Ποιότητα κρέατος στις σκυλοτροφές?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τον περασμένο Σεπτέμβριο που κάναμε αιματολογικές οι τιμές του ασβεστίου και το φωσφόρου ήταν εκτός (το ασβέστιο ανεβασμένο και ο φώσφορος κατεβασμένος) και το σκυλί έτρωγε αποκλειστικά και μόνο ξηρά τροφή. Αυτό πώς το εξηγείς;
Θα μπορουσε να ειναι θεμα διατροφης ή οχι. Εσυ γιατι θεωρεις οτι εφταιγε η τροφη? Τοσα χρονια που τον ταιζες ξηρα τροφη ειχε τιμες ασβεστιου κ φωσφορου εκτος οριων?

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
Γεια σας, πρόσφατα απέκτησα σκυλάκι. Γενικά δεν είχα ιδέα απο σκυλοτροφές προηγουμενος. Μετα απο ψάξιμο και με τις συμβουλές κ καθοδήγηση του κτηνιατρου κατέληξα να δίνω στο κουταβι μου hills. Αλλα έχει 2-3 εβδομάδες που δεν τη θελει καθόλου. Δεν τρωει κανονικά τα γευματα του μόνο τσιμπολογάει καμια κροκετα που και που, όταν πέσει η μεγάλη πείνα(δοκιμασα και την εβρεχα με λίγο νερο αλλά δεν...). Ενημέρωσα το κτηνιατρο και μου πρότεινε να δοκιμάσω την specific. Ειναι μου είπε κατασκευασμένη απο μια ομάδα κτηνιατρών. Πήρα και ενα δείγμα για να δω αν αρέσει στη μικρή μου και ξετρελάθηκε! τι να κάνω? σας παραθέτω και ενα link της εταιρείας Dechra Veterinary Products - Home Τι γνωρίζετε? τι με συμβουλεύετε? προτιμούσα η αλήθεια είναι να τις δώσω ακανα η οριζεν αλλά δεν είναι κλινικές και εάν πάθει κάτι (μη κακό) δλδ χρειαστει χειρουργειο σε καποια φάση της ζωής της δεν θα μπορεί να τρώει τις τροφές με κλινικές διαιτες τύπου hills, royal, specific κτλ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες της ράτσας που έχεις, και να διαλέγεις μια ξηρά τροφή που να ανταποκρίνεται σε αυτές! Οι ξηρές τροφές γράφουν στα συστατικά την αναλογία ασβεστίου/ φωσφόρου. Για το Γ.Π μου, για παράδειγμς, θεωρώ πως το 1.2 προς 1 είναι μια καλή αναλογία, και επιλέγω μια ξηρά τροφη που να με ικανοποιεί, κι εμένα και το σκυλί μου! :)
Πάντα οι ξηρές τροφές ήταν ή adult ή all life stages.

Θα μπορουσε να ειναι θεμα διατροφης ή οχι. Εσυ γιατι θεωρεις οτι εφταιγε η τροφη? Τοσα χρονια που τον ταιζες ξηρα τροφη ειχε τιμες ασβεστιου κ φωσφορου εκτος οριων?
Καμιά άλλη ιδέα;

Ναι, τάιζα ξηρά, αλλά με τη συγκεκριμένη βγήκαν οι τιμές εκτός ορίων.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Πάντα οι ξηρές τροφές ήταν ή adult ή all life stages.
Δε διαφωνώ, απλώς δεν έχουν όλες οι ξηρές τροφές τα ίδια συστατικά. Λέω πως μπορεί η συγκεκριμένη που τον τάιζες να ήταν λάθος γι' αυτόν, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κοιτάξεις τις αναλογίες και σε άλλες τροφες και να δοκιμάσεις αν του αρέσουν...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δε διαφωνώ, απλώς δεν έχουν όλες οι ξηρές τροφές τα ίδια συστατικά. Λέω πως μπορεί η συγκεκριμένη που τον τάιζες να ήταν λάθος γι' αυτόν, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κοιτάξεις τις αναλογίες και σε άλλες τροφες και να δοκιμάσεις αν του αρέσουν...
Σχεδόν 7 χρόνια έψαχνα την "τέλεια ξηρά τροφή". Μετά από σχεδόν 7 χρόνια, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει! ;)

