Πολύπλοκο πρόβλημα με πάγκρεας (?) και νεφρά

D

Deleted member 14614

Guest
Καλησπέρα σε όλες/όλους!

Έχω μερικά χρόνια να γράψω στο forum (ίσως να με θυμάστε ορισμένοι), αν και το παρακολουθώ μερικές φορές. Θέλω να είμαι ειλικρινής, έχω μεγάλη ανάγκη τη συμβουλή/ εμπειρία σας, γιατί είμαι απελπισμένος. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε ότι τώρα θυμήθηκα να γράψω, αλλά, πραγματικά, αφορά την επιβίωση του μικρού μου (8 ετών πλέον περίπου).

Για όσες/όσους θυμούνται, είχαμε πάντα θέματα γαστρεντερικής φύσης, όπου έπαθε κάποιου είδους δυσανεξία, εν τέλει, σχεδόν σε όλες τις ζωικές πρωτεϊνες, εκτός από τον σολωμό, με τον οποίο έχουμε περάσει 3-4 χρόνια νομίζω. Ξαφνικά, πριν από 2 εβδομάδες, ο Σπίθας έδειχνε να πονάει στην κοιλιά, περπατούσε φοβερά αργά, αλλά έτρωγε. Τον πήγα στο γιατρό, κάναμε εξετάσεις, όπου είχε ανεβασμένες τρανσαμινάσες, αμυλάση, κάλιο, νάτριο. Την επόμενη μέρα, τεράστια βελτίωση, χοροπήδαγε, σαν να μην συνέβη τίποτα! Ξαφνικά πάλι, μετά από λίγες μέρες, ξανά τα ίδια και χειρότερα. Δεν περπατούσε, ούτε έτρωγε καν, αυτή τη φορά. Αυθημερόν κάναμε υπέρηχο σε ειδικό γιατρό, όπου δεν μπορούσε ο γιατρός να δει το πάγκρεας, λόγω πολύ έντονου πόνου του μικρού, οπότε υποψιάστηκε παγκρεατίτιδα. Παράλληλα, ανακάλυψε κύστες στα νεφρά και λίγο υγρό στην κοιλιά. Περνάνε λίγες μέρες, όπου ο μικρός δείχνει σημαντική βελτίωση (τρώει λίγο ρύζι) και ξανακάνουμε αιματολογικές. Τα πάντα φυσιολογικά, εκτός από την SGOT! Ξεκινάμε και φαρμακευτική αγωγή και ειδική τροφή i/d τύπου. Κάνουμε δεύτερο υπέρηχο σε άλλον εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος αναφέρει ότι όλα είναι καλά, καμία παγκρεατίτιδα, κανένα υγρό κι ότι πρέπει να προσέχουμε τις κύστεις στα νεφρά, γιατί αν τυχόν μεγαλώσουν κι άλλο, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Φεύγοντας σχετικά ανακουφισμένος, διαβάζω στο σπίτι μου τη διάγνωση, όπου αναφέρεται ότι ελέγχθηκε μόνο το δεξί κομμάτι του παγκρέατος κι ότι το ζώο δεν ήταν συνεργάσιμο. Να σημειώσω εδώ ότι, πράγματι και τη δεύτερη φορά πάλι πόνεσε στον υπέρηχο όταν φτάσαμε να ελέγξουμε το πάγκρεας. Τα δείχνω όλα αυτά στον γιατρό που τον παρακολουθεί μόνιμα και μου πρότεινε να ξεκινήσουμε φαρμακευτική αγωγή για παγκρεατίτιδα, ασχέτως του ότι ο δεύτερος υπέρηχος γράφει ότι δεν υφίσταται, καθώς νομίζω ότι τον προβλημάτισε η αναφορά μου για πόνο κατά την εξέταση. Επίσης, φάρμακα για το γαστρεντερικό, καθώς έχει αρχίσει τις διάρροιες. Τέλος, ως προς τα νεφρά, μου ανέφερε ότι έτσι και μεγαλώσει πολύ η κύστη, είναι πολύ δύσκολο μετά να επιβιώσει ο μικρός κι ότι δεν υφίσταται τρόπος εμπόδισής της.

