Ποιος κακομαθαίνει το σκύλο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
amangos said:
Αντί να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας, θα έπρεπε πρώτα να εκπαιδεύσετε τους άλλους τριγύρω σας για να πετύχετε το επιθυμό αποτέλεσμα με τον σκύλο...
Από αύριο λοιπόν στρατιωτική πειθαρχία! :hitler:

amangos said:
Ρόττυ, πάρε μαστίγιο τώρα!!!
Αν θα πάρω λέει..? Αυτό με τις εννιά ουρές!!! :twisted:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Δεν υπάρχει κάνεις στην οικογένεια που κακομαθαίνει τον σκύλο μας
Έχουμε 2 κόρες δίδυμες 7 ετών που εκπαιδεύονται μαζί με τον σκύλο καθημερινά .
Βέβαια η Έρις έχει μεγάλο τσαμπουκά και συνεχώς προσπαθεί να έχει το πάνω χέρι αλλά δεν της περνά στην τελική και η δύο μου κόρες ανά πάσα στιγμή της παίρνουν φαγητό παιχνίδι , μεζέ , σίγουρα δεν της αρέσει αυτό ιδικά όταν της παίρνουν το κόκαλο …
Αγαπάμε την Έρις παρά πολύ όλη μας και επειδή θέλουμε να ζήσουμε καλά και αρμονικά μαζί πρέπει τα πάντα να γίνουν σωστά από όλες τις πλευρές από την αρχή .
Εάν δεν την έχουμε τελευταία στην ιεραρχία θα υπάρξει πρόβλημα , αυτό μας έχει διδάξει η πολυετή ενασχόληση μας με την φυλή….

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ένα παιδί που βγάζει την μπουκιά από το στόμα του, και ταΐζει τον σκύλο, τι μήνυμα δίνει στον σκύλο?
Ότι προφανώς είναι κατώτερο ιεραρχικά από τον σκύλο!!!

Όταν ο σκύλος αποφασίσει για κάποιον λόγο να διεκδικήσει την θέση του, όταν θα απουσιάζουμε, τι πρόκειται να συμβεί?
Θα απορούμε γιατί το καλό μας το σκυλάκι δάγκωσε το παιδάκι μας!!!

Ειδικά με τα παιδιά, που στα μάτια του σκύλου μας είναι πιο προσιτός στόχος, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή να μην περνάμε λάθος μηνύματα, γιατί καταντάει επικίνδυνο...

Και καλά όταν έχεις ένα Μαλτέζ τόυ, όταν έχεις κάποιον σκύλο φύλακα με έντονη κυριαρχικότητα και προσωπικότητα, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ σοβαρά.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Τα παιδιά μου ποτέ δεν θα μείνουν μόνα με τον σκύλο πριν μεγαλώσουν, και πριν μεγαλώσει και ο σκύλος για να δω τι παίζει …

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Πίστεψε με ότι θα είναι σοβαρότερα αν δεν γίνουν αυτά που αναφέρω
Τα πάντα πρέπει να γίνονται με σωστό τρόπο , δηλαδή με εντολές, Αστό , κάτσε του παίρνουν το φαγητό παιχνίδι κόκαλο , ακλουθεί Μπράβο Έρις, ακόμα και κάποια ανταλλαγή με μεζέ η άλλο παιχνίδι , μετά από λίγο δίνουν πίσω αυτό που πήραν
Αν νομίζεις ότι όλα αυτά είναι άσκοπα και δεν χρειάζονται συνεχίζουμε ..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Και καλά όταν έχεις ένα Μαλτέζ τόυ, όταν έχεις κάποιον σκύλο φύλακα με έντονη κυριαρχικότητα και προσωπικότητα, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ σοβαρά.
Tα δαχτυλάκια κόβονται από όλες τις φυλές σκύλων! Αν έχει εκπαιδευτεί για φύλαξη δεν παίζει ρόλο ... ίσα ίσα, κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα ... θα εμπιστευόμουν πολύ λιγότερο ένα κουτάβι μεγαλοσωμης φυλής επισης, από ένα ισσοροπημένο ενήλικο, κι ας ήταν ΄΄άσσος'' στο μανίκι ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κι εγώ αφήνω με μεγαλύτερη σιγουριά τα παιδιά μου με τον σκύλο μου, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα φυλάει και θα ανεχτεί τα ΠΑΝΤΑ από αυτά.

