Ποντικοφάρμακο χωρίς συμπτώματα;

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
Καλησπερα.
Προχθες βρεθηκαμε με τη Λουνα μου στο κτημα φιλης, με απεραντο κηπο, σπιτια κλπ κλπ.. Σημερα, για καποιο λογο ξαναπηγα, κ μπαινοντας σε μια αποθηκη (η οποια ειναι μονιμως ανοιχτη) ειδα οτι σε μια γωνια υπαρχει σε αλουμινοχαρτο ποσοτητα ποντικοφαρμακου.. εδειχνε να ειναι εκει καιρο, κ μαλιστα ανεγγιχτο κ αραχνιασμενο απο πανω, αλλα κ μονο στην ιδεα οτι μπορει να εφαγε η μικρη, τρεμω.. την παρακολουθω ολη τη μερα, δεν δειχνει κανενα σημαδι αλλαγης, τα κοπρανα σημερα ηταν φυσιολογικα (λιγο πιο σκουρα, αλλα αυτο μαλλον οφειλεται στην προσφατη αλλαγη ξηρας τροφης) δακρυρροια εχει, αλλα οχι πιο εντονη απο αυτη που της προκαλει μια ελαφρα επιπεφυκιτιδα που εχει (boxer) και γενικα δεν εχει καμια αλλαγη στη συμπεριφορα της.. εφαγε, επαιξε, κολυμπησε, ετρεξε.. παρακολουθω την αναπνοη της τωρα που κοιμαται, ειναι σταθερη κ ηρεμη, μονο χθες το βραδυ ηταν λιγο ανησυχη, θελω να το αποδωσω στη ζεστη.. υπαρχει περιπτωση να εφαγε φαρμακο κ να παρουσιαστουν ξαφνικα τα συμπτωματα πχ μεθαυριο??? υπαρχει κατι που μπορω να κανω τωρα, εστω προληπτικα?? ειμαι σε νησι της αγονης γραμμης, δεν υπαρχει γιατρος εδω..
Εμεινε ελαχιστα χωρις επιτηρηση εκεινη τη μερα, τι να πω, ισως 10 λεπτα.. κ εννοειται οτι η φιλη ειναι απαραδεκτη που δεν ειπε τιποτα.. κ εγω επισης.. :(

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου!
Κατευθείαν στο θέμα γτ είναι σοβαρό κ μου έχει τύχει όταν η Τσίλι μου ήταν 5 μηνών. Εστω κ αν εχεις την υποψία κ δν μπορείς να είσαι σίγουρη, -ούτε εγώ ήμουν- γρήγορα σε ένα φαρμακείο για κονάκιο! Βγαίνει κ σε χάπια κ ενέσιμο κ είναι ανθρώπινο φάρμακο θα το βρεις. Για δοσολογία πάρε τον γιατρό σου αμέσως κ ρώτα τον. Οταν το είχαμε πάθει εμείς, ο γιατρός μου είπε ότι τα σύγχρονα ποντικοφάρμακα είναι φτιαγμένα για να τρώνε το ποντίκι από μέσα προς τα έξω κ τα συμπτώματα αργούν, οπότε αν τα δεις θα είναι αργά! Η Τσίλι είχε ακολουθήσει αγωγή 2,5 ml από ότι θυμάμαι ενέσιμο κονάκιο για 5 μέρες σύμφωνα με το τότε βάρος της. Μην το αφήσεις...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τα συμπτωματα αν εχει φαει δεν εμφανιζονται αμεσως. Αν εχει φαει ποντικοφαρμακο σημερα σε σπορακια θα τα δεις στα κακα του το πιθανοτερο αυριο. Κονακιο σε χαπια απο οτι ξερω εχουν ελλειψη αλλα μπορεις να κανεις ενεσιμο. Εμεις ειχαμε κανει ενεσιμη. Ρωτα τον γιατρο για την δοση.

ΥΓ : αν χρειαστει να κανεις προληπτικα ενεση και το φαρμακειο δεν εχει ζητα την ενεση απο το νοσοκομειο η το κεντρο υγειας του νησιου. Πιστευω οτι θα σε εξυπηρετησουν.

Last edited:

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
μολις μιλησα με το γιατρο, μου ειπε οτι αν εφαγε θα ειχε ηδη καποια συμπτωματα, του ειπα οτι ειχε λιγο ανησυχο υπνο κ μου ειπε οτι δεν εχει σχεση, τον ρωτησα αν μπορω να κανω κατι εστω κ προληπτικα κ μου ειπε οτι δεν πρεπει να υποβαλλω το ζωο σε ενεσεις η' θεραπεια αν δεν υπαρχει δηλητιριαση, κ το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να το παρακολουθησω κ αν δω καποιο συμπτωμα να ξαναεπικοινωνησω μαζι του.. ηταν πολυ καθησυχαστικος, αλλα εγω δεν μπορω να ηρεμησω.. βεβαια πιθανα αν δεν ειχα δει το φαρμακοπ σημερα, δεν θα ειχα αντιληφθει καμια διαφορα στη συμπεριφορα της μικρης.. απλα τωρα προσπαθω να βρω σημαδια... λεω παντως καλου κακου να προμηθευτω το κονακιο για να εχω σε περιπτωση που χρειαστει αμεσα.. ελπιζω οχι...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγώ θα προτιμούσα να το υποβάλλω σε 5 ενέσεις τώρα, παρά να βασανιστούμε αύριο κ γω κ αυτό αν όντως έχει φάει ποντικοφάρμακο! Οπως κ το έκανα όταν μου έτυχε. Οσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο, τόσο καλύτερα

edit:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ (ΒΑΡΦΑΡΙΝΗ) : Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2-3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα, κηλίδες κόκκινες, μωβ ή σκούρες μπλε, σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ ανεμικά. Η βαρφαρίνη καταστρέφει το μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από τη μύτη, το στόμα, το πέος, το πρωκτό όπως και εσωτερικά.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Κονάκιον (βιταμίνη Κ), για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος, σε ενέσιμο διάλυμα δόσης 2-5 mg ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του ζώου. Όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όταν η διάγνωση γίνει έγκαιρα και η φόλα που έχει πάρει το ζώο, να μην είναι από αυτές που επιφέρουν ακαριαίο θάνατο.

Last edited:

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
δεν εφαγε σημερα. αν εφαγε, εφαγε χθες. σημερα ειδα απλα οτι υπαρχει φαρμακο εκει που κυκλοφορησε το σκυλι.. κ τα κακακια της σημερα οπως ειπα κ πριν ηταν κανονικα, κ σε ποσοτητα κ σε ποιοτητα (!) μονο λιγο πιο σκουρα, στο συνολο, λογω της νεας τροφης υποθετω... κ τωρα ροχαλιζει διπλα μου, οπως παντα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Ιrouki αφού είναι φανερό ότι δεν έφαγε γιατί θέλεις ντε και καλά να ανησυχείς; Το φάρμακο το βρήκες ανέγγιχτο με αράχνες και η μικρή σου είναι μια χαρά. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά φυσικά αλλά μην τρώγεσαι άλλο.

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
εχεις δικιο Kyveli, απλα στην παραμικρη υποψια οτι το αντιληφθηκα κ δεν εκανα κατι γι αυτο επειδη δεν υπηρξαν συμπτωματα, δεν θα συγχωρουσα ποτε τον εαυτο μου, κ νομιζω οποιοσδηποτε στη θεση μου θα ηθελε να ειναι σε ετοιμοτητα.. πιο πολυ με τρομαξε το "χωρις συμπτωματα για δυο μερες" .. τελοσπαντων, η μικρη δειχνει οντως μια χαρα!!!!
ευχαριστω κ καλημερα!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
Eυχαριστω πολυ.. τα βασικα τα εχω (ατροπινη, κορτιζονη κλπ). Με αιφνιδιασε δυστυχως αυτο το περιστατικο, ευτυχως χωρις ασχημες συνεπειες.. ενισχυση στο φαρμακειο λοιπον, κ τη μικρη απο κοντα.. :)

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
περιεργη φαση...
προχθες ειδα μετα απο καιρο τη λαιζα με τη σκυλομαμα της αλλα ειχε παχυνει πολυ...με τα πολλα μου ειπε οτι ειχε φαει ποντικοφαρμακο κ επι 10 μερες δεν ειχε κανενα συμπτωμα....
τωρα θα με ρωτησεις πως τη πηρε χαμπαρι...παρατηρισε στη κοιλιτσα της εσωτερικα αιματοματα κ επειδη φρικαρε και κοιταξε τα ουλα που επισης εδειχναν καποια αιμοραγια(προσοχη η σκυλιτσα ειχε κανονικη ορεξη για φαγητο παιχνιδι κανονικα κακα κλπ)
πηγε στο κτηνιατρο κ της ειπε οτι ειναι η καλαζαρ η ερλιχειωση η ποντικοφαρμακο....μεχρι να βγουν οι εξκετασεις αιματος της εκανε ενεσιη βιταμινη Κ (σχετικο αντιδοτο παντικοφαρμακου) κ οταν διαπιστωθηε οτι δεν πασχει απο καμια νοσο της χοριγησε κατευ8ειαν βιταμινη Κ, ενεσιμη κορτιζονη(εξου και τα κιλα που εβαλε), κ αντιβιωση....

η κτηνιατρος εξεπλαγιν που επι10 μερες εσωτερικης αιοραγιας δεν ειχε δειξει κανενα σημαδι οτι κατι δε πηγαινε καλα...αλλα αν το σκυλι ειναι λιγουρικο δε κοβει το φαγητο ουτε δηλητιριασμενο!!!!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου zerom! Για αυτο κ γω για τν περίπτωση της κοπέλας απο πανω είπα ότι καλύτερα να κανεις κτ κ μόνο με τν υποψία! Αν το πετύχεις μέσα στις επόμενες 72 ώρες το μόνο που θες ούτως ή άλλως είναι μια ενεσουλα κονακιον (βιταμίνη Κ) τη μέρα για 5 μέρες...