Έχω πελαγώσει, ειλικρινά... Φυσικά, δεν περιμένω online κτηνιατρική γνωμάτευση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποιος να έχει ζήσει κάτι παρόμοιο ή κάποιος άλλος να σκεφτεί κάτι που δεν μου έχει περάσει από το μυαλό. Τα πάντα καλοδεχούμενα παιδιά...

• Sad
Reactions: vek and Estranged

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γεια σου βρε rick και καλως τον εστω και υπο αυτες τις συνθηκες!

Λυπαμαι πολυ που διαβαζω πως ο μικρος δεν παει τοσο καλα. Η τροφη με σωλομο που ετρωγε, ποια ηταν; Παιρνει θεραπεια τωρα; Ισως και τριτη γνωμη να ζητησεις;

Οσο για τα νεφρα, αν ξεκινησεις τωρα θεραπεια, μπορει να αναβληθει ή να σταματησει το μεγαλωμα των κυστων;

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να ζησετε μαζι πολλα χρονια ακομα!

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλημέρα! Λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτήν την περιπέτεια που περνάτε εσύ κι ο μικρός σου.
Έχει ανταποκριθεί καθόλου στην αγωγή για την παγκρεατιτιδα? Η κοιλιά του εξακολουθεί να έχει ευαισθησία?
Νομίζω κι εγώ ότι ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις κι άλλη γνώμη κι ίσως να χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση.
Τέλος, για τις κυστεις στους νεφρούς, αν ο ένας είναι φυσιολογικός και λειτουργικός, ο άλλος μπορεί και να αφαιρεθεί και να ζήσει με έναν ο σκυλάκος.
Όπως και να χει, εύχομαι όλα να πάνε καλά.

D

Deleted member 14614

Guest
Έχουμε ένα μικρό update, βγήκαν τα αποτελέσματα των ουρολογικών κι έχει και ουρολοίμωξη.

@Berna Γεια σου!! Χαίρομαι που ξαναμιλάμε! Λοιπόν, έτρωγε την Pro Plan Optiderma. Μας είχε κάτσει καλά, η αλήθεια είναι. Ναι, παίρνει θεραπεία, αν και είναι νωρίς ακόμα να μιλήσω για το αν τον έχει πιάσει ή όχι, γιατί την αλλάξαμε σήμερα, λόγω του παραπάνω. Αύριο θα πάω σε άλλο γιατρό να πάρουμε κι άλλη γνώμη. Μέχρι τώρα, όλοι έχουν πει ότι οι κύστες είναι μη αναστρέψιμες και δεν υπάρχει θεραπεία. Μπορεί να μείνουν για πάντα έτσι, μπορεί να μεγαλώσουν πολύ και να τεθεί ζήτημα επιβίωσης. Ευελπιστώ να ακούσω κάτι διαφορετικό αύριο... Πραγματικά ελπίζω η ευχή σου να εισακουστεί ψηλά και να γίνει καλά ο μικρός!

@Kahlan Καλησπέρα και σε ευχαριστώ κι εσένα για το ενδιαφέρον και τις ευχές! Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ξαφνικά είδαμε αισθητή βελτίωση. Μοιάζει να μειώθηκε το πρήξιμο κι αυτός χοροπηδάει όπως παλιά. Ίσως να παίζει ρόλο που του έκοψα την κονσέρβα τύπου i/d και του ξεκίνησα ξηρά? Ίσως και να είναι σύμπτωση. Αυτό για την αφαίρεση δεν το ήξερα, η αλήθεια είναι. Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, πραγματικά με "ανακουφίζει" ως έσχατη λύση. Αλλά, προφανώς, ελπίζω να μην φτάσουμε σε τέτοια σημεία.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καλησπέρα Ρικ και από μένα.
Την επόμενη μέρα, τεράστια βελτίωση, χοροπήδαγε, σαν να μην συνέβη τίποτα!
Περνάνε λίγες μέρες, όπου ο μικρός δείχνει σημαντική βελτίωση (τρώει λίγο ρύζι) και ξανακάνουμε αιματολογικές.
Πέρασε από μόνο του δηλαδή ή πήρε κάποιο φάρμακο;

