Πονάει... Πώς να βοηθήσω

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Καλησπέρα,
Μόλις γράφτηκα στο forum... Γιατί θέλω τη βοήθεια σας. Πριν κάποιους μήνες απεχτησα το πρώτο μου σκυλάκι , αδεσποτακι, θηλυκό κάναμε όλα τα εμβόλια και πάντα ήταν ευδιάθετο!
Τώρα είναι 9 μηνών..... Και από χθες το πρωί κατάλαβα ότι δεν είχε πολύ όρεξη στο παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά, έτρωγε κανονικά. Όλη τη μέρα ήταν ανήσυχη, και λαχανιαζε στο άσχετο, ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι μας, στη δροσια ξυπνούσε και λαχανιαζε έντονα.... Σήμερα το πρωί έφαγε και ήταν κάπως καλύτερα .. πήγαμε βόλτα και μετά τη βόλτα τις τελευταίες ώρες.... Κοιμάται και ξυπνάει απότομα και κλαίει και γαυγιζει.... Κάθε δέκα λεπτά.... Δεν έχει όρεξη, δεν κάθεται μαζί μας..... Δε ξέρω τι να κάνω.... Παρατήρησα ότι έχει τον μωρουδιακο κυνόδοντα και τον καινούργιο και μου φαίνεται πρησμενο το ούλο της...... Λέτε να είναι από αυτό; Πήρα τη κτηνίατρο μου είπε να της δώσω παυσίπονο και να τη παω το πρωί ... Αλλά την ακούω να κλαίει και..... Δεν αντέχω......... Αν ξέρω ότι είναι από το δόντι της και δεν είναι κάτι, θα ηρεμισω. Επισυναπτω φωτογραφία...

Attachments

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μπορεί...
Εν τω μεταξύ να ψάξεις για κτηνίατρο που εφημερεύει και που να μπορεί να σας δεχτεί όταν θα έχεις σχετικά θέματα...

Ευχομαι να είναι απλά το δόντι. Μάλλον θα χρειαστεί εγχείρηση αν δεν πέσει μόνο του. Πυρετό έχει;

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Πήγαμε στη
Μπορεί...
Εν τω μεταξύ να ψάξεις για κτηνίατρο που εφημερεύει και που να μπορεί να σας δεχτεί όταν θα έχεις σχετικά θέματα...

Ευχομαι να είναι απλά το δόντι. Μάλλον θα χρειαστεί εγχείρηση αν δεν πέσει μόνο του. Πυρετό έχει;
Πήγαμε στη κτηνιατρικη πειραια, έκανε ακτινογραφία στη κοιλιά, δε βρήκαν κάτι, από το δόντι μας είπαν δεν είναι. Δε βρήκαν τίποτα, της έκαναν παυσιπονη και ζαντακ στις 10,00 και το σκυλί στις 3 το βράδυ ξύπνησε πάλι με ουρλιαχτά από πόνους.... Αύριο θα το πάω στη κτηνίατρο ;μας με την ελπίδα να ανακαλύψει τι έχει .... Δε θα κοιμηθούμε σήμερα....

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Πήγαμε στη

Πήγαμε στη κτηνιατρικη πειραια, έκανε ακτινογραφία στη κοιλιά, δε βρήκαν κάτι, από το δόντι μας είπαν δεν είναι. Δε βρήκαν τίποτα, της έκαναν παυσιπονη και ζαντακ στις 10,00 και το σκυλί στις 3 το βράδυ ξύπνησε πάλι με ουρλιαχτά από πόνους.... Αύριο θα το πάω στη κτηνίατρο ;μας με την ελπίδα να ανακαλύψει τι έχει .... Δε θα κοιμηθούμε σήμερα....
Παρατήρησα ότι πονάει πέρα από άσχετες στιγμες, και βόταν ανεβαίνει καναπέ,η όταν ξαπλώνει τελείως...... Γι αυτό το λόγο δε θέλει να ξαπλώνει και δε κοιμάται.... Ουφ.... Αν ήταν κάτι σοβαρό η κτηνίατρος δε θα το είχε καταλάβει;; Δυστυχώς δε τους εμπιστεύομαι πολύ τους γιατρούς, με αυτά που διαβάζω συνέχεια για λάθος διαγνώσεις...

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Μηπως ποναει η μεση της;
Κάτι μυικο έχει λογικά... Όσο τη παρατηρω.... Ίσως είναι ο λαιμός της.... Της έβαλα φαγητό στο μπολ και το σκάλιζε με το ποδιί της, έτρωγε λίγο, σταματουσε.... Παίρνω το μπολ , το βάζω πάνω στο τραπεζακι σαλονιού, και το τσακισε με τη μια... Μετά ήρθε ο φίλος μου ξάπλωσε καναπέ ανέβηκε με φόβο πάνω στον καναπέ και όταν πήγε να την αγκαλιάσει από το λαιμό , ξανά κραυγή πονού... Αν είναι κάποια θλάση θέλει μόνο ξεκούραση, ε; Της πήρα και ένα παυσίπονο από ένα κτηνιατρο φαρμακείο, να της δώσω για το βράδυ....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κάτι μυικο έχει λογικά... Όσο τη παρατηρω.... Ίσως είναι ο λαιμός της.... Της έβαλα φαγητό στο μπολ και το σκάλιζε με το ποδιί της, έτρωγε λίγο, σταματουσε.... Παίρνω το μπολ , το βάζω πάνω στο τραπεζακι σαλονιού, και το τσακισε με τη μια... Μετά ήρθε ο φίλος μου ξάπλωσε καναπέ ανέβηκε με φόβο πάνω στον καναπέ και όταν πήγε να την αγκαλιάσει από το λαιμό , ξανά κραυγή πονού... Αν είναι κάποια θλάση θέλει μόνο ξεκούραση, ε; Της πήρα και ένα παυσίπονο από ένα κτηνιατρο φαρμακείο, να της δώσω για το βράδυ....
Η κτηνιατρος σας την ειδε;

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Η κτηνιατρος σας την ειδε;
Η δικια μας όχι, μόνο η κτηνίατρος της κλινικής, με την οποία μίλησα στο τηλ σήμερα και με καθησυχάσε λίγο. Μου είπε αν χειροτερέψει η αν δε δω βελτίωση να τη παω για υπέρηχο. Αλλά ευτυχώς είναι καλύτερα από χθες.....

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Πως ειναι σημερα το σκυλακι;
Έχω απογοητευτεί.. :( ενώ φαινόταν να πηγαίνει λίγο καλύτερα και ενώ είχε πάρει παυσίπονο , το βράδυ μας ξύπνησε 4 η ώρα κλαίγοντας και με απίστευτη ταχυκαρδία και λαχανιασμα. Κατά τις 7 ηρεμισε λίγο, αλλά δε μπορούσε να κοιμηθεί και η ουριτσα της χαμηλά.... πήρα άδεια από τη δουλειά και τωρα το πρωί την πήγα στη κτηνίατρο μας... Το σκυλί τρομαγμένο, όπου και να το ακουμπούσε , έκλαιγε . Προσπάθησε να το πάρει αίμα , αλλά εκείνο έκανε σα τρελό . Δεν κατάφερε να του πάρει αίμα... ζήτησα να το κάνουμε υπέρηχο , αλλά μου είπε ότι έλειπε γιατρός που ειδικεύεται στον υπέρηχο. για ακόμα μία φορά έφυγα από τον κτηνίατρο , χωρίς να ξέρω τι έχει σκύλος... είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα έρθει ο ειδικός για τον υπέρηχο ..σήμερα, αύριο... Τοσα λεφτά σε γιατρούς ( 100 ευρώ έως τώρα), και το μόνο που μου λένε είναι ότι πονάει.. Και να της δίνω παυσίπονα..... :(

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Έχω απογοητευτεί.. :( ενώ φαινόταν να πηγαίνει λίγο καλύτερα και ενώ είχε πάρει παυσίπονο , το βράδυ μας ξύπνησε 4 η ώρα κλαίγοντας και με απίστευτη ταχυκαρδία και λαχανιασμα. Κατά τις 7 ηρεμισε λίγο, αλλά δε μπορούσε να κοιμηθεί και η ουριτσα της χαμηλά.... πήρα άδεια από τη δουλειά και τωρα το πρωί την πήγα στη κτηνίατρο μας... Το σκυλί τρομαγμένο, όπου και να το ακουμπούσε , έκλαιγε . Προσπάθησε να το πάρει αίμα , αλλά εκείνο έκανε σα τρελό . Δεν κατάφερε να του πάρει αίμα... ζήτησα να το κάνουμε υπέρηχο , αλλά μου είπε ότι έλειπε γιατρός που ειδικεύεται στον υπέρηχο. για ακόμα μία φορά έφυγα από τον κτηνίατρο , χωρίς να ξέρω τι έχει σκύλος... είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα έρθει ο ειδικός για τον υπέρηχο ..σήμερα, αύριο... Τοσα λεφτά σε γιατρούς ( 100 ευρώ έως τώρα), και το μόνο που μου λένε είναι ότι πονάει.. Και να της δίνω παυσίπονα..... :(
Χριστιανα μου μην απογοητεύεσαι ας γινουν πρωτα οι απαραίτητες εξετάσεις για να δουμε τι εχει. Ειναι κουταβακι καπου πρεπει να χτυπησε για αυτο και ο πονος.τωρα ηρεμησε; φαγητο τρωει;

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Χριστιανα μου μην απογοητεύεσαι ας γινουν πρωτα οι απαραίτητες εξετάσεις για να δουμε τι εχει. Ειναι κουταβακι καπου πρεπει να χτυπησε για αυτο και ο πονος.τωρα ηρεμησε; φαγητο τρωει;
Τη πήγα ξανά στη κτηνιατρο με τον φίλο μου τώρα το απόγευμα... Καταφέραμε της πήραμε αίμα.... Και η γιατρός τη ψηλαφησε ξανά.. Αυτή τη φορά ήταν λιγότερο τρομαγμένη και βγάλαμε άκρη.... Κοιλιά στομάχι έντερα , είναι μια χαρά, γι αυτό και τρώει και πάει κανονικά τουαλέτα. Έχει πρόβλημα στον αυχένα... Της δίνανε φαγητό το βάζαμε στο ύψος της το έτρωγε, στο πάτωμα απλώς προσπαθουσε να το πιασει με το ποδιί ... Της έκανε και μια κίνηση να της κατεβάσει το κεφάλι και το σκυλί πέθανε από τον πόνο. Άρα είναι αυχένας, και δε χρειάζεται υπερηχο κοιλιας. .Ξεκινήσαμε θεραπεία με κορτιζόνη... Και αν δε δούμε βελτίωση πάμε για αξονικη.... Και ελπίζω και οι αιματολογικές να βγουν καθαρές..... Ουφ... Τόυλαχιστον τώρα ξέρω με τι έχω να κάνω....

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Υπαρχει περιπτωση να την χτυπησε καποιος;
Την είχα πάει στο πεδίο του Άρεως το Σάββατο... Κάποια στιγμή έπαιζε με ένα κοριτσάκι και το σκύλο της... Και το κορίτσι τη χτύπησε και ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν είδα που και το σκυλί συνέχιζε να παίζει και δεν έδωσα σημασία...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βγάλτε καμιά ακτινογραφία καλού κακού να δείτε και τι τρέχει με τον αυχένα.
Εκείνη τη στιγμή συνέχισε να παίζει, αλλά όταν "κρύωσε" άρχισε να πονάει περισσότερο.

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Βγάλτε καμιά ακτινογραφία καλού κακού να δείτε και τι τρέχει με τον αυχένα.
Εκείνη τη στιγμή συνέχισε να παίζει, αλλά όταν "κρύωσε" άρχισε να πονάει περισσότερο.
Αυτό σκέφτηκα και εγώ... η κτηνίατρος μου είπε ότι και να βγάλω ακτινογραφία δε θα δείξει και πολλά, να περιμένω λίγες μέρες με τη κορτιζόνη μήπως δει βελτίωση, διαφορετικά να κάνουμε κατευθείαν αξονικη...... Ελπίζω να με κατεύθυνει σωστά, και ευχομαι με την κορτιζόνη να δούμε βελτίωση...

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Καλημερα , χθες βραδυ ετρεχα με την δικη μου σκυλιτσα και δεν μπορουσα να συνδεθω.
Οταν εχεις αποτελεσματα αιματολογικων μας λες, οσο γ τπ χτυπημα οσο πιο γρηγορα κανεις θεραπεια τοσο το καλυτερο για να μην γινει μονιμο

2 Ιουνίου 2019
19
4
43
Καλημερα , χθες βραδυ ετρεχα με την δικη μου σκυλιτσα και δεν μπορουσα να συνδεθω.
Οταν εχεις αποτελεσματα αιματολογικων μας λες, οσο γ τπ χτυπημα οσο πιο γρηγορα κανεις θεραπεια τοσο το καλυτερο για να μην γινει μονιμο
Καλησπέρα, ελπίζω να είναι καλά η σκυλίτσα σου :) μόλις με πήρε τηλ η κτηνίατρος.... Έχει ανεβασμένα λευκά η Μπελα , και ξεκινάμε τώρα και αντιβίωση μαζί με την κορτιζόνη. Ουφ.... Μου έλεγε χίλια δυο ότι θα μπορούσε να έχει ο σκύλος... Έχω αγχωθει με όλα αυτά... Επισυναπτω τις εξετάσεις της μικρής... Αν μπορείτε να βγάλετε μια άκρη... Να μου πείτε μια γνώμη...

Attachments

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Ευχαριστω ειχε παθει αλλεργικο σοκ και της εχω κανει εξετασεις για ερλιχεια και λεισμανια δυστηχως εχει και τα 2.αλλα θα το παλεψουμε