Προβλήματα ύπνου στον σκύλο...


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Παιδιά γεια σας.. Εδώ καιρό επισκέπτομαι αυτό το site για να μου λύνετε τις απορίες.. Εύχομαι να με βοηθήσετε.. Έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.. Πριν από 3 μέρες πήρα ένα σκυλάκι Labrador 2,5 μηνών καθαρόαιμο αλλά το βράδυ αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του ύπνου... Η Φαίδρα (το σκυλάκι μου) κλαίει το βράδυ και ξεσηκώνει όλη την γειτονιά με τα κλάμματά της.. Της έχουμε πάρει ένα ειδικό κλουβί ( crate) ώστε να κοιμάται στον χώρο της. Το βράδυ λοιπόν όταν την τοποθετούμε μέσα για να κοιμηθούμε αρχίζει το "πάρτυ".. Κλαίει χωρίς σταματημό και ενοχλεί όχι μόνο εμάς αλλά όλο το διαμέρισμα! Οι γείτονες από το πρωτο βράδυ μας έκαναν παρατηρηση ότι ενοχλεί πολυ το κλάμμα της.. Το ίδιο και όλη την οικογένεια. Έτσι αναγκάζομαι για να μην ξυπνήσουν τα παιδιά και η γειτονιά, να κάθομαι στον καναπέ και αυτή στο πάτωμα και να την καθησυχάζω ώσπου να κοιμηθεί.. Αλλά αυτή κοιμάται διακεκομένα και μες το βράδυ ξυπνάει και κάνει την ανάγκη της σε όλο το σπίτι με αποτέλεσμα να μαζευω όλη την ώρα και να μην κοιμάμαι καλά.. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολυ ακόμα και ανυσηχώ... Όπως σας είπα δεν έχω περιθώρια να την αφήσω να κλαίει γιατί θα μας ξανακάνουν παρατήρηση και θα ξυπνήσουν όλοι.. Όσο αναφορά αυτό το κόλπο με την πετσέτα δεν νομίζω πως θα πιάσει στην Φαίδρα.. Ακόμα και πειραϊκή εκκλησία της έβαλα το βράδυ αλλά τιποτα.. Σας παρακαλώ βρείτε μου μια λύση, συμβουλή η οτιδήποτε άλλο! Το κλάμα μετά από πόσο καιρό αναχωρεί???
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλωσήρθατε! Κατ'αρχήν να σας ζήσει το μικρούλι. Είναι πολύ μωρό το σκυλάκι και το πήρατε πολυ πρόσφατα όπως λέτε, οπότε δεν έχει προσαρμοστεί. Πείτε μας λίγο πώς το φέρατε σε επαφή με το crate? το ρωτάω γιατί αν δεν γίνει σταδιακά και με σωστό τρόπο, μπορεί να τα τρομάξει. Μένει και μέσα στην ημέρα κάποιες ώρες στο crate ή μονο τη νύχτα? Μήπως να δοκιμάζατε να εχετε το crate στο δωμάτιο κοντά σας? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά προσπαθώ να καταλάβω για να σας βοηθήσω..
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Καλωσήρθατε! Κατ'αρχήν να σας ζήσει το μικρούλι. Είναι πολύ μωρό το σκυλάκι και το πήρατε πολυ πρόσφατα όπως λέτε, οπότε δεν έχει προσαρμοστεί. Πείτε μας λίγο πώς το φέρατε σε επαφή με το crate? το ρωτάω γιατί αν δεν γίνει σταδιακά και με σωστό τρόπο, μπορεί να τα τρομάξει. Μένει και μέσα στην ημέρα κάποιες ώρες στο crate ή μονο τη νύχτα? Μήπως να δοκιμάζατε να εχετε το crate στο δωμάτιο κοντά σας? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά προσπαθώ να καταλάβω για να σας βοηθήσω..
Ευχαριστώ για τα γλυκά σας λόγια και που που ασχοληθήκατε..Τώρα είναι όλα καλά έχει συνηθήσει. Βρήκαμε ένα κόλπο και κοιμμάται μια χαρά! Αν γίνει ξανά θα σας πω αν είναι για να με βοηθήσετε.. Επίσης όχι, δεν ήταν όλη μέρα στο crate παρά μόνο όταν χρειαζόταν....πχ όταν κάναμε δουλειές ή όταν ήμασταν αρκετά απασχολημένοι ( μαθήματα, δουλειά κτλ ). Επιπροσθέτως το κλουβί είναι μεγάλο και δεν χωράει στην κρεβατοκάμαρα αλλά ούτως ή άλλως μας είπαν πως δεν πρέπει να είναι μαζί μας την ώρα που κοιμμάται γιατί μπορεί να κακομάθει και μετά...καταλαβένετε...( το πήραμε από έναν πολύ καλό εκπαιδευτή) Και πάλι ευχαριστώ, όλα καλά..Αν έχετε και κάποιες άλλες ιδέες ή συμβουλές θα χαρώ να τις ακούσω!!
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Το crate θα σας βοηθήσει πάρα πολύ σε θέμα ασφάλειας (γιατί είναι κουτάβι και μπορεί να φάει καλώδια, μικροαντικείμενα κλπ) καθώς και σε θέματα εκμάθησης τουαλέτας. Καλό είναι να μάθει σε ένα καθημερινό πρόγραμμα παιχνίδι/βόλτα (όταν το επιτρέψει ο κτηνίατρος), τουαλέτα φαί, crate και ξανά τα ίδια...όταν θα είστε διαθέσιμοι και θα μπορείτε να ασχολείστε μαζί του φυσικά και μπορεί να μένει εκτός crate, με επίβλεψη πάντα! Το crate αν εισαχθεί σωστά, γίνεται ο χώρος του, κάτι σαν το δωμάτιό του. Θα δείτε ότι θα μπαίνει εκεί όταν φοβάται, όταν έχει εκνευρισμό..είναι απίστευτο το πόσο το αγαπάνε μετά. Το crate μπορείτε να το έχετε στο δωμάτιο που περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας (πχ σαλόνι) για να νιώθει παρέα. Εμας έτσι έμαθε και πλέον κοιμάται στο σαλόνι όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει να της μεταφέρουμε το κρεβατάκι της σε κάποιο δωμάτιο. Το βράδυ, μπορεί κάποιες στιγμές να ξυπνάει. Εμείς πηγαίναμε στο σαλόνι, καθόμασταν στον καναπε και της μιλούσαμε λιγάκι ( ο άντρας μου της έλεγε και παραμύθια:LOL::LOL::D:ROFLMAO::ROFLMAO:) και ετσι ηρεμούσε και ξανακοιμόταν. Σας στέλνω μια φωτο από όταν ηταν και η δικιά μας μικρούλα. Τώρα πια είναι ελεύθερη στο σπίτι αλλά πολλές φορές ζητάει μόνη της να κατέβει κάτω που έχουμε το crate της (γιατί βαριέται) και μένει πάντα εκεί όταν λείπουμε. Βάλτε μας και φωτογραφία της Φαίδρας!
 

