αυτή την νοοτροπία.

Δεν έγραψα πουθενά για άγριο ή επιθετικό. Θα το πω όσο γίνεται πιο σύντομα και ας παρεξηγηθω με παραδειγμα. Προσωπικά δεν λέω "όχι" σε κουτάβι μέχρι 5-6μηνων. Θέλω να πηδάει πάνω μου, θέλω να μου γαυγιζει, γουστάρω να γρυλιζει όταν παίζουμε, το θέλω τσίτα όταν του ζητάω κάτι. Αυτό το κουτάβι όταν φτάσει 10μηνων θα έρθει η στιγμή να φτιάξω κάποιες λεπτομέρειες. Μπορεί να θέλω να τρελάνετε για ένα αντικείμενο, η σωματική διόρθωση εκεί θα τον στρεσαρει και βγαίνει εύκολα το γαύγισμα και ένταση προς το αντικείμενο.

Μετά υπάρχουν εκπαιδευτές που για να κερδίσουν υπακοή αποσπούν το σκυλί από ερεθίσματα και μειώνουν τις σκυλισιες συμπεριφορές για να τα διαχειριστούν πιο εύκολα. Απο μικρά δηλαδή ΔΕΝ τα αφήνουν να καλλιεργήσουν τις συμπεριφορές που θέλει ο σκύλος.

Το υποτακτικό σκυλί το κουμαντάρεις πιο εύκολα. Αλλά το "δύσκολο" σου κάνει το "ξάπλα" τόσο δυναμικά που λες αυτό είναι εκπαίδευση