Πολλές ερωτήσεις!!!


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλύτερα να του πηγαίνεις φαγητό συγκεκριμένες ώρες και μετά από αυτό βόοοοοοοοολτες.
τα κακά του έτσι κι αλλιώς θα μάθεις το ωράριο του με τον καιρό και θα τα κάνει έξω, το δύσκολο είναι με τα ούρα του
το νερό θα του το έχεις μόνιμα, το φαγητό θα πηγαίνεις σε συγκεκριμένες ώρες
Πάντως γενικά είναι ευκολότερο να μάθει καινούργια πράγματα ένα μεγαλόσωμο σκυλί σαν το δικό σου παρά ένα μικρόσωμο, είναι εξυπνότερα τα μεγαλόσωμα :(
και μια εξήγηση για αυτό όποτε μπορέσεις
 




ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μάλιστα

από δείγμα 2 σκυλιών δηλαδή.

εγώ δεν έχω διαπιστώση τίποτα τέτοιο

μπορεί και να ισχύει αλλά δεν το εχω ξανακούσει
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
......Πάντως γενικά είναι ευκολότερο να μάθει καινούργια πράγματα ένα μεγαλόσωμο σκυλί σαν το δικό σου παρά ένα μικρόσωμο, είναι εξυπνότερα τα μεγαλόσωμα :(
Μάλλον τα μεγαλόσωμα τα βλέπουν σα σκυλιά οπότε μεγαλώνουν υπό κανονικές συνθήκες...

Τα μικρόσωμα τα βλεπουν σαν απειλούμενο είδος και τα προστατεύουν από τα πάντα.... οπότε περνάει το δικό τους.....
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το έχουμε αυτό το πρόβλημα εδώ πάντως.
κι εγώ στην αρχή που μπήκα μέχρι που βρέθηκα χρεωμένος με την δυσπλασία των ροτβάιλερ επειδή άσχετος ών είχα γίνει BYB. ειλικρινά το επίπεδο της γνώσης μου έφτανε μέχρι εκεί που λέει ότι ο χαρακτήρας του σκύλου ολοκληρώνεται όταν ζευγαρώσει-
μετά και απο κάπως επιθετικά μέιλ αλλά και από κάπως επεξηγηματικά μέιλ επίσης κατάλαβα ότι δεν είμουν σωστός και μετανόησα.

επίσης κατάλαβα ότι και χειρότερα να με είχαν προσβάλλει ορισμένοι ,ουσιαστικά το μόνο που θα πάθαινα ήταν να μάθω την άποψη τους ,αφού σε φόρουμ είμαστε και συζήτηση κάνουμε.

αναφορικά στο πως μεγαλώνουν τα σκυλιά στην επαρχία...
το ότι στην Κίνα αδειάζουν τα απόβλητα όπως και όπου νάναι ενω ταυτόχρονα είναι και περισσότεροι και γενικά η οικονομία τους ακμάζει ,δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διάθεσης αποβλήτων.

Φίλε νέε στο φόρουμ καλώς ήρθες.
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο φόρουμ μας και πολλά έμπειρα μέλη στο θέμα των σκύλων.
Διάβασε λοιπόν και θα καταλάβεις τι και πώς και γιατί σε πήραν κάπως από τα μούτρα κάποιοι συνφορουμίτες σου.
:)Καλωσήρθες:)
 


orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
τα labrador ειναι σκυλοι που εχουν απιστευτα τεραστια αναγκη για συντροφια.
labrador παρατημενο σε οικοδομη (με θεα ή χωρις), χωρις εναν ανθρωπο να το καθοδηγει, να ζει μαζι του και να του μαθαινει, ειναι ενας εγγυημενος τροπος να εχεις ενα labrador προβληματικο και δυστυχισμενο και που δεν θα'χει καμια σχεση με το προτυπο της φυλης, και τα χαρακτηριστικα του που τοσο εχουν αγαπηθει.
αυτα δεν τα λεω ουτε επειδη ειμαι.. υποχονδριος (αλλωστε δεν τα λεω εγω διαβασε αυτο: http://www.pslra.org/html/articles/faqs.htm ή οποιοδηποτε σοβαρο βιβλιο για labradors και αν διαβασεις κατι διαφορετικο απο αυτο που λεω ..σφυρα μου), τα λεω αποκλειστικα επειδη θελω να βοηθησω.