Attachments



26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Tα έχω λάβη όλα υπό όψη μην ανυσηχείς..Το κόλπο που εννοώ την έχει δεμένη με ένα ειδκό λουράκι και της αρέσει πολύ και της βάζω και τα παιχνιδάκια της θα ανεβάσω μια φωτό να καταλάβεις.....Δεν την έχω λυμμενη καλέ!Θα μου έκανε το σπίτι..καινούργιο..αχαχχα! Όσο για το crate συμφωνώ αλλά την βάζουμε μόνο την νύχτα την ημέρα όταν δεν μπορούμε την έχουμε στην βεράντα μας που είναι πλήρως ασφαλισμένη ( και τεράστια) και έχει τα απαραίτητα...Την νύχτα είναι που θέλουμε να είναι ήσυχη για αυτό της κάναμε αυτό το κόλπο..btw το σκυλάκι σου μια γλύκα και έχω σχεδόν ίδιο crate..Ευχαρίστως θα βγάλω και εγώ μια να την δείτε αλλα αργότερα γιατι είμαι απο υπολογιστή και δεν γίνεται..Επίσης εμάς αν αρχίσει να κλαίει τα βράδια δεν σταματάει και όπως έλεγα δεν έχουμε περιθώρια να την αφήνουμε...Οι γείτονες φωνάζουν αλλά έχουμε και 3 παιδιά δεν είναι εύκολο να την αφήνουμε να πλαντάζει..Την επομένη θα έχουν σχολεία και πρέπει να κοιμμηθούν..Αν έχεις καμιά άλλη ιδέα πες μου..
( φωτογραφία προφίλ η Φαίδρα )
 
