Ποιος είναι ο Σαμ ???

Hara Kam

Member
4 Απριλίου 2014
5
0
Την Καλησπέρα μου.. Έχοντας συγκεντρώσει στο μυαλό μου ένα σωρό απορίες γίνομαι μέλος μιας παρέας κι ελπίζω να βγάλω άκρη. Πρόσφατα παρακολούθησα μία ταινία αρκετά παλιά του '84 "against all odds" στην οποία εμφανίζεται ένας σκυλάκος(ο Σάμ) που μ'ενδιαφέρει. Η ράτσα του απ'οτι διάβασα πρέπει να είναι η Samoyed η Collie η American Eskimo..τα Samoyed νομίζω είναι πιο μικρά αλλά και από Collie δεν έχω δει ποτέ λευκό.Μήπως είναι κάτι και από τα δύο? Παρόλαυτα θα ήθελα να σιγουρευτώ και να ρωτήσω αν η συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να ζήσει σε ζεστό περιβάλλον (Κρήτη).
Είχα αποφασίσει πριν λίγους μήνες να πάρω ένα σκύλο Αγίου Βερνάρδου -που λατρεύω- αλλά με αποθάρρυναν.Δε θέλω σε καμμία περίπτωση να πάρω ένα σκύλο που όσο και να τον φροντίζω να μην αντέχει το καλοκαίρι σε τέτοια μέρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν διαλέγουμε σκύλο λόγω της εμφάνισής του ή επειδή τον είδαμε σε μια ταινία. Οι ταινίες αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας και τα σκυλιά που συμμετέχουν σε αυτές είναι άριστα εκπαιδευμένα, κάτι που σημαίνει ότι η συμπεριφορά σκυλιού ίδιας φυλής, που μεγάλωσε με έναν μέσο άνθρωπο δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά με το σκυλί της οθόνης. Όταν θέλουμε να διαλέξουμε σκύλο, βάζουμε κάτω τα ζητούμενα και τις δυνατότητές μας και διαλέγουμε μια φυλή που να μας ταιριάζει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της χωρίς να μας καταβάλει η συμβίωση μαζί του.

Γνωρίζεις για το πως κι από που αποκτάμε σκύλο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν ξέρω αν ο Σαμ είναι σάμογιεντ, και σίγουρα ισχύουν όσα σου έγραψε παραπάνω το μέλος Orilis.
Ωστόσο αν είναι σάμι, να ξέρεις ότι μπορεί να ζήσει σε ζεστά κλίματα, αλλά υποφέρει. Το δικό μου που ζούσε στην Αθήνα δεν θυμάμαι ακόμη και χειμώνα να την είχα δει να μην είναι λαχανιασμένη.

Βέβαια υπάρχει η άποψη ότι η μόνωση που έχει το υπόστρωμα της γούνας τους τα προστατεύει από τις ακραίες θερμοκρασίες , είτε αυτές είναι παγωμένες είτε ιδιαίτερα θερμές. Παρόλα αυτά εγώ διατηρώ την διαφορετική μου άποψη.

Hara Kam

Member
4 Απριλίου 2014
5
0
Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν διαλέγουμε σκύλο λόγω της εμφάνισής του ή επειδή τον είδαμε σε μια ταινία. Οι ταινίες αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας και τα σκυλιά που συμμετέχουν σε αυτές είναι άριστα εκπαιδευμένα, κάτι που σημαίνει ότι η συμπεριφορά σκυλιού ίδιας φυλής, που μεγάλωσε με έναν μέσο άνθρωπο δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά με το σκυλί της οθόνης. Όταν θέλουμε να διαλέξουμε σκύλο, βάζουμε κάτω τα ζητούμενα και τις δυνατότητές μας και διαλέγουμε μια φυλή που να μας ταιριάζει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της χωρίς να μας καταβάλει η συμβίωση μαζί του.

Γνωρίζεις για το πως κι από που αποκτάμε σκύλο?

:)

Αγαπώ πολύ τα σκυλιά και γνωρίζω αυτά που λέτε ..το ότι ρωτάω για μια ταινία δε σημαίνει ότι κατηγοριοποιώ τις ράτσες .Μου αρέσουν τα μεγάλα σκυλιά ,ίσως γιατί ο περίγυρος μου διαθέτει τέτοια .Κι επειδή είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος σε ότι αφορά τη φροντίδα τους δε θα μεγάλωνα ποτέ ένα σκύλο χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη για ότι τον αφορά.. αναζητώ πληροφορίες σίγουρα όχι μόνο στα φόρουμ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μεγάλος σκύλος είναι κι ο μεγάλος Δανός, μεγάλος είναι το και το Presa Canario, μεγάλος ο Κεντρικής Ασίας, μεγάλος και ο Πυρηναίων. Αλλά το μέγεθος δε σημαίνει ουτε ότι έχουν τις ίδιες ανάγκες ούτε και όμοιους χαρακτήρες. Η μέρα με τη νύχτα...

Hara Kam

Member
4 Απριλίου 2014
5
0
Δεν ξέρω αν ο Σαμ είναι σάμογιεντ, και σίγουρα ισχύουν όσα σου έγραψε παραπάνω το μέλος Orilis.
Ωστόσο αν είναι σάμι, να ξέρεις ότι μπορεί να ζήσει σε ζεστά κλίματα, αλλά υποφέρει. Το δικό μου που ζούσε στην Αθήνα δεν θυμάμαι ακόμη και χειμώνα να την είχα δει να μην είναι λαχανιασμένη.

Βέβαια υπάρχει η άποψη ότι η μόνωση που έχει το υπόστρωμα της γούνας τους τα προστατεύει από τις ακραίες θερμοκρασίες , είτε αυτές είναι παγωμένες είτε ιδιαίτερα θερμές. Παρόλα αυτά εγώ διατηρώ την διαφορετική μου άποψη.
Αχ ναι .Αυτό με τη μόνωση το έχω κι εγώ πληροφορηθεί αλλά όταν ρώτησα κτηνίατρο μου είπε δεν ισχύει..Αν λαχανιάζει συνεχώς σίγουρα δε ζει όμορφα..:(

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Και ναι, ο Sam είναι Samoyed!

Θα ξαναπώ ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη (σε μονοκατοικία με κήπο βέβαια) τα Samoyed μου ήταν ΠΑΡΑ πολύ άνετα για 8 με 9 μήνες το χρόνο. Τους 3-4 ζεστούς μήνες τα άφηνα στην απόλυτη ησυχία τους και είχαν μια σχετική άνεση - επαναλαμβάνω όμως σε μεγάλη αυλή μονοκατοικίας με λίγα τσιμέντα, με πολλές επιλογές για σκιερά μέρη και σε προάστιο αραιοδομημένο.