Ποσότητα φαγητού σε ενήλικα σκύλο

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν εχω βρει παρομοιο θεμα αλλα αν υπαρχει παρακαλω να μου το πειτε.
Θεωρητικα λοιπον σε ενα ενηλικο σκυλο 17,5 κιλων δίνουμε 400 γρ ξηρας τροφής ή 1200 γρ περιπου κονσερβα ημερησιως.
Καταλαβαινω οτι αυτες οι ποσοτητες ειναι στο περιπου αναλογα και με το ποσο δραστηριος ειναι ο σκυλος και την εποχη (φανταζομαι οτι το καλοκαιρι με τις τρελες ζεστες τρωνε λιγοτερο).
Τι γινεται ομως για σκυλο 8ετων που μεσα στην καρδια του χειμωνα τρωει λιγοτερο απο το μισο των αναλογιων που προανεφερα?
Να παθω υστερια οτι δεν ειμαι καλη μανα και αφηνω το καμαρι μου νυστικο ή πολυ απλα λογω ηλικιας (οπως και οι ηλικιωμενοι ανθρωποι) οι ποσοτητες που χρειαζεται ειναι μειωμενες?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
io maria, η τροφή που του δίνεις προτείνει για 17,5 κιλά σκύλο να δίνεις 400 γρ.; τι δίνεις;
πολλή ποσότητα δεν είναι;
εμένα ο δικός μου που είναι 31κιλά τρώει 300περίπου. Ανάλογα και την ξηρά βέβαια...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Είναι χυμα τροφη λιγο καλύτερης ποιοτητας απο αυτη που ετρωγε στο καταφυγιο που ηταν.
Ναι τοσο δινει σαν ποσοτητα και τοσο μου ειπε οτι της εδινε και η υπευθυνη του καταφυγιου.
Επειδη ειναι φιλοξενεια και οχι υιοθεσια δεν θελω να της αλλαξω την τροφη γιατι μετα μπορει να εχει προβλημα οταν θα επιστρεψει στο καταφυγιο.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παιζει ρολο η τροφη. Περα απο την ποσοτητα, ειναι και η περιεκτικοτητα.

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μην ανυσηχείς και άφηνε τη και καμια μέρα τη βδομάδα νηστική. Δεν παθαίνει τίποτα και μετά έχει περισσότερη όρεξη. Πάντως τα 400 γρ μου φαίνονται πολλά (είμαι σίγουρη οτι η Μαριάνθη δεν τα μετρούσε... ;) ) Βάζε εσύ, κι όσο θέλει ας φάει. Μετά το 20λεπτο, της παίρνεις το φαί αν δεν το τρώει. :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
και μην στεναχωριεσαι....
προσεξε το σκυλι και θα καταλαβεις αν δινεις πολυ η λιγο
σε 3-4 μερες αν ειναι θα φανει η διαφορα....+ -

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
παιδια εχω και εγω αυτο το προβλημα...ειναι περιπου 40 κιλα ο σκυλος μου..του δινω περιπου 1100 γραμμαρια ξηρα σε δυο δοσεις ειναι πολυ??αλλα ειναι καλα τα κιλα του συμφωνα με τον κτηνιατρο..γενικα οποιον ρωτησα μου ειπα θα σ το πει ο σκυλος μονος του..αλλα δεν μ μιλαει θα μ κραταει μουτρα μαλλον:Ρ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σου μιλαει εσυ δεν ακους... χρειαζεσαι εκπαιδευτη.. :p
αφου ειναι καλα στα κιλα του... ( οπως αναφερει ο κτηνιατρος...)

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
εσυ αν επιτρεπεται ποσο του δινεις??που ειναι κ ολοκληρο θηριο!!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
οχι θελω να ελπιζω cibau λεγεται και αν κρινω απο την τιμη της και τις συστασεις του πετσοπιαρη που ειναι κ γνωστος μου πρεπει ν ειναι απο τις καλες...οχι?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
η cibau την θεωρω συγκριτικα με την τιμη της καλη τροφη
πιστευω ομως οτι προτεινει στο τσουβαλι πανω περιπου 500-600 γραμμαρια για 40 κιλα σκυλο αν θυμαμαι καλα...

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
οταν του βαζω ομως 600 γραμαρια χαλαει ο θεος τον κοσμο!!κατεβαζει το σπιτι κατω τοτε πραγματι μου μιλαει:Ρκαι δεν μιλαει καλα...αχαχχ

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ασε Πηγη και μετα την βολτα στην κτηνιατρο σημερα (επειδη η κυρα δεν αγαπαει καθολου το αμαξι ή μηπως τον τροπο που οδηγω?) δεν εχει φαει μπουκια, μου κραταει μουτρα και δεν εχει σηκωθει απο το κρεββατι της ουτε για κατουρημα.
Παντως της βαζω περιπου 200 γρ τροφη και αν το φαει εχει καλως αν οχι κακο του κεφαλιου της.
Το καλο ειναι οτι δεν δειχνει να εχει χασει κιλα και οι εξετασεις βγηκαν τελειες.