Οπότε τα παράτησα και ξεκίνησα barf. Τουλάχιστον ξέρω τί τρώει ο σκύλος μου και τι πληρώνω :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
προτιμούσα η αλήθεια είναι να τις δώσω ακανα η οριζεν αλλά δεν είναι κλινικές και εάν πάθει κάτι (μη κακό) δλδ χρειαστει χειρουργειο σε καποια φάση της ζωής της δεν θα μπορεί να τρώει τις τροφές με κλινικές διαιτες τύπου hills, royal, specific κτλ
Και γιατι νομιζεις, οτι δεν μπορεις να αλλαξεις την τροφη ανα πασα στιγμη????
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα! Οταν επιλεγεις μια τροφη, δεν χρειαζεται να την τρωει ο σκυλος για ολη του την ζωη!

@berna
Αργησες λιγο- αλλα χαιρομαι που εφτασες και εσυ στο σημειο και συμπερασμα που ειμαστε μερικοι εδω και χρονια!
:D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Berna,
7 χρονια ταιζες ξηρα τροφη χωρις προβλημα. Η τροφη που τον ταιζες τελευταια δεν του ταιριαζε αν θες κ γι αυτο βγηκαν εκτος οι τιμες.Δεν ηταν καλης ποιοτητας,δεν την αξιοποιουσε ο οργανισμος του καλα κτλ κτλ.
Η χ κροκετα που ταιζες σιγουρα "ταιζει" κ αλλα σκυλια τα οποια θα εχουν κανονικες τιμες στις εξετασεις τους.
Δεν γινεται να ακυρωσεις γενικα τις ξηρες τροφες για ενα μεμονομενο περιστατικο.
Για εμενα καλα κανεις κ ταιζεις barf ,πιστευω ειναι πολυ καλο μοντελο διατροφη ΜΟΝΟ αν γινεται σωστα. Η ενσταση μου ειναι στο να ταιζει καποιος μονο κρεας το ζωο του. Παρε δηλαδη μισο κοτοπουλο την ημερα σκυλε κ εισαι τζιτζι...Δεν μου "καθεται" καλα.

Αriel1,
Το να αλλαζεις κροκετες ανα διαστηματα δεν ειναι κακο.Ισα ισα ειναι καλο. Αν δινεις καλης ποιοτητας τροφες δεν εχεις προβλημα.
Μην σκευτεσαι το ΑΝ θα γινει κατι μελλοντικα.Να χαρεις το κουταβι σου κ οτι ειναι να ερθει θα ερθει. Αμα χρειαστει να φαει κτηνιατρικη τροφη καποια στιγμη,θα την φαει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna,
7 χρονια ταιζες ξηρα τροφη χωρις προβλημα. Η τροφη που τον ταιζες τελευταια δεν του ταιριαζε αν θες κ γι αυτο βγηκαν εκτος οι τιμες.Δεν ηταν καλης ποιοτητας,δεν την αξιοποιουσε ο οργανισμος του καλα κτλ κτλ.
Η χ κροκετα που ταιζες σιγουρα "ταιζει" κ αλλα σκυλια τα οποια θα εχουν κανονικες τιμες στις εξετασεις τους.
Δεν γινεται να ακυρωσεις γενικα τις ξηρες τροφες για ενα μεμονομενο περιστατικο.
Για εμενα καλα κανεις κ ταιζεις barf ,πιστευω ειναι πολυ καλο μοντελο διατροφη ΜΟΝΟ αν γινεται σωστα. Η ενσταση μου ειναι στο να ταιζει καποιος μονο κρεας το ζωο του. Παρε δηλαδη μισο κοτοπουλο την ημερα σκυλε κ εισαι τζιτζι...Δεν μου "καθεται" καλα.
Οχι ακριβώς.. τι συγκεκριμένη κροκέτα την άλλαξα για... άλλη κροκέτα.

Η αλήθεια είναι πως με καμία κροκέτα δεν ένιωθα βολικά, όσο και να προσπαθούσα να βρω την "τέλεια". Ή είχε πολύ καλαμπόκι, ή λίγο κρέας και πολλή πατάτα, ή πολλή προτεΐνη και πάει λέγοντας...

Αρχισα να το ψάχνω για μαγειρευτό αλλά δεν το τόλμισα γιατί θεωρούσα, όπως πολλοί, την κροκέτα ισσοροπημένη κάτι που με το μαγειρευτό δεν θα κατάφερνα ποτέ! Μετά άρχισα να ψάχνω τί είναι η κροκέτα πραγματικά, τα συντηρητικά, όλη τη χημεία, και αποφάσισα πως δεν θα ξαναδώσω κροκέτα ποτέ πια στο σκύλο μου. Επίσης πιστεύω πως όταν η barf δε γίνεται σωστά (και είναι πολύ δύσκολο να μη γίνει σωστά γιατί είναι πολύ απλό να ετοιμάσεις ένα barf γεύμα) είναι και πάλι καλύτερα από τα συντηρητικά των ξηρών τροφών.

Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
δεν διαφωνω αλλα η συγκεκριμενες hills, specific, royal έχουν κλινικές διαιτες. ενώ οι οριζεν και ακανα οχι. Εαν του δώσω μια απο τις 2 τελευταιες και μετα απο χρονια χρειαστει να φάει για λόγους υγειας κάποια με κλινική διαιτα δεν θα τη τρώει γιατί απλά δεν θα του αρέσει. Θα είναι σαν μια ζωή να τρώς παιδακια και μια μέρα να σου δώσουν φιδέ.. τι θα κανεις? θα το φάς?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δεν διαφωνω αλλα η συγκεκριμενες hills, specific, royal έχουν κλινικές διαιτες. ενώ οι οριζεν και ακανα οχι. Εαν του δώσω μια απο τις 2 τελευταιες και μετα απο χρονια χρειαστει να φάει για λόγους υγειας κάποια με κλινική διαιτα δεν θα τη τρώει γιατί απλά δεν θα του αρέσει. Θα είναι σαν μια ζωή να τρώς παιδακια και μια μέρα να σου δώσουν φιδέ.. τι θα κανεις? θα το φάς?
Παντος οι δικες μου, τρωνε κυριος ωμα-, σπανια μαγειρευτα και σαν ξηρα Acana ( απ ολα δηλαδη). Τωρα που επρεπε η μια να φαει μια κλινικη διαιτα- δεν ειχα κανενα απολυτος προβλημα να φαει της RC. Και μαλιστα της αρεσει καιολας ( την ενναλαζω με ψαρι και κοτοπουλο στηθος).

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Βerna, καταλαβαινω το να θες να αποφυγεις συντηριτικα,επεξεργασμενα κτλ. Το περασα σαν φαση.
Μια καλη ξηρα ομως δεν ειναι του διαβολου οπως κ να το κανουμε. Οτι κ να επιλεξει καποιος να ταιζει το σκυλι του αν ειναι ισορροπημενο εμενα με βρισκει απολυτως συμφωνο... Αν μπορουσα εγω θα μαγειρευα στα ζωα μου.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το βάζω εδώ μιας και το θέμα είναι σχετικό για αν μην ανοίγω καινούριο μόνο γι'αυτό, χωρίς να σημαίνει όμως ότι υποστηρίζω πως είναι ο κανόνας για τις σκυλοτροφές (όσο και αν τις αντιπαθώ). Ελπίζω δηλαδή, ότι δεν είναι... δεν έχω προφανώς τρόπο να γνωρίζω.

Ισπανία-ΣΟΚ: Κρέας σκύλου σε...σκυλοτροφή!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το βάζω εδώ μιας και το θέμα είναι σχετικό για αν μην ανοίγω καινούριο μόνο γι'αυτό, χωρίς να σημαίνει όμως ότι υποστηρίζω πως είναι ο κανόνας για τις σκυλοτροφές (όσο και αν τις αντιπαθώ). Ελπίζω δηλαδή, ότι δεν είναι... δεν έχω προφανώς τρόπο να γνωρίζω.

Ισπανία-ΣΟΚ: Κρέας σκύλου σε...σκυλοτροφή!
Απο οταν μια φιλη μου στην γερμανια βρηκε κουμπωμα απο λουρακι για παρασιτα μεσα σε μια κονσερβα- δεν μου κανει καμια εντυποση τιποτα πια!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ούτε εμένα μου κάνει εντύπωση.. Προσοχή στα συστατικά τύπου "κρέας" ή "υποπροϊόντα κρέατος"

[video=youtube;g9DTzDfYMxo]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g9DTzDfYMxo[/video]

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
παιδια μιας και το ανοιξαμε το θεμα και το γυρισαμε στην διατροφη γενικα να ρωτησω κ εγω..εχω διαβασει γενικα για μπαρφ κλπ αλλα δεν εχω δει πουθενα ακριβως "συνταγες" δηλαδη εχω λαμπραντορ και του δινω τοσο κρεας γιαουρτι λαχανο και ραπανακια ξερω γω..ετσι για να παιρνουμε καμια ιδεα κ εμεις :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
κρέας πρέπει να αποτελεί 2-3% του βάρους του σκύλου, πχ για σκύλο 30 κιλών είναι περίπου 900 γραμμάρια, εκ των οποίων 80% κρέας, 10% κόκαλα, 5% συκώτι και 5% άλλα εντόσθια. Οσοι ακολουθούν μπαρφ που είναι μόνο κρέας δίνουν έτσι και λένε πως αυτή η τροφή είναι ισσοροπημένη. Αν θες συμπληρώνεις με φρούτα, λαχανικά, ρύζι αλλά να μην αποτελεί πάνω από 20% του γεύματος.

Γενικά αν αλλάζεις το είδος του κρέατος και δίνεις πχ. κοτόπουλο, βοδινό, αρνί, ψάρι και όχι μόνο ένα είδος είσαι μια χαρά. Τα περί ισσοροπημένης ξηράς είναι θέμα μάρκετινγκ διότι πρόσφατα διάβασα κάπου πως χρειάζεται να συμπληρώνουν επιπλέον με βιταμίνες (βεβαίως αφού όταν βάλεις το κρέας και τα λαχανικά σε τόσο μεγάλη θερμοκρασία που χρειάζεται η κροκέτα να γίνει τα καταστρέφεις όλα) εκ των οποίων ο σκύλος θα χρησιμοποιήσει το 20%

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
αρα η διατροφη μονο με κρεας μπορει να θεωρηθει ολοκληρωμενη? και γιατι οι σκυλοτροφες θεωρουνται σωστες με ~30% κρεας και τα υπολοιπα ρυζια κλπ κλπ? βαζουν βιταμινες για συμπληρωμα?
Υ.Γ ευχαριστω για τις πληροφοριες!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
αρα η διατροφη μονο με κρεας μπορει να θεωρηθει ολοκληρωμενη? και γιατι οι σκυλοτροφες θεωρουνται σωστες με ~30% κρεας και τα υπολοιπα ρυζια κλπ κλπ? βαζουν βιταμινες για συμπληρωμα?
Υ.Γ ευχαριστω για τις πληροφοριες!!
Ναι όπως έγραψα παραπάνω συμπληρώνονται πάντα με βιταμίνες, και τα ρύζια, καλαμπόκια, πατάτες κλπ εκτός απ' το ότι χρειάζονται για να μη διαλυθεί η κροκέτα είναι φτηνά fillers.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
To βιντεακι μου ανακατεψε το στομαχι...πολυ θα ηθελα να ξερω σε ποιας εταιριας σκυλοτροφη θα καταληξουν τα αποβλητα..