Last edited:




Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με το να είναι δεμένο το σκυλάκι όλη νύχτα άσε που μπορεί να αποβεί και πολυ επικίνδυνο. Το crate αυτό ακριβώς κάνει: προφυλάσσει το κουτάβι από κινδύνους και το σπίτι από τις ζημιές που κάνουν τα κουτάβια. Συν τοις άλλοις βοηθάει όπως προείπα στην εκμάθηση τουαλέτας κλπ.Τώρα που κρυώνει ο καιρός, θα βρέχει και θα έχει υγρασία, θα μένει στη βεράντα το πρωϊ το σκυλί? Θα ήθελα πολύ ν' ακούσω γνώμες κι από έμπειρα μέλη του φόρουμ.
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Τον χειμώνα θα είναι κανονικά στο κλουβάκι της όταν λέιπουμε..Αν και τα σκυλιά για αυτό έχουν εκ φύσης την γούνα τους για να προστατεύονται από το κρύο..Αλλά ούτως ή άλλως τον χειμώνα θα είναι στο σπιτάκι της...Μην ανησυχείτε...όσο για τα βράδια δεν έχω άλλη επιλογή..Θα μας φερουν την αστυνομία και κανείς μας δεν θα κοιμμάται.Εξάλου δεν διαμαρτύρεται και κοιμάται στα πόδια μου...Επίσης κοιμάμαι στον καναπέ έχω τον νου μου οτιδήποτε αν χρειαστεί. Αν βρείτε κάτι πιο εφικτό για εμάς πείτε μου..Ορίστε η Φαίδρα μας: Γλυκούλα?
labrador-dog-1203885.jpg
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Το οτι τα σκυλια εχουν γουνα για να προστατευονται απτο κρυο, δεν παει να πει σε καμια περιπτωση, πως ενα μωρο μολις 2,5 μηνων πρεπει να βρισκεται μεσα στο κρυο. γενικα εαν σε ενα σπιτικο δεν υπαρχει ο χρονος για ασχολια με ενα κουταβι (και πιστεψτε με, θελουν πολλη), δεν παιρνουμε κουταβι, αλλα ενα ενηλικο ζωακι, που μαζι του η συμβιωση θα ειναι πιο ευκολη. πρεπει να ξερετε επισης, πως δεν αφηνουμε ποτε ενα σκυλι κλεισμενο στην βεραντα, ειδικα το καλοκαιρι. δεν ειναι μοναχα οι καιρικες συνθηκες, και δεν παιζει ρολο το μεγεθος της βεραντας. τους καλοκαιρινους μηνες, κυκλοφορουν εντομα που προκαλουν αρρωστιες. τα σκυλια που περνανε αρκετες ωρες εξω, ειναι σε ρισκο να τσιμπηθουν. επισης, κυκλοφορουν και οι ανωμαλοι, σκατοψυχοι γειτονες, που μπορουν ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ να ριξουν μια φολα στο σκυλακι σας, και να το βρειτε νεκρο. οταν θελετε να κανετε μια δουλεια στο σπιτι, οπως καθαρισμα κλπ, θα βαζετε το σκυλακι μεσα στο κρειτ του. οχι στην βεραντα. και εννοειται ΠΟΤΕ δεσιμο. η εκμαθηση του κρειτ, οπως ειπε η κυρια Αλικη, πρεπει να γινεται σταδιακα. υπαρχουν αμετρητοι οδηγοι στο ιντερνετ, ενα απλο κλικ μακρια σας.
δεν ξερω ποιος σας ειπε πως δεν κανει να κοιμαται στον ιδιο χωρο με εσας, αλλα αυτο δεν ισχυει. αν δεν θελετε να μαθει πανω στο κρεβατι σας, κανενα προβλημα. αλλα δεν υπαρχει λογος να μην εχετε το κρειτ στο δωματιο μαζι σας. και αυτο δε θα αισθανεται μονο, και εσεις θα εχετε το κεφαλι σας ησυχο.