οσο και να το αγαπας που αληθεια δεν εχω καμια αμφιβολια, σε ενα labrador απλα ΔΕΝ ειναι αρκετο να εχει παντα φαγητο και νερο και 1-2 ωρες την ημερα να ασχολειται καποιος μαζι του. θα κλαιει, και αν καποτε σταματησει δεν θα ειναι για καλο. επισης ο οποιοσδηποτε σκυλος, αν σε ενδιαφερει να μαθει να μην λερωνει, δεν προκειται ποτε να γινει... αυτοματα. ενας σκυλος που μεγαλωνει μονος του σε ενα χωρο απ'τον οποιο το μεγαλυτερο διαστημα λειπεις, ειναι λογικο να μαθει να κανει ο,τι γουσταρει σ'αυτον τον χωρο. πρεπει δυστυχως να εισαι πανω απο το κεφαλι του, να καθαριζεις τις ακαθαρσιες του, να το επιβραβευεις οταν κανει κατι σωστα. τα σκυλακια δυστυχως δεν μαθαινουν μονα τους αυτα τα πραγματα μεγαλωνοντας. οσοι φιλοι σου εχουν σκυλακι που ζει μεσα στο σπιτι, να εισαι σιγουρος πως αυτοι που το φροντιζουν περασαν απο τη φαση οπου καθαριζαν ολη μερα μεχρι να του μαθουν οτι δεν πρεπει να το κανει.

αν θελεις να εχεις ενα βρωμικο και αντικοινωνικο σκυλακι χωμενο σε καποια οικοδομη που απλα θα του πηγαινεις φαγητο και θα ασχολεισαι μαζι του 1-2 ωρες τη μερα, (δυστυχως) ειναι δικαιωμα σου στην κοινωνια που ζουμε και κανεις δεν μπορει να σου πει τιποτα. αν θελεις ομως να εχεις εναν πραγματικο συντροφο, ο μονος δρομος ειναι να αποδεχτεις εσυ και οι δικοι σου οτι ο σκυλος ΠΡΕΠΕΙ να ζει μαζι σας μεσα στο σπιτι, με ο,τι αυτο συνεπαγεται. προσωπικα θα σου ελεγα αν δεν μπορειτε να ανταπεξελθετε σε αυτο, ειναι καλυτερα να επιστρεψετε το σκυλακι ή να το δωσετε σε καποιον που θα το φροντιζει οπως πρεπει, ειδικα λαμβανοντας υπ'οψιν τις ιδιαιτεροτητες της ρατσας (που δεν ειναι και καμια δυσκολη: σημασια θελει απλως. και κοινωνικα σκυλια ειναι, και εκπαιδευονται ευκολα και μια χαρα κανουν για σπιτι).
εγω προσωπικα, σου μιλαω ειλικρινα, οταν βλεπω σκυλακι σε ταρατσα/μπαλκονι.. κατι παθαινω :(