υποψιάστηκε παγκρεατίτιδα....
ανακάλυψε κύστες στα νεφρά και λίγο υγρό στην κοιλιά.
δεύτερο υπέρηχο σε άλλον εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος αναφέρει ότι όλα είναι καλά, καμία παγκρεατίτιδα, κανένα υγρό κι ότι πρέπει να προσέχουμε τις κύστεις στα νεφρά,
Κάτι δεν πάει καλά ρε συ...
Το υγρό που βρήκε ο πρώτος τι ήταν, από που προήλθε και που πήγε;
Και οι 2 βρήκαν κυστεις στα νεφρά.
Οι οποίες πως δημιουργηθηκαν;;;;
Υπαρχει κάτι που μπορείς να δώσεις ώστε να μην μεγαλώσουν, να μην επιδεινωθουν;

Υπαρχει περίπτωση ο πόνος να είναι από τις κυστεις στα νεφρά και όχι από το πάγκρεας;

Εύχομαι περαστικά και αγύριστα

D

Deleted member 14614

Guest
@Yorkaddict Καλησπέρα έπειτα από αρκετό καιρό!!
Τα συμπτώματα εμφανίζονταν (σε ακραίο βαθμό) και υποχωρούσαν αισθητά εκείνες τις μέρες χωρίς αγωγή. Η αυξομείωση διαρκούσε περίπου 1-2 μέρες σκέψου.
Ως προς τους υπερήχους, εκεί είναι το πραγματικό μελανό σημείο για εμένα. Κανένας από τους δύο δεν εξέτασε το πάγκρεας, καθώς και οι δύο ισχυρίζονταν ότι πονούσε όταν έφταναν εκεί και κουνιόταν (ο πρώτος γιατρός έχει δίκιο, αλλά για τον δεύτερο δεν είμαι σίγουρος).Το υγρό πράγματι υπήρχε (έχουμε φωτογραφίες του πρώτου υπέρηχου) και απ'ότι φαίνεται απορροφήθηκε ή δεν το έψαξε όπως έπρεπε ο δεύτερος γιατρός. Άγνωστο από που προήλθε πάντως. Να σημειώσω ότι ο δεύτερος γιατρός υποστηρίζει ότι όλο αυτό είναι μία γαστρεντερική κρίση κι όχι παγκρεατίτιδα. Γι'αυτό και θα πάμε αύριο σε γαστρεντερολόγο.
Για τις κύστεις και οι 3 γιατροί (2 υπερήχου κι ένας που τον παρακολουθεί μόνιμα) συμφωνούν ότι είναι γενετική προδιάθεση, δεν προκαλούν πόνο και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, παρά να ελπίζουμε να μη μεγαλώσουν (ελέγχοντάς τες κάθε 8-9 μήνες). Εάν μεγαλώσουν, μπαίνουμε σε αμφιλεγόμενα μονοπάτια, απ'ότι κατάλαβα, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

• Like
Reactions: Yorkaddict

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Χαίρομαι πολύ που διαβάζω νέα του Σπίθα..!! Αν και θα προτιμούσα να ήταν καλύτερα τα νέα..

Εγώ ίσως τα έπιανα κάπως "απ την αρχή" ρε παιδί μου ξέρωγω; Αν και καμιά φορά οι δεύτερες και οι τρίτες γνώμες σε μπερδεύουν, μπορεί όμως να σου βγει σε καλό. Να πάρεις τις εξετάσεις σου να πας και αλλού; Επίσης τον υπέρηχο που τον έκανες; Στο Γιώργο; (δε ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ολόκληρο το όνομα). Αν όχι μήπως να έκανες μια κρούση; Επίσης υπάρχουν ιατρεία και κλινικές στην Αθήνα που συνεργάζονται με καθηγητές του ΑΠΘ. Μήπως να έπαιρνες μια γνώμη;

Καταλαβαίνω ότι έχεις πελαγώσει, τα είχα περάσει με τη Μίλβα. Άλλαξα πολλούς γιατρούς, μπερδεύτηκα στο τέλος αλλά βρήκα υπεύθυνη αντιμετώπιση.

D

Deleted member 14614

Guest
Update: Πήγαμε στο γαστρεντερολόγο και... αποκλείει την περίπτωση γαστρεντερικής ή παγκρεατικής κρίσης. Υποψιάζεται νόσο του Addison, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα. Ως εκ τούτου ξεκινάμε νέο γύρο εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένης και της παγκρεατίτιδας καλού κακού).

@HollywoodBrn Καλημέρα και χαίρομαι πολύ που μιλάμε ξανά!! Κοίτα, στην περίπτωσή μας νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να βγει άκρη, γιατί με βλέπω να πουλάω τα νεφρά μου σύντομα για να ανταπεξέλθω οικονομικά! Επειδή δεν είμαι σίγουρος σε ποιον από τους 2 Γιώργους αναφέρεσαι, θα σου στειλω πμ. Τα θυμάμαι και τα δικά σας, έχεις δίκιο, θέλει πολλή προσπάθεια...

• Like
Reactions: HolywoodBrn

D

Deleted member 14614

Guest
Εξετάσεις για θυροειδή?
Ο σπλήνας ήταν οκ στον υπέρηχο?

Εύχομαι περαστικά
Σε ευχαριστώ πολύ!
Δεν έχουμε κάνει τις εξετάσεις που αναφέρεις, γιατί μου έχουν πει ότι δεν χρειάζονται. Για να είμαι ειλικρινής, το σκέφτομαι συνέχεια μήπως θα πρέπει, απλά οικονομικά έχω γονατίσει.

Ο σπλήνας ήταν φυσιολογικός, δεν παρατηρήθηκε κάτι.

D

Deleted member 14614

Guest
Λοιπόν, βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και νομίζω ότι πλέον είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Αυτό που πραγματικά με λυπεί είναι η ευκολία με την οποία θα εκμεταλλευτούν κάποιοι επαγγελματίες την αγωνία και την αγάπη του άλλου για το κατοικίδιό του. Αρνητική η παράμετρος της παγκρεατίτιδας, όπως και της νόσου του Addison. Τελικά, όλο αυτό ήταν μία πολύ ισχυρή γαστρεντερική κρίση. Ναι, την πιθανότητα της οποίας απέρριπταν με πλήρη βεβαιότητα ο πρώτος γιατρός του υπερήχου, αλλά και η γαστρεντερολόγος. Δικαιώνονται πλήρως ο δεύτερος γιατρός που έκανε υπέρηχο, αλλά και ο μόνιμός μας γιατρός.

Σαφώς, θα πρέπει να δούμε τις κινήσεις μας ως προς την επιλογή κατάλληλης τροφής. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να κάνουμε αλλεργικό τεστ για τις τροφές, μπας και αποφύγουμε την αναγκαιότητα να τρώει κλινικές υποαλλεργικές τροφές εφ'όρου ζωής. Επίσης, φυσικά, υπέρηχο κάθε 9μηνο για τους νεφρούς.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Λοιπόν, βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και νομίζω ότι πλέον είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Αυτό που πραγματικά με λυπεί είναι η ευκολία με την οποία θα εκμεταλλευτούν κάποιοι επαγγελματίες την αγωνία και την αγάπη του άλλου για το κατοικίδιό του. Αρνητική η παράμετρος της παγκρεατίτιδας, όπως και της νόσου του Addison. Τελικά, όλο αυτό ήταν μία πολύ ισχυρή γαστρεντερική κρίση. Ναι, την πιθανότητα της οποίας απέρριπταν με πλήρη βεβαιότητα ο πρώτος γιατρός του υπερήχου, αλλά και η γαστρεντερολόγος. Δικαιώνονται πλήρως ο δεύτερος γιατρός που έκανε υπέρηχο, αλλά και ο μόνιμός μας γιατρός.