εντιτ: επισης.... επειδη η φωτογραφια που βαλατε μου φανταζε λιγο.... γκουγκλιστικη να το πω? το εψαξα και οντως αυτη η φωτο δεν ειναι το σκυλακι σας, αλλα μια φωτο που υπαρχει στο ιντερνετ... γιατι?
 
Last edited:


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Καμία σχέση η γούνα για την προστασία με την βεράντα. Τα Λαμπ είναι φοβερά ανθρωποκεντρικά σκυλιά και αν δεν τύχουν της ανάλογης συμπεριφοράς και εκτόνωσης μπορεί εύκολα να γίνουν καταστροφικά.

Το κλείσιμο στην βεράντα, άσχετα με τον καιρό, είναι απαγορευτικό γιατί θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Όταν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια για την εκμάθηση τουαλέτας να κάνετε και μερικές βόλτες σε γερμανικά νούμερα πχ 2 το πρωί. Με τρία παιδιά θα το έχετε ζήσει αυτό....

* Οι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν, δεν προμηθεύουν σκυλιά. Οι περισσότεροι από όσους το κάνουν πλασάρουν σκυλιά αγνώστου καταγωγής.
 
Last edited:


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Καταρχήν δεν ανεβάζω αληθινές φωτό με κανέναν από την οικογένειά μου για αυτό έβαλα ψεύτικη και έχεις δίκιο..Η αληθινή είναι στο προφίλ μου...Επίσης μάλλον δεν καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.όλα αυτά που μου είπατε τα κάνω..Επίσης στην βεράντα το αφήνω τώρα , ούτε το καλοκαίρι ούτε τον χειμώνα και έχω όλα τα απαραίτητα όπως άπειρο νερό φαγητό και παιχνίδια. Επιπλέον λείπω μόνο για 3 ώρες την ημέρα!!..Και όταν κάνω δουλειές το βάζω στο crate..Τα βράδια όπως είπα πολλές φορές πλαντάζει όταν την βάζω στο crate και για αυτό την έχω δεμένη με ΕΙΔΙΚΟ λουρί από ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ μέχρι να συνηθήσει και κοιμάμαι δίπλα της..Οι γείτονες που έχω δεν θα είναι καλοί μαζί μου για πολύ ακόμα..Όσο αναφορά τις φόλες δεν υπάρχει κανείς γύρω απο το σπίτι δηλαδή στο μπαλκόνι αλλά μόνο από κάτω...Τα έχω φροντίσει όλα..Τώρα σας στέλνω αληθινές φωτό αφού θέλετε... Επισης ο εκπαιδευτής εν ονόματι Δημήτριος Ψυχάρης είναι έμπειρος επαγγελματίας.Αν θέλετε γκουγκάρετέ το..Ορίστε οι φωτογραφίες:
 