καταλαβαινω οτι εισαι μαλλον μικρος σε ηλικια, αλλα δυστυχως στη ζωη μας ερχομαστε αντιμετωποι με καταστασεις οπου δεν μπορουμε να εχουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. εκανες μια επιλογη επειδη ηθελες ενα σκυλο (παρ'ολο που οι γονεις σου δεν τον ηθελαν), αυτο ηταν το ευκολο. τωρα πρεπει να κανεις μια αλλη, δυσκολοτερη επιλογη. οπως το βλεπω εγω εχεις τρεις επιλογες:
1. πειθεις τους δικους σου και αναλαμβανετε να εχετε τον συγκεκριμενο σκυλο εκει που πρεπει, δηλαδη μαζι σας μεσα στο σπιτι. θα ειναι λιγο δυσκολο στην αρχη, αλλα οσο τον εχετε διπλα σας τοσο θα νιωθετε καλυτερα με την συντροφια του. επισης ο σκυλος σου θα μαθει (τα λαμπραντορ εξαλλου εχουν την φημη πως μαθαινουν και γρηγορα) να μην λερωνει και θα ειναι και ευτυχισμενος μαζι σας.
2. τον αφηνεις παρατημενο εκει που ειναι και αναλαμβανεις το ηθικο βαρος να εχεις ενα δυστυχισμενο σκυλι που θα κλαιει και (ω, ναι, πιστεψε το αυτο) θα γινει καταστροφικο και εκτος ελεγχου οταν μεγαλωσει (ξανα, δεν τα λεω εγω αυτα, τα λενε οι ειδικοι της φυλης) και δεν προκειται ΠΟΤΕ να μαθει να μη λερωνει ή να μην τραβαει στην βολτα ή οτιδηποτε αλλο γιατι αυτα δεν τα μαθαινουν απο μονα τους τα σκυλια αν δεν τα εξασκησεις.
3. αντιλαμβανεστε, εσυ και οι δικοι σου οτι δεν ειστε σε θεση να ανταπεξελθετε στις αναγκες και απαιτησεις του σκυλιου και το επιστρεφετε ή το δινετε σε καποια φιλοζωϊκη εταιρεια αν το δεχτουν.

my two pence...
 


mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Επειδή μάλλον δεν το έχω εξηγήσει καλά και έχω παρεξηγηθεί θα το ξαναπώ....

Υπάρχει μια τριόροφη πολυκατοικία....Εμείς μένουμε στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, σε ένα δωμάτιο βάζουμε το σκυλάκι τις πρωινές ώρες που λείπουμε, και τις βραδυνές για να κοιμάται....Μόλις γυρίζουμε απο τη δουλειά το κατεβάζουμε στο ισόγειο, που έχουμε αυλή και το έχουμε μεχρι το βράδυ που το ανεβάζουμε πάνω για ύπνο....

Και για να προλάβω απαντήσεις, αποφασίσαμε να μην το έχουμε μόνιμα στην αυλή, μιας και σε λίγο καιρό θα μετακομίσουμε στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, ο οποίος ενώνεται με τον πρώτο που είναι το δωμάτιο του Roki μας...

Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Φιλικά
Μιχάλης
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας....

Αυτό που θέλω να μάθω σχετικά με τα κοπρανα και τα τσίσα είναι αν εκεί που το έχω θα του αφήνω μόνιμα φαγητό και νερό και να τρώει κατα βούληση ή θα του πηγαίνω νερό και φαγητό για παράδειγμα πρωί-μεσημέρι-βράδυ για να ελέγχω και πότε θε κατουράει???

Ήδη του έβαλα μια μπλούζα μου και το ρολόι που πρότεινε ένας φίλος.
Καλώς ήρθες στο forum mikeapo! :)
Στα περισσότερα συμφωνώ με κάποιους από τους προλαλήσαντες. 2 μηνών κουτάβι στο μπαλκόνι μαζί με ποντίκια, ποντικοφάρμακα και φυτοφάρμακα…
Τι να πω… εμένα με έπιασε η ψυχή μου… :(

Τα περί συνετισμού του κουταβιού με τη μέθοδο …της διπλωμένης εφημερίδας, τα αφήνω ασχολίαστα για προφανείς λόγους.

Στο θεμα μας:
Σχετικά με την τουαλέτα του κουταβιού:

Οδήγησε το κουτάβι στο μέρος που θέλει να λερώσει (πχ μπαλκόνι), μόλις ξυπνήσει, μετά από κάθε γεύμα, μετά από το παιχνίδι ή κάθε φορά που γυρίζει γύρω από τον εαυτό του και μυρίζει το πάτωμα και περίμενε υπομονετικά μέχρι να τα κάνει.
Εάν δεν τα κάνει, πάρε το κουτάβι μπείτε πάλι στο σπίτι και ξαναβγείτε πάλι μετά από λίγο. Κάθε φορά που δεις το κουτάβι να κάνει κύκλους, να μυρίζει το πάτωμα ή να κάθεται και να ετοιμάζεται να αφοδεύσει, το διακόπτεις και το οδηγείς στο μέρος που θέλεις να λερώσει. Μόλις τα κάνει το επιβραβεύεις με λιχουδιές και πολλά χάδια.

Μην το μαλώνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φοβάται να τα κάνει μπροστά σου και να τα αμολάει μόλις φεύγεις.

Ρίξε μια ματιά, εάν θέλεις, σε σχετικές παλαιότερες συζητήσεις.

Crate-Κλουβί
αλλαγή χώρου για την ανάγκη του
Βοήθεια παρακαλώ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!
Δεν αντέχω άλλο!!!!
Κάνει την αναγκη του όπου βρεί...
Πως θα κάνουμε πιπι εξω???
 


mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα!
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας τον πρώτο καιρό.Η συμβίωση με το σκυλάκι μας έχει γίνει πολύ ωραία και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...Εχω πέσει με τα μούτρα τώρα στην εκμάθηση των βασικών εντολών...Μίλησα και αναλυτικά με τον κτηνίατρο και μου είπε οτι ειδικά εδώ στην Κρήτη θα ήταν καλύτερα να αποφύγω τους εκπαιδευτές γιατί υπάρχει η αίσθηση οτι κακομεταχειρίζονται τα ζώα και αφού δεν το θέλω για κάτι εξεζητημένο(π.χ για τυφλό κτλ) θα τα καταφέρω μια χαρά και μόνος μου.

Έχω όμως και κάποιες πρόσθετες απορίες και θα ήθελα την βοήθειά σας...Με τα κακάκια βρήκαμε τη λύση με το να το ταίζω 3 φορές τη μέρα και αμέσως μετά βόλτα...Σχετικά με τα τσίσα, τον βγάζω και παραπάνω απο 3 φορές και έχει βρεί ένα μέρος όπου τρέχει αμέσως και τα κάνει...Όμως κάποιες φορές, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες τα κάνει μέσα στο χώρο που μένει... Όταν το βγάζω έξω και κατουράει πάντα το επιβραβεύω με χάδια και ξηρά τροφή..Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το σκυλί με το πέρασμα του χρόνου καταλαβαίνει οτι όταν τα κάνει μέσα είναι λάθος(με αποτέλεσμα να μην πάρει χάδια και επιβράβευση) ή απλώς τα κάνει χωρίς να το νοιάζει?

Ακόμα, τώρα το καλοκαίρι του είχα συνέχεια το πιατάκι με το νερό μέσα στο χώρο του..Τον τελευταίο καιρό όμως με το που βάζω νερό στο πιατάκι και φεύγω αυτός πάει το ρίχνει κάτω και κάθεται απο πάνω του και γαβγίζει σαν υστερικό!Σκέφτηκα να του βάζω το πιατάκι με το νερό ταυτόχρονα με το πιατάκι του φαγητού(δηλαδή 3 φορές τη μέρα αλλά και μετά απο βόλτα) και μετά να το βγάζω...Είναι σωστό αυτό ή το σκυλί θα είναι διψασμένο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό.
Μιχαλης
 




mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου.Όμως ποιο το νόημα να του το αφήνω μέσα και μόλις φεύγω να το ρίχνει??Και μολις πάω και του ξαναβάζω και πάλι το ρίχνει....
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Η οποια εμπειρια μου απο το σκυλι μου μου εδειξε οτι τα σκυλια πρεπει να τα καταλαβαινουμε οταν μας "μιλανε". Μηπως κατι σημαινει πυ ριχνει το νερο? καθε ποτε το αλλαζεις ειναι καθαρο το δοχείο τι αλλο προβληα παιζει να υπαρχει.
Οσο για τα τσισα αποψη μου οτι για να ειναι σωστη η λειτουργια των νεφρων και να αποφευχθου και ουρολοιμωξεις ο οργανισμος πρεπει να ουρει οποτε εχει αναγκη και οχι οποτε τον παμε "βολτα". Προσωπικα θεωρω οτι θα πρεπει να υπαρχει ενας χωροςπου τα κανει.. Ειπες εσυ οτι εχει τετοιο χωρο. Το βραδυ εχει προσβαση σε αυτον?
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Γενικά τα κουτάβια έχουν μια μανία να παίζουν με το νερό τους. Προσπαθούν να το αναποδογυρίσουν, πιτσιλάνε τον κόσμο, παίζουν με το ποδαράκι πετώντας νερά κλπ.