Σαφώς, θα πρέπει να δούμε τις κινήσεις μας ως προς την επιλογή κατάλληλης τροφής. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να κάνουμε αλλεργικό τεστ για τις τροφές, μπας και αποφύγουμε την αναγκαιότητα να τρώει κλινικές υποαλλεργικές τροφές εφ'όρου ζωής. Επίσης, φυσικά, υπέρηχο κάθε 9μηνο για τους νεφρούς.
Θυμάμαι να μιλάμε και για τα γαστρεντερικά και για τα διαιτολογικά αλλά δε θυμάμαι τελικά αν είχες δοκιμάσει φρέσκια διατροφή, είτε μπαρφ είτε μαγειρευτή;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Περαστικά του!!! Σχετικά με τις διατροφικές αλλεργίες που ανέφερες, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα ενεργά, αλλά είχε πέσει το μάτι μου σε αυτό το τεστ:

D

Deleted member 14614

Guest
Θυμάμαι να μιλάμε και για τα γαστρεντερικά και για τα διαιτολογικά αλλά δε θυμάμαι τελικά αν είχες δοκιμάσει φρέσκια διατροφή, είτε μπαρφ είτε μαγειρευτή;
Μπαρφ όχι, αλλά μαγειρευτή ναι. Για κάποιο άγνωστο λόγο, δεν του καθόταν τόσο καλά όσο η ξηρά. Εφόσον κάνουμε το τεστ και βρω κάποιο κρέας που μπορεί να φάει, θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα.

Αυτά είναι πολύ καλά νέα! Εύχομαι να μην ξανασυμβεί βέβαια! Περαστικά του.
Σε ευχαριστούμε πολύ Berna! Θα ξανασυμβεί αργά ή γρήγορα, ίσως και με άλλη μορφή, αλλά τουλάχιστον θα είμαι πιο προετοιμασμένος. Τώρα αιφνιδιάστηκα πλήρως, γιατί δεν ήξερα ότι μπορεί να πάρει κι άλλες μορφές. Να είστε καλά κι εσείς και να κάνετε πολλές εκδρομές μαζί εύχομαι!

Περαστικά του!!! Σχετικά με τις διατροφικές αλλεργίες που ανέφερες, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα ενεργά, αλλά είχε πέσει το μάτι μου σε αυτό το τεστ:
Ευχαριστούμε πολύ noni_papa! Ενδιαφέρον αυτό που παράθεσες. Δεν ξέρω τι μπλέξιμο μπορεί να έχει, όμως, λόγω αποστολής του δείγματος στις Η.Π.Α. Θα το συζητήσω με το γιατρό μας, πάντως. Γενικά, αυτό που κάνουν εδώ είναι να παίρνουν αίμα και να το στέλνουν στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία,κλπ.).

• Like
Reactions: noni_papa

D

Deleted member 14614

Guest
Update:
Έχουμε ξεκινήσει την χορήγηση Hypoallergenic τροφής, αλλά δεν μας "έκατσε" καλά. Φάνηκε ότι άρχισε να ζορίζεται στο γαστρεντερικό, έκανε κι έναν εμετό. Τώρα είμαστε στο μεταβατικό στάδιο για άλλη τροφή Hypoallergenic, η οποία μοιάζει να πηγαίνει καλά, προς το παρόν.

Κατά τα άλλα, χαρές, παιχνίδια κι ενέργεια! Είχα πολύ καιρό να τον δω με τέτοια διάθεση! :giggle:
Υποθέτω ότι πλέον κι επίσημα δεν ισχύει ο τίτλος του παρόντος thread.