Βέβαια έχω φροντίσει να εκπαιδεύσω πρώτα τα παιδιά μου να αγαπάνε κατ αρχάς τα ζώα, αλλά και να ακολουθούν κάποιους κανόνες συμπεριφοράς έτσι ώστε το σκυλί να τα σέβεται.

Fwtis

New Member
9 Δεκεμβρίου 2012
3
0
29
Παιδια δεν αντεχω αλλο ξερω οτι δεν μπορειτε να κανετε κατι για να με βοηθησετε αλλα εχω ανανκη να τα πω καπου!Πεθανε το γατακι που ειχαμε 6 χρονια και επειδη ηταν στεναχωρημενη η μανα μου(ειμαι 17 χρονων) της καρφωθηκε να παρουμε ενα σκυλακι για να αναπληρωσουμε τον γατο μας,εγω με την αδερφη μου(24 χρονων) δεν θελαμε να γινει κατι τετοιο...η αδερφη μου δεν ηθελε να παρουμε σκυλακι γιατι νομιζε οτι προδιδε τον γατο μας και εγω δεν ηθελα επειδη ξερω απο φιλους μου οτι το σκυλακι ειναι μεγαλο παλουκι!Ενας φιλος μου εχει ενα μαλτεζ και το εχουν κακομαθει και τους εχει κανει στη κυριολεξια τον βιο αβιωτο(μιλαμε τους κοβει κοματια οταν χτυπαει το κουδουνι αφηνιαζει με λιγα λογια) ενω ενας αλλος καλος μου φιλος εχει ενα γερμανικο ποιμενικο και τον εχει κανει τουμπανο,τον υπακουει και τα σχετικα και ετσι πραγματικα τους ζηλευω αφανταστα.Τελικα ηρθε η ωρα και η μανα μου εφερε στο σπιτι ενα αρσενικο 3μηνο αγγλικο κοκερ σπανιελ κ ετσι μιας και ξεραμε οτι ειναι δυσκολο το σκυλακι μεσα στο σπιτι ειπαμε οτι εγω θα τον εκπαιδευσω και θα τον βγαζω βολτα γιατι εχω υπομονη λατρευω τα ζωακια κτλπ,Η αδερφη μου το εχει αγκαλια 24 ωρες το 24ωρο την δαγκωνει,παιρνει τις παντοφλες τις ξεσκιζει τον ανεβαζει στους καναπεδες το ταιζουν παραπανω απο οτι μας ειπαν στο μαγαζι που το αγορασαμε κτλπ,το μονο που καταφερα να του μαθω μεσα σε 2 μερες(2 μερες το εχουμε) ειναι να τα κανει στη πανα του για να μην τα μαζευουμε απο τα πλακακια μεχρι να κανει εμβολια για να μπορει να βγαινει βολτες και φυσικα οταν κανει κατι κακο και το μαλωνω(χωρις να το χτυπαω εννοειται) τρεχει στην αδερφη μου και στη μανα μου και αυτες το επιβραβευουν χαιδευοντας το.ΣΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΙΩΣΤΕ ΤΟ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!!!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Συζήτησε το μαζί τους γιατί δεν είναι σωστό να το μαλώνεις απο την μία εσύ αφού κάνει κάτι που δεν πρέπει παράδειγμα να τρώει παντόφλες και οι άλλοι να το επιβραβεύουν,γιατί σκέψου ότι είναι μικρό ακόμα και όταν μεγαλώσει άντε να του τα κόψεις αφού έτσι θα έχει μάθει.
Γενικά μπορεί με την γάτα να είστασταν σπίτι πιό χαλαροί αλλά ο σκύλος θέλει αρκετή περιποιήση και συγκεκριμένα βόλτες αλλιώς θα είναι ζημιάρης και θα γκρινιάζει!
Με το που τελειώσουν και τα εμβόλια ξεκίνα να τον μαθαίνεις να τα κάνει έξω σαν καλό παιδί και εκτόνωση ώστε να είναι χαρούμενο.
Βάλε αν μπορείς φωτογραφίες του και το σημαντικότερο να μιλήσεις μαζί τους αλλιώς θα έχετε πολλά προβλήματα,εγώ μπορεί να το παράταγα σε αυτούς μέχρι να δούν τι λάθοι κάνουνε αλλά δεν σε συμβουλεύω.

