Ποια απο τα ανθρωπινα συναισθηματα βιωνουν, με το δικο τους τροπο, οι σκυλοι?

Ποια απο τα ανθρωπινα συναισθηματα βιωνουν, με το δικο τους τροπο, οι σκυλοι

• Αγάπη

Votes: 36 66,7%
  • Χαρά

Votes: 37 68,5%
  • Λύπη

Votes: 32 59,3%
  • Φθόνο

Votes: 4 7,4%
  • Ζήλεια

Votes: 24 44,4%
  • Ενοχή

Votes: 16 29,6%
  • Θυμό

Votes: 24 44,4%
  • Αγωνία

Votes: 26 48,1%
  • Κατάθλιψη

Votes: 26 48,1%
  • Ενθουσιασμό

Votes: 41 75,9%
  • Συμπόνοια

Votes: 22 40,7%
  • Αλλο - ποιο?

Votes: 1 1,9%

• Total voters
    54

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απο αυτά θα επέλεγα αγωνία και ενθουσιασμό. Απο άλλο θα συμπλήρωνα και πόνο.
Τα υπόλοιπα δεν πιστεύω ότι τα νιώθουν όπως το εννοούμε εμεις.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κατα την αποψη μου μπορουν να τα νιωσουν ολα ,βεβαια εξαρτατε ο χαρακτηρας του σκυλου οπως και σε εμας ,καποιοι ειναι πιο ενθουσιωδεις,καποιοι αλλοι ζηλιαρηδες ,καποιοι ψυχοπονιαρηδες,καποιοι αγχωτικοι κλπ

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
κατα την αποψη μου μπορουν να τα νιωσουν ολα ,βεβαια εξαρτατε ο χαρακτηρας του σκυλου οπως και σε εμας ,καποιοι ειναι πιο ενθουσιωδεις,καποιοι αλλοι ζηλιαρηδες ,καποιοι ψυχοπονιαρηδες,καποιοι αγχωτικοι κλπ
Θα συμφωνήσω!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Οκ.

Ψηφισα ζηλεια, συμπόνια και κατάθλιψη. Θέωρω ότι είναι 3 συναισθήματα που μου κάνουν περισσοτερο εντυπωση. Θα πω γιατι αποκλείω τα υπολοιπα ενώ θα μπορουσαν επιλεχθουν όλα. Γιατι, αγάπη, χαρα, ενθουσιασμος και λύπη είναι συναισθήματα που εύκολα εκφράζονται απο το σκύλο και δε με εφνιδιαζει ο τρόπος που εκφράζονται. Ειναι συνηθισμένα και ευκόλως εννοούμενα.
Θεωρω οτι την αγωνια του σκύλου δε μπορεί εύκολα ο άνθρωπος να την αντιληφθει (καμια φορα τρώει χόρτα απο το άγχος, η στέκεται ακούνητος για ώρες, οποτε δε ξέρουμε τι μπορει να σκέφτεται) και ο φθόνος είναι ένα συναίσθημα το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει κανένα ζώο πάνω στη γη και είναι το βασικό που μας ξεχωρίζει απο τα ζώα. Τα ζώα δε σκέφτονται με κακία, απλά έχουν το ένστικτο της επιβίωσης.
Τα τρία που επέλεξα, νομίζω ότι είναι τα πιο ιδιαίτερα και ίσως ανθρωποειδη συναισθήματα, καθώς :
Η ζηλεια, μπορει να εκφραστει ώς επιθεση σε κάποιο άλλο ζώο που μας πλησιάζει, ή απλά το αγαπημένο μας ζωάκι μπαίνει ανάμεσα απο το ανεπιθυμητο ον (ζωο ή άνθρωπο) για να κερδίσει την προσοχή μας. (που έτσι κι αλλιώς την έχει :) ) Και δε μπορούμε για αυτο το λόγο να εννουησουμε γιατι συμβαίνει.
Η συμπόνια είναι ένα συναίσθημα ιδιαίτερα συγκινητικο για τον ανθρωπο όταν εκφράζεται απο το ζώο, όπως π.χ. όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο σκύλο να ουρλιάζει πάνω απο το άψυχο σώμα ενός άλλου σκύλου που χτυπήθηκε θανασιμα στο δρόμο, ή όταν ένα σκυλάκι αγκαλιάζει με στοργή ένα γατάκι ενω εκ φύσης είναι αιώνιοι εχθροί.
Και τέλος η κατάθλιψη θεωρώ ότι είναι ένα εντελώς ανθρωποκεντρικό συναισθημα, για το οποίο δεν είναι εύκολο να εξακριβωθούν τα αίτια του όταν συμβαίνει στο σκύλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης