Πρέπει να αποκτούμε μόνο κουτάβια;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ασχετα με το γεγονός απο εκτροφείο, αδέσποτο, BYB, κλπ... Είναι απαραίτητο, πιστευω, να είναι σε μικρή ηλικία ο σκυλος κατα την αποκτηση του.

Στο θέμα του εκτροφείου, ΒΥΒ, και γενικά σε καταστασεις αγοράς = πουλάω, αγοράζεις, δεν είναι εφικτό να είναι δωρεάν για παρα πολλούς λόγους... Νομίζω πως υπάρχει και σχετικό θέμα σχετικά με το κοστος αγοράς πόσο και γιατί.

Ανάλογα τι θέλεις, πράττεις.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ασχετα με το γεγονός απο εκτροφείο, αδέσποτο, BYB, κλπ... Είναι απαραίτητο, πιστευω, να είναι σε μικρή ηλικία ο σκυλος κατα την αποκτηση του.
Μέγα λάθος, έχω πάρει και 6 χρονών σκυλί και "δεθήκαμε" απο την πρώτη ημέρα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ποιος το λέει αυτο??? Το νούμερο ενα πρόβλημα των σκυλιών καταφυγίου ή δρόμου όταν βρίσκουν οικογένεια, είναι το άγχος αποχωρισμου! Ακριβώς γιατι τα σκυλιά αυτά (σε όλες τις ηλικίες) δένονται ΠΟΛΥ και ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ με τον άνθρωπο που τους δίνει λίγη προσοχή και φροντίδα!

Ας μη λέμε τέτοιες ανακρίβειες δημόσια..... κάνουμε ζημιά. ΕΙδικά οταν είναι παντελώς ανυπόστατες!!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με την kopritis!
ειδικά τα αδεσποτούλια δένονται πολύ και απόλυτα!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ποιος το λέει αυτο??? Το νούμερο ενα πρόβλημα των σκυλιών καταφυγίου ή δρόμου όταν βρίσκουν οικογένεια, είναι το άγχος αποχωρισμου! Ακριβώς γιατι τα σκυλιά αυτά (σε όλες τις ηλικίες) δένονται ΠΟΛΥ και ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ με τον άνθρωπο που τους δίνει λίγη προσοχή και φροντίδα!

Ας μη λέμε τέτοιες ανακρίβειες δημόσια..... κάνουμε ζημιά. ΕΙδικά οταν είναι παντελώς ανυπόστατες!!!!
Καλημέρα,

Ανακρίβειες.... Ανυπόστατες....
Ειναι απλό να κατανοήσουμε γιατί υπάρχουν αδέσποτα. Σωστά? Γιατί λοιπόν υπάρχουν αδέσποτα? Μηπως γιατί δεν αντεξαν οι ιδιοκτήτες την καθαριότητα, την φροντίδα, τα "χούγια"-συνηθειες του σκύλου, το κόστος, τα ιατρικά προβλήματα. Σωστά ή όχι?
Άρα δεν θα είναι πιο ευκολο να ειναι ο σκυλος 5-6 μηνών κατα την απόκτηση του απο το να είναι ή 5-6 ετων?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Vasbar το έχεις δοκιμάσει και επιμένεις τόσο?
Ή είναι κάτι που απλά υποθέτεις?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλημέρα,

Ανακρίβειες.... Ανυπόστατες....
Ειναι απλό να κατανοήσουμε γιατί υπάρχουν αδέσποτα. Σωστά? Γιατί λοιπόν υπάρχουν αδέσποτα? Μηπως γιατί δεν αντεξαν οι ιδιοκτήτες την καθαριότητα, την φροντίδα, τα "χούγια"-συνηθειες του σκύλου, το κόστος, τα ιατρικά προβλήματα. Σωστά ή όχι?
Άρα δεν θα είναι πιο ευκολο να ειναι ο σκυλος 5-6 μηνών κατα την απόκτηση του απο το να είναι ή 5-6 ετων?
Aδεσποτα υπάρχουν γιατι οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι.

Οι άνθρωποι παρατάνε τα σκυλιά τους γιατι:
1. Δεν υπολόγισαν οτι τα κουτάβια κατουράνε και χέζουν κάθε 3 ωρες
2. Δεν υπολόγισαν οτι το κουτάβι των 2 κιλών μεγαλώνει και γίνεται 20 κιλά και δε μπορούν να το κουλαντρίσουν πλέον.
3. Δεν υπολόγισαν τι θα το κάνουν όταν θέλουν να πάνε διακοοπες
4. Το βαρέθηκαν

Για μένα είναι ευκολότερος ο σκυλος 5 ετών που ξέρεις το χαρακτήρα του απο το κουτάβι 5 μηνων με όλη του την κουταβοενέργεια και λοιπά κουταβοχαρακτηριστικά.

Τιποτα απο τα παραπάνω πάντως δεν έχει να κάνει με το αν δένεται ή όχι εύκολοτερα ενας σκύλος 2 μηνών ή 2 ετών.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ζωντανό παράδειγμα είναι τα σκυλιά οδηγοί τυφλών, βοηθοι ΑΜΕΑ κλπ, αυτά τα σκυλιά δεν δίνονται μικρότερα απο 2-3 χρονών , και το δέσιμο με τους νέους ιδιοκτήτες είναι απόλυτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Πάντως κι εγώ που "απέκτησα" αδέσποτο το λιγότερο 3 ετών, νομίζω ότι είναι περισσότερο δεμένη μαζί μου -εννοώντας ότι φοβάται περισσότερο να με χάσει απο τα μάτια της- από τον άλλον αδέσποτο, που τον έχω απο τα γεννοφάσκια του. Με κανά-δυό μικρά τεστάκια, μου έδειξε ότι της στοιχίζει πολύ η ιδέα ότι μπορεί πχ να μην γυρίσει σπίτι μαζί μου. Πανικοβάλλεται.

ΥΓ: Δεν πιστεύω να φοβήθηκες να το κάνεις δημοσκόπηση ε; :D

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Δηλαδή, εσεις θα αποκτούσατε πιο ευκολα ενα σκυλο 5 ετών απο ότι ενα κουτάβι 5 μηνών?

.Μην πάμε σε ακραίες περιπτώσεις π.χ. για σκύλους οδηγούς. Αυτα τα σκυλιά ούτως η άλλως για να μπορέσουον να δουλέψουν τέλεια και όπως αρμόζει, δεν μπορούν όταν είναι κουτάβια.
.Δεν είπα τίποτα για το δέσιμο σκυλου-ανθρωπου, αυτο ερχεται με την καθημερινη επαφη.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πάντως κι εγώ που "απέκτησα" αδέσποτο το λιγότερο 3 ετών, νομίζω ότι είναι περισσότερο δεμένη μαζί μου -εννοώντας ότι φοβάται περισσότερο να με χάσει απο τα μάτια της- από τον άλλον αδέσποτο, που τον έχω απο τα γεννοφάσκια του. Με κανά-δυό μικρά τεστάκια, μου έδειξε ότι της στοιχίζει πολύ η ιδέα ότι μπορεί πχ να μην γυρίσει σπίτι μαζί μου. Πανικοβάλλεται.

ΥΓ: Δεν πιστεύω να φοβήθηκες να το κάνεις δημοσκόπηση ε; :D

χαχα..το σκεφτηκα, αλλα ήταν ειδη ενα θεμα. τωρα που εγινε αλλο τι να πώ.. .. !!!???!!

αχαχααχαχα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Δηλαδή, εσεις θα αποκτούσατε πιο ευκολα ενα σκυλο 5 ετών απο ότι ενα κουτάβι 5 μηνών?

.Μην πάμε σε ακραίες περιπτώσεις π.χ. για σκύλους οδηγούς. Αυτα τα σκυλιά ούτως η άλλως για να μπορέσουον να δουλέψουν τέλεια και όπως αρμόζει, δεν μπορούν όταν είναι κουτάβια.
.Δεν είπα τίποτα για το δέσιμο σκυλου-ανθρωπου, αυτο ερχεται με την καθημερινη επαφη.
Με το χέρι στην καρδιά;
Ειλικρινά δεν ξέρω. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν υπέρ και κατά. Δεν είμαι σίγουρη προς τα που γέρνει περισσότερο η ζυγαριά. Μπορεί το 5χρονο -που θα έβρισκα στον δρόμο ε; - να με προβλημάτιζε, έχοντας και άλλο σκυλί στο σπίτι, με την έννοια του ότι δεν ξέρεις πραγματικά τι έχει ζήσει στην ζωή του και μόνο μεγαλώνοντας ακόμη με τον καιρό, μαθαίνεις να το διαβάζεις. Πάντως αν βρισκόταν στον δρόμο μου, δεν νομίζω ότι θα το άφηνα τελικά παρά τους όποιους δισταγμούς μου. Από την άλλη, με γοητεύει η ιδέα ενός μωρού που το ξέρεις από την καλή και την ανάποδη με το καλημέρα και η πιθανότητα εκπλήξεων μετά την ενηλικίωση, είναι σημαντικά μειωμένη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω θα προτιμουσα κουταβι μεγαλυτερο από 6 μηνων, για να ξεμπερδευω γρηγορα με την τουαλετα και να γλυτωσω γενικα από τα τελείως μωρουδιστικα.
Όπως η Ηρα όταν την πηρα δηλαδη, αλλά να εχει μεγαλωσει προσεκτικά και να εχει λιγοτερα προβληματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Εγω θα προτιμουσα κουταβι μεγαλυτερο από 6 μηνων, για να ξεμπερδευω γρηγορα με την τουαλετα και να γλυτωσω γενικα από τα τελείως μωρουδιστικα.
Όπως η Ηρα όταν την πηρα δηλαδη, αλλά να εχει μεγαλωσει προσεκτικά και να εχει λιγοτερα προβληματα.
Και πως θα το ξέρεις αυτό αν ήταν αδέσποτο πχ; Η απλώς δεν θα προτιμούσες αδέσποτο;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Την Ιρινα την πηραμε απο το καταφυγιο πριν 4 μηνες και ειναι περιπου 2 ετων.
Απο την πρωτη στιγμη που μπηκε σπιτι μας αγαπηθηκαμε. Εβλεπε μετα οικογενειες που ηθελαν να την παρουν και αλλαζε τελειως χαρακτηρα.. ηταν απομακρη, γρυλιζε με τα σκυλια που ειχαν κλπ Μετα απο αυτα καταλαβαμε οτι αυτο το σκυλι ηταν για να μεινει μαζι μας!
Ειναι το πιο υπακουο σκυλι που ειχα ποτε... το μονο προβλημα που μας ειχε τονισει η Μαριανθη...ειναι οι γατες.. Σημερα, ακομα και ενα μετρο να ειναι η γατα μπροστα της με ενα οχι Ιρινα, δεν υπαρχει η γατα. Μαθαινει εξαιρετικα ευκολα, το κατσε το εμαθε σε 2 βδομαδες και εκτελει ΠΑΝΤΑ.
Το "ελα" δε χρειαστηκε ποτε να της το μαθουμε αφου με ενα Ιρινα ερχεται σφαιρα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σορυ Μαρια, σωστη η παρατηρηση. Θα ελεγα στον εκτροφεα να μου το κρατησει και να του μαθει και 5 πραγματα, και φυσικα ας το χρεωσει περισσοτερο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
το μονο προβλημα που μας ειχε τονισει η Μαριανθη...ειναι οι γατες.. Σημερα, ακομα και ενα μετρο να ειναι η γατα μπροστα της με ενα οχι Ιρινα, δεν υπαρχει η γατα. Μαθαινει εξαιρετικα ευκολα, το κατσε το εμαθε σε 2 βδομαδες και εκτελει ΠΑΝΤΑ.
Το "ελα" δε χρειαστηκε ποτε να της το μαθουμε αφου με ενα Ιρινα ερχεται σφαιρα.
Βρε πουλάκι μου, μην γράφεις τέτοια πράγματα όταν "ακούει" ο Αρης. Αντε τώρα, να τρέχει για υπογλώσσια...:D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
:eek::paja1::maria::lloroso:
Aρη μη στεναχωριεσαι... η Ιρινα ειναι μοναδικη περιπτωση σκυλου. Μερικες φορες αναρωτιομαστε αν ειναι αληθινη:p