Έχεις κανένα βαρύ δοχείο, όπως καμιά παλιά κατσαρόλα, που να μην αναποδογυρίζει?

Τα πλαστικά και ανοξείδωτα μπολ σκύλων ξέχνα τα, θα τα αναποδογυρίζει σε δευτερόλεπτα.
 






GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
και σε μένα έτυχε αυτό αλλά όταν του έβαλα ένα μεγάλο κουβά το έκοψε μαχαίρι.τώρα, και να του πέσει η μπάλα μέσα, θα με περιμένει να του την βγάλω.
 


mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Το νερό του το αλλάζω 5-6 φορές τη μέρα.Αυτό που παρατηρώ είναι οτι βάζει ένα απο τα μπροστινά του πόδια μέσα και κάνει σαν να σκαλίζει το νερό μέχρι που το αναποδογυρίζει...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και θα ψάξω κάτι πιο βαρύ για να του βάζω το νερό...

Για τα τσίσα έχει πρόσβαση συνέχεια στο μπαλκόνι!
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μαλακιζεται δλδ!:D:D:D
Ε αν εχει προσβαση το βραδυ για πιπι και κατουραει το χωρο του μαλλον ειναι ωρα των εκπαιδευτων μας να σου δωσουν καμια συμβοθλη!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
mikeapo said:
Μίλησα και αναλυτικά με τον κτηνίατρο και μου είπε οτι ειδικά εδώ στην Κρήτη θα ήταν καλύτερα να αποφύγω τους εκπαιδευτές γιατί υπάρχει η αίσθηση οτι κακομεταχειρίζονται τα ζώα και αφού δεν το θέλω για κάτι εξεζητημένο(π.χ για τυφλό κτλ) θα τα καταφέρω μια χαρά και μόνος μου.
Ο γιατρός σου, απ’ ότι διαπιστώνω, έχει άποψη επί παντoς επιστητού… :rolleyes:
Όλοι οι εκπαιδευτές σκύλων στην Κρήτη κακομεταχειρίζονται τα σκυλιά που εκπαιδεύουν? Μην χειρότερα!
Το ότι το κουτάβι ζούσε σε ένα μπαλκόνι μαζί με ποντίκια, φυτοφάρμακα και ποντικοφάρμακα δεν τον πείραξε τον κτηνίατρο? Στην εκπαίδευση του εναντιώθηκε? :-?

mikeapo said:
Όμως κάποιες φορές, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες τα κάνει μέσα στο χώρο που μένει... Όταν το βγάζω έξω και κατουράει πάντα το επιβραβεύω με χάδια και ξηρά τροφή..Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το σκυλί με το πέρασμα του χρόνου καταλαβαίνει οτι όταν τα κάνει μέσα είναι λάθος(με αποτέλεσμα να μην πάρει χάδια και επιβράβευση) ή απλώς τα κάνει χωρίς να το νοιάζει?
Να σηκώνεσαι το βράδυ και να οδηγείς το κουτάβι εκεί που πρέπει να «λερώσει». Το αν θα συνηθίσει να «λερώνει» έξω, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. ;)

mikeapo said:
Τον τελευταίο καιρό όμως με το που βάζω νερό στο πιατάκι και φεύγω αυτός πάει το ρίχνει κάτω και κάθεται απο πάνω του και γαβγίζει σαν υστερικό!
Αγόρασε ένα μπωλ σαν και αυτό που λόγω σχήματος είναι αδύνατον να αναποδογυριστεί.

 
Last edited: