Προβληματίζομαι με τη συμπεριφορά της..


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Πήγαμε 2 φορές σε ένα πάρκο που μαζεύονται κι άλλα σκυλάκια για κοινωνικοποίηση και παιχνίδι. Δεν είχε ξαναβρεθεί με πολλά σκυλιά μαζί. Είχε βρεθεί κάποιες φορές με ένα σκυλί μόνο ή το πολύ 2. Η αρχή ήταν λίγο τρομακτική, καθώς ήρθαν πάνω μας τρέχοντας 5-6 σκυλιά και τρόμαξε η κακομοίρα. Σιγά-σιγά όμως άρχισε να μυρίζει τα άλλα σκυλάκια και να κάνει κάποια δειλά βήματα συμμετοχής στην αγέλη.

Αυτό που με προβληματίζει, είναι πως, ενώ είναι ελεύθερη να παίξει και να τρέξει με άλλα σκυλάκια, δείχνει φοβισμένη. Κάνει κάποιες βόλτες και μετά έρχεται και κάθεται κοντά μου. Αυτό βέβαια επαναλαμβάνεται, δηλαδή δεν κάθεται συνέχεια.

Στο τρέξιμο δε δείχνει το πάθος που δείχνει όταν της πετάω ένα παιχνίδι στον κήπο μας. Τρέχει λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα σκυλιά και φοβάται να τα συναγωνιστεί.

Είναι ανησυχητική αυτή η συμπεριφορά; Είναι λογική μιας και έχει πάει μόλις 2 φορές στο πάρκο με τα υπόλοιπα σκυλιά;

Να σημειώσω πάντως πως δεν δημιουργείται πρόβλημα με κανένα σκυλί. Στην αρχή τα φοβάται σχεδόν όλα (ειδικά αν έρχονται τρέχοντας πάνω της) αλλά τελικά δείχνει μία προσπάθεια να παίξει (κυρίως ξαπλώνοντας κάτω παρά τρέχοντας).

Ποια είναι η γνώμη σας.

Υ.Γ. Για όσους δεν ξέρουν, η Ρόξη είναι μία λαμπραντορίνα που χθες έγινε ενός έτους.
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Κατ'αρχάς να τη χαίρεσαι την κούκλα σου.

Προσωπικά δε μου έχει τύχει τέτοιου είδους σκυλοσυνάντηση, για να σου μιλήσω από εμπειρία.
Θεωρώ ότι είναι κάτι καινούριο γι'αυτήν, οπότε ίσως είναι ακόμα κουμπωμένη κι επιφυλακτική.
Μήπως έχει να κάνει και με το πρόβλημα στα πόδια της (δεν κάνω λάθος, η δικιά σου δεν διαγνώστηκε με δυσπλασία?) και κουράζεται?
(αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν ισχύει βασικά, δυσπλασία-> κούραση)
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Είναι ανησυχητική αυτή η συμπεριφορά; Είναι λογική μιας και έχει πάει μόλις 2 φορές στο πάρκο με τα υπόλοιπα σκυλιά;

Λογική συμπεριφορά μου ακούγεται...Είναι "μαγκωμένη" επειδή δεν είχε στο παρελθόν πολλά πάρε δώσε με σκυλιά... Δώστης λίγο χρόνο και προσπάθησε τα σκυλιά που συναναστρέφεται να είναι όσο το δυνατόν "ισσοροπημένα"....

Το οτί έρχεται και κάθεται κοντά σου, για τα δικά μου δεδομένα, καλό είναι....
Φαντάζομαι και όταν θα την φωνάξεις να έρθει θα έρχεται σφαίρα...??