Attachments

  • Sad
Reactions: TheBestBoi


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καταρχήν δεν ανεβάζω αληθινές φωτό με κανέναν από την οικογένειά μου για αυτό έβαλα ψεύτικη και έχεις δίκιο..Η αληθινή είναι στο προφίλ μου...Επίσης μάλλον δεν καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.όλα αυτά που μου είπατε τα κάνω..Επίσης στην βεράντα το αφήνω τώρα , ούτε το καλοκαίρι ούτε τον χειμώνα και έχω όλα τα απαραίτητα όπως άπειρο νερό φαγητό και παιχνίδια. Επιπλέον λείπω μόνο για 3 ώρες την ημέρα!!..Και όταν κάνω δουλειές το βάζω στο crate..Τα βράδια όπως είπα πολλές φορές πλαντάζει όταν την βάζω στο crate και για αυτό την έχω δεμένη με ΕΙΔΙΚΟ λουρί από ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ μέχρι να συνηθήσει και κοιμάμαι δίπλα της..Οι γείτονες που έχω δεν θα είναι καλοί μαζί μου για πολύ ακόμα..Όσο αναφορά τις φόλες δεν υπάρχει κανείς γύρω απο το σπίτι δηλαδή στο μπαλκόνι αλλά μόνο από κάτω...Τα έχω φροντίσει όλα..Τώρα σας στέλνω αληθινές φωτό αφού θέλετε... Επισης ο εκπαιδευτής εν ονόματι Δημήτριος Ψυχάρης είναι έμπειρος επαγγελματίας.Αν θέλετε γκουγκάρετέ το..Ορίστε οι φωτογραφίες:
Να ξεκινήσουμε με το ότι η Φαίδρα είναι μια κούκλα!! Μια πανέμορφη λευκή κουταβίνα. Επίσης, να ξέρετε ότι όλοι εδώ θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Όλοι όσοι ήρθαμε σ αυτό το φόρουμ μην έχοντας ιδέα από σκυλιά έχουμε βοηθηθεί πολυ από τους έμπειρους σκυλογονείς. Οπότε θα σας πω κάποια πράγματα με κάθε καλή διάθεση (κι απ την ελάχιστη εμπειρία μου) και ελπίζω να τα ψάξετε κι εσείς και να δείτε ότι έχουμε λόγο που σας τα λέμε
1. Το θέμα της βεράντας σχολιάζεται αρνητικά απ τους συμφουρμίτες γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια τους κι έχουν ακούσει πολλά περισσότερα τα αυτιά τους. Οπότε, πιστέψτε τους, είναι αρκετά επικίνδυνο (ένα πολυ απλό θα σας πω: τσίμπημα σφήκας. Υπάρχουν και άλλα πολύ χειρότερα)
2. Το ότι πλαντάζει στο crate σημαίνει ότι κάπως το έχει πάρει λάθος το σκυλάκι. Φυσιολογικό μεν γιατί το έχετε πολύ λίγο καιρό, αλλά πρέπει να αλλάξει για το καλό του σκύλου πρώτα και την ευκολία της οικογένειας έπειτα. Είναι νωρίς, μπορείτε να το πάρετε από την αρχή και με επιμονή και επιμονή, σταδιακά να κοιμάται αυτό στο crate κι εσείς στο δωμάτιό σας.
3. το δέσιμο με λουρί, μπορεί να επιφέρει πολλές κακές συμπεριφορές στο μέλλον. Δεν νομίζω ότι το θέλετε αυτό.
Εγώ που σας τα λεω όλα αυτά, πήρα τη νέλλη με την προοπτική να μένει ΜΟΝΙΜΑ στον κήπο. Ούτε ν' ακούσω για σπίτι, ούτε ν' ακούσω για crate. Με έπεισαν οι άνθρωποι αυτού του φόρουμ. 1,5 χρόνο μετά, έχοντας διαβάσει τόσα και τόσα που έχουν συμβεί σε άλλα σκυλιά τους είμαι ευγνώμων!
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Κυρία Αλίκη πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να κάνω! Θέλω κι εγώ να το εκπαιδεύσω σε crate πολύ αλλά πώς να το κάνω με τέτοιους γείτονες!!! Θα τσακωθούμε πάλι και θα φέρουν την αστυνομία! Επίσης όταν λείπω δεν έχω θέμα να την βάλω στο crate...Όταν είμαι σπίτι όμως την αφήνω έξω για να είναι ελεύθερη και πάντα την επιβλέπω! Της αρέσει πολύ έξω γιατί της έχω τα πάντα..Το θέμα είναι το βράδι..Πείτε μου τι να κάνω όταν συγχρόνως η Φαίδρα κλαίει και δέχομαι και πίεση με τους γείτονες...Με πιάνει πανικός! Αφήστε που το κλάμμα δεν μας αφήνει να κοιμμηθούμε και το πρωί δεν μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας! Και τώρα ούτε δεμμένη την έχω..Επίσης το crate δεν γίνεται να το έχει πάρει λάθος αφόσον κάθε φορά που την βάζω μέσα τις δίνω λιχουδιές και τα παιχνίδια της..Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω..Έχετε κάποιοες ιδέες να με βοηθήσετε?
 


