Ποια ράτσα μου ταιριάζει?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αποφασίσαμε(οικογενειακώς) πως είμαστε πια σε θέση(απο άποψη χρόνου και υπομονής) -και πιο πολύ εγώ και η μάνα μου- να πάρουμε αυτόν τον πολυπόθητο "μεγάλο" σκύλο...Ποια ράτσα μου ταιριάζει όμως?έχω κοιτάξει πολλές αγγελίες με ημίαιμα αλλά κάτι που με φοβίζει είναι πως:
1.θέλω μεγαλόσωμο σκύλο
2.Δε μπορώ να είμαι σίγουρη για το χαρακτήρα του
Λοιπόν..
-Εχω πολύ χρόνο να διαθέσω και για εκπαίδευση και για βόλτες
-Είμαι υπερ της εκπαίδευσης με crate (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο και της θετικής εκπαίδευσης φυσικά-δε διανοούμαι να χτυπήσω σκύλο
-Έχω ένα τσιουάουα και έναν παπαγάλο(ο παπαγάλος είναι πολύ πιθανόν να μην έρθει ποτέ σε επαφή με τον σκύλο)
-Μένω σε μονοκατοικία με κήπο όχι πολύ μεγάλο..30τμ πάνω κάτω αλλά έχω κοντά μου δασάκια και πάρκα όπου το σκυλί μπορεί να αθλείται και να τρέχει καθημερινά
-Δεν ψάχνω σκύλο να με συμπληρώνει
εεμ νομίζω αυτά :rolleyes:Αν κάτι άλλο παίζει ρόλο πείτε μου να προσθέσω..Μια ράτσα που μου αρέσει πολύ σαν..(τα πάντα χεχ) δλδ σουλούπι,χαρακτήρας κλπ -ίσως φταίει το ότι έχω μεγαλώσει με τέτοιο σκύλο- είναι το μπόξερ
ευχαριστώ εκ των πρωτέρων(αυτό το σκυλί το θέλω πολύ αλλά δεν έχω σκοπό να το πάρω βιαστηκά χωρίς να ψάξω και να σιγουρευτώ)

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
μεγαλωσομοι σκυλοι γενικως πολλοι.. προσδιορισε λιγο το τι ακριβως περιμενεις απο αυτον , να προσδιορισουμε φυλες! :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
χμ,δεν υπάρχει κάτι στανταρ νομίζω...θέλω έναν σκύλο που να αντέχει στο κρύο,να μπορώ να τον πέρνω μαζί μου στις εκδρομές να έχω μια συντροφιά,να μη φοβάμαι με το παραμικρό,να είναι δυνατός[πχ όταν η μικρή μου ήταν κουτάβι είχε ανέβει σε ένα καλάθι-6 εκατοστών το πολύ- που μεσα είχα περιοδικά,πήγε να κατέβει και στραμπούληξε το πόδι της-θέλω έναν σκύλο να μπορεί να ανεβαίνει μαζί μου στο βουνό,έναν σύντροφο στην ουσία,έναν σκύλο αθλητικό,να μην ειναι του καναπέ,να μη βαριέται να κουνηθεί,ένα τέτοιο..

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
μπορεις να ψαξεις σε φυλες οπως German sheperd , Groenendael , Rottweiller , Dogo argentino , Golden & Labrador retrever, Akita , Husky , Malamute , Bulldog , Fila brasileiro , Bull mastif , Schnauzner κλπ . το θεμα ειναι ποσο χρονο εχεις και χρημα να το εκπαιδευσεις σωστα, διοτι αν ειναι 2 - 3 αποπειρα σκυλου οι ρατσες οι πιο εντονα μαυρες, δεν ενδυκνειται τοοσο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
για boxer όχι ε?απο τις παραπάνω ράτσες μου αρέσουν τα ντόγκο και οι γερμανικοί ποιμενικοί

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Boxer .. ναι δεν κακο, αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυτα.. παντως προσωπικα, απο της μεγαλοσωμες φυλες ειναι απο της τελευταιες μου επιλογες. υπαρχουν τοσο "ιστορικα" σκυλια, που δεν με συγκινουν, αλλα ισως φταιει κια που εγκυκλοπαιδικα δεν εχω ασχοληθει με αυτα..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θέλεις να είναι φύλακας;

Πόση ενέργεια θες να έχει;
Κι ως εκ τουτου πόση ώρα θες και μπορείς κάθε μέρα να ασχολείσαι με την εκτόνωσή του;

Πόση ώρα θες να ασχολείσαι με τον καλλωπισμό του;Χτένισμα κτλ;

Πιστεύεις ότι μπορείς να επιβληθείς σε ένα κυριαρχικό σκύλο;

Αυτά για αρχή και σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια λίστα για να καταλήξουμε σε αυτό που σου αρέσει, αλλά και σου ταιριάζει!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για να πω την αλήθεια μου το θέλω και για φύλακα,δεν είναι όμως κάτι..must ας το πούμε για μένα,θα κάνω εκπαίδευση για φύλαξη χώρου ή σωματοφυλακή -θα δούμε- αλλά αν το σκυλί δε το χει μέσα του οκ,δεκτό,δεν είναι κάατι που το θέλω οπωσδήποτε...
Τι εννοείς πόση ενέργεια?κάθε μέρα για την εκτόνωση του μπορώ να ασχολούμε 2-3 ώρες,τα Σαββατοκύριακα εννοείται περισσότερο.Για τον καλοπισμό...δε θα ήθελα έναν σκύλο με μακρύ τρίχωμα,όχι επειδή βαριέμαι να χτενίζω,αλλά γιατί δε μου αρέσει σε έναν σκύλο η μακρυά τρίχα,γενικά δεν έχω πρόβλημα να ασχολούμαι με τον σκύλο,μου αρέσει,μπορώ να διαθέσω συνολικά καθημερινά μέχρι και 6 ώρες.(βόλτες,παιχνίδι,εκτόνωση,κοινωνικοποίηση κλπ κλπ)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αρχίζει και μου αρέσει πόοολυ η ιδέα του ντογκο,έχω μια απορία όμως :p λέει όταν το σκυλί είναι μεσα στο σπίτι οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές...Άμα κάνει ψοφόκρυο δλδ έξω τι θα κάνω εγώ?να το αφήσω στην αυλή ή να το πάρω μέσα με καλοριφέρ?γιατί η μικρή μου δε τις αντέχει τις πολυ χαμηλές θερμοκρασίες

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αααα,βλακία βλακία,το διάβασα πάλι και κατάλαβα,λάθος ερμηνεία :p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για αθλητικό, ενεργητικό , ακούραστο, κοινωνικο και τρομερή παρέα θα σου πρότεινα λαμπ...γιατι τα Golden έχουν τρίχα..
Αλλά για φύλακες...χλωμό..όπως το εννοείς τουλαχιστον... :):):

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Koίτα..δε ζητάω σκύλο 'μακρυά απο το αφεντικό μου/σπίτι μου γιατί σας έχω κομματιάσει' ,σε καμία περίπτωση δεν ψάχνω κάτι τέτοιο,το είπα και στο προηγούμενο ποστ..ίσως να κάνω προσπάθεια να του μάθω 5 πράγματα(με εκπαιδευτή) για τέτοιες εργασίες,αλλά αμα το σκυλί δε το χει οκ τι να κάνουμε?δε θα το πιέσω..Δεν είμαι απο τους ιδιοκτήτες που πέρνουνε ροτς η ντοπερμανακια και αφου βλέπουνε οτι δε τους βγήκανε σεκιουριτάδες τα σουτάρουν,τα golden όπως και τα labrador δε μου λένε κάτι ιδιαίτερο σαν ράτσα,όχι εμφανισιακά τουλάχιστον,απο χαρακτήρα σκίζουν

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ θα σου έλεγα να ξεκαθαρίσεις το τι θες....
Ένας σκύλος που θα ακολουθήσει εκπαίδευση φύλαξης πρέπει να είναι από συγκεκριμένες φυλές που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!

Αν ερχόταν ένας φίλος μου πάντως και μου περιέγραφε όσα μας έχεις γράψει παραπάνω, σχετικά με την εμπειρία, τις επιθυμίες και τα υπόλοιπα ζώα που υπάρχουν στο σπίτι, μάλλον θα τον απέτρεπα από το να πάρει Dogo, είναι αρκετά ιδιαίτερα σκυλιά, το ίδιο κι από πολύ κυριαρχικές φυλές!

Αντίθετα θα του πρότεινα να δει είτε τα Μπόξερ, που σου αρέσουν κι εσένα, είτε Γερμανικό Ποιμενικό, εφόσον θέλεις και να έχει κάποια ιδιότητα φύλαξης(Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να ασχοληθείς με την εκπαίδευση φύλαξης ή σωματοφυλακής)!Αν δεν σε απασχολεί το ζήτημα της φύλαξης ένα Labrador(αν και, και το Lab θα λειτουργήσει ως Alert Dοg) πιστεύω ότι είναι ιδανική επιλογή!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
alerd dog εννοοντας?συναγερμός κ έτσι φάση?:pαυτό το χει κ η μικρή μου χεχ
καταλήγω σε μπόξερ νομίζω..με τον παπαγάλο δε νομίζω να έχει πρόβλημα(είναι ένα πειραχτήρι αυτός :p:p ) με τη μικρή φοβάμαι μην αντιμετοπίσω πρόβλημα,θα το δούμε...με λίγη εκπαίδευση τα πάντα λύνονται

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
M'αρεσουν τα boxer!Δεν ξερω αν θα εχει προβλημα με τα υπολοιπα ζωα,δε νομιζω ομως.οχι τοσο εκπαιδευση,απλως κοινωνικοποιηση χρειαζεται.Παντως αν δε θελεις να αντιμετωπισει κανενα προβλημα με αλλα ζωα και ανθρωπους,η λυση ειναι λαμπ η' γκολντεν

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Μάλλον γερμανικός ποιμενικός αλλά δεν ξέρω απο τρίχα πως θα την παλέψεις-υπάρχουν και λιγότεροι μαλλιαροί τύποι βέβαια

Δες και τα σνάουζερ

Μεγαλόσωμο κοκόνι δεν υπαρχει...οπότε.......:Dτην πάτησες:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Νομιζω οτι ηδη εχεις επιλεξει... και ειναι πολυ καλη η επιλογη σου! :D;) Αν και το θεμα της αντοχης στο κρυο..
Επειδη ειναι κοντοτριχο θα σου ελεγα να το βαζεις μεσα το χειμωνα οταν πεφτει η θερμοκρασια αρκετα.

Το τσιουαουα που εχετε τι ειναι? αρσενικο? θυληκο?

Το ντογκο ουτε εγω θα στο συνιστουσα (παρολο που ειναι ντογκο-κολλημενη) απο αυτα που διαβασα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.094
Νεότερο μέλος
Thoryorky