Σκέψου υπάρχει και το άλλο άκρο που λύνεις ένα σκυλί στο πάρκο και μετά σε "γράφει" κανονικά και δε σου δίνει καθόλου σημασία...Το τελευταίο για εμένα είναι χειρότερο...
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ακριβώς αυτό. Εγώ σου δίνω το πολύ 5-6 συναντήσεις ακόμα για να ξεθαρέψει και μετά θα τους χορεύει στο ταψί :p

To γεγονός ότι ξαπλώνει όταν έρχονται τα σκυλιά πάνω της είναι επειδή [μάλλον] φοβάται ακόμα και υποτάσσεται κατευθείαν.
Το έζησα πρόσφατα με το beagle των φίλων μας που το έβγαζα μερικές φορές, βόλτες στο πάρκο μαζί με τη δικιά μου. Δεν είχε κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά, με αποτέλεσμα τις 2-3 πρώτες φορές να πέφτει συνέχεια ανάσκελα, να προσπαθεί να αποφύγει (κυρίως τα μεγαλόσωμα), να μένει κοντά σε μένα, και ενίοτε να αμύνεται δείχνοντας δόντια όταν κάποιο γιγαντάκι ερχόταν να παίξει μαζί της.

Με δική μας προσπάθεια, πχ. να βάζουμε τα πιο υπάκουα να ξαπλώνουν δίπλα της ώστε να κάνει αυτή το πρώτο βήμα να τα μυρίσει, μέσα σε μια βδομάδα το ξεπέρασε τελείως. Τώρα τα προκαλεί όλα να τρέξουν πίσω της και φυσικά δεν την πιάνει κανείς :D

Υπομονή κι όλα θα στρώσουν. Και καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες να κρατάνε τα σκυλιά τους, όταν εισέρχεται ένας επισκέπτης στο χώρο και να μυρίζονται σιγά σιγά. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Μακάρι να είναι όπως τα λέτε!

Προς απάντηση στις ερωτήσεις σας:
Ναι, η Ρόξη έχει δυσπλασία δυστυχώς αλλά δε νομίζω ότι κουράζεται λόγω αυτού του προβλήματος. Ίσως να πονάει βέβαια.
Σφαίρα δεν έρχεται άμα κάνει τίποτα καλύτερο, αλλά γενικά ακούει.

Πάντως έχω χαρεί που έχουμε βρει αυτό το πάρκο. Πιστεύω θα της κάνει πολύ καλό η κοινωνικοποίηση και το παιχνίδι με τα άλλα σκυλάκια!
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παω σε ενα μαγαζι και την δενω απεξω και μπαινω να ψωνισω,,, ο ιδιοκτητης εχει ενα κολευ 13 ετων,, γερικο... πλησιαζει την δικια μου σιγα σιγα,,, η δικια μου ξαπλωνει κατω σαν κροκοδειλος και το περιμενει,, ξαφνικα πεταγεται επανω του χυμαει και του ριχνει μια γερη με το δεξι χερι και τις νυχαρες της στη μουρη και το κακομοιρο πεφτει κατω,,, η δικια μου παει απανω του και τον παταει με τα μπροστινα ποδια γαυγιζοντας σαν δαιμονισμενη,, το κολευ της ριχνει μια δαγκωνια βγαζει μια κραυγη πονου η δικια μου την κοπαναει το κολευ και αρχιζει η δικια μου να ορμαει προς το μερος του να τεντωνει το σχοινι και να γυρναει να δαγκωνει το σκοινι μπας και το κοψει και ξανα παλι εφοδο μπροστα και να σπινιαρει πανω στο τσιμεντο με τα νυχια της,,, πρεπει να εχει περασει δυσκολα παιδικα χρονια ==)) 6 μηνων ειναι τωρα ==)) αν εσυ προβληματιζεσαι με την συμπεριφορα της εγω τι να πω,,?? ==))

τωρα για την συμπεριφορα της ροξυ ισως ετσι ειναι τα λαμπραντορ,, ησυχα,,, μαλθακα,, ηρεμα,,, δεν ξερω,, πρεπει να σου απαντησουν καποιο που εχουν τετοιο σκυλο,,,,

εμενα δεν ξερω τι ειναι,,, κουταβι την βρηκα σε σκουπιδοτοπο... αλλα οπως παει μετα απο εξι μηνες που θα γινει σαν τη ροξη θα πρεπει να την βγαζω βολτα με χειροπεδες ==))
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ferozaesa, συγνώμη κι όλας δηλαδή, αλλά ....
Δεν έχεις προβληματιστεί ακόμα με τη συμπεριφορά της?
Κουτάβι είναι...
Έχεις σκεφτεί να αποτανθείς σε κάποιο εκπαιδευτή? Έστω για συμβουλές.

Καταλαβαίνω το "χιούμορ" με τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά πότε πρόλαβε???
Σχεδόν ενός μήνα τη βρήκες (αν θυμάμαι καλά)...
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πέραν του προβλήματος εκπαίδευσης, την αφήνεις δεμένη έξω από το μαγαζί; Το ελάχιστο, μπορεί να στην κλέψουν. Το μέγιστο, μπορεί να στη φολιάσουν επιτόπου ή να ξεφύγει και να τη χτυπήσει αυτοκίνητο.
 


Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Δε βλέπω τίποτα κακό στη συμπαριφορά της. Το ότι χρειάζεται λίγο χρόνο σίγουρα, αλλά για μενα προτιμώ ο σκύλος να θεωρει οτι αν είναι μαζί μου περναει καλύτερα παρα με τα υπολοιπα σκυλια. Αυτό κάνει την εκπαιδευσή του πιο ευκολη.
 


Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Ούτε εμένα μου φαίνεται καθόλου ανυσηχητικό. Τον δικό μου που τον πήρα 2,5 ετών και πιο πριν είχε ελάχιστες επαφές με άλλα σκυλιά, όταν τον πήγα πρώτη φορά σε ένα αντίστοιχο πάρκο, δεν πλησίασε κανένα άλλο σκυλί (ενώ στη βόλτα του με λουρί κλπ όποιο έβλεπε το μύριζε και πήγαινε να παίξει) και περιφερόταν γύρω γύρω στο χώρο μυρίζοντας κλπ. Την δεύτερη-τρίτη φορά που πήγαμε, με το που φτάσαμε πήγε με γρήγορο βήμα προς το μέρος του μια σκυλίτσα που την ήξερε για να παίξουν. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός να αρχίσει να τρέχει και εκείνη να τον κυνηγάει. Ε από την 5η φορά που πήγαμε τα είχε γνωρίσει όλα σχεδόν και πλέον είναι η καλύτερη του.;)
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κοιτα σε γενικες γραμμες και η δικια μου ετσι ειναι: Ηρεμη, υπάκουη και αμεσως υποτασσεται ειδικα οταν την πλησιασει καποιος αρσενικος (οπως θα πρεπε να ειναι ολα τα θηλυκα αλλωστε. μπου χα χα :p ). Αλλα στο παιχνιδι ειναι πρωτη.

Επομενως δε βλέπω κι εγω κατι ανησυχητικο. Ισα ισα που πραγματικα τα σκυλια μας δεν υπάρχει περιπτωση να μπλεχτουν σε καβγα ποτε. Το οτι δεν ειναι κυριαρχικη μπορει να ειναι "βαρετο" και "ανιαρό"| ωρες-ωρες αλλα το προτιμω απο τα να ειμαι στη τσιτα ολη την ωρα.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Ηρεμη, υπάκουη και αμεσως υποτασσεται ειδικα οταν την πλησιασει καποιος αρσενικος (οπως θα πρεπε να ειναι ολα τα θηλυκα αλλωστε. μπου χα χα :p ). Αλλα στο παιχνιδι ειναι πρωτη.
Oλοι παιχνιδιάρες τις θέλουμε...
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω 2 μηνων τη βρηκα ειπα και ετσι τη βρηκα τσαμπουκαλεμενη γιαυτο την ονομασα ζινα ==)) ισως ειχε φαει πολυ ξυλο η πολλες δαγκωματιες απο αλλα σκυλια εκει στην ερημια και της εχει μεινη ο τσαμπουκας ==)) εξαλλου ειχε πληγες οταν τη βρηκα μαλλον απο δαγκωματιες απο τις μαχες που εδινε,,, και καμια διακοσαρια τσιμπουρια επανω της,,, της εχω δωσει μερικες μπαλες να παιζει στο κηπο,, δερματινες και πλαστικες,,, ε λοιπον τις εσκασε ολες και τη δερματινη την εκανε κουρελι,,, φυλλο και φτερο,,, μονο του τεννις τα μπαλακια ζουν ακομα ==))