Faiy

Member
29 Σεπτεμβρίου 2021
7
9
31
Παιδιά γεια σας.. Εδώ καιρό επισκέπτομαι αυτό το site για να μου λύνετε τις απορίες.. Εύχομαι να με βοηθήσετε.. Έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.. Πριν από 3 μέρες πήρα ένα σκυλάκι Labrador 2,5 μηνών καθαρόαιμο αλλά το βράδυ αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του ύπνου... Η Φαίδρα (το σκυλάκι μου) κλαίει το βράδυ και ξεσηκώνει όλη την γειτονιά με τα κλάμματά της.. Της έχουμε πάρει ένα ειδικό κλουβί ( crate) ώστε να κοιμάται στον χώρο της. Το βράδυ λοιπόν όταν την τοποθετούμε μέσα για να κοιμηθούμε αρχίζει το "πάρτυ".. Κλαίει χωρίς σταματημό και ενοχλεί όχι μόνο εμάς αλλά όλο το διαμέρισμα! Οι γείτονες από το πρωτο βράδυ μας έκαναν παρατηρηση ότι ενοχλεί πολυ το κλάμμα της.. Το ίδιο και όλη την οικογένεια. Έτσι αναγκάζομαι για να μην ξυπνήσουν τα παιδιά και η γειτονιά, να κάθομαι στον καναπέ και αυτή στο πάτωμα και να την καθησυχάζω ώσπου να κοιμηθεί.. Αλλά αυτή κοιμάται διακεκομένα και μες το βράδυ ξυπνάει και κάνει την ανάγκη της σε όλο το σπίτι με αποτέλεσμα να μαζευω όλη την ώρα και να μην κοιμάμαι καλά.. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολυ ακόμα και ανυσηχώ... Όπως σας είπα δεν έχω περιθώρια να την αφήσω να κλαίει γιατί θα μας ξανακάνουν παρατήρηση και θα ξυπνήσουν όλοι.. Όσο αναφορά αυτό το κόλπο με την πετσέτα δεν νομίζω πως θα πιάσει στην Φαίδρα.. Ακόμα και πειραϊκή εκκλησία της έβαλα το βράδυ αλλά τιποτα.. Σας παρακαλώ βρείτε μου μια λύση, συμβουλή η οτιδήποτε άλλο! Το κλάμα μετά από πόσο καιρό αναχωρεί???
Αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα, βέβαια εγώ είμαι μιας εβδομάδας σκυλομανα, ωστόσο, την έβαζα στο crate παραπάνω ώρες μέσα στην ημέρα με ανοιχτό το πορτακι, ώστε να το συνηθίσει. Επιπλέον, το crate το τοποθέτησα μέσα στο δωμάτιο και της έβαζα Vivaldi για να χαλαρώσει. Πέτυχε!
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Το να βγαίνει στο μπαλκόνι για να "ξεσκάσει" είναι πολύ φυσιολογικό! κι εμένα της αρέσει κι έχει κάνει μια τρύπα στον κισσό γιατί είναι τρελλή κουτσομπόλα και της αρέσει να κοιτάζει τι γίνεται στο δρόμο. Εμείς μιλάμε να μη μένει στη βεράντα για ώρες και όταν δεν είναι κάποιος σπίτι. Όσο για το βράδυ..δεν είμαι εκπαιδευτής οπότε προσπαθώ να σκεφτώ τι θα έκανα εγώ. Θα την έβαζα στο crate και θα ξαπλωνα δίπλα της. Θα της μιλούσα, όσο θα ήταν ήσυχη θα της έλεγα μπράβο και θα της έδινα λιχουδιές. Αν έκλαιγε θα της μιλούσα ήρεμα και με το που σταματούσε θα τη μπούκωνα λιχουδιές. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ενδεχομένως έχει κάνει κακή σύνδεση νύχτα-crate. Tα σκυλιά τρώνε κάτι σκαλώματα και δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι φταίει. Εμένα π.χ. τρέμει την ηλεκτρική σκούπα. Περνάει δίπλα απο σκουπιδιάρικα, μηχανάκια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόλις δει να εμφανίζω την ηλεκτρική...γίνεται καπνός!!! Προφανώς κάτι έγινε στις πρώτες της συναντήσεις με τη σκούπα και φοφήθηκε..γι αυτό σας λεω; μήπως έχει κάνει κάποια κακή σύνδεση και την ενοχλεί το crate τη νύχτα..Αλήθεια..άλλη ώρα μέσα στο crate δεν κλαίει ποτε???
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Ευχαριστώ απλά το έχω δοκιμάσει και δεν πιάνει! Επίσης και εγώ 1 εβδομάδα την έχω την Φαίδρα. Όσο για την πόρτα που την αφήνεις ανοιχτή εμένα βγαίνει έξω και δεν κάθεται...Δεν ξέρω αλλά νιώθει σαν φυλακισμένη στο crate...
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Το να βγαίνει στο μπαλκόνι για να "ξεσκάσει" είναι πολύ φυσιολογικό! κι εμένα της αρέσει κι έχει κάνει μια τρύπα στον κισσό γιατί είναι τρελλή κουτσομπόλα και της αρέσει να κοιτάζει τι γίνεται στο δρόμο. Εμείς μιλάμε να μη μένει στη βεράντα για ώρες και όταν δεν είναι κάποιος σπίτι. Όσο για το βράδυ..δεν είμαι εκπαιδευτής οπότε προσπαθώ να σκεφτώ τι θα έκανα εγώ. Θα την έβαζα στο crate και θα ξαπλωνα δίπλα της. Θα της μιλούσα, όσο θα ήταν ήσυχη θα της έλεγα μπράβο και θα της έδινα λιχουδιές. Αν έκλαιγε θα της μιλούσα ήρεμα και με το που σταματούσε θα τη μπούκωνα λιχουδιές. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ενδεχομένως έχει κάνει κακή σύνδεση νύχτα-crate. Tα σκυλιά τρώνε κάτι σκαλώματα και δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι φταίει. Εμένα π.χ. τρέμει την ηλεκτρική σκούπα. Περνάει δίπλα απο σκουπιδιάρικα, μηχανάκια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόλις δει να εμφανίζω την ηλεκτρική...γίνεται καπνός!!! Προφανώς κάτι έγινε στις πρώτες της συναντήσεις με τη σκούπα και φοφήθηκε..γι αυτό σας λεω; μήπως έχει κάνει κάποια κακή σύνδεση και την ενοχλεί το crate τη νύχτα..Αλήθεια..άλλη ώρα μέσα στο crate δεν κλαίει ποτε???

