Προβλημα απο την ράχη και πίσω..

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Καλησπέρα,
πριν 4 μέρες οταν γύρισαμε στο σπίτι είδαμε τον κάσπερ(μαλτεζάκι-κανις) να έχει φάει ένα κομμάτι απο το ξύλινο πορτάκι που του έχουμε. Το κομμάτι ήταν θριμματισμένο που έφαγε και όχι μεγαλύτερο απο ένα κουκουτσι ροδάκινου. Το θέμα είναι ότι αμέσως την επόμενη μέρα έδειξε σημάδια αδιαθεσίας απο το πρωί και μια κύρτωση στην ράχη. Το ίδιο βράδυ σχημάτιζε σχεδον ορθή γωνία η σπονδυλική του στήλη.
Την επόμενη τον πήγαμε το βράδυ σε μια κλινική στην Καλλιθέα που εφημέρευε διότι τα πίσω πόδια του ήταν αδύναμα και δεν μπορούσε να τα κουνίσει σωστα.
Ο γιατρός τον εξέτασε αλλα εκτος απο μια μικροενόχληση δεν έδειχνε να πονάει καπου.
Στις ακτινογραφίες που βγάλαμε, είδαμε μια φλεγμονη στο έντερο (πιθανότατα απο το ξύλο που έφαγε) και μια φλεγμονη κάτω απο την σπονδυλική του στήλη.
Θεώρησε λοιπόν οτι στην προσπάθεια του να βγεί ίσως την τραυμάτισε.
Μου έδωσε αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη και μου είπε οτι λογικά σε 2 μέρες θα είναι καλύτερα.
Την δευτερη μέρα θεραπείας ο σκύλος ειναι σαν παράλλητος.
Το πίσω μέρος (απο την ράχη και κάτω) ακουμπάει μόνιμα στο έδαφος, τα πίσω πόδια δεν αντιδράνε πουθενά, έχει κάνει ορθή γωνία η σπονδυλική του στήλη και είναι σε κακή καταταση.
Οταν πήρα τον γιατρό μου είπε να τον δουμε νευρολογικά.
Επειδή λοιπόν έχω ακούσει πολλά, θέλω να ρωτήσω την γνώμη όσων γνωρίζουν ή έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.
Δεν ξερω τι έχει ο σκύλος.Αν ειναι πρόβλημα υγείας ή κάποιος τραυματισμός.

Ευχαριστώ πολύ

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Δεν μου εχει συμβει προβλημα υγειας 95% δεν είναι εγώ λέω να κανεις εναν υπερηχο και επιπλεον εξετασεις οπως είπε ο HolywoodBrn και μετά αμα δεν δεις αλλαγες κοιτα και τα νευρολογικά

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.929
5.320
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα φ΄'ιλε μου..
εγω θα έλεγα να πάρεις αγκαλιά τον μικρο και ν απας σε άλλο κτηνίατρο
μπορει να είναι ανεξαρτητο του ξύλου μπορεί κι όχι
μπορεί να είναι άμεσα εξαρτώμενο και στη φλεγμονή να έχει καρφωθεί κάποια ακίδα ξύλου και να κάνει ζημιά η οποία προχωράει και μεγαλώνει....
περαστικά του εύχομαι κι ελπίζω να κινηθεις σύντομα

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Δευτερη γνώμη οχι, δεν έχω πάρει..Ηταν ξαφνικό και θεώρησα σωστό να ακολουθήσω τις οδηγίες χωρις δευτερη γνώμη.
Το θέμα ειναι οτι η κατάσταση του παραμένει στάσιμη και για μένα κρίσιμη.Σήμερα (8η μέρα του προβληματος, 5ή μέρα θεραπείας) αν δεν δώ βελτίωση θα κλείσω ραντεβού και αλλού,απλά δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω τις ακτινογραφίες απο τον προηγούμενο μην ξαναπληρώνουμε.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αυτα τα θεματα αντιμετωπιζονται με επιτυχια στην αρχη τους.
Εχουν περασει αρκετες ημερες,βελτιωση δεν υπαρχει,ποσο ακομη θα περιμενεις?

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Εφοσον μο ειπε θεραπεία 5 ημερων δεν έπρεπε να περιμένω για να δω σημάδια βελτίωσης?

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Διαβάζω το φόρουμ και έπεσα πανω σε αυτά και ειδα οτι ο θεματοθετης εχει γίνει λούις.αν εχω χάσει κατι τότε σορυ.απλα απο ενδιαφέρον.