Last edited:

Fwtis

New Member
9 Δεκεμβρίου 2012
3
0
29
Το συζηταω μαζι τους αλλα δεν με καταλαβαινουν,σκεφτηκα και εγω να μην ασχολουμε μεχρι να γινει ανυποφορο ωστε να δουν οτι εκαναν λαθος αλλα φοβαμε οτι θα ειναι αργα μεχρι τοτε

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Θα είναι αργά, ναι. Προσπάθησε να βρεις υλικό να τους εξηγήσεις τη διαφορά γάτας και σκύλου σε συμπεριφορά και ανάγκες. Εξήγησέ τους ότι αν κακομάθει τόσο το σκυλί που ούτε στις μελλοντικές βόλτες του δεν θα είναι σε βασικά πράγματα ελεγχόμενο (σε αντίθεση με τη γάτα που φαντάζομαι δεν ήταν έξω ποτέ από ότι κατάλαβα) θα είναι ο ίδιος ο σκύλος σε κίνδυνο. Π.χ.: τρώει ότι να ναι στο σπίτι? Πέρα από πιθανά προβλήματα υγείας, πιθανόν να αρπάζει οτιδήποτε στο δρόμο (φόλες, έντομα που θα τον αρρωστήσουν κτλ κτλ). Δεν υπακούει στις βασικές εντολές να μείνει, να έρθει μαζί σας κτλ? Κίνδυνος να ορμήξει στο δρόμο ακόμα κ με λουρί, κίνδυνος να ορμήξει σε σκυλί (και δη αδέσποτο που δεν το κρατάει κανείς) που θα τον κάνει κομμάτια. Και πολλά άλλα που δε μου ρχονται τώρα, μπορούν να στα πουν άλλοι.

Σε νιώθω πάντως, κι η μάνα μου τα ίδια.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ο μεγαλος μου γιος.
Με το που θα μπει στο σπιτι η πρωτη του κουβεντα ειναι: που εισαι εσυ κοριτσι μου?!
(ακολουθει κρυφτοκυνηγητο)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Θές να μας πείς πώς έτσι την κακομαθαίνει αννούκο!
Εμένα οι δικοί μου που της δίνουν ότι να ναι απο φαί γιατί την λυπούνται αφού κάνει λές και έχει να φάει μέρες άλλο αν προηγουμένως είχε κάνει παιχνιδάκι το γεύμα της.

Περιμένουμε νεότερα φώτη και φτιάξε ένα θέμα να μας συστηθείς.

Last edited:

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Εγώ και ο φίλος μου προσπαθούμε να έχουμε όσο γίνεται πιο σταθερή συμπεριφορά (όχι ότι δεν υπάρχουν φορές που μας τουμπάρει και θα τον αφήσουμε να κάτσει στον καναπέ μαζί μας).
Αυτοί που τον κακομαθαίνουν άαπειρα είναι οι γονείς μου. Θέλει ο Carlo να βγει βόλτα και να μυρίσει τα πάντα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ? Θα πηγαίνουν σχεδόν τρέχοντας προσπαθώντας να τον προλάβουν. Κάθεται μπροστά τους καθιστός και δίνει το χέρι του? Το καημένο πεινάει (και ας έχει μόλις φάει) ας του δώσουμε κάτι ακόμα. Το ότι είναι απίστευτα λιχούδης και για το φαί κάνει τα πάντα δεν τους πτοεί καθόλου. Το αποκορύφωμα είναι όταν πηγαίνουμε για φαγητό που η στάνταρ ατάκα είναι '' Να του κρατήσουμε μερίδα από όλα τα φαγητά ή υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει πολυ?" :confused:

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Αααα εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου κακομαθαινει τους σκύλους.