Σας ευχαριστώ που βοηθάτε..Όταν λείπω την έχω στο crate..Επίσης κλαίει μόνιμα όταν την βάζω στο crate και δεν ξέρω γιατί...Δεν της κάνω κακή χρήση crate! Όταν αρχίζει να κλαίει δεν ηρεμεί και δεν ξέρω τι να κανω για αυτό την βγάζω έξω από το κλουβί..Στην βεράντα την βγάζω μόνο όταν είμαι απασχολημένη. ΑΑΑΑΧ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?Δεν μπορώ να μην κοιμάμαι τα βράδια..
ΒΟΗΘΕΙΑ
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αν έχετε τη δυνατότητα συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Αλλιώς, δείτε πολλά βιντεάκια για το crate. Γνώμη μου είναι ότι ενώ είχατε καλή πρόθεση, ίσως από απειρία, ίσως από βιασύνη, το σκυλάκι το έχει δει λάθος το crate. Θέλει reset.
 


26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Μάλλον ναι..Ο κύριος που πήραμε την Φαίδρα είναι επαγγελματίας και σίγουρα θα βοηθήσει ήδη το κάνει δηλαδή..Όσο για το κλάμμα πραγματικά έχω μπλέξει..Ευαριστώ για την βοήθεια όλων πάντος! Ό,τι είναι σας ξαναλέω..
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Η δικιά μου πάντως το crate το έμαθε στην τρίτη μέρα πηγενε μόνη της μέσα φυσικά της είχα ένα Κονγκ γεμάτο να ασχολείται είναι μια πολύ καλή λύση για να αρχίσει να συνηθίζει κάθε φορά που έκλεινα την πόρτα (μετά την τρίτη μέρα) την άφηνα στην αρχή 5 λεπτά αν δεν φώναζε και ήταν υσηχη έτρωγε λιχουδια μετά από 10 μέρες πηγενε μόνη της μέσα και με κοιτούσε στα μάτια για να της δώσω τώρα που είναι 7 μηνών κάθεται άνετα 8 ώρες χωρίς να λερώσει κλπ βέβαια το κρειτ πλέον το χρησιμοποιώ όταν πηγενω κάπου για μέρες γιατί πλέον έμαθε ότι στο σπίτι κοιμάται στο δωμάτιο της και όταν φεύγουμε εκτός δωμάτιο γίνεται το κρειτ
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3