Ποιος σκυλος σας προκαλει δεος στην θεα του?εχετε τραυματικη εμπειρια με σκυλο?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
  1. Γερμανικοι Ποιμενικοί, Βελγικοι, Ντομπερμαν, Ροτβάιλερ
  2. Mastiff (Dog de Beaurdaux, Bull Mastif, Napolitano, Brasillero)
  3. Grade Dane, Μολωσσοι,
  4. Bull Terrie, AST, SBT
  5. Bulldog, Chiouaoua, Pincher, Chow chow, Cocker Spaniel
  6. Ημίαιμα, Αδέσποτα
  7. Άλλο

Η ακριβής ερώτηση είναι "Ποια ράτσα θεωρείτε πιο φοβιστική ή αν είχατε ποτε κάποια βίαιη εμπειρία με σκύλο, σας δάγκωσε σας όρμηξε, ίσως και ημίαιμο, για κάποιο λόγο, και πως το δικαιολογήσατε τοτε.

Εγω προσωπικά φοβάμαι τα μαστιφοειδή, λόγω κακής φήμης, αν και τελευταια προσπαθω να ξεπεράσω τους φόβους μου με αυτες τις φυλές.
Και κυρίως φοβάμαι τα Bull Terrie. :( γιατι δε ξέρω τι μπορεί να συμβεί έτσι και γραπώσει αυτη η μασέλα! :eek:
Σορυ, το ομολογώ.
Επίσης μου έχει ορμήξει κάτω απο το τραπέζι 11 χρονών, κι έχω χάσει τη ζωή κατω απο τα πόδια μου, Μολωσσός!!
Ήταν ακινονικοποίητο, επιθετικό με τα παιδιά και κακομαθημένο! Παρόλα αυτά μου αρέσει πολύ αυτή η φυλή και νομίζω το έχω ξεπεράσει απο τότε.
Ακόμα και κοκεράκι μου έχει γρυλίσει, ενώ το έβγαζα συχνά βόλτα, (ηταν μιας φίλης) αλλα αυτο είχε το σύνδρομο της αιφνίδιας επίθεσης. :(

Last edited by a moderator:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εμενα μου εχει κανει ντου ροτι... ομολογω τα εκανα πανω μου.. αλλα ακομα τα αγαπαω και οταν δω ρωταω να το χαιδεψω και αρχιζω τις αγγαλιες...
φοβαμαι οποιον σκυλο με κοιταει "καπως" και οχι καποια ρατσα συγκεκριμενα... γενικα θα ελεγα δεν φοβαμαι.. απλα παντα ρωταω το ρολο παιζει ο σκυλος πριν απλωσω χερι..

Α! ναι με εχει αρπαξει λαμπραντορ..στα καλα του καθουμενου χραπ! μπρατσο το ρημαδι!!! ευτυχως φορουσα χοντρο μπουφαν, μετα εκραζα την ιδιοκτητρια του που τον ειχε ελευθερο...
και ειχα μια φοβια με τα πιτ οχι λογω φημης λογω μεγαλου στοματος.. χαχαχα... ελεγα αν με τσακωσει παει, κλαψε με μανα.. αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ την ξεπερασα γιατι την θεωρησα εντελως ανοητη φοβια και πλεον ανηκει και στις αγαπημενς ρατσες.

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Eγώ δεν φοβάμαι κανένα σκύλο γενικά.
έχω μάθει να εκτιμώ ποιος σκύλος δεν είναι φιλικός και δεν τον προκαλώ.
Τώρα αν αυτό που εννοείς είναι ποιος θεωρώ πως έχει ποιο φοβιστική παρουσία, ή αποτρεπτική αν το θες,
εγώ προσωπικά δεν έχω άποψη.
Εδώ τις ακρίδες βλέπω και λέω αχ τι γλυκούλες, οπότε.. ;)

Ένα καλοκαίρι είχαμε βγάλει τα σκυλιά βόλτα σε κάτι χωράφια στη μέση του πουθενά για να φερμάρουν τρέξουν κλπ (όχι σε κυνηγετική περίοδο και χωρίς όπλο φυσικά) και μας επιτέθηκε μια αγέλη από άγριεμενα τσομπανόσκυλα.
Για κάποιο λόγο ο κούταβος τότε σκύλος μας, αντεπιτέθηκε χωρίς δαγκώματα απλά τσαμπουκάδες κάνανε και ευτυχώς φύγανε.
Τρομάξαμε πάρα πολύ.
Εντάξει πιθανώς ήμασταν στα λημέρια τους,
απλά αν το πάρω από αυτή τη προσωπική εμπειρία θα πω πως είμαι λίγο πιο επιφυλακτική με τα τσοπανόσκυλα που ζουν απομωνομένα και εισβάλω στα λημέρια τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα σκυλιά.
Διευκρίνηση: Όταν λέω τσοπανόσκυλο δεν εννοώ π.χ. Ελληνικό Ποιμενικό, αλλά οποιονδήποτε σκύλο το βάζουν να κάνει αυτή τη δουλειά, τα συγκεκριμένα που πήγαν να μας ριχτούν, το ένα ήταν Γκέκας :eek::cool:
Επίσης με έχει δαγκώσει και ένα κανις όταν ήμουν μικρή.

Αλλά πάνω από όλα φοβάμαι τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν να χειριστούν τα σκυλιά τους, όποιας ράτσας και να είναι.

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Τσιγουαγουα :D
το τσιτσιουαουα οπως το λεει και μια πελατισα... ναι και αυτα! γιατι τους φερονται σαν να ειναι μωρα και οχι σκυλοι - τα γεμιζουν κομπλεξ - και ειναι δαγκωνιαρικα τα καυμενα! και εχουν και ενα ρρρρρρρρρρ σκετη γλυκα!! σοβαρολογω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προφανώς εννοείς μόνο και μόνο από το παρουσιαστικό τους οτί είναι "φοβιστικό" έτσι?

Κανένας σκύλος δεν με φοβίζει!Ποτέ δεν με φόβιζε κάτι στα σκυλιά!Δεν μου έχουν επιτεθεί ποτέ σκυλιά!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αδέσποτα και κάποια απο αυτά είναι αρκετά επικίνδυνα!
Μετά νομίζω πως επικίνδυνα είναι αυτά με το λάθος ιδιοκτήτη!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ δεν έχω καμία άσχημη εμπειρία με σκύλο αλλά πάντα είμαι προσεκτική με σκυλιά είτε μεγαλόσωμα είτε μικρόσωμα που δεν ξέρω. Δεν με φοβίσει καμία ράτσα και συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω ότι περισσότερο με φοβίζουν οι ιδιοκτήτες απο οτι οι σκύλοι. Μια δυσάρεστη εμπειρία που είχα ήταν το καλοκαίρι 3 η ώρα το πρωί, που γυρνάω με την μηχανή σπίτι και στο δρόμο με πετυχαίνει ο Νικολής ο σκύλος του λιμανιού αγριεμένος γιατί κυνηγούσε αυτοκίνητα και με το που βλέπει έρχεται δίπλα γαυγίζοντας έξαλλα. Αμέσως σταμάτησα και περίμενα να ηρεμήσει , την ανάσα του την αισθανόμουν καυτή στο πόδι μου. Όταν σταμάτησα έπαψε για εκείνον το ερέθισμα της κίνησης αλλά μέχρι να ηρεμήσει πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα που μου φάνηκαν ώρες γιατί ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν μην έρχεται κανένα αυτοκίνητο απο πίσω και δεν προλάβαινε να με δει για να σταματήσει. Μόλις με βαρέθηκε ο Νικολής έφυγα άρον άρον

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Απο μικρη ποτε δε φοβομουν τα σκυλια,ουτε αδεσποτα ουτε δεσποζομενα κ ποτε κανενα δε μου εχει ορμησει παρ'ολο που τα σαν παιδακι τα επρηζα κ τα εσφιγγα..!
Συνεχιζω να μη φοβαμε κανενα σκυλακι ,σαν εμφανιση.
Απο τοτε ομως που το ημιαιμο πιτ μου σκοτωσε τη Μαγιουλα μου ειμαι πολυ πιο επιφυλακτικη με ολα τα σκυλια ανεξαρτητου μεγεθους.Δε τα φοβαμε αλλα τα παρατηρω περισσοτερο πριν κανω καποια κινηση.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Εγώ φοβάμαι μέχρι θανάτου αυτό

Cujo..jpg
(το ασχημούλικο καημενάκι!!) :D:D:D:D:D:D:D

αλλά πιο πολύ αυτό

Cujo2..jpg

μπουυυυυυυ!! :D:D:D:D:D:D:D:D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.575
840
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω με τα παιδια περι μαλ@κα ιδιοκτητη.σε καποιο αλλο θεμα την εξαντλησαμε αυτη την τοποθετηση.σαν οψη ολα τα σκυλια ειναι ομορφα κ γλυκα!ειδικα οταν εχουν το υφος του καυμενου!παντως γενικα,εχω παρατηρησει οτι ο κοσμος φοβαται ειδικα,σκυλια με κομμενα αυτια.κατα τα αλλα κ επι της ουσιας ,τα πιο επικυνδηνα κ αυτα που φοβαμαι εγω,ειναι τα αδεσποτα σε αγελη.γενικα ομως δεν εχω καποια φοβια με σκυλο.ειπαμε...προσοχη στον ιδιοκτητη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.575
840
Ξεσσαλονικη!!!
μην το κανουμε πιο τραγικο λοιπον.καλως η κακως υπαρχουν φοβιες...η προσπαθεια για καταπολεμηση τους τουλαχιστον, γινεται.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αδέσποτα και κάποια απο αυτά είναι αρκετά επικίνδυνα!
Eγώ πάλι πότε δεν έχω συναντήσει πραγματικά επικίνδυνο αδέσποτο/α.
Και γενικά πρέπει να έισαι άσχετος ή πολύ άτυχος για να δαγκωθείς από σκύλο.

Το κακό με αυτό το θέμα είναι ότι διαβάζοντας το κάποιος θα θεωρήσει τα σκυλιά που φοβάται και ο καθένας μας σαν επικίνδυνα.
Οπότε δεν θα συμμετέχω.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Eγώ πάλι πότε δεν έχω συναντήσει πραγματικά επικίνδυνο αδέσποτο/α.
Και γενικά πρέπει να έισαι άσχετος ή πολύ άτυχος για να δαγκωθείς από σκύλο.
Το 99% των αδέσποτων είναι φοβισμένα σκυλιά και αν κινηθείς προς το μέρος τους θα φύγουν.
Υπάρχει όμως 1% των αδέσποτων (είχα την ατυχία να συναντησω έναν τέτοιο σκύλο) τα οποία ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ (και ο συγκεκριμένος ήταν και επιθετικός!). Ολη η γειτωνιά είχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο σκυλί (και άνθρωποι με και χωρίς σκυλιά), τελικά επιτέθηκε ένα κοριτσάκι, ο πατέρας του φώναξε τους αρμόδιους να το μαζέψουν (τελικά δεν ήρθαν), στο τέλος το συγκεκριμένο σκυλί το φαρμάκωσαν.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης