Ποσοστό ασβεστίου στην ξηρά τροφή

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η επιστημη οχι,η εταιριες τροφων τα εψαξαν και μας τα λενε αυτα,ποια επιστημη?εδω η επιστημη λεει και ξελεει για εμας και το ξερεις και αν δεν το ξερεις θα σου φερω πολλα παραδειγματα(κοκκινο κρεας=καρκινος-δεν ισχυει πια)(κρεας μοσχαρισιο =βιταμινες-μπουρδες εχει λιγοτερες απο το βοδινο).
Αυτα ειναι μικρα απλα παραδειγματα,ξερεις οτι υπαρχουν και πιο ισχυρα.
Ας ερθει εδω ενας επιστημονας να μου πει οτι ενα σκυλι χρειαζεται καθε μερα σαν οργανισμος της ιδιες ποσοτητες και αναλογιες σε βιταμινες,κ.τ.λ.ολο τον χρονο,δεν υπαρχει επιστημονας τουλαχιστον ανεξάρτητος που να μπορει να ισχυριστει κατι τετοιο,τι ειναι το σκυλι?μηχανη?
και οι γιατροι που συστηνουν τροφες το κανουν επειδη ειναι πληρες γευμα για ευκολια,αλλα δεν μπορει να πει κανενας οτι αναμεσα στα καλα ονοματα τροφων υστερει καποια σε συστατικα οι βιταμινες κ.τ.λ.οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
Αλλα αυτο ειναι?τα συστατικα?θα σας δωσω εγω τα συστατικα του παρλιαρου και της βεφας να δουμε θα κανετε το ιδιο φαγητο η γλυκο?αυτο σημαινει οτι ολες εχουν ιδια συστατικα αλλα παιζει και το μαγειρεμα και η τελικη γευση ρολο,αλλα και η σειρα που αυτα μπηκανε μεσα,στο τελος κανουν την μετρηση και βγαζουν αλλα ο ενας αλλα ο αλλος,παιζει μεγαλο ρολο η σειρα στην εκτελεση,θα μου πει καποιος καλα ρε Ηλια τι θελεις να μας πεις οτι μια τροφη σαν την Ακανα η την Οριγεν δεν εχουν σωστη συνταγη?εγω θα πω οτι τοσο ξερουμε τοσο λεμε,καποτε ειχαμε την Πετιγκρι Παλ για κορυφαια,τοσο ξεραμε,σημερα λεμε η ταδε,παλι δεν ξερουμε.
Και το ιδιο ισχυει και για τους μπαρφιστες,μην δινετε καθε μερα ιδιες ποσοτητες και αναλογιες.
Δεν μπορει να αφηνει καποιος το παιδι του μια μερα μονο με λιγο καρπουζι τυρι και ψωμι αντε και λιγη ντοματα,και να φοβαται ο αλλος με τον σκυλο να ανεβασει η να κατεβασει την τροφη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορει να αφηνει καποιος το παιδι του μια μερα μονο με λιγο καρπουζι τυρι και ψωμι αντε και λιγη ντοματα,και να φοβαται ο αλλος με τον σκυλο να ανεβασει η να κατεβασει την τροφη.
Eιλικρινά σε χάνω..

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
omarock,

το θέμα που θίγεις μπορεί να είναι ενδιαφέρον και να υπαρχει θέμα και χώρος για συζήτηση (σε άλλο thread) και φυσικά είναι σεβαστή η γνώμη σου, αλλά εγώ δεν ρώτησα αυτά που εσύ απάντησες, δεν έθιξα το θέμα των ξηρών τροφων γενικά ή των συστατικών τους γενικά, αλλά θέλησα να μάθω αν το ποσοστό ασβεστίου που περιέχει η συγκεκριμένη τροφη (σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που έχει ή που δεν έχει αλλά θα έπρεπε να έχει) μπορεί να κάνει κακό στο σκύλο μου (ΓΠ).

Φιλικά,
Μάριος

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Omarock
Ούτε εγώ πιστεύω ότι ο σκύλος θα πάθει κάτι αν φάει μια μέρα λανθασμένη αναλόγια Ca:p και βιταμίνη D. Οι περισσότεροι σκύλοι όμως τρώνε κάθε μέρα την ίδια τροφή.

Και ναι η υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου έχει ως συνέπεια τις παραμορφώσεις των οστών.
Η λανθασμένη αναλόγια Ca:p σε σχέση με την βιταμίνη D έχει σαν επίπτωση ή ανεπάρκεια φωσφόρου (ραχίτιδα) ή έλλειψη ασβεστίου (κακή ανάπτυξη) ή υπερβολική κατανάλωση ασβεστίου (overcalcification => βλάβες σε νεφρά, καρδιά, πνεύμονες, αγγεία, παραμορφώσεις των οστών)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποιος με χανει?πολλα παιδια τωρα το καλοκαιρι τρωνε κατι τετοια,ολη μερα τρεχουν και την βγαζουν με λιγα.
Οταν μιλαω για τις τροφες μιλαω για ολους τους τυπους διατροφης,και τελικα δεν καταλαβε κανενας τιποτα,αν δεν αλλαξετε οπτικη γωνια δεν προκειτε να καταλαβετε.
Ουτε εγω θιγω το θεμα των ξηρων τροφων,λεω απλα οτι αυτες οι ταμπελες και οι συνθεσεις βιταμινων με ακριβεια ,δεν πρεπει απαραιτητα να ακολουθουνται κατα γραμμα,βλεπω οτι εχετε κολλησει στα μικρογραμμαρια,αυτα ειναι υπερβολες,και φυσικα και η κουτση μαρικα μπορει να δει στο Γκουγκλ οτι ετσι πρεπει να ειναι ασβεστιο και φωσφωρο για να μην σκοτωσει το ενα το αλλο,αλλα εγω επιμενω με ολα τα κατα γραμμα ειτε ειναι αυτο θρησκεια,ειτε διατροφη,ειτε στρατος,ειτε νομος,ειτε σχεση,για μενα το κατα γραμμα ειναι Bull Shit

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ποιος με χανει?πολλα παιδια τωρα το καλοκαιρι τρωνε κατι τετοια,ολη μερα τρεχουν και την βγαζουν με λιγα.
Και τι αποδεικνύει αυτό;

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας: το ασβέστιο
Δεν σου φαίνεται περίεργο όμως που στα θηλαστικά το μητρικό γάλα έχει σαν αναλογία Ca:p 1.2-2
αγελαδινό: 1,297
κατσικίσιο: 1,15
σκυλίσιο: 1,325
ανθρώπινο: 2,0
Λες να επιρεάζεται κι αυτο απο κάποιο lobbya

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πολυ ωραια τα λες,αλλα ξερεις οτι το γαλα δεν εχει παντα την ιδια ποιοτητα?που σημαινει οτι το γαλα αλλαζει μαζι με το κουταβι.
Το εμαθες λοιπον και αυτο,οταν γεννιουνται τα σκυλια,το πρωτο 24ωρο το γαλα ειναι πηχτο,και εχει μεσα ολα οσα χρειαζεται για να ενισχυσει το ανοσοποιητικο συστημα κατα 80%(το 80% δηλαδη της αμυνας ειναι αυτο το γαλα του 1ου 24ωρου).
Και το γαλα το παιρνει ο σκυλος οταν και οσο το χρειαζεται,δεν το παιρνει για παντα,και αλλαζει και συσταση δεν ειναι παντα ιδιο,αυτο δεν το λενε οι πινακες αυτοι,αλλα οι τυροκομοι ξερουν οτι ειναι βαση εποχης και διατροφης τα συστατικα του γαλακτος,μαλλον οι αναλογιες,δεν πιστευω οτι ολες οι κατσικες εχουν την ιδια συσταση στο γαλα,μια στην Αυστραλια,και μια εδω.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι το πρωτόγαλα (Colostrum) και το ρόλο του.

Το θέμα είναι ο μεταβολισμός του ασβεστίου και του φωσφόρου σε σχέση με τις αναλογίες Ca:p και την απαραίτητη βιταμίνη D. Προσπαθω να σου δώσω να καταλάβεις ότι αυτά τα πλαίσια δεν είναι τυχαία και κάτι που προσπαθεί να μας επιβάλλει το λόμπυ των παραγωγών σκυλοτροφών. Η σωστή αναλογία είναι απαραίτητη και αν δεν κάνω λάθος όχι μόνο για τα θηλαστικά αλλά για όλα τα σπονδυλωτά.

Για την επιστημονική τεκμηρίωση μπορείς να απευθυνθείς στο Gaia Lykaia.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα ξερω πολυ καλα τι λενε για την αναλογια,αλλα καποτε θα σκασει και για αυτο το παραμυθι η αληθεια.
Εγω δεν πιστευω οτι η φυση εκανε μια τετοια μαλακια να τα βαλει αυτα με ζυγαρια ακριβειας..

Last edited:

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Οταν μιλαω για τις τροφες μιλαω για ολους τους τυπους διατροφης,και τελικα δεν καταλαβε κανενας τιποτα,αν δεν αλλαξετε οπτικη γωνια δεν προκειτε να καταλαβετε.
Ουτε εγω θιγω το θεμα των ξηρων τροφων,λεω απλα οτι αυτες οι ταμπελες και οι συνθεσεις βιταμινων με ακριβεια ,δεν πρεπει απαραιτητα να ακολουθουνται κατα γραμμα,βλεπω οτι εχετε κολλησει στα μικρογραμμαρια,αυτα ειναι υπερβολες,και φυσικα και η κουτση μαρικα μπορει να δει στο Γκουγκλ οτι ετσι πρεπει να ειναι ασβεστιο και φωσφωρο για να μην σκοτωσει το ενα το αλλο,αλλα εγω επιμενω με ολα τα κατα γραμμα ειτε ειναι αυτο θρησκεια,ειτε διατροφη,ειτε στρατος,ειτε νομος,ειτε σχεση,για μενα το κατα γραμμα ειναι Bull Shit
Ρε Ηλία άσε τις ντομάτες και τα τυριά και πές μου για την Ταυρίνη!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τι θελεις να μαθεις για την Ταυρινη?πινεις πολυ ρεντ μπουλ?αφου τα ωφελη η της παρενεργειες της ουτε για εμας δεν γνωριζουμε καλα καλα,ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του,λενε διαφορα,δινει λενε ενεργεια,ποσο διαρκει δεν λεει κανενας,αν βλαπτει μακροχρονια παλι δεν ξερουμε,πως λεμε η ζαχαρη δεν εχει λιπος αλλα λιπος γινεται αν δεν την καψεις?καπως ετσι.
Παντως και μια κατσαρολα φαγητο αν την στειλης στο χημειο,θα σου βγαλει μια τεραστια λιστα συστατικων,και ειδικα αν πιασεςι και τα 0,0,0000,0005