Ποντικοφάρμακο

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
Καλησπέρα σε ολο το φορουμ. ειναι η πρωτη φορα που γραφω , και ηθελα να ρωτησω το εξης. εφαγε ο σκυλος μου ποντικοφαρμακο, του δωσα αλατονερο, και επεσε ξερος σε 5 δευτερόλεπτα , μετα συνηλθε, και τωρα ειναι μια χαρα. Η κτηνιατρος λεει να του δινα ξυδι και ζαχαρη. Ξερει καποιος γιατι επεσε ξερο απο το αλατι το σκυλι; η κτηνιατρος είπε δεν ξερει. μπορει να του έκανα αθελά μου κακο; ευχαριστω..

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
οχι δεν μου ειπε τιποτα ,και σ'ευχαριστω για την αμεση απαντησή σου.

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
του εκανε δυο ενεσεις (δεν ξέρω τι) και να του δωσω 2-3 μέρες αυτο Carbo vet Gel.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
του εκανε δυο ενεσεις (δεν ξέρω τι) και να του δωσω 2-3 μέρες αυτο Carbo vet Gel.
μάθε τι ενέσεις σου έκανε και κανε σε 2-3 μέρες το πολύ εξετάσεις αίματος για να δεις αν υπάρχει αραίωση στο αίμα απο το ποντικοφαρμακο.
Ελπίζω να σου έκανε βιταμίνη Κ αλλά σίγουρα θέλει και επαναληψη, και παρακολούθηση , δεν κατάλαβα έκανε εμετό ο σκυλος ?

• Like
Reactions: mareco

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
οτι επαθε το παθε απο το αλατι και μετα ,εκανε εμετο μονο υγρα εβγαζε, δεν ειχε κανενα συμτωμα δηλητηριασης, ουτε ξερω ποσο έφαγε, προληπτικα του το δωσα για τι στο στομα του ειχε μπλε σπορια απο το ποντικοφαρμακο. αλλα γιατι να ξεραθει αμεσως απο το αλατι δεν κατάλαβα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Aυτοί που σου έχουν απαντήσει ήδη έχουν πιο μεγάλη εμπειρία από μένα, απλώς ήθελα να πω ότι το ποντικοφάρμακο δεν δρα άμεσα.

• Like
Reactions: LaCat

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
μιση ωρα μετα που εφαγε το αλατι εγινε μια χαρα, και τον πήγα στον κτηνιατρο προληπτικα χωρις κανενα συμτωμα δηλητηριασης.

evrof

Member
1 Ιουνίου 2016
7
0
48
Aυτοί που σου έχουν απαντήσει ήδη έχουν πιο μεγάλη εμπειρία από μένα, απλώς ήθελα να πω ότι το ποντικοφάρμακο δεν δρα άμεσα.
δηλαδη φίλε μου σε ποσες ωρες δρα το ποντικοφαρμακο;

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
το νερο με αλατι νομιζω είναι το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις για εμετο.
το ξυδι και τη ζαχαρη δεν τα εχω ακουσει ποτε.
και μετα κτηνιατρο...
αλλα ρωτα τι ενεσεις εκανε να ξερεις γιατι μαλλον θα πρεπει να τον πας και σε ένα άλλο ντοκτορ.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Δεν είχε σύμπτωμα γιατί όπως σου είπαν δεν δρα άμεσα. Νομίζω μπορεί να κάνει και μέρες.

• Like
Reactions: theo9

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
οτι επαθε το παθε απο το αλατι και μετα ,εκανε εμετο μονο υγρα εβγαζε, δεν ειχε κανενα συμτωμα δηλητηριασης, ουτε ξερω ποσο έφαγε, προληπτικα του το δωσα για τι στο στομα του ειχε μπλε σπορια απο το ποντικοφαρμακο. αλλα γιατι να ξεραθει αμεσως απο το αλατι δεν κατάλαβα.
δεν ξέρω γιατί έχασε τις αισθήσεις του μετά τον εμετό , το μεγάλο σου πρόβλημα δε ειναι αυτό όμως , ειναι να σιγουρέψεις ότι δεν θα πεθάνει αν έχει φάει η αν εχει μεινει στον οργανισμό του ποντικοφαρμακο.
Δυστυχώς τα συμπτώματα δεν φαίνονται αμέσως, μπορει να σου βγάλει αιμορραγία μετά από μέρες
Τσέκαρε τι ενεσεις σου έκανε , και μιλα με εναν αλλον κτηνιατρο να σου ξεκινησει βιταμινη Κ που ειναι και το αντιδοτο

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Εμένα ο κτηνίατρος μου χρησιμοποιεί την βιταμινη Κ1 προληπτικα για μια εβδομαδα και ενδιάμεσα ζητάει εξετάσεις αίματος.

Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο)

Η Βαρφαρίνη είναι αντιπηκτικό που καταστρέφει τη βιταμίνη Κ και προκαλεί αιμορραγίες.Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για μερικές μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από την μύτη, το στόμα,το πέος, τον πρωκτό και εσωτερικά.
Θεραπεία:
Το αντίδοτο είναι το Κονάκιον (Βιταμίνη K1) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 53- 20mg. ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου. Η ένεση γίνεται υποδόρια με τη μικρότερη δυνατή βελόνα,ώστε να ελαχιστοποιηθεί η
αιμορραγία. Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί καθημερινά για μία εβδομάδα.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Ειναι σιγουρο οτι ηταν ποντικοφάρμακο; Μπλε σπορια συνηθως ειναι λιπασμα, και αναλογως την ποσοτητα και το ειδος μπορει και να μην ειναι τοξικο

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Αν εχει παντως πρωτα κανει εμετο, ο ανθρακας που σου ειπε ειναι το στανταρ επομενο βημα, ο,τυι και αν εφαγε