Τα καταφέρνω μόνη μου μια χαρά :)

Στάλθηκε από το HTC Vision μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
H γιαγια μου και ο παππους μου! Νομιζουν οτι ειναι μωρο και πρεπει να τρωει για να μεγαλωσει!!!! :)
Μπορει να εχει φαει, να την αφησω ελευθερη και πηγαινει στην γιαγια της χτυπαει την πορτα και κανει τη ζητιανα με υφος πειναωω δεν με ταιζουν τιποτα αυτοι οι κακουργοι!!!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
θές να μας πείς πώς έτσι την κακομαθαίνει αννούκο!
εμένα οι δικοί μου που της δίνουν ότι αν ναι απο το μεσημεριανό η γενικά αφού την λυπούνται και αυτή δεν χορταίνει ποτέ.
Μα η εκφραση αυτη με το που μπαινει σπιτι κ ακολουθει κρυφτοκυνηγητο νομιζω προδεαζει τον οποιονδηποτε οτι δεν σταματα εκει.

Δεν ηθελα να επεκταθω λεγοντας οτι της δεινει κρυφα οτι εκεινος τρωει την ωρα που τρωει (μαλιστα δεν την φωναζει μην τον ακουσουμε αλλα της κανει νοημα με το χερι), οτι της επιτρεπει, για την ακριβεια την παρακινει να παιζει με τα ποδια του, οτι της επιτρεπει να πηδαει πανω του κ.λ.π.
Απλα δεν ηθελα να επεκταθω αφου θεωρησα οτι "δηλωσα" ποιος την κακομαθαινει.

Εεεε.. οκ κ γω την κακομαθαινω αλλα λιγοτερο..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Αμ εγώ η μουλάρα που έμενα μερικές μέρες πρόσφατα σε φίλη μου η οποία αφού με ρώτησε πώς καταφέρνω και κάνω τον δικό μου να κοιμάται πάντα στο κρεββάτι του το βράδυ και της εξήγησα όλο περηφάνια, στη συνέχεια άφησα τον δικό της να κοιμηθεί όλο το βράδυ αγκαλιά μου στον καναπέ? Απαράδεκτη μιλάμε!

Και ο καλύτερος διάλογος με τη μαμά μου αφού παρέλαβα το σκύλο μετά από καλοκαιρινή απουσία: "Ρε μαμά γιατί ενώ ήταν τόσο λαίμαργος πριν 2 βδομάδες και έτρωγε και χαρτιά άμα λάχει τώρα δεν πλησιάζει την κροκέτα του?" Απάντηση: "Αα, δεν ξέρω, εδώ έτρωγε τα πάντα, σκυλοτροφή, πατατάκια, bake rolls...." (Εκεί είναι που φέρνεις την παλάμη στο κούτελο με το χαρακτηριστικό κλατς)

Fwtis

New Member
9 Δεκεμβρίου 2012
3
0
29
Κανω τρομερες προσπαθειες με ακουνε για 1-2 μερες μετα αρχιζουν παλι τα ιδια,το σκυλι μου εχει ηδη μαθει να ανεβαινει παντου (τραπεζια,καναπεδες,κρεβατια) και εχουμε και το καινουριο θεμα τα κοκερ μας ειπε ο κτηνιατρος οτι και μια σακουλα τροφη να τους αδειασεις θα την φανε και θα ζητανε και αλλο επισης ειναι αδυνατα τα κουτιαβια και πιανεις να πλευρα τους γιατι το περνουνε σε μποι και οχι σε πλατος αλλα οχι αυτο δεν ειναι αρκετο για την μανα μου καθως το ταιζει διπλασιες ποσοτητες και μετα του δινει και 2 γιγαντιες κουταλιες κονσερβα...παχυσαρκο το κοβω το σκυλι μου σε 2 μηνες.Νιωστε με λυπηθειτε με

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Η πρώτη και βασική εντολή στην "αγέλη" μου ήταν να μην κακομαθαίνουν τον Oscar για να μην μπερδεύεται.

Στη θεωρία είναι όλοι συνεπείς. Στη πράξη βέβαια ισχύει το ανάποδο, ειδικά με τη γυναίκα μου. Το αποτέλεσμα είναι ο κούταβος να περνάει το μισό του χρόνο στη κουζίνα, περιμένοντας να "πέσει" κάτι "τυχαία" από το πάγκο.

Στο μυαλό του οι ρόλοι πρέπει να έχουν μοιραστεί ως εξής: ο αρχηγός είναι για τη βασική διατροφή, τις βόλτες, την εκπαίδευση και ότι κανει ένας αρχηγός, η γυναίκα του αρχηγού είναι για τα χάδια και -κυρίως- για τους μεζέδες και ο γιός του αρχηγού για τις τρέλλες και το ξεσάλωμα :rolleyes: