Ποια είναι η ιδανική διατροφή?

Ποια είναι η ιδανική διατροφή για το σκύλο?

• Ξηρά

Votes: 28 39,4%
  • Κονσέρβα

Votes: 0 0,0%
  • Μαγειρευτό

Votes: 8 11,3%
  • BARF

Votes: 13 18,3%
  • Συνδυασμός

Votes: 22 31,0%
  • Άλλο (εξηγείστε)

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    71

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχουμε πολλά topics με θέμα τη διατροφή, όχι όμως και μια δημοσκόπηση σχετικά με το τι θεωρούμε καλύτερο να τρώει ο σκύλος μας και γενικά ο σκύλος.

Για παράδειγμα, ταϊζω ξηρά ανακατεμένη με βραστό κοτόπουλο, γιατί έχω δει ότι με τον συνδυασμό ο σκύλος είναι υγιής, ενώ πολλά άλλα (π.χ αρνί ή κόκαλα) του έχουν προκαλέσει εμετό. Παρ' όλα αυτά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η ιδανικότερη διατροφή για ένα σκύλο είναι η BARF (εφόσον τη "σηκώνει").
Το poll είναι ιδέα της eadie

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω εχω ξαναπει στο παρελθον οτι καλυτερη μεθοδο διατροφης θεωρω το μαγειρευτο

ταιζω ξηρα φυσικα :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μάκη νομίζω ότι πρώτα δημοσιεύεται το θέμα και μετά το poll με την καινούρια μορφή του forum. Δηλαδή, την ώρα που φτιάχνεις το poll το θέμα ήδη έχει δημοσιευτεί.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
εγω εχω ξαναπει στο παρελθον οτι καλυτερη μεθοδο διατροφης θεωρω το μαγειρευτο

ταιζω ξηρα φυσικα :D
μιά από τα ίδια.
Θα προτιμούσα να του έδινα μαγειρευτό αλλά δεν θα την πάλευα να μαγειρεύα (προς το παρόν) και για τον σκύλο.

Στο μέλλον όμως δεν το αποκλείω.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Να ψηφισουμε τι θεωρουμε οτι ειναι ιδανικο ή τι ταιζουμε εμεις το σκυλο μας?
Γιατι και εγω θα προτιμουσα να δινω μαγειρευτο αλλα δινω ξηρα τροφη για πολλους λογους..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω ξαναγράψει πως κανένα 3 βασικά μοντέλα διατροφής (μαγειρευτό, barf, ξηρά) δεν είναι η απόλυτα «σωστή» ή η απόλυτα «λάθος» μέθοδος. Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Αν υπήρχε ιδανικό μοντέλο εξάλλου δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. ;)

Εγώ θεωρώ καλύτερο το σωστά μαγειρεμένο φαγητό και αυτό ταΐζω το σκύλο μου.
:)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
ενας συνδιασμος μαγειρευτου και ξηρας ειναι καλη πιστευω.μαγειρευτο για να <<ξερουμε τι τρωει>> και λιγη ξηρα για να παρει ισως καποια <<στοιχεια>> που ισως δεν υπαρχουν στο μαγειρευτο,η χανονατι απο το βρασιμο.

(σ ευχαριστω chloe:cool:)

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Της δίνω ξηρά (orinjen) ανακατεμένη με μαγειρευτό (κοτόπουλο+ρύζι, αρνάκι+ρύζι) το ρύζι εναλάσσεται με κριθαράκι ψιλό. Ρύζι ή κριθαράκι βράζουν στο ζουμί του κρέατος. Η ποσότητα που μαγειρεύω φθάνει για τρεις ή τέσσερεις μέρες. Η διατροφή αυτή δίδεται από τον Απρίλιο 2008, μέχρι ώρας-να χτυπήσω ξύλο-όλα πανε καλά. 2 γεύματα ημερησίως την ίδια ποσότητα.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Της δίνω ξηρά (orinjen) ανακατεμένη με μαγειρευτό (κοτόπουλο+ρύζι, αρνάκι+ρύζι) το ρύζι εναλάσσεται με κριθαράκι ψιλό. Ρύζι ή κριθαράκι βράζουν στο ζουμί του κρέατος. Η ποσότητα που μαγειρεύω φθάνει για τρεις ή τέσσερεις μέρες. Η διατροφή αυτή δίδεται από τον Απρίλιο 2008, μέχρι ώρας-να χτυπήσω ξύλο-όλα πανε καλά. 2 γεύματα ημερησίως την ίδια ποσότητα.
To κριθαράκι, όπως και όλα τα ζυμαρικά και προϊόντα απο αλεύρι, δεν προσφέρει τίποτα στο σκύλο.

ymdk21

Member
12 Μαρτίου 2009
9
0
Νομίζω πως το πιο σωστό είναι ο Συνδιασμός.. :confused:
Η αλήθεια είναι πως με τίποτε δεν είμαι σίγουρη.. Ούτε για την ποιότητα των σκυλοτροφών.. αλλά ούτε και για την ποιότητα που τρώμε εμείς οι ίδιοι.. Σημασία έχει να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο.. έστω να ψάχνουμε περισσότερο..
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία όπου το χρήμα είναι το παν (κυρίως με την κακή έννοια) σε τέτοιο σημείο όπου η ποιότητα έχει σχεδόν αφανιστεί... :(